Hirdetés
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Realme GT 2 - aláírjuk
Új hozzászólás Aktív témák
-
SeatLeon08
tag
Néztem Mysoft.hu-n két gépet. A Dell Latitude E5430-asról van szó, mindkét esetben.
Az egyik HD-s kijelzővel van szerelve, a másik HD+-os kijelzővel. Melyik a jobb? 14' esetében nem lesz olvashatatlan a szöveg? Melyik kijelző eszik többet? -
Feenyx
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan hibám lenne, hogy miután kikapcsol a gépem, elkezd zörögni a ventilátor egészen addig amíg le nem áll. Ez mennyire normális dolog egy E5530-nál? Mert már 2x volt cserélve a ventilátor és még mindig ezt csinálja. A Dell support csak online diagnosztikákat csináltat velem, meg újratelepítteti a windowst velem mert hogy rossz lehet a driver... És most hogy újratelepített géppel is csinálja, most meg letagadják hogy hallanának valamit...
Itt egy link a videóról amit küldtem nekik utoljára: [link]
Úgy kb. a 20. másodperc után hallani. Mitévő legyen ezek után? Egyszerűen nem bírják megérteni és azt mondják nem hardveres gond.... -
toto76
tag
válasz
toto76
üzenetére
Meg lett a megoldás!

Leírom hátha segít másnak is.Ezen az oldalon találtam meg a drivert hozzá Unofficial Czech Atheros Driver Website
Az "illesztőprogram frissítése" így sem működött. (nem ismerte fel az eszközt) Kézzel kiválasztottam az eszközt a listából -> Saját lemez. Után már felismerte és működik.Üdv,
toto -
toto76
tag
Sziasztok!
A segítségeket szeretném kérni. Adott egy Dell 3541-es laptop (a topikot olvasgatva) szokásos wifi mizériával. Mi a megoldása a wifi drivernek 8.1 alatt? Milyen típus van benne pontosan?
Előre is köszi,
toto -
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Tudtok olyan forgalmazót mondani itthon, amelyik foglalkozik Precision modellekkel, és nem csak mutatóban van ott egy vagy két modell a szériából? Az M3800 érdekelne konkrétan.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
kistewe
üzenetére
+tvamos:
Köszi az infokat. Közben lebeszéltem magamat róla. Nem lenne drága a gép, de csak a szívás lenne, ha elreccsen a műanyag, vagy a zsanér beáll. És akkor mindjárt repkednek a 10k-s költségek. Megnézem az E6500-kat. Illetve csekkolok más márkákat is. Igazából az a terv, hogy használtan valami normális üzletit találni. -
tvamos
nagyúr
válasz
Mr. Teddy
üzenetére
A zsaner nem nagy gaz, ha van affinitasod otthon kicserelni, a muanyag haz azonban eleg sokba tud kerulni (inkabb a szallitas miatt).
(#40683) SzaboZE válasza Mr. Teddy (#40682) üzenetére
+1 a 6-osra, sokkal minosegibb erzes, mar csak megfogni, kinyitni... mar csak az is megeri a plusz penzt! Es akkor meg tartosabb is. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Használtan érdemes Dell E5500-as notit venni? Mennyire lesz ez tartós fizikailag? (hardvere megfelelő számomra). Gondolok itt a zsanér lötyögésére, törésére, műanyag keret törésére.
Van valami komolyabb típushibája?
Visszább olvastam, de konkrét típushibát nem találtam, de tudom, a dell hadilábon áll(t) a zsanérokkal.
Köszi! -
pozsoka
senior tag
Köszönöm.
-
kistewe
tag
válasz
somasz
üzenetére
Win7 -el is az? esteleg mas felbontással is win8 alatt? es azért a homályos az elég tág fogalom...
de legegyszerűbb még mindig egy pendrive bootolható linuxxal .. még egy amtőr is meg tudja csinalni szerintem és mikor bebootol rögtön látszik hogy ott jó -e....unetbootin fent van neten, linuxmint detto 4 gb pendrive , csak arra kell figyelni hogy kb 2 giga be legyen állítva ubuntu stilushoz fentartott helynek ... -
pozsoka
senior tag
Üdvözlet,
Dell d630 laptop alkatrészeit (CPU Intel Core 2 Duo T7250 / 2 GHz, 1,5gb 667mhz DDR2 memória, 80gb SATA hdd) el tudnám helyezni egy mini itx alaplapon energiatakarékos gépet építve? -
kezdő
senior tag
Kéne egy kis help

Dell 7537 Seagate HDD fw frissítéssel vagyok bajban.
Itt a hivatalos updateNa már most DOS alól kéne ezt telepíteni.
Igen ám, de a Rufus a Freedos-t csak MBR partíciós sémával engedi elkészíteni és ehhez a géphez az UEFI miatt GPT kéne ha jól tévedek.Ha MBR módban készítem el akkor F12 hatására nincs a kiválasztható listában a bootolható pendrive.
Valami ötlet?
A Secure Boot-ot és az UEFI/Legacy dolgot eddig nem piszkáltam, mert mindenféle adatvesztésre hívja fel a figyelmem mielőtt módosítanám a beállításait. -
kistewe
tag
válasz
cudarz
üzenetére
Hát... ennyiért már van E7440 igaz abban nincs ilyen combos videokari de IPS a kijelző... amúgy ha engedik és van hozzá legalább próbaverziós win akkor AIDA megmondja mi van benne.
PS: tényleg valaki nem tudja Linux alá is van AIDA?
tárgytalan a kérdés : [link] ez van linuxra...
uff stewe
-
cudarz
tag
Sziasztok!
Kineztem magamnak ezt: http://www.notebookzone.hu/mid.php?l=DELL+Inspiron+7537+(167665)+Alum%C3%ADnium+Ez%C3%BCst&mid=1&lkod=102&skod=29971
Viszont tobb helyen olvastam, hogy ketfajta kijelzo panellel aruljak a gepet. Van egy LG ami allitolag nagyon szep kepet ad, es van vmi AUA, ami silanyabb minosegu. Hogyan tudnom kideriteni, hogy a fentiben melyik van? Gondolom az eladok se nagyon tudjak..
Koszi.
cudarz
-
SzaboZE
addikt
válasz
newwave0507
üzenetére
Ha i7-es a géped, akkor sajnos nem lesz jobb a helyzet. Mit értesz azon hogy meleg? Ha throttlingol akkor oké a panasz, de ha nem, akkor csak gyakran kell takarítani a hűtőt.
-
kymera
őstag
Üdv mindenkinek.
Van egy régebbi Dell Latitude D630-as gépem és ma szereltem bele egy 5540-es 3G modemet.
Biosba bekapcsoltam és az aida látja is - sőt , megjelenik az eszközkezelőben is - DE sárga felkiáltójellel , azaz nincs telepítve a driver.
A legújabb driver telepítése el sem indul mert megszakad azzal hogy nem támogatott HW.
Van valakinek tapasztalata ilyen téren - esetleg pár link is jól jönne
Előre is köszönöm.
Ebben tud valaki segíteni ?

-
kistewe
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Ott valami nem kerek, ha a Dellék 2 szer cseréltek lapot akkor valszeg szerintük is meleg..... különben elhajtották volna a p...csába...
Inspiron nálam akkor vágta el magát mikor a palmrest is dombornyomott volt és nem ragadt rá a post-it ... hóúú azt naon utáltam....
uff stewe
-
soldi3r
veterán
válasz
newwave0507
üzenetére
Igazabol a gepcsere sem megoldas. Max a procicsere kisebbre, gondolom i7. Ebbe bele kell torodni, az egy Inspiron.
-
kistewe
tag
válasz
newwave0507
üzenetére
Nem ismerem a gépet de ha egyetlen mód is van rá , hogy kihátrálj ebből az üzletből akkor tedd azt... kérjél másikat vagy adják vissza a pénzt, rosszabb esetben számítsák be és vegyél valami mást, pl. használt üzletit: Latitude, Elitbook , Thinkpad; ha meg nincs rá mód akkor .....

uff stewe
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
megy a tapipad csak olyan mintha tul erzekeny lenne mikor finoman veszed el az ujjad akkor elmászik a kurzor.....de muxik amugy ok , nem fagy ki semmi mas baja nincs...kéne turni valami hazi drivert hozzá hatha valaki mást is zavar aki tud linux alá drivert irni
masik gond a skype.. duma kozbe 3-5 perc után bezár.... de azt találtam a skype oldalán ubuntura csak meg nem raktam fel....
uff stewe -
-
kistewe
tag
válasz
somasz
üzenetére
JAJA, csütörtök óta nincs reboot gond azóta fut a Quiana... csak a a roh..dt néhany winfosos progi ...
meg az tény , hogy se a Petra se a Quiana nem kezeli jól a lati e szériás tapipadját.... a többi Dellen nem tudom milyen....akartam irni privit de ez ide most nagyon passzolt
uff stewe
-
ronda
aktív tag
Üdv!
A következő, egyre bosszantóbb jelenség megoldására kérnék tanácsot:
Mióta a gépembe (5737 i5) raktam egy kingston SSD-t, a saját vinyója (500-as seagate) pedig egy caddy-keretbe került a dvd helyére, azóta olyan hibát produkál, hogy ha 10-12 óránál többet kikapcsolt állapotban van, akkor kb 2-3 perc alatt hajlandó csak elindulni. Ennyi idő kell neki, mire egyáltalán a Dell logó megjelenik és elkezd boot-olni. Ha alvó módban van, vagy ha csak 3-4-5 óra telt el a kikapcsolás óta, akkor semmi gondja, pikk-pakk elindul. Ezt csinálja win7-el is, és most egy UEFI módban felrakott win8.1-el is. -
somasz
addikt
Dell 7537-en mitől lehet homályos a kép? Fhd touch, intel+750m, legfrissebb driverekkel, win8.1-gyel. Találkozott már valaki ezzel?
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ok, köszönöm!
Üdv!
-
-
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hali!
Igen, arra gondoltam, hogy mielőtt belerakják az ssd-t, azelőtt kell az ahci drivert felrakni, vagy elég utána?
Üdv!
-
Hali!
Megjött ma a hdd caddy az e6530-hoz. Samsung 840 evo-t szeretnék rakatni hdd helyére, meg ki is tisztíttatnám. Mielőtt elviszem, fel kell rakni ahci drivert? Másra kell figyelni? Gyári win7 van a gépen. Akkor elég, ha leszedek egy oem win7-et és beírom a kódot, ugye?
Köszi!
Sata2-es vagy sata3-as a laptop?
Az a samu ssd ajánlott ehhez a laptophoz? Nem szeretnék szívni. -
moklys1
aktív tag
Egy 120 GB-os SSD akarok venni a 5537-be. Ezt az sdd-t néztem ki. Az ssd a hdd helyére kerülne a hdd meg az odd helyére. Tudnátok ajánlani keretet ami belefér és jó az odd helyére? Esetleg van tapasztalat? És a kiszerelt optikai meghajtót is használnám kábellel usb-n keresztül valami dobozban - ehhez is várok tanácsot, tapasztalatot... Valami ilyesmire gondoltam de ez nagy lesz szerintem az 5537-es gépen 9.5 mm ez meg 12,7 mm.
---- Ja még ami ne tiszta még nekem a WIN 8 telepítő a HDD-n van rejtett partíción. Azt, hogy fogom HDD-ről SSD-re telepíteni? Hiszen ennél a verziónál nincs olyan, hogy partíció választás stb.---
-
ubid
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
köszi.
Akkor a 32 bites winre fel se megy egy driver sem ?

-
ubid
senior tag
Sziasztok.
a minap vásároltam egy dell inspiron 15 3000 -es laptopot.
Win7-re cseréltem az ubuntut.A wifi drivert viszont nem tudom felrakni.
A hivatalos support oldalról töltöttem le. de nem megy fel.
Valaki tud segíteni ?a hibaüzenet: "A telepítő a windoes inkompatibilis verzióját észlete"
(win 7 starter)
-
tvamos
nagyúr
Sziasztok! Legyszi segitsetek!
Az a gondom, hogy itt van elottem egy Dell E4200, es vilagit rajta a sarga kis villamcsapott aksi jel. A gep megy aksirol kb. 30 sec-et. Ez azert nem franko, mert most csereltem benne cellakat, es minden jonak tetszik. 3.7V a cellafesz... szoval minden baba, de a noti nem is tolti. Jovo heten meg oda akarom adni az uj tulajnak.
Mit tudok tenni? Nem nagy a keret, de a megoldas meg azonnal kene, persze...
// Tomi -
drr
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Természetesen más eszközben kitűnően működik úgy a usb, mint a dvd. A bootsorrendet az f2-vel is lehet módosítani, de természetesen próbáltam a sorrendet is módosítani, sajnos sikertelen eredménnyel. Ezért írtam ide... A biosban a legacy vagy uefi menüpontok hiányoznak, tehát innentől kezdve tippem sincs mi okozza a hibát...
-
drr
őstag
Sziasztok!
Ma került hozzám win újratelepítés miatt egy dell m5010 noti. Se usb-ről se cd-ről nem hajlandó bootolni, csak villog a kurzor. Valaki tudja a megoldást? Az esetleges válaszokat előre is köszönöm

-
BBéci
legenda
válasz
lord.lakli
üzenetére
Szintén bootolás közben kell megnyomni?
-
petro3
csendes tag
A válaszokat mindenkinek köszönöm!
BBéci:
Win 7 tálcán jobb klikk az akkumulátor-hálózat ikonra, majd a listából ki kell választani a Dell kiterjesztett akkumulátor élettartalmának beállításait. -
Roxkex
senior tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Na , valami ilyesmire gondoltam akkor.
Mivel ezt írta ki , hogy nem szereti a gép ha folyton töltve van.
És azt amit teállítottál be azt hogy kell ? (illetve ha 100%ra akarom tölteni xy esetben de be van kapcsolva hogy csak x és y között tölt azt hogy ?)szerk.. akksi hőmérsékletét hol tudom nézni ?
Ha legtöbször benne van az akksi és mondjuk kihúzom töltőről , mert 10-15 percre kell ide és oda vinnem majd vissza viszem és felrakom töltőre .. Az gondolom nem túl jó...
Sztem olyan 40-50% fogom tárolni az akksit és kb 1-2 hetente vagy amikor kell feltöltöm -
cigam
titán
válasz
petro3
üzenetére
Szerintem félre olvastad/fordították. Nem azt akarták leírni, hogy 88% alatt kezdi el a töltést? pl. 92%-ra merülve rádugod a töltőre, akkor nem kezdi el feltölteni.
Amúgy túl van spilázva.3 dolog fontos
- Ne menjen a hőmérséklete 50 fok fölé.
- Nem szabad hagyni (teljesen) lemerülni.
- 1-2 havonta egy teljes töltési ciklussal (addig menjen aksiról amíg ki nem kapcsol, ezután - lehetőleg kikapcsolt állapotban - teljesen fel kell tölteni), hogy kicsit ázmozgassa a kémiáját. -
petro3
csendes tag
válasz
soldi3r
üzenetére
Szia! Sziasztok!
Dell Vostro 2521-es laptopom van és érdekel engem is az akkumulátor élettartamának meghosszabbítása.
A Dell kiterjesztett akkumulátor élettartalmának beállításainál, az akkumulátormérő lapon, Hosszú élettartam mód fül alatt, az Engedélyezés (javasolt) beállításnál a következő leírás olvasható:" Használja ezt az üzemmódot, hogy megóvja az akkumulátort a gyakori töltés-lemerülés ciklusoktól. Az akkumulátor csak 88% és 100% között tölt."
Hát, nem igazán értem a én sem, hogy mit jelent ez a 88% - 100% közötti töltés.
Néhány nappal ezelőtt 46%-ra merítettem az akkut-t, a töltés 100%-ig meg sem állt.
Az akkumulátormérő lapon van még az Aztali üzemmód fül. Az Engedélyezés (javasolt) beállításnál a következő leírás olvasható:
"Ez a mód az akkumulátor élettartamának maximálisra növelése érdekében használható. Az akkumulátor csak 50% és 100% között tölt."
A két beállítás közül melyiket érdemes használni?
Ha megkérhetlek, lészíves írd le, hol lehet beállítani manuálisan az akkumulátor töltés kezdetét (%) és végét (%) ?
Köszi.
Üdv: petro3
-
kistewe
tag
válasz
soldi3r
üzenetére
El kell fogadni , hogy az akku fogyóeszköz, és 2-3-4 évente cserélni kell, nekem anno a T61-em még bírt 1,5 órát és egy reggel nem töltött többet csak villogott az akku LED, nálam akkor volt 2 éves és használtan vettem a géppel együtt.
Csak kiegészítésként...amúgy egyetértek azzal amit írtál.uff stewe
-
soldi3r
veterán
válasz
Roxkex
üzenetére
Marmint hova csatlakoztatod? Nem egeszen ertem, 88% alatt nem toltene? Nem inkabb 88%-nal kezd el ratolteni?
Az akkukrol annyit erdemes tudni, hogy tartosan nem szereti a melykisult allapotot, 0% kornyeke, illetve a meleget. Ez utobbi miatt pedig erdemes kerulni a folyamatos feltoltottseget (100%), ott a legnagyobb a hotermelodes.
Pl az en laptopom toltese 40%-on kapcsol be es 80%-ig tolt. -
Roxkex
senior tag
Sziasztok.
Minap kaptam egy olyan üzenetet a dell inspiron 3537 nél hogy : akksi időt ronthatja ha gyakran csatlakoztatom le és fel anélkül , hogy lemerülne az akksi.
Ez érthető és akkor a beállíásoknál van egy ilyen hogy :csak 100% és 88% között tölti az aksit .
Ez hasznos ? Ezt valaki kifejtené ? Mert nem értem :$ (új vagyok laptop témában) Mármint az oké hogy csak akkor tölt. De ettől miért tartana tovább az akksi ? -
kistewe
tag
válasz
woizero
üzenetére
#40603 -hoz [link]
elöször is mire kell? kihasználod a videokarit? ez a felbontás ekkora kijelzőn..khm..3 cellás akku szerintem ehhez a géphez sovány...ha nem akarsz linuxot akkor még kb. 15k a Win...HDD nagy de lassu...szerintem...amugy nem ismerem a gépet csak végigolvastam a konfigot... megkövezhet akinek ilyen van és tévedtem valamiben...
uff stewe
-
woizero
csendes tag
Van valakinek tapasztalata az uj Inspiron 15 5000-es (aka 5547) szeriaval kapcsolatban? Csak angol review-kat talaltam a neten, ott kisebb nagyobb hianyossagoktol eltekintve (only 10/100as LAN) egesz jonak ertekeltek. Konkretan ezt neztem ki magamnak (of course nem innen): http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/DELL-Inspiron-5547-166973-k%C3%A9k-notebook-%2815-6%22-Core-i5-8GB-1TB-R7-M265-2GB-VGA-Linux%29,103952,504830,1378385.html?langId=-19&etcc_med=STC_CC_ATTR_VALUE_ar_osszehasonlito&etcc_acy=--&etcc_plc=--&etcc_par=Arukereso&etcc_cmp=altalanos_termekek&etcc_grp=AK&etcc_key=--&etcc_ctv=1147907&etcc_mty=PRICE
Esetleg valami mas ajanlatotok van hasonlo arkategoriaban (190k)?
-
somasz
addikt
válasz
Robert85
üzenetére
Két lehetőséged van:
-veszel bele egy piszok olcsó, régebbi használtat és örülsz (nem fogja vissza a csatlakozó sebessége az ssd-t annyira, viszont nem igazán lesz értelme továbbvinned egy új gépbe)
-veszel bele egy újat, vagy nem túl régit, gyorsat és örülsz (nagyon visszafogja a gép az ssd-t, de ha a gépet kicseréled hamarosan alóla, akkor van egy gyors ssd-d esetleges későbbi felhasználásra)Mindkét esetben gyorsabb lesz bármilyen vinyónál. TRIM valószínűleg nem fog menni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Workstation - Lenovo P15S gen2 (11.gen Core I7 32Gb DDR4 1 Tb SSD 4Gb Nvidia)
- ThinkPad P15 Gen1 15.6" FHD IPS i9-10885H RTX 5000 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- HP Victus Ryzen 7 8845HS /16GB DDR5 RTX 4060 / 1TB / 144Hz
- ELADÓ AcerSwift3 (14" / AMD Ryzen 5 4500U / 16GB RAM / 512GB / HU)
- Latitude 5440 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Eladó egy soundcore boom 2 se
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 8GB I 250GB I DVDRW I HDMI I 14" HD I Cam I W10 I Gari!
- Dell Latitude 5290,12.5",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude E5520 - i5-2GEN I 4GB I 500GB I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Garancia!
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Biosban, Linuxon is az?