Új hozzászólás Aktív témák
-
FehérHolló
veterán
válasz
SzaboZE #15090 üzenetére
Sajnos ha a szervizben azt mondják, hogy a garancia ellenére nem csinálnak vele semmit, akkor megy az elektronikai hulladékosokhoz (akik szétkapják és kiszedik belőle a használható részeket, többit meg elássák valahol a senki földjén). Bár én fizettem a notit, nem az én nevemre került, és akinek a nevére került, annak ezt a protokollt kell betartania.
-
atesss
addikt
válasz
SzaboZE #15046 üzenetére
A szám előtt hogy van-e nulla, az ugye nem külön típus ?
Tehát pl. PA-06 / PA-6 ugyanaz ?
Egy vagy két ilyen PA-06 töltőhöz elég kedvezményes áron jutnék hozzá, a kettőt együtt 3e-ért odaadná. Vagy ez annyira nem is mondható olcsónak ?Szerintem a szimmetrikus tápot érdemesebb lenne egy rezgőkörrel létrehozni és elektronikusan szétválasztani.
No ezt nem igazán értem.
De szerintem ez a része már OFF topic, ha tudnál segíteni szerintem inkább menjünk át a "Hobby elektronika" topicba [link], itt is feltettem már a kérdést a szimmetrikus tápfeszről a #8274-ben [link].
Egy minnél inkább hordozható erősítőhöz lenne - ezért nem akarok trafósat.
Amúgy meg a jó minőségű kapcsüzemű táp erősítőhöz való használatának ennyire kerülését sem értem. Jelen esetben egyébként nem olyan fontos a jó hangminőség. Illetve lehet az is, hogy lesz hozzá egy trafóm is itthon, és ha itthon használom, arra rakom rá. -
Fulmi
senior tag
válasz
SzaboZE #15023 üzenetére
koszi a valaszt!
ezzel szerintem az lesz a gond, hogy ez a media direct nem teljesen oprendszer, hanem vmi program-szeruseg, mert feltelepiti magat es akar futo win alol is tudod inditani. de egy probat meger.
inkabb ott latom a lehetoseget, hogy van valahol egy program irva valamilyen switch-case vagy if-else formaban megirva, hogy melyik gomb mit csinaljon, ha megnyomodik. ilyen esemenykezeles szeruseg modon. (vagy honnan tudja pl a bekapcs gomb, hogy annak mit kell csinalni?)
nem tudja valaki hogy ez tenyleg letezik vagy csak szerintem igy van?
koszi elore is: fulmi
-
asadasad22
őstag
válasz
SzaboZE #14997 üzenetére
a szervizeles alatt akkor gondolom a teljes cseret erted?
elvileg NBD garim van, szoval hazhozjonnek ha valami gond van.
persze azert is kerult dragabba a gep sok markatlan cucchoz kepest, hogyha ilyen (vagy barmi mas gond) elofordul, minden siman menjen a szervizelessel, de nehany paranyi porszem miatt szinte en sajnalnam ha az egeszet kicserelnek, egy atlagos kijelzon ha kicsit messzebbrol neznem, talan nem is tunne fel, csak hat ez ugye fullhd kis helyen, kicsik a pixelek, a porszemek is kozel akkorak.ja, es ha mar kijelzo: abbol szerinted nincs gond itthon hogy RGBLED kijelzom van? nem sok boltban aruljak ilyen kijelzoval a cuccot, igy nemtom h a szervizeseknek mennyire van beloluk csere..
-
paella
csendes tag
válasz
SzaboZE #14971 üzenetére
Szia!
ez az:
http://www.dell-shop.hu//115068_adatlap_dell__inspiron_1564_156_hd_ready_1366x768_i3-330m_213ghz_2gb_320gb_dvd-rw_intel_gma_hd_dos_6cell_lila.htmlés itt van a studio is(bár sztem a másik weblapon ugyanez van,ami olcsóbb):
http://www.dell-shop.hu//115582_adatlap_dell__studio_1537_154_wxga_core_2_duo_p7450_213ghz_2gb_320gb_dvd-rw_intel_gma_4500mhd_no_os_6cell_rozsaszin.html
Melyiknek bírja tovább az aksija amúgy?
A led az sokat számít ilyen szempontból?
Bár gondolkodom,h érdemes lenne lemondanom a rózsaszín,lila színről és ezeknél "jobbat" találhatnék? Egy 3-4 gigás vostro?
Köszönöm a segítséged!!
-
Kobe
veterán
válasz
SzaboZE #14929 üzenetére
az 500 as HDD már a studio 1555nél is alap volt, elég régóta, akárcsak a 4570es vga, szóval a dell nem találta fel a spanyolviaszt ezen a téren, az i7es proci meg, ami a termékvonal legerősebbje, jött magától a trendváltással, mint anno a 1555nél a p8700 és afeletti c2duok. Én nem ülnék seggre ettől sem, mert az i7 sem egy tegnapi találmány
Szvsz mivel épp egy palettaváltás van a c2d és i szériás procik között és utóbbiak már kifutó darabok, a kutya nem fogja keresni őket, egy ilyen cucc max bruttó 250 et ér. Legalábbis én ennél többet nem adnék érte, mert "semmivel" nem tud többet, mint az előd 1555, csupán azt, hogy a brand egyik legerősebb darabja, de csupa olyan dolgokból áll, ami nem extrának, hanem alapnak számít. Nekem ez ekkora felárat nem ér meg például.Nézd meg a sonyt pl, belőtt magának egy árszinvonalat, a kb 300 ezer forintot, és a legkelendőbb termékeit ugyananyniért adja, nem számít, hogy 3-4 éve azért a pénzért csak egy sima P4et tudott a gépbe rakni, 1-2 éve 2 magos procit, most meg már a core cuccokat adja ugyanannyiért, nem játsza el azt, hogy piacon hagyja a régi notikat ugyanolyan áron, és ahhoz képest rápakol 20-40%ot az újakra. Igaz, hogy sokkal drágábbak az átlag gépeknél, de legalább tudom, hogy ugyanannyi pénzért évek múlva is azt fogom kapni: közép, vagy felsőkategóriás gépet, nem 8 fajta termékvonal (studio, inspiron, latitude, stb) 8 fajta változatát - core i proci, core 2 duo stb....az én logikám szerint ha van egy technológiai fejlődés, de nincs mellette más esemény (a forint romlása, stb) akkor értelemszerűen a régi, elavult termék árának kéne esnie, nem az újnak az egekbe szöknie
én pl hónapok óta nem találok magamnak normális laptopot, mert egyszerűen az ár-érték arányok röhejesek. Ami gáz, mert a msotani meg halódik.
A dell inspiron 1564 jónak mutatkozott, sorra elvérzett a teszteken, a normális studiok árát újév után érthetetlenül felnyomták (erősödő forint, karácsonyi kiárusitás utáni hullámban rápakoltak egy laza 15%ot, de mire fel) Már azon gondolkodom, hogy külföldről hozatok inkább világgaranciás gépet, az egyetlen gép amiről elhiszem, hogy jól van árazva, az a cca 400 ezres sony vaio F, tényleg ég és föld a különbség minőségben a 300 ezres dellhez, a 230 ezres asushoz és a többi hez képest. Nem mondom, hogy ér 400 ezret, de a minősége azt a 40-60%os felárat megéri.
Fél éve rágom a kefét, és várok a messiásra, mert hát "hülye azért nem vagyok", tudom, hogy ezek közül amiket mso ennyiért árulnak, egy sem ér annyit sajnos, amennyit kérnek érte -
air
nagyúr
válasz
SzaboZE #14839 üzenetére
Ajjaj.
Ugye nem léptem nagyon a lelkedbe? Sajna a cég szoftveres részével nagyon rossz tapasztalataim vannak. A hardveresekkel még nem volt kapcsolatom.
De a neved a mazdaklubból is ismerős. Szalai Laci cimborám kezdte szervezni a klubbot. Sok jót hallottam rólad akkoriban. -
air
nagyúr
válasz
SzaboZE #14822 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy hiába van a Dell support-nak Magyarországról ingyen hívható, 80-as telefonszáma, ha ott nem lehet beszélni senkivel.
1 hete próbálom hívni őket a nap különböző időpontjaiban 9-17 között, de csak zongorázást hallgathatok, vagy még azt sem. Így aztán megb@khatom a 3 év helyszíni, NBD garanciámat, ha nem tudom értesíteni őket, hogy beszart a gép.
Szóval én .urva nagyot csalódtam a Dell-ben. Személy szerint én nem fogok senkinek Dell gépet ajánlani. -
Mathias-2120
tag
válasz
SzaboZE #14804 üzenetére
Akkor sszerinted érdemesebb az ugyanannyiba kerülő Asus vagy Acer "normál kategóriájú" gépet megvenni, mint a "lowcost" kategóriás Dell Inspiron 1564-et? Mitől lenne az "lowcost"-abb, mint a kb. ugyanannyit tudó, ugyanannyiba kerülő Asus vagy Acer?
Én akkor ebből azt szűröm le, hogy a Dell ugyanannyi pénzért gyengébb gépet ad, mint az Asus vagy Acer, és csak a Dell márkanevet fizetem meg?
Nem nagyon értem amit írtál, lehet már késő van..
-
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14782 üzenetére
Vettem egy HP Elitebook 6930p-t, a Dell Latitude E4200 pedig áll a szekrényben. Közben, amíg vártam, hogy válaszolnak az alkatrészigényemre itthon, sikerült külföldön, külföldi címre megrendelni, 5 dollár volt a cucc, plusz még a postaköltség rájön, de így is megúszom 2K-ból és nem kell 2 hónapot várnom rá.
Jól jár vele majd az új tulaj, nem kell neki foglalkoznia vele. A dell.com-on sem volt egyszerű találni valakit, aki megértette, miről van szó, először azt mondták, benne van a bt. holder, pattintsam rá a bt kártyát. De végül egy arab nevű supportos elhitte, és kikereste, hogy mi kell. Ha ilyen gond lenne a szervizben, ez kell bele:
.
Assembly,Cable,Interface RF-SWT-BD,E4200
This product will ship with the following component parts:
Component Part Number Description
864KE INFO,PLACEHOLDER,PIECE-PART -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14714 üzenetére
Állítólag ez a bluetooth holder nevű cucc tartalmazza a kábelt, egyik végén az alaplaphoz csatlakozik, a másik végén egy műanyag idom van, amire rápattintható a wireless 365.
Ha lenne róla fényképem, akkor benne lenne a laptopban; én is csak a service manualban láttam, a Dell support sem tudja a választ arra, hogy a kábel és a műanyag idom egyben van-e sajnos. Mivel külön kábel nem szerepel az alkatrészlistában, vélhetően benne van ebben az 5 dolláros cuccban. -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14707 üzenetére
Azért eddig mindegyik Dellemben megvolt a bluetooth kártya helye, még a fél éves E4300-asban is. Volt sok HP és Compaq laptopom, üzleti gépek, de olyannal, amelyikben ne lett volna bluetooth, még nem találkoztam. Amiről beszélünk, az egy kábel, ami az alaplapot a bluetooth kártyával összeköti, a kártya felőli végén van egy műanyag idom, amire a wireless 365 rápattanik.
Ami a Delltől inkorrekt, hogy eladják a laptopot, tartozékként kínálják hozzá a dell wireless 365-öt, 30 dollárért, hogy az E4200-asba passzol, arról viszont mélyen hallgatnak, hogy a bluetooth holder nélkül lófület sem ér, sőt az a kínálatukban sem szerepel.
Tudom, hogy van Magyarországon ebből a csatiból minden NBD raktárban országszerte, csak abból nem adnak; annyit meg nem akarok rá várni, amíg lejár a 3 év garancia.
Ha éppen tudnál egy ilyen csatit szerezni, megköszönném, mert ilyen tuti Dellem egyébként, mint ez az E4200-as nem volt, és sajnálom eladni. -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14695 üzenetére
Getronics, január 21.-én a billt, február 12.-én a bt csatit, 3 hétre vállalták mindkettőt.
Mivel bt-s az egerem, a hangfalszettem, a fülesen, a bt vágott jobban mellbe. De azt mondják, nekik a szervizbe is néha 2 hónapot kell várni akár pár csavarra is.
Már a 3 hetet is sokallom, amikor az EU-ból 4, Kínából 10-14 napon belül minden megjön. -
Retr0
tag
válasz
SzaboZE #14675 üzenetére
Igen az indulgatna, de nem fut le.
Win7 van a gépen.
Próbáltam a sajátgép tulajdonságainál is elindítani, de akkorsem fut le a következő indításkor.
Vagy megáll miután lejárt a visszaszámláló (hogy átlépje), vagy én magam lépem át, de akkor a következő indításkor újra jelentkezik a probléma -
-
Doresz
tag
válasz
SzaboZE #14584 üzenetére
Najó, ezt nem vágom, mit kéne megnéznem a karaktertáblán?
Vezérlőpultban megnéztem a billentyűzetet, ott az van, hogy "Szabványos 101/102 gombos vagy Microsoft Natural PS/2 billentyűzet". Nem ennek kéne ott lennie? Amióta újraraktam a rendszert, semmit nem babráltam itt.
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14592 üzenetére
Sajnos, éppen a Latitude az egyik, amelyik lengyel összeszerelés, olyan polszki-fiatos, nem hiszem, hogy zavarná őket, hogy Latitude-ot, vagy Inspiront raknak össze; nem hiszem, hogy Limerickben tanulták ezt, mert az ír dellekben nem találkoztam ilyen anomáliákkal.
Bár lehet, csak a limericki pubokat látogatta fél éven keresztül a kiküldött 400 lengyel.
Csak a sajátjaimról tudok biztosat, de amit mástól hallottam, az sem különb.
1, lat. E6400: billentyűzet lefogató csavar 2 helyett 1, wwan egyik antenna nem ér el a modemig, egyik csatlakozón sincs védőkupak, csak szigetelőszalag-darab, nem is elvágva, elharapva, vagy tépve.. MADE IN POLAND
2, Lat. E4300: WWAN egyik antennakábele hiányzik (természetesen wwan ready a cucc) MADE IN POLAND
3, Latitude E6400: HDD heret rögzítőcsavar 2 db hiányzott MADE IN POLAND
4, Latitude on flash: dell.com-on 60 USD, itthon 27.000.- Ft
5, Latitude E4300 backlit hu KB megrendelve 2010. 01.21.-én, még nem érkezett meg. -
Doresz
tag
válasz
SzaboZE #14582 üzenetére
"Eddig akárhányszor megnyomtam a megfelelő billentyűkombinációt, bejött a Catalyst Control Center ablaka. Azt sikerült kikapcsolni, gondoltam ezzel meg is oldódik a probléma. Azonban még mindig nem tudom..."
Erre gondoltam. Enable hotkeys előtt tehát már nincs pipa, és még mindig nem jó. És igen, jó billenyűkombinációt használok. Duh. A @ és többi hasonló jel gond nélkül működik. -
Ace Ventura
addikt
válasz
SzaboZE #14476 üzenetére
Na ma, megjött a Dell 860-as, és beledobtam még 1 giga ramot.2Gb dual-ban nagyon szépen megy vele minden.
A páromnak kell, böngészéshez, office-hoz, stb.Nem videót konvertálni vettük.
Nem lesz procicsere, ezért az alaplap is marad a helyén.Egy bajom van, hogy ez a 560-as cerka nem veszi vissza az órajelét, ha jól láttam.Ezzel sokat lehetne spórolni. -
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #14483 üzenetére
Lehet én vagyok láma, de nekem invalid inputot mond a progi, ha a faktoriális az n! a virtuális billen. D820 volt a gép, erre rosszul emlékeztem, de cpu-ról csak személyesen beszéltünk, meg nem mondom melyik lehetett. Nyilván valami elsőszériás, valszeg 533-es fsb-vel.
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #14483 üzenetére
Ok, kipróbálom, nagyon meglepne ha prime-nál jobban izzasztaná a cpu-t, az intel burn test az még talán. Én töltőm ugye 65W-os, konnektorból akkor mérek a közelében mikor az akut tölti, akkor érthető is. Rálestem, most épp 17W.
Nem tudom milyen cpu volt a gépben, ha privik közt megtalálom akkor megmondom, annyi biztos, hogy 32 bites volt, lestem én is
szerk: premete : Téged nem láttalak pingvin
Hogy miből gondolom én ezt amit mondtam? Elég könnyű helyzetben vagyok, valahogy az egyik hobbim a fogyasztás mérése lett. Ugye mondtam, hogy az én elvileg 1.15V-ot kérő cpu-m beéri 0.975V-tal is. Tovább nem mondtam, mert notebook lévén biosban nem lehet alulfeszelni, de tennék rá pár üveg sört, hogy a 2Ghz-es órajelhez 0.8-0.85V is elég lenne neki. Sajnos sw-vel nem lehet kimérni, nem képesek a low VID alá menni, annyi a minimum. Asztali cpu-k kapcsán van bőven tapasztalatom, mondjuk E3200 ami 2.4Ghz, Vid-je volt 1.2875V ennek ellenére a gyári órajelet 0.9V alatt stabilan tudta. A gyári feszen meg némelyik 3600-3700mhz-et a 2400 helyett. Szóval lehetne olyan 95%-os arányban bármelyik c2d-ből ulv-t csinálni, de ki van ez találva hogy maradéktalanul ne lehessen
Onnantól kezdve ha a biosokban lenne alulfeszelési opció -amit megértek hogy nincs, mert túl kis fesz megadása után csak cirmos clear segít legtöbb esetben, ami notinál neccesebb mint asztalinál
- megszünne a létjogosultsága az ulv prociknak sztem. Az hogy mért nincs erre cél sw? Gondolom intel odasúgta a gyártóknak, hogy nem kéne.
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #14476 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy intelék szép ráhagyással adják meg a fogyasztási adatokat, a feltüntetett értékek kb felével kell számolni a legtöbb cpu-nál 2 magos c2d/dual-core, vagy celeron és 45nm esetén. Kimértem rengeteg procit. Itt van az enyém, T6400. Intel szerint ez egy max 35W fogyasztású darab. Ami mondjuk rendben is lenne, mert annál többet biztos nem eszik. Prime alatt, max gyáró órajelen és feszen mérve 40W az egész gép. Kis utánaszámolással ha levonjuk a chipset, hdd, odd, ram, kijelző fogyasztását és mellévesszük bármennyire jó hatásfokú a dell AC-DC adaptere akkor sem 100% a hatásfok, megkapjuk kb mennyi jut a cpu-ra. Max 20W, de akkor sokat is mondtam. Ugyanez az érték ha alulfeszelem 0.975V-ra a cpu-t gyári 2Ghz-en már 33W. Valahol 10-13W között lehet így a prime alatti fogyasztása a cpu-nak. 6x200@0.975V-on a teljes gép 26-27W prime alatt, máris kész egy ulv intel cpu
Ha "rendesen" megadnák a tényleges fogyasztási adatokat, nem tudnák eladni az ulv procikat, sztem csak ez van ennek a hátterében. szoktak jönni azzal rossz a fogymérőm, ha a most 48Wh-t tudó aku nem vinné kényelmesen a gépet 3-4 óráig wifis nettel, azt mondom oké, de net alatt 16W-ot mutat átlag a mérő, a valós fogy. lehet 12-14W a nem 100%-os hatásfokú táp miatt. A számok magukért beszélnek, csak érdekességképp említettem meg a dolgot
Mikrofont nézzem még meg valamivel? Én kifogytam az 5letekből.
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #14397 üzenetére
Köszönöm
99% hogy valami hw hiba, a dell progija ha hanggal akarok felvételt készíteni még képet se vesz fel, mikrofon kikapcsolással igen. Más capture progik pedig 1xűen közlik, hogy nem áll rendelkezésre audio input eszköz és a dell diagnosztikánál se működött, tehát ez már biztos nem OS függő dolog.
-
saltanus
aktív tag
válasz
SzaboZE #14317 üzenetére
Nekem egy dell vostro 1500 van.
Leirás:
Installed Physical Memory (RAM) 2,00 GBProcessor Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7250 @ 2.00GHz, 2001 Mhz, 2 Core(s), 2 Logical Processor(s)
NVIDIA GeForce 8600M GT
Mobile Intel(R) PM965/GM965/GL960/GS965 Express PCI Express Root Port - 2A01 -
SzaboZE
addikt
válasz
SzaboZE #14312 üzenetére
Na, akkor ez a fáma: http://www.ahrt.hu/Sajtoszoba/Sajtokozlemenyek/Jelentos%20javulas%20Bp%20vetel.aspx
-
Chaser
legenda
válasz
SzaboZE #14271 üzenetére
Valami ilyet ír, hogy "alapvető rendszer eszköz", ! nincs. De mondom elvileg minden működik, x64 win7 van a gépen, ahhoz hivatalosan nincsenek driverek a dellnél. De alapból olyan 60-70%-ot felismert, a többit win update töltötte le, touchpadot én egy másik típusét de működik. A kamera működik, az érdekes az, hogy audio capture funkció 1iknél sincs engedélyezve. Na most audio driverek az eszközkezelőben ezek vannak: xy audi driver, ebből van 2, nem írja hogy mikkrofon vagy bármi. Kutakodva megtaláltam, mikrofon ugyan létezik, de amelyik aktiválható az a külső, a belső nem elérhető. Józan paraszti ésszel azt gondolnám 1ébként, hogy mikrofonnak nem kell driver külön. Eddig nem is néztem, aztán tegnap bevillant, mi van ha nem csatlakoztatta a szerelő vissza mikor szerelte, de ha 1 kábelen megy akkor passsz.
origamihl: Én kb 2 hete akartam hívni őket először, ugyanezt mondta.
Rocko007:
Először én is xp-t akartam feltenni, fel is ment rendesen, aztán jöttek a driverek, mondom kell net, először a wlant izzítsuk be, úgy beizzult hogy hazavágta a rendszert
delltől szedtem le elvileg azt amit kell, de aztán már nem volt idő vackolni vele, így lett win7 1előre.
-
asadasad22
őstag
válasz
SzaboZE #14167 üzenetére
azert ennel szerintem arnyaltabb a dolog.
core i7-nel mar biztosan igy van, es sztem i5-nel is, hogy a memoriakontrollert beleintergraltak a cuccba, igy a TDP-be is beleszamoljak es nincs kulon memoriakontrollerre szukseg (ennek a fogyasztasat asszem 10 W-ra becsulik), ezert ha ossze akarod hasonlitani a fogyasztasukat akkor az i5-os cuccbol levonhatod a memkontroller 10 W koruli fogyasztasat, es igy mar egyaltalan nem olyan egyertelmu a dolog
egyebkent mivel a core i5 mar 32nm-es, igy biztosan jobb a teljesitmeny/fogyasztas aranya a core 2 cuccoknal. -
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
-
herendi
tag
válasz
SzaboZE #14083 üzenetére
Hat en mar vittem gepet Dell szervizbe es volt szervizes hazanal is, de a kutya nem kert meg tolem igazolvanyt, a (egy) nev bemondas eleg volt..
Mondjuk en nem is varom el egy szervizestol, h karatezzon vkivel az esetlegesen tolem ellopott gepert. Ez nem a szerviz feladata.
-
herendi
tag
válasz
SzaboZE #14071 üzenetére
Szia!
Erdekes ez a matrica vs. BIOS service tag kerdes.
Egy honapja beszeltem a Dell Supporttal, ahol mondtak, hogy hianyzo matrica eseten a gep szamukra nem letezik, igy nem fognak vele foglalkozni. Persze ahogy Premete is irta, mas ceg (CHS, ...) azert meg adhat garanciat.
Es mi van akkor, ha alaplaphibas a gep? Ugye nem mukodik a gep, nem lehet belepni a BIOS-ba, stb.
Udv,
Karesz -
premete
veterán
válasz
SzaboZE #14070 üzenetére
Úgye, jól tudom, hogy amerikai gép esetén is fel kell hívni a Dell zöld számát, és ők mondják meg, hogy melyik szervizbe viheted?
Gondolom, amit írtál, csak akkor igaz, ha a warranty transfer nem lett elintézve?
Szervizkérdés: Volt USA-beli Latitude laptopom, és volt egy-két európai is; az előbbi made in Malaysia, jól összerakott gép, az utóbbi, Made in Poland, és mindegyikből hiányzott ez-ez: billentyúzet egyik lefogató csavarja az egyikben, wwan antenna nem ért el a modemig ugyanabban, a másikban egyik egyik wwan antennakábel benne sem volt; egyik lengyelben a hdd-t 4 helyett csak 2 csavar tartotta; a malájban az antennák végén volt védőtok, a lengyelben egy letépett szigetelőszalag-darab volt csak rátéve. -
Gabcsika
tag
válasz
SzaboZE #14052 üzenetére
Oké. Akkor itt vannak:
1. A slotDVD olyan hangot ad ki, mint egy ütvefúrógép, sokszor nem is olvas, felpörög, majd szabályos frekvenciával nyöszörög és befagy a Win7 (hard reset)
Ennek utánanéztem fórumon, legtöbben azt mondták, ha a firmware-t frissítem, azzal még rosszabb lesz.2. A SMART program (self test a Dell saját tesztjében) failed. Szar a vinyóm? Az Fn+bekapcsolás utáni pre-test jónak találja a vinyót, de a SMART fail akkor sem normális jelenség (BIOS rev. A11)
3. Win7. Időközönkét totál lefagy. Egér mozog. Tudok egy ideig kattingatni, de egyre több és több program megy át "Not Responding"-ba s végül csak hard reset jön. Ez van, hogy 5 percenként, de van hogy naponta csak egyszer jön fel.
Progamok nem futnak, max. MSN és winamp és Opera.Ez egy Dell XPS 1340. Kutya drága volt ahhoy, hogy ilyeneket produkáljon!
Mi a teendő?
Kösz!
-
nkmedve
őstag
válasz
SzaboZE #14032 üzenetére
Nekem sem ártana néhány hőátvezető lapka, cseréljem ki az IGP felől (eddig még nem kaptam sehol olyat). Procihoz jó a paszta, arra jól illeszkedik a hűtő, de az IGP-nél ha leszedném a lapkát akkor jó eséllyel maradna egy enyhe rés a hűtő és a chip között, ahova a paszta már nem elég.
-
baloghlorand
csendes tag
válasz
SzaboZE #14019 üzenetére
Nem már sajnos nem garis, mert számomra érthetetlen módon 2évet kaptam rá és nem hármat. Köszönöm, hogy segítenél, de már nem aktuális. Amúgy a kft központjába vittem el ott csinálták. Annyi jó azért származott belőle, hogy 1280-as kijelző helyett kaptam egy 1440-eset
Abban valóban igazad van, hogy ez nem a Dell hibája, hanem a kedves beszállítóé
. Nade amint mondtam tényleg jó kis masina csak nekem már elegem lett a nótásokból, úgyhogy le is fogom cserélni egy asztali konfigra. Jah és vettem hozzá egy nagyobb teljsítményű akksit, amivel még a 64bites win7 is bírja kb. 4órát, ami azért tetszik.
-
premete
veterán
válasz
SzaboZE #13956 üzenetére
Ha a recovery partición megvan a windows7, akkor F8 után oda lehet navigálni, és visszateszi az op rendszert onnan, vagy akár egy pendrive-ról, vagy dvd-ről, ahova kiírtad, és kulcsot sem kér, amennyiben a bios slic 2.1-es. Ebben az esetben elegendő akár a recoveryből a /sources/$OEM$ könyvtárat elmenteni és másik w7-be beletenni; ugyanúgy felmegy, és nem kér kulcsot. Elméletileg csak ugyanaz a változat, amelyik rajta volt, megy fel alapból.
-
Vadnyugatis
csendes tag
válasz
SzaboZE #13919 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget!
Kipróbáltam, valóban jól működik az újratelpítés, ha F8-al indítom a gépet. Vissza lehet állítani a gyári állapotot. A Dell-től azonban megpróbálom megszerezni a Win7 DVD-met, mert nem tetszik a gyári állapotú oprendszer (Egy partíció, rengeteg segédprogram)
-
DV
senior tag
válasz
SzaboZE #13897 üzenetére
Akkor neked nem olyan a geped, mint amit linkeltem, mert ott az 5400-hoz van S-video kimenet (neked 5500 van). Nem irtad, hogy mi a geped tipusanak a neve es a Latitude-nal talaltam egy 5500-os gepet, gondoltam a tied olyan (bocsi).
DisplayPort a wikipedia-n.
Talaltam egyet neked itt, a DP edition kell neked.
Argepen nincs DP-s. -
-
törölt tag
válasz
SzaboZE #8879 üzenetére
Tenyleg nincs otletem ,hogy a francba v mitol lett ott az a "karc" nem hagyomanyos karc...a dell-es torlokendon kivul semmivel nem ertem hozza , azzal is finoman
...
(felteszem, hogy nem ujjal hajlítgatod ki, hanem alapban áll ki) -- igyvan
akkor vettem eszre amikor vmit pakolasztam a noti mogott es felulrol lattam ,h elall a muanyag a femkerettol ami a kijelzot fogja ...ezt sztem vagy szarul illesztettek , ragasztottak oda v hotagulastol lett ien... most meg nem veszes ,csak ennel jobban nem akarnam ,h elaljon kesobb.
A karc jobban idegesit...
Bevinnem szervizbe ,de vizsgaidoszak alatt nem tul sok eselyt latok ra ,h el tudom vinni barhova( egyaltalan hova lenne erdemes...gondolom pest ,de nem lenne jo ,h felmek szombathelyrol aztan aztmondjak bocs mi nemtudunk csinalni vele semmit ...szia )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- HP Laptop 15-fc0026nh (AY7E1EA)
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged