Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
devil-k #135920 üzenetére
(#135920) devil-k: Ez az?
Amúgy semmi baj a VLC-vel - nálam.(#135918) dbius: itt volt a gond, ez nem volt bepipálva. De hogy mi lett vele a WIN7-ről 10-re történt ugrás közben...?
Amikor ez egy sima adattároló HDD volt.
Plusz: nincs több fiók, egy felhasználó van.(#135919) aldebaran: igen, ilyesmiről lesz szó.
(#135936) aldebaran : Space nem jó?
-
Cs1csó
titán
válasz
devil-k #135923 üzenetére
Vagy 10 éve használom és mindent - is - lejátszik mi kell még, lehet szoftveresen plusz hangerőt adni sok program erre nem képes.
Nem kell kodekpakkokkal szórakozni, könnyen telepíthető, nyílt forráskódú, lehet skin-ezni akinek van erre igénye.
Amúgy a legnépszerűbb videó lejátszó program nem ok nélkül, van natív 64 bites verziója.Az MPC-BE is jó, ez meghalt MPC-HC forkja amit pár lelkes ember fejleszt.
-
copass
veterán
válasz
devil-k #135694 üzenetére
ez egy mobilos kép, semmit nem számít a kalibrálás.
úgy megdolgozza a mobil szoftvere szűrőkkel,élesítéssel hogy semmi részlet nem marad. clarity is sötétít, azért ilyen randák a színek.
egyébként kalibrált dell monitorom van, de a gyárilag alap kalibrált lg-n is ugyanez van. -
Zola007
veterán
-
bul07
nagyúr
válasz
devil-k #94560 üzenetére
Elég vad árakkal dolgoznak
Rákérdeztem egyre
TN-1030
utántöltése bruttó: 5.500- ft
utángyártott toner, bruttó: 7.500- ft.Csakhogy a netten olcsóban is találni, mondjuk itt 3700Ft-ért(pcland)
(#94559) mamusz11
Netten is néz szét jól, és ha jól nézegetem azt a patront újra is lehet tölteni
-
nagyfejü
őstag
válasz
devil-k #91255 üzenetére
Az lehet! De fórumokon sem mindenkinek tökéletes a megosztás!!A hálózati mediaplayeresek nagytöbbsége sziv vele mert vagy jelszót és felhasználónevet kér , hiába kapcsoljuk ki , vagy meg sem jelenit tartalmakat!
Azért mert valakinek jó és valakiknek nem , nem biztos hogy user error!!!
Egyébként a microsoft support szerin előfordulhatnak ilyen hibák!!! -
Zola007
veterán
válasz
devil-k #91283 üzenetére
modulos OS kellene, mint a Linux vagy régen a Win98
ott még szépen lehetett válogatni a telepítőben, hogy mit is akarsz betenni a rendszerbe.
Lehetett is olyan herélt rendszert felrakni, utána némi config fájl és registry buherálással, ami elfutott 2-3 évig is, ami Win98 esetén azért elég nagy szó volt már(#91284) sto1911 : ez nem teljesen igaz, csak a felhasználók többsége a "szépet, jót, készet, kereket" várja, nem akaródzik vele foglalkozni csak felrakom és menjen, max áruházból feltesz pár szoftvert és kész. Ahogy a kalibrálás kapcsán a fórumtárs fogalmazott, manapság a "next - next - finish" elv működik itt is. Engem pont az zavar, hogy nem lehet kigyomlálni kényem kedvem szerint
-
vlevi
nagyúr
válasz
devil-k #91280 üzenetére
"Igen, ez a rész nekem sem tetszik, hogy rád erőlteti magát a frissítés és társai. "
Ez is csak megszokás, hozzáállás kérdése. Én is aggresszívnek tartom a win10 frissítést, de, ha megnézünk más platformokat, ott teljesen természetesnek vesszük, sőt, megy a sírás, ha nem frissül.
Pl. hányan vannak, akik várnák a csodát, de a 4.2-es droidja nem frissült 44-re, kitkatra?
Az Apple termékeinél is teljesen természetes, hogy újabb rendszert adnak ki, és az csak egy néhány soros hír, hogy kijött az újabb.Ezért én is átértékeltem már magamban ezt az erőszakos Win10 frissítést, én sem örültem korábban a dolognak, de mostmár hajlandó vagyok elfogadni.
-
mezis
félisten
válasz
devil-k #91270 üzenetére
Az valóban félelmet keltő, ahogy a Win_X átveszi a PC felett az uralmat.
Amikor egy frissítési folyamat alatt csekély processzor terhelés, HDD művelet mellett csak igen nagy késéssel reagál a parancsaidra a sokadik frissítés után, akkor az aligha programhiba, annál inkább szándékos elrejtése lehet annak, hogy éppen mit művel akkor.Előbb-utóbb át kell állni az újabb op. rendszerre, mivel az újabb hardverekhez már nem készül driver a korábbi op. rendszerekhez. Inkább utóbb, mivel a Windows NT óta nem nagyon jelent meg olyan újdonság, amivel sokkal gyorsabban vagy kényelmesebben lehetne elvégezni a szükséges műveleteket.
Egyébként én a Win_yy mellé mindig installálok egy Ubuntu Linux-ot is. 10 - 30 Gbyte elég neki.
Ha másra nem, jól jöhet azt eldönteni, hogy hw. hiba vagy sw. probléma miatt nem működik valami a Win_yy alatt. Banki műveleteket meg sokkal biztonságosabb egy olyan op rendszer alól végezni, ami semmi másra nincs használatban. -
Zola007
veterán
válasz
devil-k #91259 üzenetére
megjelenése után pár hónappal álltam át Win7-re több gépen.
1 kékhalálom volt eddig, mikor valami drivert frissített a Win Update, amiből már újabb volt fent, de rátolta a régebbit. Egy visszaállítás megoldotta.DX12 nem szükséges, OneDrive helyett más felhőt használok.
Olvasgattam máshol is tegnap óta, de nem igazán látom azt a kulcsmomentumot, amiért egyelőre váltanom érdemes.
Azt is megjegyzem egyúttal, hogy lehet akár jobb is a Win10 mint a Win7, de a Win7 engem egyelőre mindenben kiszolgál. -
Zola007
veterán
válasz
devil-k #91163 üzenetére
"Na, ez az. Pont ezért kellenek a műszerek"
Én meg pont arra akartam ezzel utalni, hogy ha leül a TV elé apu - anyu - gyerek1 - gyerek2, akkor kalibrált TV ide vagy oda, nem ugyanaz a kép jelenik meg az agyukban.
Munkánál más tészta, ott a reprodukció miatt fontos, hogy minden eszközön ugyanaz a kép jelenjen meg.Ettől függetlenül, ha megveszem a következő monitorom, én is kalibráltatni fogom munkára, de nekem bőven elég lesz a X-rite
-
Zola007
veterán
válasz
devil-k #91156 üzenetére
Természetesen nem a MM-ban kirakott TV-ből kell kiindulni.
Azt beteszik "vivid" módba, hogy a bejárattól odavonzza a figyelmet."Nem biztos, hogyha az asztalt nézi az ember a Windowsba, akkor egyből megmondja, hogy mi a helyzet."
kérlek, azért ennyire nem vagyok √2
Az Apple az egyetemi laborban volt, a HP pedig egy fotóstúdióban. Egyiken se Charles O'Rear műremekét bámultam."mi a helyzet mondjuk a 300 vagy az Éli könyve c. filmekkel?"
madmax, Sin city, ismerem a problémát. De nem is ezekre kalibrálják a TV-ket. Tudja egyáltalán valaki milyen a vér színe? Nem, mert nincs olyan, hogy "vér-szín".
Ha voltál már véradáson és megnézted a melletted lévő gyűjtőzsákját, akkor látni, hogy más a tiéd, más az enyém, más reggel, más este, függ a hidratáltságtól, nemtől, vastartalomtól, kismillió dologtól.
Természetfilm, sok reális, természetes fényviszonyok között rögzített bőrszínt, zöldet tartalmazó anyagon reálisabban látszik egy kalibrálás eredménye, mint ezeken.Ha már így belemerültünk ugye képernyőt csak adott fényviszonyokhoz, anyaghoz és amit gyakran kifelejtenek: optikához illik kalibrálni. Szemüveges embernek ha csak egy kis tükröződéscsökkentő réteg is van a szemüvegén, már megváltoztatja a látott színspektrumot. Ehhez jön még, hogy nem azonos a jobb és bal szem színérzékenysége, emellett a csapok- pálcikák nem azonos mértékben fáradnak a nap során
Ráadásul a periferiális és központi színérzékelésünk is eltér.
Az emberiség 20-30%-a rendelkezik valamilyen színérzékelési mutációval, nem azonos módon fogjuk fel a sperktrumot, főleg zöld-kék skálán
Ha igazán jól akarnál bekalibrálni egy képernyőt, akkor ugye bejáratási idő után, nem hidegen, a felhasználási körülmények között kellene. Több időpontban, több mérést is kellene végezz. Ez nem egyszer kivitelezhetetlen. Szerinted az Oázisban "prémium kalibrálás" címén járatják előtt 50-100 órát a monitort? Ugyanmár....Akkor abban úgy látszik egyezik a véleményünk, hogy TV-hez elég ez, akár te, akár a debreceni "szakik" meg tudnák oldani a fórumtárs problémáját 5-6 ezer forintból. Főleg ha a tulaj utána sokmagról szedi hozzá a nézendő anyagot 15 gigás ripben.
Vetítő az valóban más tészta, egy 1-3-5 milliós berendezett házimozinál már ez a 20-25 ezer valóban elenyésző.
De ott meg általában benne szokott lenni az árban, ha komolyabb cég telepíti és kábelezi a videó-rendszert. -
mezis
félisten
válasz
devil-k #91156 üzenetére
" ...Hogy állítod be, hogy mi a jó, mi az elég, mit is akart a rendező megmutatni?..."
A TV-men a színek beállítására van olyan választási lehetőség, hogy "Film".....
No és mi van a régi, kifakult, vagy FF filmekkel ? Olyan filmet meg végképp nem nézek meg, ahol a lényeget csak hiper-szuper kalibrálgatás után fogom fel. Meg a mai filmek már nem némák. Bár néha olyan érzésem van, hogy nem is olyan lényeges a szöveg, visítás, ordítozás, robbanás egyéb csatazaj.
-
Zola007
veterán
válasz
devil-k #91152 üzenetére
Én is tudom, itt a PH-n mindenki annyira profi, hogy szemre megmondja a kalibráltság fokát és néhányan még különbséget hallanak a HiFi-jük tápkábelei között is a lejátszott zenében
Épp azért írtam az Xrite-ot, az Oázis is ezzel kalibráltat olcsón, ha már annyi nyomják a képernyős fórumokban.
Szerintem ez a legelterjedtebb, rengeteg fotós is ezt használja a munkaeszközén.A 300 ezres műszer után valamiért neked is elég ez a 70 ezres, a fórumtárs által "olcsó műszeres next next finish dolog"-nak titulált kalibrálás. Ha más nem, azért, mert 3-4 drága kalibrálás árából megveszed. Igaz, hogy a koloriméter is öregszik/romlik az évek alatt, de ezzel most ne számoljunk
Engem ültettek le anno kalibrált Thunderbolt elé, de szemmel nem láttam különbséget a gyári és a kalibrált profil között. Pedig az a monitor is a fórumtárs TV-jével vetekszik árban.
Sőt, ültem olcsóbb kalibrált HP előtt és nekem kimondottan nem tetszett az eredmény.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem sokkal több függ az eszköztől, mint attól, hogy milyen műszerrel kalibráltatsz.Itt most sima TV-ről volt szó, tehát újfent feltenném a kérdést:
Amennyiben mégsem jó a szemre-szoftverrel kalibrálás, akkor valóban érdemes 18 vagy 24 ezer forintot (az imént az útiköltséget elszámoltam) fizetni egy drágább műszerrel való kalibrálásért és ad számottevő különbséget az X-ritehoz képest? -
Zola007
veterán
válasz
devil-k #91144 üzenetére
Jaj, jaj. Lottóznod kellene, ha te innen távolból megmondod hogy én mit láttam...
Hajdú-Biharban is dolgoznak sokan komoly grafikai munkákkal.
Vitán felül áll, hogy precízebb egy műszeres (az más kérdés, hogy szemmel nem mindig érzékelhező a differencia és TV-nél nem is olyan tág a lehetőség mint monitornál)
A vita viszont abból indult, hogy nem elég nekihelyben egy X-rite kalibrálás 4-5e Ft-ért egy TV beállításához és feltétlenül 300 kilométerről kell hozzá műszert és embert hozatni.Mert azt a fórumtárs kifelejtette a felhívásból, hogy 12.000 az alapcsomag, csak éppen 23.000 Ft a kiszállási díj.
Ennyit már nem ér a moziélmény?
Felezve a kiszállást is 24 ezer/fő, amit továbbra sem tartok rentábilis befektetésnek. Sőt, kimondom akkor: inkább tűnik sznobságnak, mint tényleges szükségletnek.
Van több grafikus és rendezvényfotós ismerős. Érdekes módon nekik megfelel a munkájukhoz az 5e Ft-os kalibrálás.
Te kivel kalibráltattál, milyen műszerrel és mennyiért? -
copass
veterán
válasz
devil-k #90845 üzenetére
az nem egy hátrány ha egy helyen tudsz intézni garit és a fontosabb dolgok vannak azonnal is proci,ram,vinyó. de ha rendelni is kell az is napokon belül megvan MMtowernél legalább is. mint írtam nagyon sok cuccot vettem már tőlük magánra és cégesre is és nem volt gondom az árral se, hozzáállással se.
de persze kinek mi a fontos.jim bcs-t én nem ismerem személyesen, csak volt egy vitám vele. itt a sztori, visszakereshető szóval nem népmese:
pár hónapja feldobtam pár cuccot eladásra, erre fogja magát és beárazza hogy az ennyit nem ér,stb.
persze én ezt nehezteltem, jogosan. mivel nem kértem beárazást. mert ugye minden annyit ér, amennyit adnak érte. mert ha vki lenyomja az árat, akkor az annyit ér onnantól kezdve.
aztán kiderült hogy ármester jelölt, meg vmi közös listáról beszélt...aztán amikor már égett a féfalu akkor jött a jószándékkaltettem...a végén már murdr(AZ ármester) is becsatlakozott a vitába és volt aki azzal poénkodott hogy pápá nekem mert ezért kivágnak hogy kartelezésre célozgatok/unk...aztán egyszercsak megszünt az ármesteri titulus... -
törölt tag
válasz
devil-k #90440 üzenetére
Fejleszteni? Pl hogyan?
Attól nem lesz igénytelenebb, hogy nincs benne magázódás. Eleve csak egy opcionális dolog. Sokat érsz a magázódással, ha közben suksükölsz, nákolsz esetleg kevered a ba/be és ban/ben toldalékokat, vagy hasonlók. Utóbbiak sokkal inkább az igénytelenséget mutatják.
De beszélgethetünk akár a két lovag nyelvezetében, archaikusan is. Az az igényesség netovábbja. De azóta ugye egyszerűsödött a nyelvünk.
-
törölt tag
válasz
devil-k #90437 üzenetére
Nem sok értelmét látom. Sokak szerint tiszteletet fejez ki, de ez baromság. Magázódva is lehet győkér az ember, ahogy tegezve is lehet tisztelettel beszélni. Nem ezen múlik. A magázódás ilyen szempontból csak placebo.
Rengetegen arra használják egyébként, hogy a saját maguk feljebbvalóságát mutassák azzal, hogy nem engedik, hogy tegezzék. Csak ezzel pont azt mutatják, hogy ők maguk nem tisztelnek senkit.
Egyébként nagy magázódós, tiszteletadós hazánkfiának sikerült anno lemadame-oznia II. Erzsébetet. Élő példa rá, hogy kidobhatjuk a francba az egészet, ha még alapvető megszólítási formákkal, és normákkal sem vagyunk tisztában. Utóbbiak sokkal fontosabbak.
-
-
-
-
Shokkolo
addikt
válasz
devil-k #84643 üzenetére
Eltér a véleményem, de tiszteletben tartom a tiedet is
Én továbbra is látok ilyen "topikban" rációtNem akarom megnevezni, egy ilyesminek tagja is voltam, rengeteg HSZ, baráti hol ON hol OFF beszélgetések...
... de sajnos sűrűn betalálták a trollok is.Azokat lehetne elkerülni egy ilyen privát topiccal.
Nyílván nem ész nélkül, userenként max 1. -
-
ildi_
tag
válasz
devil-k #83121 üzenetére
Le sem írom, mert nagyon sok mindent, főképp hidegtálakat.
Nálunk a leves szilveszterkor jó erős korhelyleves, friss házi kenyérrel.
Ámulva olvasom a káposztás levesetek történetét, hiszen hasonló sztori nálunk is van. Lassan szokássá válik, hogy karácsony előtt csinálok tejfölös savanyú káposztás bablevest (szintén jó csípősen, télen egyszerűen nem fukarkodunk a csípőssel), meghívok sok embert és akiket nem, azoknak személyesen viszünk. Nagy kedvencük és mértékkel a gyomrot sem bántja.
A szilveszterrel kapcsolatban pár évvel ezelőtt már eljutottunk oda, mintha ezt a cikket mintha rólam írták volna. Annyira jó érzés elsején felébredni úgy, hogy nem jöttem haza csalódottan semmilyen buliból, nem ittam feleslegesen, hogy elviseljem a sikítozó embereket magam körül, a petárdázásról ne is beszéljünk, mert mindig volt a társaságban egy olyan bulizós emberke aki szerint ez nemhogy kötelező, hanem még durva módon vicces is. -
pohár
félisten
válasz
devil-k #83121 üzenetére
én káposztát csak töltve eszek, alkalmanként toroskáposzát, de itt nálam kifújt
bab meg "chilisen", lencsét még nem ettem, de nem is valószínű, hogy fogok, gondolom szinte ugyanolyan, mint a sárgaborsó, azt se szeressükmaradok a krumplisalátánál, meg kolbásszal töltött karajnál, vagy töltött dagadónál
jó 10 év után először valószínűleg itthon szilveszterezek, ezért kicsit szomorú vagyok, bulik előtt mindig jókat mulattunk cimbinél, nosztalgiáztunk, én meg kevertem a jobbnál jobb italokat
-
gps76
őstag
válasz
devil-k #82528 üzenetére
14 éves. Zoli majd kérdezz rám, ha elfelejteném. Amúgy megsúgom, hogy nyertem a jegyet a Campus rádióban sokszor van játék délutánonként és mintha páran játszanánk csak sokszor nyerek,voltam már annyit Szoboszlón a RockCaféban,pizza,mozi,stb. Mondjuk a Kémek Hídjára mentünk volna két hete,csak a pénztárnál derült ki(2 lityi pattogatottal a kezemben,stb), hogy a promón belül egy vetítésre x ingyenes jeggyel lehet bemenni,és mi már nem fértünk bele, így fizetős lett akkor és megmaradt az ingyenes, ebből lett az SW7.
-
Zola007
veterán
válasz
devil-k #82516 üzenetére
azért az durva, hogy 2011-2014-ban a filmek 70%-a valós volt, ez évben pedig pont fordítva.
Lecsengett a 3D dolog, kész, kapufa?Star Wars 7-et laposban vagy domborúban érdemes megnézni?
A 3D szemüvegre továbbra is kíváncsi lennék milyet adnak, mert mindketten szemüvegesek vagyunk.
Én a nagyon keskeny fajtát nem tudom rátenni a szemüvegemre
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Medence topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- XPEnology
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Commander G41 700W
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Részletfizetés , Acer Nitro V 15 minimálisan használt uj állapot sok garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest