- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magisk
- iPhone topik
- Yettel topik
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11979 üzenetére
Hát ha a trd ugyanazon van lasabb ugye,de ha eggyel lentebb veszed ugyanaz.Az f10c-n meg már nem ment azon a trd-n.Így végül is ugyanott van.Ezt most néztem egy hozzászólás után.Amugy trd 5-n egézséges még 2x1gb-nál.Nem?Hát ha megy,mert nekem 1080mhz-n megy 5-n,és így ugyanott van mint f10c-vel 6-n.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11977 üzenetére
Neked is lipi.
Na most nézem Taito tapsolását meg törölték is.Gondolom hasonló hozzászólásokat csinált .A multkor is ezt csinálta.
Na f12-t továbbra is néztem.Proci ugyanazt tudja,és rammal kapcsolatba pedig ugyanaz a helyzet.Igazából fentebb is írták hogy perf lev-elt lentebb engedi,és úgy lessz ugyanolyan gyors mint az f10c,eggyel magasabb perf level-n.Szóval végül is ugyanott van.
-
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11952 üzenetére
Pedig jó lenne ha lennének benne AMD procik is, így képet kapnánk azok tuning potenciáljáról. Meg több ember nézné az oldalt, ami több pénzt is jelentene, ha hirdetés is lenne az oldalon...
Na, vettél ramot?
A tuning szezonnak vége, itt már olvad a hó, és mondanom se kell milyen takony az egész város
Inkább lenne -10°C.
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11901 üzenetére
Jaja.Jó kis netezős,filmezős nyári beállítás.
Én a corsair dominator ramokkal jól megvagyok.Jól is mennek,nem is melegszenek,ud3r lappal is jól megvannak.Igaz nagyon nem birom kihasználni az e5200 procival a ramok max tudását,mert max 416-420fsb-t tudok csinálni,de legalább minőségi ramok vannak. -
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11883 üzenetére
Szép napot neked is lipi,meg a többieknek is.
Én meg alapórajeles tesztet csináltam.
Alapórajel@0.88v-1h blend
pll-1.45v, mch 1.05v... -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #11849 üzenetére
Jaja, ment az Intel - Amd "vita". Ami engem személy szerint nem is zavarna, de unom már, hogy minden totyikban ezt csinálják. Most komolyan, ha valakit tényleg szakmailag is érdekelne a dolog, dönteni nem tudna ez alapján hogy mit vegyen, másrészt, meg oldalakat kell lapozni emiatt, hogy értelmes dologra leljen.
johniee (#11837): remélem valamelyik reggel én is egy ilyen 5gHz-re ébredek.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #11819 üzenetére
Hát, a fő nyomós ok számomra az ÁR ! Plusz az, hogy amire én használom a gépet, arra végképp felesleges, lehet benne bármekkora tuningpotenciál, az nem ér meg nekem annyi pénzt, amennyibe kerül...
Véleményem szerint nagyon nincs meg az ár/teljesítmény arány az i7-nél, és ezért pofátlanul drágának is tartom...Tudom, hogy erős, de akkor sem ér annyit, szerintem, amennyi.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #11810 üzenetére
Hát arra én is.
Ezek úgynézki mennek szépem, memtest is ok, prime is ok, bár ugye 2,2V kell nekik, dehát segáz. Ma ment egész nap a gép, nem volt semmi hiba (kop-kop-kop).
Nha bakker, fél9 körül néztem ide, még semmi komment nem volt az enyém után, most meg olvashatok vissza, szép.
Mellesleg én sem vennék i7-et, bár kicsit más szemszögből nézzük a dolgokat, az tuti.
-
kulerr
őstag
-
kimi02
őstag
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11790 üzenetére
Most már késő lipi.
Kapsz élettartamot,és fizetheted egy életen át.Majd máskor előbb gondolkodsz,hogy milyen ramot vegyél.
Én meg csak felraktam most megint az F12-t.Ramokat turbo-ra raktam oszt jól van.Nézegetem tovább a rambeállításokat,hátha csak azért lasabb kicsit a ramkezelés,mert valamit máshogy kell belőni a biosba.Proci megy ugyanúgy.
Próbálgatni kell,mert 1-2 tesztből nem írom le ezt a biost. -
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #11700 üzenetére
Úgy néz ki, hogy lap és lap között is van különbség.
Nekem meg volt játék közben egy fagyás, v is nem a gép halt meg, csak a játék, szal majd még hajtom, de blend teszt alatt nem volt hiba. De lehet adok még neki egy bootcd-s memtestet, biztos ami biztos alapon, ha ott sem lesz hiba, akkor a ramok OK-nak mondhatók 1100mhz-n.
-
kulerr
őstag
válasz
lipi67 #11708 üzenetére
nem ...tuti h nem inkább azonos Vcore-nál van - lehet különbség...de most mit nem értesz a 3200-nél? tudom nálad 1,36 4,2Ghz, nálam 1,36-on 4176 ha jól emlékszem, viszont alig kell valami és 4250 meglehet talán, 1,4-ig pedig a 4300 közelébe lehetne kerülni...egyébként még nem pasztáztam...az ezüst kecemice van rajta még.
-
yolan
őstag
-
bzs73
őstag
válasz
lipi67 #11705 üzenetére
Fura dogokon.
Most nehogy félre érts lipi,nem azért kérdem én mert most spórolni szeretnék,mert aki tuningolni akar meg szeret az ne spóroljon,én meg szeretek,ugyanúgy mint te,csak hát hogy még is pontosítsunk,mert vannak páran akik azt hiszik hogy az alacsony vides procival áramot is spórolnak,mikor vid felett vannak.A melegedés meg épp azért van mert többet eszik.Persze első 1 percbe ugrál jobban de utána szép lassan beáll az folyamatosra.Utána már nincs olyan nagy ugrálás.
-
-
rumkola
nagyúr
válasz
lipi67 #11685 üzenetére
amd-nél biosban unlockolhatóak a letiltott magok és a cache némelyik típusú procinál (elég sok fajta van)
A 35-40K-s, 955 phenom2 X4 3200mhz-n megy, igaz az jóval tovább tuningolható. Nekem ugyebár csak 2.2Ghz volt az alap, és fix 11 a szorzó. Sajna AMD lapok nem mennek 310-320fsb fölé...
Igazából nulla forint volt a váltás (ep35ds3r+5200@3830Mhz), és a kíváncsiság meg a buhera hajtott, nem a szükségbagirának ugyan ez a proci van, csak a lapja komolyabb
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #11682 üzenetére
Hm, sztem jó ez, bár ugye a 2001 elég procifüggő, vagyis én ezt tapasztaltam. De mivel ugye én nem sűrűn markolok, csak ha nagyon unatkozom, így nem tudok nyilatkozni... Bár sztem jó.
Ez az AMD cucc hasonló mint Bagiránál, csak neki nem tom milye van pontosan, de övé is vmi hasonló.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #11668 üzenetére
Hm, az a baj, hogy annak idején még, az E6400-al szenvedtem ezzel, hogy fel voltak osztva, és sajnálattal tapasztaltam, amikor felosztva 1000mhz-n lassabb volt, mint 1:1ben 8xx mhz-n. Ekkor szoktam le a felosztogatásról.
Lehet jobb lenne, csak 1000mhz körül már kéne nekik 2,2V.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
lipi67 #11666 üzenetére
Most indítottam 1 blend tesztet, átlagosan 5 fok különbség. Monjuk MX2-vel hűvösebb már jóval a cucc, de nem adok 1,2V-t neki, mert nem látom értelmét. 1,168-1,184V-t kap most így, és most blend teszt alatt 50-55fok között ingázik. 4Ghz-n ugyanígy volt néha 60 fok körül...Vagy kicsit magasabb.
Ramok miatt célóztam meg valami értelmesebb FSB-t, mert ugye 1:1-ben mennek.
-
válasz
lipi67 #11540 üzenetére
tul sok mindent nem tudok még róluk mondani.
1066-os team xtreem.
azt pedig tudjuk,hogy milyen jól mennek.ma ill. holnap remélem bővebben is tudok nyilatkozni róluk.
#11538 vhunor : jut eszembe...
több helyen is leirtam már,többször is,nem feltétlenül ezektől a tesztprogiktól lesz stabil a géped. használjuk őket,mert miért ne. -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #11469 üzenetére
Lehet, hogy lesz videokarim hamarosan (egyelőre csak 1 egyszerűbb, hogy kiváltsa az integráltat), úgyhogy majd lesz még tesz.
Csak működne már vele rendesen az Everest, meg a többiek.
Felraktam az új biost, erre most már a saját progija is elkezdett sz@rakszani, de tuningban legalább jobban muzsikál.
Nem volt még olyan procim, amivel 4500 fölött prime-olhattam volna, úgyhogy most örülök kicsit. -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #11454 üzenetére
Most azon vagyok, hogy kerítsek valamit bele, valami hasonló kategóriát, mint írtál, csak hogy ne az integrált vga legyen (lehet, hogy pár napra tudok kölcsönkérni valamit).
Ill még a feszekkel is csínján bántam. Amit eddig adtam biosban max, az cpu: 1,25v, vtt: 1,22v, ram: 1,6v.
Lehet megnézem, hogy mennyi amin még esetleg bootolni tudok. -
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #11395 üzenetére
Nah itt lesz pár eredmény a teljesség igénye nélkül. Semmi extra beállítás, buherálás, 4340MHz-en.
SuperPI 1M
PiFast
3DMark06 CPU csoreCinebench-et elfelejtettem itt megnézni, asszem 4GHz-en adott olyan 10ezer párszázat.
Csak szívtam még egész nap, mert nem tudtam 190 BCLK fölé menni, mert auto emelte az "igp" órajelét is. Aztán isteni szikra, van új bios. Fel azt, és így már lehet állítani azt is függetlenül.
Most primeoltam 4400@1,248v-on, de kb 20 perc után eldobta. Lehet azért mert az 1333-as cl9-es ramokat 1600-on hajtottam cl8-ban. -
lizakattila
senior tag
-
lizakattila
senior tag
válasz
lipi67 #11358 üzenetére
Hát igen... kicsit (nagyon) bugos még vele minden.
Hát nem egészen dvd-re gondoltam.
Én p35-ről váltottam erre. Tehát még kicsit nem árt tanulmányoznom, hogy az a töménytelen beállítási lehetőség hogyan függ össze, minek mennyit kell/lehet adni.(#11359) Aggregátor: igen, az még azzal volt. Most a xigma van rajta, és így netezés közben 25fokot ír a saját progija (a szobában kb 20-21 fok van).
De szerintem sem lesz gond. Kíváncsiságból körbetapogattam a gyári hűtőt is, amikor összeraktam és tényleg még szinte langyos sem volt.
Úgyhogy legalább ezt az egyet (hőfok) talán rendesen mutatja. -
barnam_
nagyúr
válasz
lipi67 #11355 üzenetére
Este nézek egy max fsb + max oc-t
Nem tudom hogy ez a P35 + yorkfield max fsb 450 "szabály" mennyire valós, de ha figyelembe veszem hogy 2 maggal ment 570-t, lehet hogy 4 maggal menne 500-t... az pedig már 4Ghz(#11357) lizakattila: ez még gyári hűtővel volt? Mert akkor a hőmérsékletekkel nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Goddess of Victory:Nikke
- OLED TV topic
- BestBuy topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest