- Leesett a kamionról több millió eurónyi Z Fold7
- Yettel topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
válasz
Lalaboy #1534 üzenetére
Amikor 2.65 BIOS feszen próbálgattam őket hűtés nélkül, az Abit 52-es hibakódnál állt meg, az elvileg a memória összegzést jelenti a manual szerint. Aztán kiszedtem őket, visszaraktam egyesével, majd együt, és azóta sincs gondjuk. (Igaz nem is kaptak ekkora feszt, csak 2.4-et.) Azóta sem jöttem rá, hogy mi volt tkp a gondjuk...
-
poffsoft
veterán
válasz
Lalaboy #1555 üzenetére
Üdv! Bár már álalánosságban kérdeztem ,de hátha most válasz is lesz
:
amit tudok a ramomról, h.2x512 (667mhz) samsung, és ha minden igaz, szinkronban megy egy 3,5+ a64-gyel (alivenf6g-dvi lapka), 10x220 a proc (11x200 helyett), és akkor 440 a ram , ha jól tévedek.
fesz, időzítés alapon.
kérdés: ha igazán nem akarom (ki)nyírni a ramot, de 'optimális' teljesítményt szeretnék, mi az ideális beállítás?
Valamint a CR1 v. CR2 a tuti beállítás(dual)?
És van-e valami cikk-oldal ami az időzítéseket kimagyarázza nekem, mi mi és miért???
Egyszerű tesztprogi, ami mutatja, mennyire 'optimális' a beállítás???
everest membench?
(Bocs a lame kérdésekért, de picit izgat a dolog, és nem igazán találtam okosságokat...)
köcce:
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
Lalaboy #1549 üzenetére
szerintem a harom szamra altalanossagban nem lehet megmondani, hogy melyik allitas terheli kevesbe ramot, csak annyit hogy a minel kisebb ertekek.
tehat ilyet szerintem nem lehet mondani, hogy a 5-5-4-14 jobban terheli mint az 5-4-5-14 mert ha az egyik megy nem biztos, hogy megy a masik es forditva.
pl. nekem 5-5-5-15 -rol 5-4-5-14 -re sikerult lefaragni az idozitest, de ez valoszinuleg nem jelenti azt, hogy minden ramnal 5-5-5-15 utan ez a kovetkezo lepes, mert mas ramon lehet, hogy csak az 5-5-4-14 megy.
nem tudom ertheto-e mit probalok mondani. -
-
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1393 üzenetére
tudom... termeszetesen az utolso mb/s-et is ki akarom huzni a modulokbol.. ddr920 cl2-on olyan 2260kb/s lehet.. ha jo a proci, akkor meglesz a 2300 is
remelem nem gondolod, hogy most kizarolag csak azert kuzdok, hogy teged megelozzelekengem csak a tuning erdekel.. a winrar helyezes annyira masodlagos
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1372 üzenetére
bocs, de ezt nem vagyok hajlando elhinni... persze, ram lehet sutni, hogy csak irigy vagyok, de az igazsag az, hogy jonehany kit jartmar nalam, de meg csak hasonlot sem lattam.. sot, azt is megmerem kockaztatni, hogy meg a nagy kulfoldi tuningosok sem.. jol latom, hogy ez egy magyar ''eredmeny''? (vagy csak te toltodded fel a kepet?)
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1351 üzenetére
igen, pontosan azert tesztelem egyesevel (is) a ramokat... nem egy vicces dolog, amikor az egyik modulban meg joval tobb van, mint a masikban.. a 2.4 volt cl3 azert jo, mert egy agrssziv idozites, viszonylag alacsony feszultsegen.. pont ez a lenyeg.. nagyon jo ez a progi!
mentd el egy flie-ba az spd-t, aztan nyisd meg pl. notepad-al.. vicces, hogy ennyi adat hogy fer bele ket sornyi kodba.. nem is ertem..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1349 üzenetére
mar egy ideje irogatok egy tuninglistat, de meg nem tudtam ertelmezheto formaba onteni..
az a lenyege, hogy harom ertelmesebb feszultsegen tesztelem a ramokat, ketfajta idozitessel.. konkretabban:
1.84v - cl 4 4 4 4
2.35v - 3 3 4 3
2.70v - 3 3 4 3
ugy gondolom, hogy ez a harom feszultseg meg nevezheto atlagosnak (eleg sokan adnak ennyi voltot a ramoknak.. kiveve talan a 2.7 voltot)
a memoriakat darabonkent is tesztelem (ez nagyon fontos!) es persze dc-ben is.. mivel gyarilag kit-ben kerultek forgalomba.. -
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1282 üzenetére
hat szerintem ezert nem lehet egy ramgyartot megdorgalni.. ok azt vallajak, hogy egy elfogadhato feszen dc-ben megy a ram 800-on cl 4 4 4 12-n.. ezt megoldhatjak akar nanya chipekkel is, nem szolhatunk erte.. az igaz, hogy a super talent eddig arrol volt hires, hogy mindig alegjobb ick kozul valogatott.. mindenesetre en megneznem azt az uj ramot.. semmi nem valtozott a ''csomagolasban'', csak hogy mas ict hasznalnak?
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1269 üzenetére
megsem a wintec a legolcsobb...jelenleg 2$-al olcsobb a super talent.. az meg tuti jobb, mint a wintec.. bar ott van meg a patriot is, ami meg 18$-al olocsobb az st-tol is.. jelenleg talan ez lehet a bes buy kit.. mondjuk ott van meg az ocz titan bordas cl4-es kitje is, de szerintem azokon nem gmh van..talan erdemes lenne kiprobalni..
mindegy.. a wintec-et eladom 75k-ert, aztan rendelek valami mast..
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1269 üzenetére
igaz, hogy csak 10 percig, de ugye en 3 kit-nek is adtan 3.4 voltot.. azert csak ennyit, mer felette mar lekapcsolt a lap.. az osszes modul tulelte
nem hinnem, hogy a wintec modul icje a 2.7 volt miatt betegedett volna meg.. szerintem olyan volt az mar gyarilag is.. mindegy, legalabb tudom, hogy ezekutan minden uj modult tesztelnem kell #2-es tesztel is.. a wintec a legolcsobb cl4, 800-as ram, amin tutira gmh ic-k vannak..van meg nehany zsakbamacska tipus.. most azokkal szemezgetek.. nagyon izgatja a fantaziamat, hogy kiprobaljak vegre egy geil kitet.. annyira megoszlanak a velemenyek, hogy mar nagyon kivancsi vagyok, milyen is valojaban..
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1266 üzenetére
megsem ugy all a dolog, mint ahogy gondoltam.. ez a dolog szepsege, amikor valamilyen hibat fel kell deriteni, hogy mitol van.. mint kiderult, a memorianak semmi baja, csak a masodik modulon a 4. ic 2.42 volt felett elkezdhibazni.. akarmilyen sebessegen, akarmilyen idozitesen.. nem rossz ez, csak kerult ra egy olyan ic, ami kurvara nem gmh minoseg, de nem hibas! az elso modul 2.7 volton megy cl 3 3 4 3-on 880mhz-en.. persze ez csak szingli eremdmeny.. egy 240$-osmodultol ez nem rossz.. egy masik kit biztos menne cl3 860-on..
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1118 üzenetére
ugy erdekelne, hogybarki ellenorizte-e mar a maximizer altal adott feszultsegek helyesseget..
jo, hogy kiir egy erteket.. kivancsi lennek, hogy az mennyire felel meg a valosagnak.. elvegre nem a maximizer adja a feszultseget a memorianak (tudtommal), hanem csak utasitja az alaplapot, hogy mennyi feszt adjon a memoriaknak.. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
Lalaboy #1073 üzenetére
pedig ddr1-ben mekkora ász volt
sajnálom h ennyire kiesett a versenyből..
Amugy válaszolva coke-nak, sztem 30k-ért nem egy rossz ram, 800 4-5-4-10 még ha nem is megy 900-950 fölött, ennyiért megéri, hasonló tudású élettartam garis ramot ujonnan nem kapsz ennyiért mostanában.. -
-
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1018 üzenetére
asszem a mushkin-ok 2.70 volton tudtak ezt.. szegeny megboldogult modulok.. eppen garozzak denverben
par nap es itt az 1000-es ballistix.. meg jon meg a super talent is.. hab a tortan, hogy mar megvan a kovetkezo versenyzo is.. teljesen veletlenul az is mushkin
[Szerkesztve] -
Fori23
őstag
Az jó. Ezekszerint 965-nél rendesen megkavarták a memkezelést.
Láttam az XS-en a Bad Axe 2-őt. Nagyon bejön, az egyetlen lap amire most cserélném, és pénzt is áldoznék rá. Na nem azé' mert a P5BD lenne a best, bár nekem különösebb gondom nincs vele. Ha tudsz egyet szólj
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
minosegi teszt.. asszinkronban tesztelni a memoriakat.. gratula hozza.. biztos nem azert gyarilag 1:1 az fsb:mem arany, mert az a legoptimalisabb beallitas.. aaaa..
ilyen memoriat senki nem fog cl5-ben hasznalni.. itt indul a dolog.. kell egy alacsony feszes cl4 es teszt, egy normal feszes cl4-es teszt, es egy magas feszes cl3 teszt..
ez az a harom beallitas, amivel az emberek hasznaljak (legalabbis igy kellene) a rendszeruket.. ez a tesz nalam sehol sincsi965 ala meg tok felesleges ilyen aru ramokat venni.. nem veletlenul vett aza valaki allendale-t es i965-ot..
[Szerkesztve] -
-
Dada(SzB)
tag
-
westlake
félisten
6od22? jah, ilyen ic-t meg en sem lattam..
feszultsegnek meg en is oda tudok irni akarmit.. en erre azt mondom, hogy hiszem, ha latom.. en meg nem lattam olyan gyarilag cl3-as memoriat, ami jobban ment volna, mint a legjobb cl4-es 800-as ramok.. szamomra igy tok felesleges cl3-as ramokat venni.. mutassanak fel valami olyan eredmenyt, amit a cl4-es ramok nem tudnak..
egyebkent nekem is most erkezik harom olyan kit, amirol meg nem sokat lehetett olvasni.. remelem lesz kozottuk jo is
[Szerkesztve]
Aktív témák
- E-roller topik
- Motoros topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2984
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3062, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest