- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
sto1911 #81095 üzenetére
Úgy kellett volna csinálni minden részt nem?
(#81096) laszlo168
(#81079) Gazsi00 Zsibibe hátul nemrég nyílt egy szőnyeges..
(#81047) mezis Auchanból vettünk tavaly anyósnak mamamobilt, ma ugyanolyat vettem 1000Ft-tal olcsóbban újat és erre 2 év garancia van, az Auchanosra meg 1
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
sto1911 #79410 üzenetére
Ott ez a trendi...
Márciusban kimegyek, mert nem bírok nyelni meg be van dagadva a torkom, erre megkérdezi minek mentem ki. Majd öblögessek corsodyllal, meg vegyek be fájdalomcsillapítót és haza küldött. Pár órával később meg a rohammentő vitt be szinte a műtőasztalra életmentő műtéttel. A mentős ki volt akadva, meg a szájsebészet is, hogy hogy küldtek engem haza, amikor max 1 órám lett volna hátra és megfulladok. Aztán 1 hét alatt 2 műtétem volt..
-
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #78751 üzenetére
A fogorvosok nagy része nem tud rendesen érzésteleníteni, tisztelet a kivételnek, de életemben ha jártam 10-12 fogdokinál, abból 3-an ha tudtak jól szúrni.
És mindenáron 1 ponton akarják megoldani. Hátsó örlőnél több ponton is kellhet szúrni, főleg ha valakinek erős a rágóizma vagy mélyen ül a fog.
Illetve azt a fránya 200 Ft-os érzéstelenítőt is sajnálják, mindenhol még az elavult lidocaint (lidocain-adrenalin) nyomatják, pedig az ultracain (articain-adrenalin) sokkal hatékonyabb és kevesebb az allergiás reakció is.
Nekem hátsó foghoz 1 ampulla lidocain kevés, ezt már tudom gyerekkorom óta, mindig megesketem az orvost előre, hogy legalább 1:1 kevertet vagy Ultracaint adjon.
Múltkor is megtörtént, aztán látom, hogy töri le a Lidocainos ampullát az asszistens. Azt hittem felállok és nyakonb.szom. Ne rajtam spóroljon 40 Ft-ot.Én is azt hittem drágább, múltkor beszéltük Gazsi-val a témát, utánanéztem és tényleg csak 213 Ft/ampulla az Ultracain DS Forte
-
diablo1984
veterán
válasz
sto1911 #78746 üzenetére
tehát először elhalt, utána meg már nem? ez tudtommal fordítva szokott lenni, ami elhal, az úgy is marad, nem feltétlenül esik ki, csak érzéketlen lesz hidegre-melegre, mindenre! nekem az ínyben belül előre felé növő bölcsességfogam tolta meg az előtte lévőt, ami elhalt, de attól még nincs baja, bár a röntgen felvétel tanúsága szerint eléggé ívet írnak le a gyökerei.....
-
-
törölt tag
válasz
sto1911 #78681 üzenetére
Hasonló véleményem van,természetesen ők is emberek,van családjuk stb,de ők választották,van más polgári foglalkozás. A katona élet mindig is ilyen lesz!
Viszont a probléma sokkal nagyobb mint gondolnánk. Az EU nem akarja megállítani még időben! Ha nem tudják,az nagy baj,mert ez civil mozgás,mi lenne ha katonai csapatok jönnének?! Ha meg nem akarják az meg ránk nézve nagy baj. Most komolyan! Németország elég erős stabil gazdasági háttérrel tényleg ezekkel az emberekkel akar munkaerőt növelni? Ezt ki hiszi el??? -
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #77954 üzenetére
"Hozzá főttrizs, kutyavitamin, zöldkagyló kivonat és kész a komplex kutyakaja."
lehet, hogy nem a legszerencsésebb megfogalmazás, de szerintem aki akarta, annak átjött
Tehát az említett házi komplex kutyakaja az egy "all-in" dolog, ahogyan a drágább kutyakajákban is van - akár többféle - ízületvédőbocsánatkérés nincs, nagyjából most vagyunk egálban a bullshit miatt
De természetesen amennyiben az is átgondolásra kerül, akkor az események sorrendjében hajlandó vagyok én is eltekinteni az iménti feltételezésemtől. -
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #77949 üzenetére
Tessék, szemezgess: [link]
Tudom, tudom, ti kutatásnak nem hisztek, mert azt vagy a tápkieggyártók vagy egyéb csoportok pénzelik.
De mindegy is, úgy látom már kialakult a csőlátás erről a dologról, nekem nem érdekem tovább magyarázni, csak az időt b_szom vele
Szóval részemről lezártam a témát. -
yanna
addikt
válasz
sto1911 #77901 üzenetére
Újabb "fejlemény": "An error occurred.
Sorry, the page you are looking for is currently unavailable.
Please try again later.
If you are the system administrator of this resource then you should check the error log for details.
Faithfully yours, nginx."Mondjuk TV-n nézhetném.
-
zolikaDB
veterán
válasz
sto1911 #77039 üzenetére
Köszi!
Azért itt keresek, mert ti vagytok gyakran, oda meg ritkábban néznek fel az emberek.
Netán privátban tudnál segíteni? Úgy döntöttem, h le kellene számolnom párom 7-esének lassúságával.
Erre javasoltak egy F2FS filerendszerre formálást TWRP-vel, és egy ehhez készült kernellel ellátott CM11 felflashelését.
- kéne nyitnom bootloadert - elég a toolkit-tel lemeccselni a dolgot? Mert ez nem tűnik nagy ördöngösségnek.
- feltolni vhogy egy TWRP-t - letöltöm PC-re, rárakom a tabletre. A készülékre másolt *.img kiterjesztésű TWRP-t fel tudom flashelni a gyári recovery-vel?
- ezzel leformázni mindent F2FS-re - a Nexusos TWRP-ben van erre külön opció?
- mivel puci a gép, valahogy feltolni rá a ROM-ot - USB-n PC-re rádugva TWRP alatt másolhatok a tablet memóriájába?
- amit már gondolom pár kattintás alatt fel lehet tenni TWRP-vel + gapps (legalább Play)
Xiaomi Mi3-asom van, ott nyitott a bootloader, van root, tkp mindent fel lehet tenni 1-2 kattintással PC és külső programok nélkül. Ezért a sok kérdés. -
zolikaDB
veterán
válasz
sto1911 #76985 üzenetére
A többi lemez alaplemez, ez nem... Hmmm, várunk akkor
Még valami: Daemon Tools Lite helyett valamit tudtok ajánlani ISO file-ok mountolására? Sír a szája, ha a reklámprogikat nem telepítem, és nem hajlandó működni... (Valami szögegyszerű jól bevált, mint múltkor a qbittorent.)
-
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #76076 üzenetére
Munkahelyén másolták le, a cég főnöke vagy könyvelője - pontosan nem tudom melyik - követett el vele csalást.
Az ügyből egyébként nem marad ki egyik esetben sem az iratok tulaja sajnos, de nem mindegy mennyi huzavonával jár a dolog.
Ugyanez az ellopott iratok vagy elhagyott pénztárca esete. Lehet számítani még évekkel később is jogi huzavonára, mikor már rég lejártak az iratok. -
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #76072 üzenetére
Én értem, te nem érted.
Ha nincs elsődleges másolat, hanem egy módosított képből lett valami nyomtatva, akkor az nem személyi adatokkal való visszaélés, hanem okirat hamisítás.És ott nem az iratok tulajdonosának kell bizonygatni, hogy mégse írt alá egy hitelszereződést, stb
(#76073) bobace: az is egy megoldás, ha elég nagy a lakás, de 2 szoba/alatta nem igazán kifizetődő
Jó lenne a jogokat, de egyúttal a kötelességeket is jobban regulázni törvényileg -
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #76062 üzenetére
nem, nem mindegy
Unokatesóm 1 évig járt bíróságra, mert a jó minőségben lemásolt irataival, adataival és aláírásával több milliós csalást követtek el.
És még így is kellett fizetnie 700 eurót az osztrák államnak, mert volt egy tétel, amiről még írásszakértő sem tudta eldönteni, hogy ő írta alá vagy sem.
Szóval iratot nem fotózunk, színesben nem másolunk és monokrómban is csak a jelenlétedben és írd alá a fénymásolatot dátumozva, hogy engedélyt adtál rá.
-
diablo1984
veterán
válasz
sto1911 #76024 üzenetére
ha a hitelt nem fizeted és kiskorú gyereked van és nem tudsz hová menni lakni, akkor nem is dobhatnak ki a lakásból! a lakhatáshoz való jog az erősebb mint a bérleti díjhoz való jogod! ezért van az is, ha egy üresen álló házat felnyomnak a csövesek és beköltöznek, akkor sem lehet őket kitenni, pedig semmi joguk ott tartózkodni, de erővel nem távolíthatóak el! ez volt pár éve Pesten is, hogy egy lebontásra ítélt társasház üresen állt, a csövesek befészkeltek és hiába életveszélyesnek ítélték a házat, nem bonthatták le, mert azok meg ott tespedtek benne! ezért kell megnézni, hogy kit enged be az ember a házába. viszont ha hosszú távra fészkel be valaki papírosan, akkor érdemes átíratni a nevére a fogyasztókat, kölcsönszerződésre átírják a vizet, villanyt, a gázt azt nem tudom, mindegyik feltétele a rendezett számla megléte..... így egy gonddal kevesebb, ha hülyeséget csinál az albérlő, akkor neki kell állni a bulit!
-
-
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #75742 üzenetére
Semmi az ég egy adta világon.
De mindegy is, nincs kedvem még egyszer végigjátszani a paypal dispute huzavonát. 1 hónapban telt mire visszakaptam a pénzemet és nem is az egészet.Nem túl jogszerű ugyan, de inkább majd beírom 2 hét múlva, hogy nem jött meg a termék és adják vissza az árát.
ui: Utálom mikor nem lehet tisztességesen rendezni egy vitás helyzetet, mert még akkor is te húzod a rövidebbet, ha neked van igazad.
-
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
sto1911 #75729 üzenetére
Új korrekciós elszámolási százalékok vannak és nekem a fürdőszobában az átmenő csőre hozzáadtak annyi fűtésegységet, mint a 69 m2-es lakásom összfűtésének 38%a... Mivel ez évtől oda átalányt számolnak, mert az is fűt. Felhívtam őket és mondom egy kb 4m2-es fürdőre annyit számolnak fel mint az egész lakásom fűtésének 38%-a????? Azt mondta igen. És eddig ez mióta költségelosztó van felszerelve, azaz 2009 óta, soha nem számoltak a fürdőszobára semmit.
Egész elszámolási időszakban (2014.05.16.-2015.05.15.) a lakásban fogyasztottam a költségmérők szerint 279 egységet a 69m2-es lakásban. És erre a 4m2-es fürdőben még hozzáadtak 105 egységet. Ez így reális???
Így a 279 helyett, 384-et számoltak el.Új korrekciós tényezők:
-
devil-k
nagyúr
válasz
sto1911 #75552 üzenetére
A kedvezményt a szoftverre kapod és ha te úgy döntesz, hogy édesanyád vagy a barátod gépére telepíted ezt a Windowst (kulcsot), akkor arra telepíted. Legális marad.
"Windows 8 Professional Student szoftver: Minden jogosult személy egy 12 hónapos időszak alatt legfeljebb 5 (öt) licencet vásárolhat
-nincs olyan diák akinek 5 gépe van saját célra. Vagyis, jut a Maminak, a Papinak, a szomszédnak... stb.
(#75554) mezis
Ez nem tudom, hogy jött most ide. -
PindurAnna
Közösségépítő
válasz
sto1911 #75380 üzenetére
Na nem mertem konkrétan rákérdezni..de pont itt egy magas nagy darab pasi göndör hajú, szinte felemelt hangon közölte, hogy ne csináljunk már butaságot. Nem szabad benzines autót venni, és minden árom egy 4,7Milliós suber b-t akart ránk sózni de úgy, hogy ki se tudtunk jönni tőle mert csak mondta és mondta. Pedig nekem is van jó beszélőkém, de szóhoz alig jutottam mellette. Mondja hogy de azt kell megvenni mert ilyen meg olyan jó, stb. mondom nincs annyi pénzünk, erre nem baj van hitel. Mondom nem akarok hitelt, nem érdekelte és csak mondta és mondta. Közbe csörgött a telefonom én kimentem, Gábor meg mire visszamentem már szinte vitázott vele, hogy nem kell a super b. Volt ott egy kombi II-es oktávia, rákérdezek arról mit lehet tudni? Mert kiírva semmi nincs az autóról. Azt mondja az el van adva. Megkérdezhetem mennyiért? Az tabu fogjam fel. Csak néztem. Erre sarkon fordultam és felvettem az ő bunkó stílusát, jó hangosan odaszóltam, fiúk gyertek dolgunk van. Viszont látásra. És még jött utánunk és mondta, hogy akkor is diselt kell venni, stb, stb.
Szerintem az nem volt józan vagy nagyon nem normális pasas.
(#75381) A Tejesember Eladóként is a legbiztonságosabbra törekednék hidd el
Én optimistán írtam, hogy kapsz egy új autót.
Mi sem kaptuk, hanem összejött rá a pénz hosszú idő alatt. Mi nem adjuk el a suzut, mivel itt egy kamasz fiú, neki tökéletes lesz tanulni és gyakorolni a vezetést. Nem mai csirke már, nagyon olcsón menne el, ha elmenne. Ameddig gurul, jó lesz hogy azt gyepálja a gyerek
(#75382) tiborandras Igen az. Hisz ekkora kasznihoz meg klímához kell ekkora motor. 1.4 van dögivel, meg 2.0-ás. Köszi
-
hucsikoi
senior tag
válasz
sto1911 #75356 üzenetére
Kereskedőt írtam és nem tulajt! Leírtam, hogy miért másabb, ha az érdeklődő vagy a kereskedő viszi el. Az, hogy elviszem-e az nagyban függ a magát vevőnek mondó érdeklődőtől. Lehet találni példát erre is és arra is. Mindenki maga dönti el, hogy adja el az autóját.
PindurAnna: Eddig egy szóval sem említetted, hogy a tulaj vezetett! Azt írtad, hogy elvinnétek.
-
-
gps76
őstag
válasz
sto1911 #74218 üzenetére
Én a Play-en az Erste virtuális kártyám(Visa Electronként ismeri ezt is a rendszer) van beregisztrálva és elfogadja. Alapból 1 Ft van rajta,ha akarok venni valamit megemelem a limitet és vásárolok vele,nem kell Paypal hozzá. Mondjuk a sima bankkátyámmal biztos nem regisztrálnék azon sok pénz mozog.
sirály69: nem Te is a valamilyen netes kártyáddal vettél dolgokat? Mert én nem láttam Paypal fizetés lehetőségét,hanem csak bankkártya utalásos dolgot.
-
Zola007
veterán
válasz
sto1911 #74128 üzenetére
Az már tényleg csak a "3rd level" probléma.
A forrás az elsődleges
A bankokkal se egyszerű az élet, páran innen is tudják szerintem.
Egyik ismerősöm akart nemrég felvenni hitelt
Egyedül él, 250 feletti a nettója - ami azért É-K Mo-i szinten igazán nem rossz - és nem kapott. -
rayoliviero
veterán
válasz
sto1911 #73540 üzenetére
Nyilván ha valami nagyon fontos, csinálok róla másolatot, ezt tudom magamtól is, ne nézzél már ilyen amatőrnek.
Elég ha elromlik és utána újra kell rá telepíteni mindent, plusz vannak a kevésbé fontos adatok, amiről az ember nem csinál másolatot, de azért nem szeretné, hogy elvesszen.
Egyszer egy Kingston pendrive-om megadta magát ROM telepítés előtt, ha már a telepítés alatt megy tönkre, az kellemetlen lett volna.
Olyan helyzet is lehet, hogy nyaralsz, telódra nem férnek a képek, videók, rámented micro USB Kingson pendrive-ra, majd törlöd a képeket a telón, hogy legyen hely az újaknak. Otthon dugod be a gépbe és azt veszed észre, hogy nem működik a csoda Kingston. Tudom, ezért érdemes vinni egy Sandisk-et is és arra is rámásolni ugyanazt.
BIOS frissítés Kingston pendrive-ról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Robotporszívók
- Támadásra figyelmezteti a Microsoft a kormányzatokat és a cégeket
- Gitáros topic
- Sorozatok
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Házimozi belépő szinten
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest