Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Sony Xperia 5 V - kell-e nekünk zoom?
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gijnka
csendes tag
Helló!
Én kertész vagyok, és egy nyílt forrású üvegházautomatizáló rendszert szeretnék készíteni.
Két PC-t használnék a feladatra, melyek között routerrel hozom létre a kapcsolatot, fix IP címmel a belső hálón. Mindkettőn Debian Lenny fut. Az egyik gép végzi a vezérlést, ide futnak be az érzékelő adatok, itt fut a program, és ez működteti a relé táblát, amivel szabályozom a termesztőberendezés klímáját. A mért adatokat, és azt, hogy mit csinált az adatok alapján, a program beírná egy szöveg fájlba vagy adatbázisba. Ezen a gépen üzem közben nem lesz sem monitor, sem billentyűzet.
A másik gép a mindennapos számítógépem, ezen végezném a rendszer fejlesztését, és ezen figyelném mi történik "odaát". Erről szeretném irányítani a vezérlő gépet (billentyűzet, monitor), és szeretném, ha automatikusan kerülne egy működési napló erre a gépre is.Nem tudom, hogy azt amit szeretnék, hogyan nevezi a szaknyelv, ezért nem tudok keresgélni a neten.
Milyen kommunikációs formát, programokat ajánlanátok ehhez, és szerintetek minek kellene utánaolvasnom, hogy meg tudjam csinálni.Grafikus kapcsolatra azt hiszem nem lesz szükségem, és az automatikus adatküldéseket is meg fogom tudni oldani.
Üdv, Kerékgyártó Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Bluetooth Mouse Slim egér
- GIGA AKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B550 R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z10 Plus EVGA 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest