Hirdetés
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- Redmi Note 15 Pro 5G – a szokásosat?
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
Új hozzászólás Aktív témák
-
thxer
aktív tag
-
TheProb
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Hát nem értem, nekem is fent van minden. tettem 1 próbát a 07-re, de hát most is úgy indult a gép, hogy alapból nem látja a vinyót... megnézem legacy-ban
-
TheProb
veterán
Srácok, úgy vélem megvan mi okozza a caddy gondot, már ha még van/volt valakinek ilyen jellegű gondja. Visszaraktam most a 8.1-et és már az elős 20percben ledobta a caddy-ben lévő vinyót 3x...
Ha jól tévedek akkor mikor Win7-et próbáltam szintén UEFI-ben használni akkor is csinálta (8.1-et is így használom) és miután visszaragtam "legacy" módban, egyetlen egyszer sem fordul elő. Úgyhogy most teszek 1 próbát 8.1-re is így, remélem jó lesz.Egyébként van még valaki aki caddy-t használ, EFI-vel és nincs gondja?
-
TheProb
veterán
válasz
matthew95(2)
üzenetére
sirszevenap nemrég belinkelte, nézz vissza
-
thxer
aktív tag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Akkor DDU-val szedj le minden videókártya drivert és telepítsd újra a Dell oldaláról leszedett Intelt, majd valamilyen SG fixes AMD drivert (13.12, 14.4, 14.6 beta). Ha vissza mész pár lapot, akkor van róla pár bejegyzés hogyan kell csinálni.
-
TheProb
veterán
válasz
matthew95(2)
üzenetére
vszínű nem települt fel rendesen a driver és vele a ccc
-
thxer
aktív tag
válasz
matthew95(2)
üzenetére
Elindítod a Catalyst-ot -> Oldalt Energiaellátás, Váltható grafikus rendszer alkalmazás figyelemmel követése -> Figyelemmel követés elindítása és ott írni fogja hogy mi melyik GPU-t használja.
-
-
matthew95(2)
senior tag
Sziasztok! Pár hónapja vettem egy Dell Inspiron -öt i5-ös procival, 6gb rammal, Hd8730-as VGA-val. Az lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e nézni, hogy adott alkalmazásnál fut-e a dedikált VGA, mert vannak kétségeim, hogy csak az integrált fut. Előre is köszönöm a segítséget!

-
dobragab
addikt
válasz
MeghaL0L
üzenetére
HDD nem zavar, úgyis rakok bele SSD-t

Úgyse gyári billentyűzettel fogok játszani. (Azért a 17,3-as Dell-en is van numerikus)
Sok USB port nem fog kelleni, mondjuk nagyon tetszik a Dell-nél a töltésre optimalizált USB.
A nagyobb kijelző mondjuk jól jöhet.
A D-SUB bemenet mire jó? -
TheProb
veterán
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Hiszek én neked, csak érhetetlen számomra, szinte dettó ugyan az a 2 gép, leszámítva a cpu-t, ami csak hangyafasznyival jobb a tiedben. Megcsináltam a cpu-pimpelése is a gpu-t is megszeretgettem és mégis akkor fps ingadozás van, hogy az félelmetes. Amit írtam 20-50fps között. Egyébként tegnap ráeresztettem próbaképp a gamig evolved optimalizálást, igaz csak "performance"-ra és így is kb ugyan azokat a frame rateket produkálta, csak FHD-ban meg 1-2 beállítást mediumra lőtt be.
u.i.: A Gpu OC-t visszavettem kicsit, mert 1 idő után elkezdett villogni a kép adott helyeken
(#39770) dobragab: Az egy húzott 8850

(#39772) formula01: Bakker addig fogom - szomorúan - nézni, hogy kinek milyen jó teljesítménye van, hogy a végén berágok és visszarakom a 8.1-et...

-
dobragab
addikt
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Mediumon? Na most mondhatjuk, hogy ki lehet kukázni a Notebookcheck tesztjeit... Low-on írnak 46,7 FPS-t erre a laptopra, gondolom, ők nem oldották meg a throttling-problémát, persze, hogy gyengébb eredményt kapnak, mint 750m-nél...

Szerk:
HDD nem zavar, úgyis rakok bele SSD-t

Úgyse gyári billentyűzettel fogok játszani. (Azért a 17,3-as Dell-en is van numerikus)
Sok USB port nem fog kelleni, mondjuk nagyon tetszik a Dell-nél a töltésre optimalizált USB.
A nagyobb kijelző mondjuk jól jöhet.
A D-SUB bemenet mire jó? -
MeghaL0L
addikt
válasz
dobragab
üzenetére
Fix 60 FPS? Arra a Médiumot mondanám.
Viszont azt biztan mondom, hogy fix 40 ultrán, 16x-os élsimítással.
Jelen pillanatban, míg az nvidiát istenítik sajnos tényleg jobb lehet a 750m. Viszont nézzük meg a helyzetet később.
Nekem régen egy 540m-el szerelt gépem volt. Imádtam.Megj:. Nekem nagyon bejön az a levonó főleg, hogy van rajta dsub!
Átnéztem a gépeket és most jöjjenek az érveim:
Levonó: 1Terrás vinyó + 8 GB-ssd , Hangyapucuval erősebb processzor (csak energiagazdaságtalanabb végeredménybe, egyébként ugyan az). Nvidia kárty, free dos. IRTÓ JÓ BILLJE VAN! (+numerikus bill. +billentyűzetmegvilágítás) nem csak azért jó mert világít, tényleg jó ezeknek a gépeknek a billje. DSUB bemenet.
Dell: Nagyobb kijelző, több gari, eggyel több USB Port. 10k-val rövidebb. Később jobb lesz a teljesítménye a vga miatt. Vagy nem.. ez attól függ, hogy az nvidia mennyit jattól a cégeknek!

Na ezt mérlegeld. Az a lenovó szerintem elég komoly, túl sok különbséget nem fogsz teljesítménybe észrevenni .. szerintem. Lenovósok ajánlják ezt a gépet am a másik forumba?
-
mazza
tag
Üdv,
Szerintetek ez mitől lehet? [link]
Kétlem, hogy most keletkezett amikor leszedtem a hűtőt, és nem is azért lett szétszedve mert valami baja lenne a hőfokon kívül.
Dell Inspiron 15R N5110
-
formula01
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Akkor örülj neki.
De a probléma ott van, hogy 70°C felett leszabályoznak, nem pedig alatta. Különben 18 fokos szoba is erősen közre játszik szerintem, hogy nem éred el..
Meg ha mellette a VGA is termeli a hőt, márpedig 8850/70M azért termeli, mindjárt más a helyzet. -
lumoss
csendes tag
Szóval, ahogy olvasom, lehet, hogy az inteles erősebb lenne? Mert a www.systemrequirementslab.com, ha megnézem a Watch_Dogs, az inteles kártyát mutatja, de más játékoknál az AMD-t látja.
-
kellcucc
aktív tag
-
kellcucc
aktív tag
válasz
enzahobi
üzenetére
Nem telepítettem, igazából a napokban jöttetek a watch dogs-os tesztel, akkor néztem meg youtube-on, hogy mi is az. Nem szoktam játszani, most kint vagyok Németországban, csakis netezek és tanulok a gépen. Semmi letöltés vagy ilyesmik. De amúgy fut "winlogon.exe". Nem tudom mire jó, kilőjem ?
-
kellcucc
aktív tag
válasz
somasz
üzenetére
Updatet és frissítéseket mindig kilövöm, nem szeretem, ha a hátam mögött cselekszik a gép. Pont tegnap este futtattam le egy comodo-t, semmit nem talált "szerencsére". Amúgy mielőtt legutoljára újraindítottam be is lassult már a pdf-t is alig akarta pörgetni. Most megint jó az újraindítás után, ötletem sincs mi okozhatja ezt az ingadozást. Fel is pörög, lassú is, WTF?
-
kellcucc
aktív tag
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Kiegyensúlyozott-on nézegettem a pdf fájlokat, és 69 fokos volt a proci, valamint pörgött a venti is, 2.7 MHz.
Újraindítottam, majd 20 perc múlva megint csak pdf nézegetéstől megint felpörgette és tartotta, most újraindítottam, várom mikor pörög fel megint és nem hagyja abba 1 óra után se. Rohadt idegesítő, lehet kéne egy új driver vagy mi? Kb. 1-2 hónappal ezelőtt nem csinálta, azóta nem raktam fel semmit. -
formula01
senior tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
64 fokon am se szabályoz le, csak 70 felett.

-
-
formula01
senior tag
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Na közbe gondoltam felteszem, de nem kellett mert telepítő szerint jelenleg is az A07 van fent...

Január vége fele vettem lapost, feltételezem akkor már ezzel kerülhetett ki a futószalagról. Mondjuk ez egyúttal azt is jelenti, hogy ugyan úgy megvan ezzel is a probléma..Mondjuk kicsit poén, hogy aida szerint, rendszer bios dátuma 2013 dec 11-i, míg a dell oldalára az A07-es február elején került fel..

-
Hofeher
aktív tag
Dell n5110 érdemes lecserélni vagy ssd + aksi.
i3 + 525 vga van benne. -
somasz
addikt
válasz
formula01
üzenetére
"Applies to
Dell Inspiron 5737/3537/3737/5537 and Vostro 2521"én rápróbálnék vizsga után
-
MeghaL0L
addikt
válasz
formula01
üzenetére
Persze, ott is írja amiről csináltam képet.
Enhancements:
- Fix CPU keep at high speed after resume from S3 with Speedstep disabled
- Adjusts the PCH SATA HDD Gen3 Rx equalization for RX test fail
- Integrated Microcode to to M7240651_00000017Rosszat nem csinál. Ha még +ba ki is hajtja ezeket a szerencsétlen processzorokot akkor le a kalappal. Bár szerintem nem fogja jobban. Nem hiszem h thxer lemonitorozta pl egy óra játék után visszamenőleg... Ha lerakom asztalra, nekem is felugrik 2.7 de ez nem azt jelenti h annyival is pörög játék alatt!

-
-
kellcucc
aktív tag
Ha már a turbo-nál tartunk, esetleg meg tudja valaki mondani, hogy ahogy böngészem, olvasgatom ezt a fórumot (semmi mást nem csinálok mellette) miért megy a turbo? AIDA 2,7k órajelet mutat, hiszek neki, mert hallom is. Most már kezd idegesíteni, hogy a semmiért pörög szegény ventilátor. A durva, hogyha elindítom a stressz tesztet az mhz persze nem nő, mert már 2,7k, csak a kihasználtság lesz 28%-ról 100%-ra felnyomva. Erre van valakinek ötlete?
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Leleményes
üzenetére
De van neki 8850!

"Igen 3537, nekem sem ajánlja fel a Dell oldala, de nekem ez volt rajta alapból, és utána elkértem a Dell-től emailben, ide felraktam: ..... "
-
Leleményes
tag
L0l
Ahogy kivettem szavaiból neki nincs dedikált kártyája, kvázi nem termel hőt mellé egy 30 wattos dög.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Ja én is azt hittem egészen addig amíg thxer fel nem világosított!
És tényleg van A07. Érdekessége az, hogy sehonnan sem letölthető, neki viszont az van rajta! 
De vajon érünk vele valamit? Nem ért félre minket thxer? Játék közben mondja, hogy nem korlátoz mondjuk egy óra után se 1,8ra? Ezt mindet megtudjuk napok múlva!
Ugyanis én azt vettem észre, hogy ír aztán napokig eltűnik! -
törölt tag
Sziasztok!
A tavaly nyáron vásárolt 3521-es laptopon előre telepített windows 8 van. Viszont,most eljött az újratelepítés ideje. Kaptam hozzá dvd-t.
Leírná valaki, hogy hogyan kell csinálni (partícionálás és társai), vagy van-e "gyári állapotos partíció", ahonnan elő lehet csalogatni a dolgokat.Szerk.: Közben áruházon keresztül frissítettem 8.1-re (core kiadásom van). Hogyan lehet azt megoldani, hogy ne kelljen megint frissíteni?
Úgy tudom, hogy legális, ha leszedek egy MSDN-s 8.1-et, telepítem egy általános kulccsal, majd a saját 8-as kulcsommal aktiválom. Van vagy 5-6 partíció. Ezeken mi van?
Ha törlöm, nem lesz baj belőle? Nem törlődik a kulcs a biosból?Előre is köszi!
-
Leleményes
tag
Nekem 8870-el is 12 volt a max TDP :c
-
thxer
aktív tag
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Próbáltál már BIOS-t frissíteni? Mert ez nem normális, nekem 2,7-en megy tartósan ahogy a #39645 hozzászólásban linkeltem a képen. Akkor veszi vissza 2,4-re, ha az Intel HD VGA is ki van hajtva, mert így 2 mag 2,7 Ghz-n kb 13W-ot fogyaszt, a GPU max. terhelésen kb 6-ot, és 15W a limit, ami miatt olyankor visszaveszi a CPU órajelet, hogy kb. 9W-ot fogyasszon.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Leleményes
üzenetére
Pedig a leírásod alapján ugyanarról...
-
Leleményes
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Szerintem nem egyről beszélünk.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Már több mint fél éves a gép, akkor nem igen olvasgattam ilyenekről. Mellesleg nem zavaró annyira, csak kíváncsi volnék mit mondanak erre.

-
MeghaL0L
addikt
válasz
dobragab
üzenetére
Szerintem összességében ugyan ott lennél teljesítményben. Kicsit szívnál a Dell drivereivel de hamar belejönnél + kiforró félben vannak már a driverek, remélhetőleg sok probléma nem lesz már velük.
Én azt mondom, hogy dönts a szerint, hogy melyik tetszik jobban. A 750m nem egy rossz kártya ahogyan a 8870m sem. A processzorokkal lesz probléma mert ahogyan én is, mások is bedőltek a névnek, hogy i5/i7. Tisztában voltam vele, hogy két magos... oké. De Mindenhol az volt írva, hogy 2,7 GHz-n fut két mag esetében turbóval. Jó de mikor?!?!?!?!?! Akkor amikor nem is kell a kraft ( asztal, böngészés, film ) mikor kéne, tehát játszom vele akkor visszaveszi 1,8-ra. Érdekes ez sehol nem volt írva. Fél évembe telt mire rájöttem erre aztán csodálkoztam h valami nem stimmel a játékoknál. Sajna harmat gyengék ezek a processzorok.
( Még "húzva" sem érem el azt a frány 2,7 Ghz-t, csak 2,4-et )Tehát tényleg nincs érdembeli különbség a két gép között. Nvidiának jobb a supportja driver téren meg jobban együttműködik az intel processzorral a Dell-re meg több a gari meg nagyobb a kijelzője. Mérlegelj és dönts.
-
Leleményes
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Nope.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Leleményes
üzenetére
Csak halkan megjegyzem... küldheted vissza sokszor akkor is fogsz ilyen hangot hallani ha nem akksiról megy... Fogadd el és használd ki a gépedet inkább.
Ha nem tudod elfogadni nem keleltt volna megvenni, volt róla szó már mikor hogy van ilyen hang.
-
Leleményes
tag
válasz
dobragab
üzenetére
Nekem az első konfig van (iponnál
) de nagyon baba. Egy SSD kell bele, jó driver, egy kis ThrottleStop és minden fasza. Üzemidő brutális. Kijelző szép csak fakó kicsit. Én azért vettem a Dellt (én is ezek közt vaciláltam) mert nagyobb kijelző multitaskinghoz jól jön. Üzemidő sem utolsó. Proci kicsit gyengébb, de nincs vele baj. -
TheProb
veterán
-
dobragab
addikt
Sziasztok!
Elsősorban Dell 5737 vásárlásán gondolkozom, alaposan utánaolvasgattam, a fórumot is átnéztem, és most még kevésbé tudok dönteni. Játékteljesítmény szempontjából melyik a jobb?
Inspiron 5737: i5-4200U & 8870M & 1600×900-as monitor [link]
Lenovo y510p: i5-4200M & 750m & 1366×768-as monitor [link]
Várhatóan mennyire fogná vissza a 4200U a 8870M teljesítményét? Két egyforma véleményt még sehol sem olvastam. Ja és a nagyobb felbontás alapból jobban igénybe veszi a GPU-t, most akkor melyik laptop nyújt jobb teljesítményt?Köszi
-
Leleményes
tag
válasz
MeghaL0L
üzenetére
Nekem a GPU (8870m) adja ki. 3 napos garira visszakuldtem, de persze hogy azt értelmezték a leírásomból (ugyanis beleírtam, hogy akkor hallik ha tápon van, mert akkor pörög max frekin a GPU) hogy a táp sistereg. Írtam nekik hogy nekem nem azzal van gond, így megint náluk van. Eddig 3 napot ha használtam 2-3 héten belül... Ipon.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
Leleményes
üzenetére
+1Nem kell itt foglalkozni az ilyen jellegű kommentekkel. Ki mire esküszik, ha leszólják, szólják nyugodtan egyéni vélemény, nekem különösebb bajom nincs vele. Természetesen a driver támogatást leszámítva.
Mondjuk egy kicsit kevésbé műanyagot elviselnék.Más: Jut eszembe. Valaki küldte már gariba a gépét sistergő aksi(vagy nem tudom mi sistereg) miatt? Sokan kérdezték tőlem h jelen van e a probléma. Mostmár jelen van!

-
MeghaL0L
addikt
.
-
somasz
addikt
Most cseréltem IPS-re a kijelzőt egy e6230-ban.
Ezt kell, hogy mondjam: minden gépbe IPS kijelzőt, AZONNAL!! baromi jó!
-
Peter M
tag
válasz
GrooveHero
üzenetére
Olcsóbb mint itthon, én akkor padlóztam amikor az M4800 listaáron 900 000 - 1 400 000 Ft. Vettem bele magyar bill-t
nagykaland. (én ebay paypal miatt de kb mind1)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Assetto Corsa EVO
- Crimson Desert
- Mi lesz a Facebook fiókoddal, ha meghalsz?
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- 3D nyomtatás
- Múltidéző, bézs toronyházakkal villant a Thermaltake
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11,ÚJ AKKU
- Dell Latitude 5480 gyors üzleti notebook magyar billentyűvel i5/8GB/240GB/WIN11 1 év garancia
- Eladó Vivo Y19S 6/128GB fehér / 12 hónap jótállás
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! MSI B760 i7 12700K 64GB DDR4 512GB SSD RX 7800XT 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Köszönöm mégegyszer a segítséget! 

nekem kb. az 1/5-e lenne rá...kb olyan 250k max.