Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Kijavították az iPhone Air legfőbb hibáját
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Itthon is elérhető a OnePlus 11 és a Buds Pro 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Igaz Proxmox, de mivel Debian alapú, gondoltam inkább itt kérdezek rá.
Ma reggel nekiláttam frissíteni az otthoni média szervert Proxmox 8-ról 9-es kiadásra, ez alapján. [link]
A
pve8to9 --fullparanccsal ellenőriztem a meglévő rendszert, és egyesével megoldottam a problémákat és a figyelmeztetéseket.Kaptam egy figyelmeztetést a
systemd-bootnevű csomaggal kapcsolatban, miszerint azt jó lenne törölni, a leírás is kifejezetten hivatkozik rá.As Proxmox Systems usually use
systemd-bootfor booting only in some configurations (ZFS on root and UEFI booted without secure boot), which are managed byproxmox-boot-tool, the meta-packagesystemd-bootshould be removed. The package was automatically shipped for systems installed from the PVE 8.1 to PVE 8.4 ISOs, as it containedbootctlin bookworm.
If thepve8to9checklist script suggests it, thesystemd-bootmeta-package is safe to remove unless you manually installed it and are usingsystemd-bootas a bootloader. Shouldsystemd-boot-efiandsystemd-boot-toolsbe required,pve8to9will warn you accordingly. Thepve8to9checklist script will change its output depending on the state of the upgrade, and should be run continuously before and after the upgrade. It will print which packages should be removed or added at the appropriate time.Ennek megfelelően töröltem a
systemd-bootnevű csomagot, telepítettem asystem-boot-eficsomagot, mivel azt javasolta a script, és eltűntek a hibák és figyelmeztetések.A tárolók beállítását követően rendben lefutott a frissítés, majd újraindítást követően jött a meglepetés, uefi módban a számítógép, miután felvillant a 'Welcome to GRUB' üzenet a képernyőn, az uefi biosba bootolt az oprendszer helyett. Ha már ott voltam, hirtelen csináltam egy bios resetet, majd újraindítást követően legacy módban indult a gép, látszólag minden rendben működik, mégis, érdekelne, hogy mi történt az uefi móddal? A telepítés, ha jól emlékszem annak idején uefi módban történt, a Secure boot be volt kapcsolva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bialetti kézi kávéőrlő
- ASRock Radeon RX 5600 XT PG D3 6GB OC GDDR6
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4062
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs