- Itt Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Videón mutatják meg a Nothing tervezői a Phone (4a) külső újdonságait
- MWC 2026: telefonból kivehető akciókamerát hoz az Ulefone RugOne
- Megkaptuk az első hivatalos fotókat a Honor Magic V6-ról
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Tényleg kicsit más lesz a Xiaomi 17 Ultra európai különkiadása
- Óriásakkus telefon jöhet a Vivotól is
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így fotóz és ennyire melegszik a Galaxy S26 Ultra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gijnka
csendes tag
válasz
bambano
üzenetére
A rendszernek az elsőként a következő feladati lennének:
A hőmérséklet észlelése. Ezt a DigiTemp nevű alkalmazással oldom meg, valahogy így.
A program terve még nem állt össze teljesen, de a lényeg az, hogy beolvassa a hőmérséklet adatokat, és ezek alapján határozza meg, mikor, mennyit kell öntözni és szellőztetni.
Ezen eredmények alapján vezérel egy relékártyát, mely párhuzamos vagy soros porton keresztül csatlakozik a számítógépre. A relékártyára vannak "rákötve" az öntözés, a szellőzés és a kiegészítő világítás áramkörei.
A program másik feladata, hogy naplózza a környezeti adatokat és az eseményeket, melyből megállapíthatom mit rontottam el, vagy csináltam jól a termesztés során, és min kell változtatnom a beállításokon, a termésbiztonság fokozása végett.A napló feldolgozása (szép grafikonok készítése stb.) és a rendszer karbantartása, megfigyelése, beállítása, fejlesztése egy másik gépen történik, ezért állandó kapcsolatra van szükségem a két gép között.
Közben OpenSSH-val létrehoztam a kapcsolatot a két gép között. Az adatok szinkronizációját pedig Bash szkriptekbe oltott scp parancsokkal oldanám meg.
De ha bármilyen jobb ötletetek van ennél, vagy tudtok ajánlani olyan irodalmat, amit érdemes lenne áttanulmányoznom, azért nagyon hálás lennék.
-
Gijnka
csendes tag
Helló!
Én kertész vagyok, és egy nyílt forrású üvegházautomatizáló rendszert szeretnék készíteni.
Két PC-t használnék a feladatra, melyek között routerrel hozom létre a kapcsolatot, fix IP címmel a belső hálón. Mindkettőn Debian Lenny fut. Az egyik gép végzi a vezérlést, ide futnak be az érzékelő adatok, itt fut a program, és ez működteti a relé táblát, amivel szabályozom a termesztőberendezés klímáját. A mért adatokat, és azt, hogy mit csinált az adatok alapján, a program beírná egy szöveg fájlba vagy adatbázisba. Ezen a gépen üzem közben nem lesz sem monitor, sem billentyűzet.
A másik gép a mindennapos számítógépem, ezen végezném a rendszer fejlesztését, és ezen figyelném mi történik "odaát". Erről szeretném irányítani a vezérlő gépet (billentyűzet, monitor), és szeretném, ha automatikusan kerülne egy működési napló erre a gépre is.Nem tudom, hogy azt amit szeretnék, hogyan nevezi a szaknyelv, ezért nem tudok keresgélni a neten.
Milyen kommunikációs formát, programokat ajánlanátok ehhez, és szerintetek minek kellene utánaolvasnom, hogy meg tudjam csinálni.Grafikus kapcsolatra azt hiszem nem lesz szükségem, és az automatikus adatküldéseket is meg fogom tudni oldani.
Üdv, Kerékgyártó Ákos
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung kuponkunyeráló
- World of Warships
- Horgász topik
- Tápos kibeszélő offtopik
- Vicces képek
- DJI topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Apple iPhone 12 64GB / 12 hó jótállás
- Dell Latitude 5410 - 14", i7-10610U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akks
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozaval12 hónap garanciával
- iPhone 17 Pro Max Silver - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest