- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #10415 üzenetére
Nem tudom kipróbálni.
Hülye user ellen nem véd a rendszer.
visudo-val kíváncsiságból mindegyik bejegyzéshez beírtam, hogy NOPASSWD: /..sh elérési útja és újraindítottam a gépet.Innentől kezdve semmilyen sudo parancs nem működik és visszacsinálni se tudom, mert ahhoz is sudo kell. su-ként visudo parancsra azt mondja, hogy nem létezik.
Sakk-matt -
DarkByte
addikt
válasz
SirRasor #10410 üzenetére
Win-en se kell írnod hozzá semmit. nssm-el be lehet rakni Windows service-nek kb. akármit.
Egyébként csak hogy még egy opció legyen
Szerintem még a user contab-jában is működne a dolog így regisztrálva.
@reboot sudo /itt/van/a/scripted.sh
(Nyilván ehhez is a sudoer fájlba ugyanúgy fel kell venni hogy ez a script root jelszó bekérése nélkül indítható super user jogokkal.)
-
válasz
SirRasor #10412 üzenetére
Arra gondoltam, hogy a sudo inditoscript.sh parancsal indítod, és ekkor már emelt szinten indul a java-s program.
Persze az is lehet, hogy ilyenkor a java elérési útját is meg kell adni. Az a baj hogy nem vagyok gép elött, nem tudom kipróbálni, hogy a felparaméterezett programindítás hogyan megy -
válasz
SirRasor #10410 üzenetére
Egy feladatot sokféleképpen meg lehet oldani. Pl. systemd-nél köthető user loginhoz az indítás, pl. [link] Az indítás szempontjából mindegy hogy milyen feladatot lát el a program, hogy igényel-e GUI-t vagy nem. Csak elindítja az adott programot, aztán majd az vagy elindul, vagy hisztizik, hogy ő nem.
A "nohup su -c" részt töröld ki belőle, csak ez legyen benne:
#!/bin/sh
java -JAR /usr/local/Belepteto/belepteto.jarJa és még annyit, hogy annak a felhasználónak tagja kell legyen a sudoers csoportnak.
Az ablakkezelő elméletileg mindegy, xfce alatt is így működik ez a része a dolognak. Majd ha annyi éves Linux rutinod lesz, mint Windows alatt, akkor ki tudod szűrni a sok találatból pontosan mi kell neked.
-
-
válasz
SirRasor #10397 üzenetére
Mind1, csak a próba kedvéért, hogy egy nem Debian alapú distróval mit művel.
Amúgy valami trükk lehet a dologban, mert a gyártó szerint HDMI-n a 4k max 24Hz, és csak dp proton tudja a 4k 60Hz-et. -
urandom0
senior tag
válasz
SirRasor #10254 üzenetére
Elsőre nincs rendes megoldás a desktoposra: ez feature, ilyen az új Gnome. Xfce vagy bármi más jó megoldásnak.
Dehogy nincs, van rá kiegészítő: https://extensions.gnome.org/extension/4099/no-overview/
De ha feltelepíted mondjuk a dash-to-dock-ot vagy a dash-to-panelt, azokban is van ilyen opció. -
SirRasor
addikt
válasz
SirRasor #10253 üzenetére
Válaszolva a sajátomra az alapján, amit eddig találtam:
Elsőre nincs rendes megoldás a desktoposra: ez feature, ilyen az új Gnome. Xfce vagy bármi más jó megoldásnak.Második: RDP: azért változtat jelszót, mert a felhasználó auto-login be van kapcsolva. Ha kikapcsolom, nem variálja.
RDP nem indul magától. Ha be se lépek és csak a loginablakon állok, nyilván nem működik.
Valószínűleg VNC-s megoldás lesz ebből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Macrodroid
- Fujifilm X
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- iPhone topik
- Facebook és Messenger
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged