- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
PLaci58
addikt
-
lorcsi
veterán
válasz
patex1983 #153269 üzenetére
a médialejátszós topikban kaptam egy tippet , hogy az új Amazon Fire 4k max is tud már az apple eszközökkel kommunikálni. ha erősen nézem a dobozait akkor tényleg látni, h erre már rátették az apple logót is a többi mellé (kicsit szívás, h pont a hó elején volt félárazva az amazonon
, de azért bízom benne, h BF miatt azért lesz még a közel jövőben)
mondjuk nem kevés meló, h ez kiderüljön a médialejátszókon belül..h nem csak az apple tv ami..tud ilyen airplay-taz nem világos még, h melyik a jobb..vagy h gyakorlati tapasztalattal mi a valódi különbség a 2 eszköz használatában
de asszem yt videókat fogok keresni erről..mert itt a forumon már vegyesen olvasom ki-ki melyiket preferáljasirály69:
mall spec. szerint nem tudja az airplay-ttx a tippeket midnenkinek!
-
-
sto1911
veterán
válasz
patex1983 #144241 üzenetére
Az igen jo uzlet volt akkoriban.
SSD-t nemreg vettem a regibe, azt siman at tudom rakni az "uj" hasznaltba.
Magam reszere most vettem uj laptopot, durva milyen arak vannak, de azert 60-ert nehogy ne legyen mar egy alap laptop kaphato, akkor marad az asztali.@Cs1csó: koszi!
-
válasz
patex1983 #142359 üzenetére
A Gödör a példa rá, hogy lehet a menzát úgy is csinálni, hogy élvezhető legyen. Békeidőben gyakran ott ebédelek, sőt, hétvégén családi rendezvényeket is szoktunk ott tartani.
Apropó, menza: az egyetemi menza is meglepően jó az utóbbi időben, ha arra járok, mindig szoktam ott enni.Azt nem tudom, hogy szállítanak-e házhoz.Szállítanak házhoz: [link] -
mezis
félisten
válasz
patex1983 #142214 üzenetére
"...ezer éve nem frissített adatbázisban..."
Ki volt az, akinek frissíttetni kellett volna?"Minek vennék fel a néhány hete/hónapja megadott elérhetőségeken a kapcsolatot, mikor van másik is...."
Bizonyára fogalmad sincs arról, mi munkát jelent a vakcinázás a családorvosoknak. -
mezis
félisten
válasz
patex1983 #142204 üzenetére
"...amikor regeltem az oltásra akkor aktuálisat adtam meg, nyilván ezen várom, hogy keressenek.."
Ebben ne légy biztos. Eltudom képzelni, hogy a családorvosod a regisztrációból csak a nevedet (TAJ számodat) veszi és áttér a saját nyilvántartására, megnézni a "priuszodat" (allergia, krónikus betegségek,...) és ha olthatónak talál, akkor az ott található telefonszámon próbál elérni. -
Chesterfield
őstag
válasz
patex1983 #142204 üzenetére
Tudok egy mégjobb módszert:
Mivel a háziorvosok múlthéten megkapták a praxisukban lévő összes regisztrált névsorát, ezért ha felhívod, meg tudja mondani, hogy rajta vagy-e.
Most már a harminc-negyveneseket is oltják(mondjuk főleg AstraZeneca és Sputnik vakcinával), úgyhogy valószínű hamar sorrakerülsz. -
-
Atomantiii
addikt
válasz
patex1983 #141353 üzenetére
Nem lenne ezzel semmi baj, ha Böszörményben laknánk és mondjuk ott mennék el a bolt előtt, (de ugye aki ott lakik annak túlnyomó része nem ott dolgozik, estére meg mire hazaért bezár a bolt).
De még menjél el a postára is, ahol ki tudja milyen sor van mostanság és mivel a nép nagy része dolgozik valószínűleg nem érne oda zárásra, szóval tényleg a legegyszerűbb kifizetni azt a plusz költséget a boltnak.
-
-
válasz
patex1983 #138556 üzenetére
Állítsd át a lap alján reszponzív nézetre, akkor visszakapod az előző kinézetet.
csicso82: ez logikus, de most hoztak be egy új kinézetet, ami így már a negyedik.
Érdemes átszokni az új felületre, mert a kezdeti gyerekbetegségek korrigálása után kimondottan jó és kényelmes lett, a régire már rá sem bírok nézni. -
bul07
nagyúr
válasz
patex1983 #136221 üzenetére
Az nincs benne hogy mindenek külön kell
Ha több dolgot akar eladni csinál egy hirdetést, és bemásolja ide a listát hogy mit akar eladni majd az egy darab hirdetést linkeli
Időspórolós megoldásGondolom a reklámozók miatt kel hogy lehessen a hirdetésszámra hivatkozni, minél több a hirdetés annál többet lehet elkérni a hirdetésért
-
válasz
patex1983 #136221 üzenetére
De nem tilos az adás-vétel:
E topikban magánszemélyeknek szabad hirdetni: kérjük, hogy a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be!Annyi a változás, hogy a drágább vagy nem szívesség termékeket az apróra kérjük feltenni.
-
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #134973 üzenetére
Akiket én látok maszkban azok nagy része is rosszul hordja, mivel azzal az indokkal, hogy "nem kap levegőt" (LÓFAXT!!) egyáltalán nem hord maszkot vagy csak a szája előtt, igényessssen lehúzva az orráról, szánalmas. Elméletileg még ez sem lenne rossz, ha a kilégzés csak a szájon át történne. Na de hagyjuk.
-
Cs1csó
titán
válasz
patex1983 #134365 üzenetére
Azzal egyetértek, hogy bőven meg lehet lenni kenyér - és pékáru - nélkül, kb. egy évig én is megvoltam. De azért túlzás rossz szokásnak nevezni, de tény sok ilyen dolog van:
- kávézás - meg lehet lenni nélküle
- minden megsózása
- cukrozott tea
- napi rutinná váló alkohol fogyasztás (ebéd előtt egy pálinka, meló után egy-két sör stb.) -
válasz
Ez így elég erős csúsztatás, mitől lenne rossz szokás a kenyérevés?
Én részemről leszoktam róla pár éve, mert lisztérzékeny lettem (nem cöliákiás), azóta minden emésztési panaszom megszűnt, de aki bírja, az csak egye. Néha én is szoktam bűnözni.
Az a baj, hogy a nagyipari termelés miatt a búza tápanyag tartalma borzasztóan lecsökkent, emiatt ma már szinte csak üres kalória. A glutén pedig egy fontos fehérjeforrás, van olyan konyha, ahol hús helyett használják. Hogy néhányan allergiásak rá? Van, aki a rákfélékre allergiás, vagy a tojásra, mégse hallottam még, hogy a rákot meg tojást enni káros lenne az egészségre... -
copass
veterán
válasz
patex1983 #134370 üzenetére
csak a gluténérzékenyeknél vannak tünetek, mert a szervezetük nem tudja feldolgozni.
ezt csak orvosi vizsgálattal lehet kideríteni. pont.
alap esetben nem okoz semmilyen tünetet.
az orvosok kifejezetten ellenzik hogy gluténmentes étrendre álljon át egészséges ember csak úgy magától. mivel a glutén elhagyásával a gabona kimarad, ami fontos rostbeviteli forrás. ezért azt pótolni kell. B,E vitamin, foszfor,kálium,stb. ha ez elmarad akkor a 2-es típusú cukorbetegség kockázata jelentősen (~15%) megnő. tehát betegebb lehetsz.
extra: gluténmentes termék azon kívül hogy dupla annyiba kerül (nem semmiért van rá támogatás is) még nem feltétlenül egészségesebb akármelyik. ugyanannyi adagban ~40%-al több kalória van ~5 x annyi zsír + cukrozzák. mindezt azért hogy fogyasztható ízű és állagú legyen. tehát még a finnyás fitnessbolond is meg tudja enni.
szóval hidd el hogy nagyobb rálátásom van a témában mint neked, mert van a családban,barátok ismerősök között is lisztérzékenyek.
lányom konkrétan diófélékre allergiás. nem ehet semmit amiben van dió, mandula, mogyoró,stb. azt is megérzi ha nyomokban van jelen. nagyon sok lemondással jár ez egy gyereknek. karácsonyi csomag, diós,mákos beigli nuku, elolvasni minden feliratot,stb.
de a lisztérzékenyeknek a legrosszabb mert neki külön kell főzni. iskolában senkitől semmi kaja,süti, se a barát uzsija, nem ehet a névnapos sütijéből, nem ehet a barát szülinapi tortájából. csak külön mindent!
az agyhalott fitnessbolond meg önként szívatja magát, amikor semmi baja nincs.
mindezt azért mert milyen trendike ez a gluténmentesség, csini leszek, reklámozhatom a seggem az instán.
ostobák. -
copass
veterán
válasz
"A kenyérevés egy ugyanolyan rossz szokás, mint a dohányzás pl...."
jó nagy baromság! rossz szokás = addikció = negatív hatások.
normális étkezés nem addikció. ezért a kenyérevés sem az, mert nincs káros élettani hatása.
az egészséges életmód hajszolása függőség, ami már viszont káros lehet az egészségedre.
felborítja a normális étkezési szokásokat, elnyomhatod a szükségleteidet és nem feltétlenül fogod észrevenni. csak amikor már baj van.
függőséget csak másik függőséggel lehet kiváltani. nem lehet "elengedni"!istenem...
-
bul07
nagyúr
válasz
patex1983 #133415 üzenetére
Nyugodtan nem vagyok sértődős
Most komolyan egy hétköznapi embert bármikkor bárki tud pótolni
Aki nem tudós, feltaláló, nincs nagy hatással mások életére tehát érdembe nem viszi előre a világot az a családon kívül kinek hiányozna, senkinekCsalád megsirat majd megy minden tovább
Én szoktam mondogatni édesanyámnak hogy nincs gond annyi tartalék pénzem van hogy a temetést állja, nekik erre nem lenne gondjuk
-
Calogero
addikt
-
kugli
aktív tag
válasz
patex1983 #128193 üzenetére
UPC szolgáltat. Semmi gond nem volt vele. Hónapja sávszélesség emelés volt,akkor autómatikusan átállítottak egy bizonyos IPV4-et IPV6-ra. Nem értek hozzá,lehet nem is jól mondom. Ilyet magyarázott a technikus. Ezt vissza állítva jó lett újra minden. A lényeg,hogy szolgáltatói oldalröl kell állítani az eszközt,nem otthon magadnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- World of Tanks - MMO
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Renault, Dacia topik
- Több mint 500 millió dollárt spórolt az AI a Microsoftnak
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Külföldi SIM-ek itthon
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Autós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook x360 830 G8 Stílus, Erő, Rugalmasság egyben!
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest