Hirdetés
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Penty
aktív tag
válasz
Apollyon
üzenetére
Nálam csak az Inteles HD4000 van a gépben, nincs dedikált videókártya...
A MATE-t én is próbáltam, de nekem is ez a tearinges probléma jött elő, amit csak kikapcsolt compositorral lehetett orvosolni, ami azért nem egy megoldás. Összességében nem volt rossz, de a KDE-hez viszonyítva egy elmaradott, amatőr valaminek tűnik.
Akárcsak az Xfce, amit még a Wheezy alatt próbáltam, de ott is ilyen tearing probléma volt mint a Jessie-s MATE-nél, csak nem tudtam semmivel sem orvosolni. Nem tudom, hogy az azóta eltelt idő óta ezt javították-e...
Feltettem egy kis időre a Cinnamont is pár napja, de alig 10 perc után nálam megfagyott (vélhetően a beta állapotú Jessie miatt), így nem volt lehetőségem nagyon belemélyedni a lelkivilágába. Úgy vettem észre, hogy kicsit mintha jobban testre szabható lenne, mint a Gnome 3, bár az igazat megvallva, mivel a Gnome Shell-re épül – ha jól tudom –, nem hiszem, hogy olyan beállításorgia lenne benne, mint a KDE-ben.
Feltettem az LXDE-t is. Nem kér sokat, de legalább rusnya.
Miközben állítgattam, nézegettem találtam benne egy olyan beállítás ablakot, ahol volt egy rohadt nagy OK gomb, ami nagyon igénytelenül nézett ki. Kicsit csiszolhatnának még a kezelőfelület kinézetén, mert bár nem vagyok egy finnyás fajta, de azért legyen már egységes kinézete egy DE-nek. Ne az legyen, hogy valahol normális méretű a gomb, valahol meg egy elnagyolt, odahányt, igénytelen négyzet egy kicsi OK szöveggel a közepén. A fogyasztása amúgy okés volt, alig 150 mega körül kért.Az igazat megvallva nekem egy kis erőforrás igényű, de igényesen megcsinált valami kéne, amit orrba-szájba lehet állítgatni, az igényemnek megfelelően.
A KDE ugyan szép és nagyon igényes, rengeteg beállítási lehetőséggel – olyanokkal is, amelyekkel máshol még csak nem is találkoztam –, de nálam eléggé eszi a gépet, mint említettem.
Nézegetek az Openbox felé is. Nagyon jópofa, tetszik, meg minden (ott pont a minimalizmus az, ami tetszik!), de sajnos nem menne az nekem olyan könnyen; ott nagyon az alapoktól kellene felépíteni a dolgot ahhoz, hogy legyen belőle valami.
Mindenesetre most egyelőre marad egy ideig a KDE, aztán majd meglátom merre lehet elindulni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Netatmo Presence okos kültéri kamera / 12 hó jótállás
- Apple iPhone 14 Plus 256GB / 100%-os akkumulátor / 12 hónap jótállással
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Miközben állítgattam, nézegettem találtam benne egy olyan beállítás ablakot, ahol volt egy rohadt nagy OK gomb, ami nagyon igénytelenül nézett ki. Kicsit csiszolhatnának még a kezelőfelület kinézetén, mert bár nem vagyok egy finnyás fajta, de azért legyen már egységes kinézete egy DE-nek. Ne az legyen, hogy valahol normális méretű a gomb, valahol meg egy elnagyolt, odahányt, igénytelen négyzet egy kicsi OK szöveggel a közepén. A fogyasztása amúgy okés volt, alig 150 mega körül kért.