- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #72021 üzenetére
Hát ugyanúgy csinálja, ahogy Win 10 alatt is. Manuálisan felraktam rá a legújabb BIOS-t is, nem segített. Sőt már egyszer vissza is küldtem az eladónak, de meg se nézték, hiszen visszaküldték azzal, hogy a hiba nem jött elő, frissítsem a drivereket és a biost. Hát ha valóban foglalkoztak volna vele, akkor még ha a hiba nem is jött volna elő, de azt látniuk kellett volna, hogy minden driverből és a biosból is a legfrissebb van rajta.
Már csak két gyanúm maradt, vagyis, hogy a biosban valamilyen beállítás rossz vagy, hogy amikor cserélték a billentyűzetet, rosszul csatlakoztatták vissza a touchpadet és a kijelzőt. Bár a rossz beállításokat valószínűbbnek is tartom, emiatt reseteltem a bios beállításokat aztán várom a csodát. Mindenesetre már rohadtul bánom, hogy az M4800 Precisionömet lecseréltem erre a csodára... -
Benőke
őstag
válasz
Pyttawrx #72035 üzenetére
Magyarország nem piaci tényező. Árérzékeny...
Én már a latitude 3 -ason is kiborultam minek létezik. Nem sokkal drágábban van 5 széria.
130-150 között lenne csak az árfolyam ezt megakadályozza... Latitude sorozaton ami a 3 -ast is beleértve nem olcsó, sok minden beleférhetne már. De igen felsőkategóriás gépeken is azon reszelgetnek hogy tudnak egy gombot lespórintani. Ilyen szempontból visszasírom a jó öreg E6540 -s gépemet. Hangerő gombok külön, wifi ki be kapcs külön, power gomb külön, kurzor gombok jól elhelyezve külön, nem összenyomva. Page uő/down ugyan ott van de dedikált home gomb is van. Még külön calc gomb is van meg play, pause, és léptetés.
Most ezekből semmi nincs...FN gombal pluszban összeházasítva mással.
-
arcitec
addikt
válasz
Pyttawrx #72007 üzenetére
Köszi. De ha már itt tartunk, ha állandóan töltőn van, az nem károsítja az akkut? Vagy itt másképp van mint pl a telefon. Ügye a telefont azért nem célszerű töltőn hagyni, mert merül/tölti és ez megy ciklusban. Az lenne a jó, ha töltőn leválasztaná az akkut. Lehet, hogy itt ez meg van oldva?
-
somasz
addikt
válasz
Pyttawrx #71944 üzenetére
Több 5580-ast telepítettem pár napon belül, mindet a Command Update frissítette. Csak ennél az egynél van hiba. Korábbi biost felflashelve sem látszik a TPM menüpont, de ott legalább nem panaszkodik a hiányára. TPM driver és fw sem megy fel, mert nem találja az eszközt. Csak így hogyan frissítsen a leendő vevő biost?
-
-
-
-
Fantomas80
tag
válasz
Pyttawrx #71507 üzenetére
Igen ilyesmire. De ezek legtöbbje nem jó csak a régebbi notikhoz. Mivel ez újabb változtattak a nyílásson ahová bemegy a zárnyelv, kisebb lett kb 4mm. Igen eza gondom hogy lehet kapni pár ezerért is. Meg úgy nézki hogy mivel ez egyedi inkább 20k felül van csak hozzá
Egyszerüen nem találok olcsóbb megoldást
-
válasz
Pyttawrx #71192 üzenetére
Aha, köszi.
[félig nyitva] [teljesen nyitva] [zárva] -
allein
addikt
válasz
Pyttawrx #71098 üzenetére
Nem öntöttem rà semmit, amikor megkaptam a billentyűzetet akkor nedves törlővel áttöröltem mert nagyon szutykos volt, sajnos úgy néz ki, hogy emiatt egy pár gomb nehezen működik, gondolom nem tudok mit kezdeni ebben az esetben. Arra gondoltam, hogy ott ahol az adott billentyűk nehezen működnek lepattintom a sapkát és esetleg újra törlöm valahogy.
-
nagy.csaba14
újonc
válasz
Pyttawrx #70960 üzenetére
Na pasztázás pipa. Cooling mx-4-et választottam az ár miatt is
Ami hiba, hogy nem csekkoltam le előtte a proci hőmérsékletet, most ilyen 40-50 között van alapból, ha nem csinálok semmit a gépen, és 60-70 között ha telepít, 4k videót néz, vagy jobban terhelve van. 70 fok fölé nem igazán megy.
Jók ezek az értékek? Elkönyvelhetem életem első sikeres pasztázásának, vagy kevesebbnek kellene lenni a hőfoknak?
Mintha kicsit többet menne azóta a ventillátor, de lehet csak bebeszélem magamnak -
-
Tompie
őstag
válasz
Pyttawrx #70966 üzenetére
Igen, a Noctua Nt-h2 - nek kicsivel 12 felett van a hővezető képessége.
Most én is ilyet használok, jó. De lehet húzhattam volna kicsit vékonyabbra is de úgy túl vékonyak találtam. 🤭
Majd legközelebb. 🙂
i7-3740QM proci üres járatban 40 fok körül, de ha megnyitok egy böngészőt, netezek erőteljesen 60 fok felett, természetesen a ventilátor folyamatosan megy 🤭 néha felmegy 70 fokra is.Dell Latitude E6530 azzal a hűtővel ami az i5-3340M procin volt. Nem tudom lehetne-e hozzá még venni vhol 2 csöves hűtőt? 😊
-
törölt tag
válasz
Pyttawrx #70860 üzenetére
Nem biztos, hogy a kérdező a hibás, inkább a parasztvakítós webshopok, akik kitalálták, hogy 2 darab ramot egybecsomagolnak, és ráírják, hogy dual channel, plusz rátesznek 20% extra árrést..
Ez majdnem olyan, mint a durex koton alá odaírják, hogy aki ezt vásárolta, vett lapostetű irtót is, és ha nem tudja, kivel használja, menjen fel a rosszlanyok.hu oldalra. -
AstraCDX
senior tag
válasz
Pyttawrx #70849 üzenetére
Nem lesz egyszerű menet .
Most egy db 4GB SK hynix HMT451S6BFR8A-PB van benne .
Nemtom, hogy ez Dual, vagy Single Channel kompatibilis-e, mert ezt az AIDA nekem nem írja .
A Dual Channel csak 2 egyforma modullal használható ki, vagy egy modullal is ?
Mekkora előnnyel jár a Dual Channel kihasználása, vagy mellőzése ?Üdv.
Astra
-
MostaPista
tag
válasz
Pyttawrx #70830 üzenetére
Ezuttal nem.
120gb-os hdd-re tettem, egyben hagyta az egeszet.
Utana feltettem masodiknak egy linuxot, az csak felezni volt hajlando (65GB win, 55GB linux) es persze a vegere tette az 1GB-os grub-os particiot, most igy nez ki a hdd Macriummal, ami mutatna az osszes rejtett particiot is, ha lenne rajta:
-
-
MostaPista
tag
válasz
Pyttawrx #70801 üzenetére
5570-es, Le van toltve minden kezikonyv, de a Dell bios menujeben van nehany egyedi dolog, amit kellene ertelmezni, arra kellene leiras, es jo lenne valami osszefuggeseket is tudni.
(pl. nagy nehezen sikerult eltavolitani az office reklamcsomagokat, erre az ujraindulast kovetoen vegzett egy bios-frissitest, vegigveve a hardver elemeket, amiknek nincs sok koze egy programhoz jo esetben, ezek szerint megis.)Valamint a gepre telepitett dell sw-ek egy reszerol is jo lenne tudni, hogy mire jo, pl. power2go, meg a support assist-bol is van harom fele, meg van egy digital delivery akarmi is telepitve, amiket a kezikonyvet (pdf) nezegetve nem emlekszem, hogy lattam.
(sa-t igen, arra van webes link, hogy ott nezelodjek, azt holnapra hagyom.) -
lancia75
tag
válasz
Pyttawrx #70763 üzenetére
Üdv. Telepítés közben kérte a drivert. Mondjuk egy usb3-as pendrive-rol akartam telepíteni a vin 10-et. usb 3 portba csatlakoztattam. Egy másik gépen készítettem egy másik usb telepítőt. Nem a rufus-sal, hanem a gyári programmal. Utána a sokadik próbálkozásra végre felment az OP rendszer. A másik gépen is vacakolt, így rájöttem, hogy a telepítővel van a gond.
-
-
fokukac
nagyúr
válasz
Pyttawrx #70418 üzenetére
van tápellátás, csak nagyon kicsi.
USB-A-n ilyen 600 mA-val hajlandó, USB-C-n viszont ilyen 200-300 mA csak, pedig elvileg power delivery kompatilibilis. A Google Pixel 4a telefonom mind a kettőre azt mondja, hogy "lassú töltés"...
USB-A-n ilyen volt amúgy az Inspiron-on is, de az USB-C-n azért hasított. De ezen a Vostro-n már ez sincs.Ezért kérdezem, hogy ez normális dolog a dell-nél?
megnéztem a bios-ban, nincs más beállítási lehetőség.ha be vagyok lépve a bios-ba, akkor is ennyivel tölt, tehát nincs különbség, nem a windows rontja le...
-
fokukac
nagyúr
válasz
Pyttawrx #70416 üzenetére
szia, sajnos nincs ilyen a bios-ban...
ami usb-s opció van, az pedig be van kapcsolva.
a legfrissebb bios van rajta, most októberi.itt egy manual, ami mutatja azt is, hogy milyen opciók vannak a bios-ban.
Nem gondoltam volna, hogy a 21. században ez nem magától értetődő a dellnél...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Exkluzív órák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- További aktív témák...
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS Touch, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Ltitude 7480, 14" FHD IPS, I5-6300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( olvasd v
- IdeaPad S145-14IWL 14" HD i5-8265U GeForce MX110 12GB 512GB NVMe gar
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- Eladó Apple Mac Mini 2012 vége / 12 hó tótállás
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G7 - i5-10G I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest