- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Samsung SmartTag2 teszt
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #6061 üzenetére
Nem tudom most..
Bagira : Megint jó kis példányod van!
Főcske: Szép!Megjöttek az új ventejeim de nem mennek. Alig pörögnek vagy 800-on, s nem tudom, hogy miért! (2800-as ventik amúgy, [ezek])
Mindent kipróbáltam már. Mi a fene lehet a hiba???
Everest-bios nem is érzékeli, hogy van.Tudtok esetleg egy ventis topikot? -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #6032 üzenetére
Picit volt időm, igaz hanyagoltam is 1-2 dolgot, majd visszaüt
(#6033) akoska07 : Ez benne a jó, ezért szeretem. Hő mint olyan nincs, ill. nem a proci a gáz, a lap (MCH-t feszelni kell ám,de ha proci/MCH nincs összhangban..a kevesebb a több) Még van 1-2 teszt és utána megcsípem azt a 8MHz-et, remélem.
Proci hülye, nem melegedik, igaz most 6!!! 12-es venti lesz ráküldve a gépre. Hiba 1 szál se, egy kis valid ilyen feszen nem téma ezeknek a prociknak, prájmolni meg 1,5v felett nem fogok (remélem).
-azé' jó kis proci ez, láttam 94-est száguld alul, de a többség 4GHz környékén stoppol.
(vagy nincs kitesztelve a nagyobb fesztől való félelem miatt) Én meg vok elégedve vele. -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #5958 üzenetére
Miért mondod? Sajna az ember előre nem látja, hogy mit hoz a holnap, s azt sem, hogy miként éli meg, reagálja le. Amíg volt lehetőséged korrektül csináltad, s ezért köszi mindenki nevében. Ne legyél már ilyen pesszimista (nem csak ebben)!
-Nem hiszem el! Képtelen vagyok gépközelbe kerülni. Valóban inkább visszacsinálom a házasságomat, de pl. a hétvégék ..minden percem a "háztartás vezetésésvel" telik.
-
-
válasz
krammerka #5724 üzenetére
a tesztekből amiket linkeltem sztem látszik milyen hatékony
én elégedett vagyok vele.tegnap teljesen lehalkitottam a gépet.
scythe venti 470rpm
az s1.en is átraktam 5v-ra a ventit
a leghangosabb ,a corsair 140mm ventije volt(az köztudott mennyire csendes)
proci 0.9v fesz,és a fogyasztás 2.30W
csak néztem ki a fejemből,hogy amikor nyomom a start gombot semmilyen hang nem jön,semmilyen venti nem pörög fel.
és itt van mellettem az asztalon a "gép" kb 30cm-reNo-kia : ha lesz elég anyag,akkor próbáld ki mindkettőt.
ha nem,akkor a jobb steppingest,vagy amelyikbe több kraft-ot látsz.
azok a procik nem az fsb-ről hiresek,menjél rá a legmagasabb szorzóra.Zsubi : grat
-
bzs73
őstag
válasz
krammerka #5659 üzenetére
Én már többször megfogadtam hogy vége,meg elég már,de a ph-ra mikor feljövök valahogy az első út mindíg az apróba vezet,hátha van valami jó üzlet.
akoska:Hát én nem nagyon szoktam 3dMarkozni de még a 8600 procim mikor megvolt nyomtam eggyet.Egy ilyet.Hogy jó -e azt annyira nem tudom mert nem nagyon szoktam nézegetni az ilyen eredményeket,de amikkel jáccok azok mennek szépen.Ha meglessz a corei rendszer azért már majd oda beújítok egy gtx260-at vagy valami hasonlót,mert hát még is csak no...
Ne az legyen a leggyengébb láncszem -
válasz
krammerka #5657 üzenetére
nálunk 27 fok van a lakásban még mindig.
pedig erkély ajtó nyitva van és itt is esik most az eső.néha én sem tudom követni a cuccaimat,elvesztem a fonalat.
kellene szereznem vmi bitang ram párost....: nem tehetek róla,ilyen vagyok-lettem.
az athlon64 gép-nél elszabadult a pokol.
volt olyan időszak,hogy 2 hetente volt -intel-amd gépem
már nem tudnám megszámolni,hány féle-fajta alkatrész volt nálam
de nem bántam meg egyiket sem,sokat tanultam belőlük. -
válasz
krammerka #5511 üzenetére
Szia!
semmivel sem lett hangosabb a gép mint eddig volt
a corsair 140mm ventijét jobban hallom,pedig annak se sok hangja van.
és én elég közelről hallom a dolgokat,mert itt van az asztalon a gép tőlem kb 30cm-re
természetesen ház nélkül.érdemes volt felrakni rá az S1-et.
majd rakok még mellé még egy 120-as ventit. -
Zájec
veterán
-
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #5457 üzenetére
Meg hát, csak nincs másik abból se.
Jó reggelt!(#5458) Devid_81 : Engem a tuning érdekel csak (ha vanidőm), így felesleges cucc-isten ments! 2 hetente teljesen felpucolom az egészet (sokszor a semmit), s elemkivételtől kezdve, minden volt már vagy 3x az elmúlt 2 napban. hajnal 1től megy, hiba nélkül, lassan aktuális egy érthetetlen leállás..
Memtest is órákat ment, prime a tuning miatt többet fut mint játék, sose hibázik, s ez igaz a szőrös fánkra, dmarkra, vantage tesztekre is.. Viszont ..gondol 1et és annyi. Lövésem sincs, hogy mit és hogy hogy hogy fogok gariztatni..
-
válasz
krammerka #5434 üzenetére
Egy szóval nem mondtam ilyesmit hogy kötekednél csak beszámoltam róla, hogy naggyából tisztába legyél vele, mert nekem folyamatosan méri RealTime a fogyasztás egy kis kütyü ZM-MFC2 és nagyon pontosan mér mert le ellenőriztem Digi-Multiméterrel (nem piaci 2.e Ft.ossal hanem komoly 20.e res műszerrel)
F.B.I. aza 20.Ft/KWatt kicsit nagyon kevés 45.Ft/KWatt a jelenlegi ár! és nálam 1.gép majdnem megy éjjel-nappal (kb 18-20.órát naponta) és van még 3.másik gép ami mennek szintén napi szinten 4-8.órát!
-
válasz
krammerka #5429 üzenetére
Alulfeszélessel sem fogsz sokat nyerni max 5-8.W ot és már sokat mondtam! ellenkező irányban viszont rengeteget számít ha alapul veszek mondjuk egy Q6600.procit alapórajelen alulfeszelve eszik vele egy átlag gép terhelés nélkül 100-110.W blend tesztnél 160-170.W ot kóstál! kicsit odapörkölve a procinak alapfeszen de nem alap órajelen (8*400) terhelés nélkül 130-140.W blend teszt alatt 230-240.W és 3200.MHz felett meg brutálisan meg nől az étvágya mondjuk beállitom 8*450.re terhelés nélkül 140-150.W Blend tesztnél 320-350.W
de ezek az értékek nagyon nagy mértékben függnek milyen a tápod (hatásfoka) én ezeket egy 85% hatásfokú táppal mértem! ha ezt vissza számolod valós fogyasztásra 350.W ot nézve ~298.W ot jelent ennyit eszik a gép a maradékot ugye elfűti a tápod! deha neked egy gyengébb 75% hatásfokú tápod van az a valós 298.W fogyasztáshoz 397.W ot fog kiszippantani a konnektorból! mindjárt butkál +50.W ot!
ha a fogyasztást akarod csökkenteni elsőnek egy jó táppal kell indítani utána jön a többi szintén nagyon sokat befolyásoló tényező 2. vagy 4.db Ram megy a gépben és milyen órajelen dolgoznak 1000.MHz környéke vagy 1200.MHz, és rengeteget számít milyen a VGA kártya (nem csak 3D.beli fogyasztása számít) van a gépben itt is terheletlen állapotot nézve 30-50.W ot lehet spórolni!
-
válasz
krammerka #5411 üzenetére
P5Q és P5Q-Pro azok gyengébb lapok ahoz ne hasonlítsd az UD3.at, Asus ból ha tuningolni akarsz min. P5Q-E kell de inkább Deluxe (16.fázis) és ezeknél sem mindegy ahogy az UD3R.nél se volt mindegy melyik bios-al teszteled szóval ha nem zongoráztad végig a bios variációkat, ne írd le a lapot én végig néztem és másik bios jó Wolfi procihoz és másik York hoz és nem a legújabb a legjobb!
azt meg már mondtam énis hogy Gigában jobban megy a proci mint ASUS.ban ezt nem tagadom az UD3R ben a Q9550.esem nek kellett 1,264 a Deluxe.ba meg 1,280. de aza plusz : 0,016.v amivel több kell az Asus.-ban engem nem izgat viszont az sokkal jobban hogy a gigában a valós 1,264.hez biosban kellett adnom neki 1,325.öt (bekapcsolt LLC.mellett, mivel ha kikapcsoltam az LLC.t HASZNÁLHATATLAN lett benne a Q9550.es ) az Asus.ban meg adok biosban 1,280.at és az Blend alatt is annyi lessz, no eza nem mindegy! de nemakarok most ezen vitatkozni! és mégegyszer mondom hogy gigában picivel kevesebb fesz kell a procinak ugyan ahoz az órajelhez viszont az MCH , VTT , PLL.nek meg gigában kell több kakaó ugyan ahoz az órajelhez szóval lenne min vitatkozni!
-
válasz
krammerka #5237 üzenetére
zájec-el már irtunk erről pár gondolatot,és az szerint töltöttem ki a táblázatot.
mire gondoltál a szabályozással kapcsolatban ?Zájec : a D0 azért joban megy.
a C0 a 2. opcióban sem ment ennyit.
uj sort nyitok majd neki.toyone : jó kis procid van.
őt is felrakom majd.
fpo és vid kellene még -
válasz
krammerka #5182 üzenetére
igyekszem a kedvükben járni.
este megyünk tüzijátékot nézni,előtte meg vmi zenebuli lesz.sajnálom,hogy nem jól alakulnak a dolgaid.
ma már nem,de holnap beépitem a Q6600-t egy kis tesztre.
a 98gtx elég szépen muzsikál,kedvemre valóegy fontos infó kimaradt.
ott hagytam a mostani melómat.hazajövök dolgozni,jobb lesz igy a családunk minden tagjának.ugyhogy már nem csak hétvégén leszek netközelben. -
bzs73
őstag
válasz
krammerka #5096 üzenetére
nekem a sima p35ds4 van és azon az f14 bios vann fent.
Procira meg amit adnak vasárnapig annyi lessz.Valahogy nem érdekel már az egész.Kicsit meguntam.Kell egy kis pihi.Amugy ami e5200 lessz helyette az se piskóta.Bőven elég lessz az nekem tavaszig már utána meg corei5. -
válasz
krammerka #5009 üzenetére
bizony nem lenne egyenértékü a régi tesztekkel
ráadásul mostmár ujabb erősebb procik vannak.ha nem birja el az uj cucc az everest ablakot,akkor mi ?
hackeeeee : sztem nem az everesttel van a baj,hanem azzal hogy ki kell tenni.akkor tök mindegy hogy melyik progit nem óhajtják majd kitenni.
közben:
kis alulfesz a DS3P-ben -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #4216 üzenetére
Széttesztelem a szarost
Reméljük, hogy beindulújra a topik,s jönnek majd az eredmények. Veled? Mizu?akoska: Ma kivégzem VID/bios-on. Még lehet benne 10-20MHz max. Utána meg megnézem kikapcsolt LLC-vel, bár, hülyeség az 1es opciónál, hisz nem adott feszt kell produkálni, hanem Vid/biost, s így 1,12 körülre is lehúzhatja a Droop. Majd a többi opciónál.
-
válasz
krammerka #3960 üzenetére
Én nem a prociról mondtam mert a procim az a M2F lapomba Teker 4900.at is hanem a P35DS4.hez hasonlítottam mert abba ugyen eza proci nagyon nehezen akart még 3600.at is menni nemhogy 4200.at
sz.j kolega neked is a fentit tudom mondani az meg mi hogy Lehet, hogy kifogtál egy gyengébb/rosszabb lapot. ha ennyire nagy a szórás a giga lapok minőségében hogy egyik 2.x olyan jól megy mint egy ugyan olyan másik akkor csak sajnálni tudom hogy a giga ennyire ocsmány minőséget produkál! ASUS lapoknál is van szórás de max 5.% nem több! olyan nincs hogy 2.egyforma lapba egy proci 3600 at menjen a másikba meg 4200.at!
a többi cucc minden ugyan az volt csak a lap volt másik!
-
sz.j
nagyúr
válasz
krammerka #3956 üzenetére
Sajna már nincs időm rá (és a röhej, hogy nyugdíjas vagyok), ott áll a rengeteg jó cucc és évente/kétévente ha egyszer eltudunk menni a nejemmel. Mert szerencsére Ő is egy megszállott volt.
Azelőtt meg hetente 3x-4x mentünk/mentem, akár több száz kilcsireEz van ......
-
Bagira01
veterán
válasz
krammerka #3944 üzenetére
Asszem ezzel a procival lezárul egy 6db-os e7200 kereső túra
Ep35-ds4 annyiban mindenképp jobb, hogy van rajta LLC. 2 magos procik alá nagyon jó az ep35-ds4, sőt q6600 alá is. Én is jobban ellennék egy p35-ös lappal, de ez olcsóbb volt. Persze húgomnál még megvan 1db jó öreg ip35 a biztonság kedvéért -
-
F.B.I.
veterán
válasz
krammerka #3441 üzenetére
Nem vagyok egy számtech zseni, magamtól tanultam meg mindent. Kb. 4 éve van gépem, előtte azt sem tudtam hol kell őket bekapcsolni, ma már ott tartok, hogy percek alatt összeszerelek bármilyen konfigot. Hardverben ott vagyok, a szoftveres részek nem fekszenek, a látványnak élek nem a számoknak. Ennyi hibám van de gyorsan tanuló típus vagyok ( most is 3 gép vár összeszerelésre az asztal alatt ). Mint írtam időm végtelen, netem DIGI, tudok feltölteni bőven. A gyerek és asszony nem szól bele az életbe délután 4-ig és este 21-től, megint enyém a pálya. Ennyi hirtelen.
Egy kis segítség viszont megint kellene
. Az előbbiekben felrakott eredményemen futott a gép, kikapcsoltam. Nemrég visszaindításkor levett mindent alapra. Megint beállítottam, mindenek adtam feszt, procinak is a biosban írt felett. Nyomok egy F10-et, és semmi. Elindul a gép de nincs kép. Ilyenkor egy reset segít, ekkor minden visszaáll alapra. Most a gép defaulton fut. Futattam memtestet is de nem hozott hibát. Mi lehet a gond? Új gép, aránylag márkás alkatrészek, a táp egy gagyi, ami a házzal együtt volt szerelve ( Stability Power 400W ).
Az alkatrészek: Sapphire HD4670 ddr4, 2x2Gb kingmax 800Mhz, Giga g31m-es2l, E5200, WD320Gb SATA vinyó. -
lipi67
nagyúr
válasz
krammerka #3441 üzenetére
Feltölteni nem tudok, 1xrüen nincs netem , gépem rá. (gyerekeim) Viszont ha BÁRMI kétséges, elküldi, s szívesen megnézem, hogy ok -e , mehet e.
-Nézegettem, mostanában ez a divatos IBT is fut 1-2 procinál. (szerintem semmivel sem jobb-ezen volt is vita-, mint a prime, de..-
Az nem egészen jó dolog, ha IBT-vel lefuttatott eredmény úhgy kerül be, hogy már lefutott az IBT, mert pl. a képen 1,296v-van, de teszt alatt ember nem tudja , mennyin ment..
Jó lenne visszatértni az egységes külalkra.. -
válasz
krammerka #3151 üzenetére
reméljük hamar megoldódnak a gondjaid.
bzs73 : hát igy elsőre nem tünik rossznak.
vennem kellene vmi jófajta léghütést rá.
jó lenne ha vki vinné az alaplapomat,mert lehet hogy az lesz a szük keresztmetszet.ha a gyári hütővel igy megy akkor a kompival bitang lesz
akkor kelleni fog alá jobb deszka. -
válasz
krammerka #3045 üzenetére
Hi!
én meg is kaptam őket,és válaszoltam is rájuk.
ezek szerint te nem kaptad meg őket.
amiket küldtem régebben azokat sem kaptad meg.
nem nyomtad le véletlenül a letilt gombot ?mindjárt elküldöm emilben a screent a privikről.
...: na elment az emil,remélem azt megkapod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Samsung SmartTag2 teszt
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Intel Core i7 11700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Core i9 12900- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i5-14600K 14-Core 3.4GHz LGA1700 Box (BX8071514600K) Processzor
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- ASUS ROG GL552VW - 15.6"FHD IPS - i7 i7-6700HQ - 8GB - 128GB SSD + 1TB HDD - GTX 960 4GB -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest