- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Google Pixel topik
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mikulásbá #51365 üzenetére
kellene pedig még az, céges szinten, nem kis darabszámú notit használó helyen megy épp a sakkozás, hogy milyen más típust, vagy akár más gyártó notiját rendeljék következőnek, amiben van optikai meghajtó, mert közel napi szinten kell cd/dvd lemezt írni, de külső meghajtót nyilván nem akarnak magukkal hurcolászni az emberek, márpedig sokan vannak irodán kívül is.
-
somasz
addikt
válasz
Mikulásbá #51130 üzenetére
Ha jól emlékszem, auo b140han panelod van, ahhoz itt egy profil a 3. hsz.-ben.
-
allein
addikt
válasz
Mikulásbá #51020 üzenetére
Most nem azért, de egy új 7470 árából kijön egy jó állapotú használt akár 2014 MBPR 13-15" méretben
megfontolandó
Nem fikázni akarom egyik márkát sem
Mert nekem van mindkettőből és a DELL is rendben van egyébként, kivéve a magas CPU hőmérsékleteket aminek remélem, hogy hamarosan a végére járunk
Azt is tudom, hogy nem 1 év a garancia, ha jól tudom akkor a DELL-re 3 évet adnak
-
-
redwhite78
aktív tag
válasz
Mikulásbá #50854 üzenetére
Köszi.
Kár, mert most már szívesen lecserélném a 6520-ast egy 7440-re. Csak nekem mindenképp egy működő kártyaolvasó kell bele. A 6520-ast is vissza kellett állítanom Win7-re mert a 10-est annak a kártyaolvasója sem szerette. Azért egy business gépnél gyorsabb terméktámogatást remélne az ember. -
426os
őstag
válasz
Mikulásbá #50448 üzenetére
Optibay keretben is könnyen cserélhető a HDD. Sőt, talán még könnyebben/gyorsabban is. Illetve így az adatok is mindig kéznél vannak, nem kell még egy dolgot pakolgatni, dugdosni bele a kábelt.
Volt egy lakótársam, aki benne hagyta a gépében a dvd írót, amit évente egyszer használt, ellenben a tárhely miatt folyamatosan lógott a gépén az usb-s hdd. Asztalon még csak-csak, de mikor így hordozta, használta pl kanapén, ágyon az vicces volt kívülről nézve. -
-
vmaxter
tag
válasz
Mikulásbá #49663 üzenetére
Feltettem a Dell Command Update-et. Nagyrésze meg is oldódott, köszi. De a hálózati vezérlőhöz még mindig nincs illesztőprogram és a Wi-Fi továbbra sem működik. Továbbá egy ismeretlen eszköz is van a listában. Lefuttattam egy autodetectet, egy drivert nem tudott automatikusan telepíteni, azt manuálisan megoldottam, ahogy javasolta. A Dell Command Update azóta azt jelzi, hogy nincs mit frissíteni, minden up to date.
-
aizen92
addikt
válasz
Mikulásbá #48626 üzenetére
azért egy fényes IPS jobb lenne, de tény hogy ez a mattos IPS az ami munkára való, inkább itthon szomorkodok picit, mert előtte egy lenovo yoga 2 13-am volt, olyan gyönyörű kijelzővel, hogy mai napig csodálom ( hugomnak adtam ), de a fényes kijelzővel mindig szívtam, ""csak tartalomfogyasztásra"" jó.
Dokkolót lehet majd később beszerzek, mert uncsi ki-be huzogatni a 2 monitor kábelét mindig, mivel sokat mászkálok az irodában laptoppal a kezemben és hagyom el az asztalom, azzal meg csak ugye egy puff beleillesztem és már töltön is és 2 monitoron van.....ha már itt tartunk mit ajánlotok hozzá? 2 monitort szoktam rádugni, esetleg egy ethernet ( ez nem létszükség ). Ja és nem kell külső akksiként szolgálnia.
-
Primary92
senior tag
válasz
Mikulásbá #48607 üzenetére
Nem is látszódik a gépen a monitor? VGA általában 2048x1536-os felbontást szokott tudni maximum. Ha ennyit tud, akkor mennie kellene az FHD-nek, de sajnos néha 1600x1200-at, ami kevés.
szerk.: Egyébként, ha van digitális bemenet is, akkor célszerű azt használni. A VGA-nak vagy 10 éve ki kellett volna halnia. Teljesen felesleges. Max annak jön jól, aki CRT monitort használ, de ott is ha DVI-I kimenet van, akkor azzal megoldható. A gépemen is csak foglalja a helyet. Bármi jobban jött volna helyette. Felesleges D/A és A/D alakítás van.
Csak az nem fér a fejembe, hogy miért olcsóbbak a csak DSUB bemenetű LCD monitorok.
-
válasz
Mikulásbá #48607 üzenetére
Igen, a HDMI-vel szebb is lesz a képe, mint a VGA-n lenne. HDMI-kábel + átalakító a DVI-kimenetnél vagy DVI-kábel + átalakító a HDMI-bemenetnél (A DVI-ban lévő jel ugyanaz, mint a HDMI, az átalakító is olcsó, mert csak összeköti a lábakat, ellenben a VGA jelről HDMI-re alakítóval).
-
válasz
Mikulásbá #48603 üzenetére
A gondom még mindig az,hogy ha a dokkoló D-Sub kábellel van összekötve,akkor a felbontás nem akar full HD lenni a monitoron.Nincs ilyen beállítási lehetőség-vagy csak én nem találom.
Ha a lapost simán HDMI kábellel kötöm a monitorhoz,akkor minden simán megy beállítás nélkül is.
Kellene egy D-Sub - HDMI átalakító? -
premete
veterán
-
premete
veterán
válasz
Mikulásbá #48316 üzenetére
Windows 7-re ugyanúgy fel lehet tenni frissítéssel, mint 8.1-re. Nem kell kulcs W7-hez sem, ha a gépen valamilyen windows volt gyárilag. Sőt, ha mondjuk alaplap csere után elveszik az aktiválás, elég a rendszert lementeni, feltenni a gyári Dell W7-et, (nem kell se net, se frissítés, se driverek), az net nelkül aktiválódik, rögtön rá lehet tenni a 10-et az neten aktiválódik, majd vissza lehet tenni a komplett rendszer mentést, és az is aktiválódik.
-
-
törölt tag
válasz
Mikulásbá #48060 üzenetére
Ez mit jelent pontosan, hogy nem szokványos M.2 hely? Csak 2242-es megy bele, vagy még annál is specifikusabb valami?
Pont azt néztem, hogy mSata SSD-vel jön a 7450, de sajna azt nem lehet áttenni a WWAN helyére, pedig úgy lenne igazán buli, akkor beférne még háttértárnak egy HDD simán.
Még nagyon gondolkozom, hogy 7450 legyen a mostani laptop utódja, vagy egy T450s. Igazánól a 7450 (itt felénk) oclsóbb lenne, jobb a garanciáztatása és picivel erősebb konfig is, csak pár dolog miatt még nem vagyok teljesen biztos benne (pöcökegér és billentyűzet minősége, bővíthetőség és háttértár, meg kinézet). De amgúy kb mindenben, amit eddig néztem egy picivel jobb a Latitude.
-
szanozs
aktív tag
-
szabonagyur
félisten
válasz
Mikulásbá #48060 üzenetére
Billentyűzet kialakítás meg körülötte levő rész. Ezt az M2 dolgot meg ha minden igaz el lehet felejteni SSD-nek, vagyis ami infóm van róla, hogy abból nem lehet majd az. Kijelzőben is bénább szerintem
Természetesen mielőtt valaki beleköt így is nagyon minőségi gép, csak a kettő kiadás egymás mellett másabb.
-
t72killer
titán
válasz
Mikulásbá #48011 üzenetére
Egyelőre a lustaság/időhiány miatt se vesződök vele. Egy win10-es gép már van a családban, ha nagyon nézegetni akarom, akkor kezembe veszem azt
#48012: igen, gondolom végre az EDGE-el is elkészülnek, mert az eléggé béta még
-
-
AssAssynn
addikt
válasz
Mikulásbá #47812 üzenetére
Közben rájöttem, hogy batár láma vagyok.
Látszik rég raktam újra laptopot... Most látom, hogy a Dellnek mekkora király a terméktámogatása.weboldalukon a gépre rákeresve minden egyes drivert kidobott.
nagyon baba. Bár, ha valakinek nincs kéznél egy másik gép, akkor annak nehéz dolga van.
de remélhetőleg így én már sínen leszek.
Köszönöm a segítséget, minden jót a fórum ezen szegletében is.
-
-
-
t72killer
titán
válasz
Mikulásbá #47774 üzenetére
Az én verziómban egy mSATA és egy m.2 (2242) slot van, az mSATA-n ül az egyetlen meghajtó, de később, ha vmi jófélét (nvme, gyors pcie) ki lehetne sütni az m.2-re, akkor szivesen tenném oda a rendszert + progikat.
Amit kérdeztem, az m.2 tuti nem tud SATA protokollt (itt próbálták), csak PCIe-t. Ha PCIe 2.0 x1, az már SATA3 sebesség, úgyh csak a kompatibilitás kell, sebességgel rendben leszünk. Átalakítónak nincs hely, 2242-es m.2 ssd kell bele. Kérdés, hogy mivel kompatibilis ez a hely?
-
desolator
senior tag
válasz
Mikulásbá #47742 üzenetére
Igen, lehet, hogy ilyen kellett volna. Az a szívás, hogy én beírtam az ebay keresőbe, hogy usb 3.0 to pcmcia és abból dobott ki egy rakatot, amit az első posztomban írtam. Ami persze tökre nem illett bele. Mindegy, most még rendeltem hozzá azt az átalakítót, azzal remélem már jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz
- TUF Gaming F15 FX506HE 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Legion 5 15ACH6H 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- MSI Prestige 15 i5-1240P/ 8gb ram/512ssd FHD IPS/RTX3050Ti
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B360-Pro i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB ZALMAN S3 TG Zalman 500W
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest