- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További kavarás a Pixel 10-ek körül
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10830 üzenetére
Jaja! A 8xxx-et el lehet adni mai jó áron, Kis plusz, s york. AMD..- Égetné a kezed
Arról nem is beszélve, hogy mit kezdenél vele? Gépeznél, használnád a gépedet mint sok más normális ember akinek Pc-je van? Halálra unnád magad, 100.000hsz-ed lenne 1 hónap alatt, mert..tuningolni, szórakozni vele..
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10792 üzenetére
Pár éve (2-3 talán) vki kivitte a hóba a gépet, s valahogy félig leásta
-nem vicc-
A közös tuning jó ötlet! Csak a helyszínt kellene kitalálni és..sztem gépet ne vigyünk, inkább vodkát a f.bor mellé(#10803) Aggregátor : Super PI, wPrime, Pifast..egy rakás fos. Nem erre találták ki ezeket a procikat. Meg..Nekem az AMD mindíg is a tetris és a pc között valami kütyü marad
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10753 üzenetére
Hogyne sajnálnám. Ha 1-2 hétig tesztelném és utzána akár 2-3k-t bukva eladnám (sz.j procija, akkor is megérné. Inkább itthon tuningoljak, s közben főzök stb..mint unalmamban kocsma és utána meg ...
Szeretem csinálni.
-Huhh. Szerintem nem tudja, hogy mennyibe kerül az a proci, vagy rosszra vszolt. Rendes Tőle ez a lényeg, s az akarat a fontos. -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10711 üzenetére
Nálam a valid és a stabil között kb 400MHz szokott lenni. P35-ben kevesebb fesz kell, így egy szuper beállítás mellett talán 1,45V-on tudnék prájmolni úgy 4,9GHz körül és én is 5,3GHz-es validra tippeltem. Csak ..nem van posta.
(biz isten eladnék valamit a lakásból, hogy megvegyen ha rááll, de..nem
)
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10700 üzenetére
Igen, az alap 400-as FSB, de az ára..jóval többmint+50k..
Tudom, de elvileg 1formára sorolt be 8.140-nel. Nekem annyi is lett, de Neki 8.144!
S nem mind1, van, hogy másfél órát kilódtam 2ezred miatt..-Hát ha jobban belegondolok, ..soha. Viszont ha már mennék Győrbe, akkor úgy is a keletinél át kell szállnom a miskolci ic-ről..
-
-
zakroland
tag
válasz
barnam_ #10658 üzenetére
köszi a gyors választ!
Egyébként tuningolnám én még tovább is, de azt majd csak akkor ha lesznek normális ramjaim...most találtam még egy 512mb 800mhz ramot, de ha bennvan a 2gb 800 meg a 512 800 akkoris csak 3.1ghz megy, fölötte már össze-vissza fagy, ha 667-es ramok is bennvannak akkormeg 2.66ghz a maxEzzel az easy tune-val elvileg lehet proci, ram stb teljesítményt is állítani.
Azt inkább hanyagoljam, ugye? -
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10616 üzenetére
Sokkot kapott
Majd észhez tér,egy elem ki -összezár stb..trilógia. Utána 1 modulullal boot, majd meállítod, kicsit több feszt adva aramoknak és az mch-nak. Ment és kilép. Ugye ilyenkor bootol, de Te még dos-ban powert nyomod pár mp és leáll (megvárhatod amíg feláll, de minek) Beteszed a többi ramot is és hajrá.
Igen, szerintem sincs bajka a procidnak, lapnak se, de lehet, hogy fárad kicsit. Nálam régebben úgy jelentkezett először, hogy több feszt kért a ram. No, azt hittem azok haldokolnak, de más (u.olyan lapban ) simán boot, nálam meg csak csipogás, ujraindulgatás. Majd ha több feszt adtam biosban, akkor mentek mint az ágybaszarás.Ezeknél a feszeknél már az a baj, hogy az a sok idő, amíg a borda felveszi a hőt a chipsetről, már ott a bibi. A ventik már későn fújnak. A mostani ventijeim is hőszarosok voltak, minek? Gondolkodtam:
-Ott forog 600-as fordulaton én meg adom a procinak az ívet. A TRUE kva jó hűtűtő, fel is veszi hamar a hőt és..és amire a venti érzékelője rádöbben, hogy meleg a borda (ott már kell azért hogy forró legyen a borda, hisz az érzékelő kb 2cm-re van tőle) Szóval addig rég fagyok, stb..Így lecsíptem a drótok végéről az érzékelőt és a 2 drótot összeforrasztottam, így bootnál már 2600-as fordulaton indul a TRUE 120*38-as ventije. (ez nem 1,6-1,7v-nál van.) Ha tudom, hogy van értelme és esélyes, hogy jobb eredmény legyen, és mch is 1,56körül kap majd, a vtt is 1,5v körül lesz, no meg a proci is 1,55v körül, akkor ..
Reggel ablakhoz teszem a kikapcsolt gépet, és fagyogat magának délig. Fejben persze megvan a tuning..Délben bekapcs, bios 25mp, +feladatkezelő 10mp+ ET615 mp és hajrá. Vagy sikerül, vagy nem. (Ezért útálom a dmarkokat, nemtom már melyik az a mocsok aminek a végén van 2db sound test. No az szopatott..Végigment minden és a 2. sound test-nél a vége előtt 3mp-cel fagyás..Addig bírta a cucc. Ilyenkor táp kikapcs, fél óra pihi és újra. Persze az a szemét mpost 5mp -cel a vége előtt fagy. Na ilyenkor ..cigi -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10612 üzenetére
Még Te is! Kben grat, nagyon szép eredmény!!!
Ha én a q9400-nek adtam (nem minuszban!!!) 1,8v-ot(tom-tom,ez a dezentor jeges-políros-tuningbetyár is írta, hogy..khm..) Te ha kirakod a Wolfot az ablakba, adhatsz Te is neki, nem hó meg. (lapod fog hamarabb, mch-t égeted rendesen Te is)
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10593 üzenetére
Köszi! Igen quaddal nem 1xű a pi, de annak örültem a legjobban, hogy 4660-on simán fut a Super PI, ez a nagy szó! (Mások többnyire validolni se tudnak még 4,5GHz-en sem, s nem is adtam nagy feszt ha megnézed. Kva ablakra süt de. a nap, hiába nyitom ki, a gépre verődik a fény és melegíti. (megnéztem, nyitott ablaknál 39°-volt mikor felállt a rendszer. Alaplap asszem 35, hdd 28..)
A Team is kezdte élvezni, hogy foglalkoztatva volt..
- Lépnem kell, jön a lányom a központi írásbeliről, meg a fiamnak is kell a gép..- -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10593 üzenetére
Nha...
Előjött neked is az ami nekem? Mondjuk én most adtam neki 1,2V-t, aztán használom így, tesztelgetem...
Akkor nekem az 1,164V nem akart úgy menni mint előtte....
@darál0w: Én is most kíváncsiságból használom így, mert alapból olyan vinyóra van állítva, ami kb. csak benne van a gépben, és tárol, használva alig van... De mondjuk játékból való kilépésnél azonnal kilépett, nem gondolkozott semmit.
-
lipi67
nagyúr
-
lipi67
nagyúr
-
sz.j
nagyúr
válasz
barnam_ #10542 üzenetére
"...Viszont eszembe jutott még valami. A pci-e órajel növelésével lehet-e serkenteni az FSB-t? Olyan 110-120Mhz-re gondoltam. Mert akkor holnap kipróbálnám."
Ezt nem tudom, de giga lapoknál az OverVoltage Control feszeivel is érdemes próbálkozni. Esetleg nem árt tudni, hogy állítólag a PCI-E OverVoltage Control feszének emelésekor emelkedik a PLL fesz is.
Amúgy én rendszeresen használom ezeket a feszeket, pl. a mai eredménynél is.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10526 üzenetére
Nem azé, me jó rajta a gyári kúler, csak ha má ennyié, amennyié hírdetem a hűtőt nem megy el, akkor inkább megpróbálom rágyúgyítani, csak ha pont rá is fér, úgy hogy rá tudom tenni a tetejét, venti tuti nem fér rá, bár lyukacsos a procinál a ház teteje, szal végülis vmennyi levegőt biztos kapna... Csak ugye rajta van a tetején a monitor is...
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10471 üzenetére
Eluntam az életem prime közben, valamivel el kellett tölteni az időt (asszony tvzett, gyerek elvolt....).
(#10472) krammerka, (#10475) zolynet:
(#10477) darál0w: Köszönöm megtisztelő szavakat!
Néha már kezdem én is azt hinni, hogy nem vagyok teljesen az.
De az vigasztal, hogy ITT egy kicsit senki sem az. -
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10448 üzenetére
Nah, már nem tudtam még1x szerkeszteni.
FSB-t, cpu,ram és pci-e feszt, illetve a hűtést tudod változtatni vele. link(#10449) hackeeeee: Hát nem kicsit lepődtem meg a biosán. És az a vicc, hogy se az msi progija, se a set fsb, se a memset, semmi sem műkdött vele. Úgyhogy zéró állítási lehetőség. Egyedül downclock-olni tudtam, mert a szorzót engedte levenni.
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10445 üzenetére
Én is csak logikáztam, hogy mi lehet. Elég érdekes egy biosa van.
Működik az ET6, de ugyanúgy csak az "alapfunkciókat" tudod állítani, mint et5-ben.
Csak ennek kicsit letisztultabb számomra a felülete, ezért használom ezt.(#10437) hackeeeee: Múltkorában volt dolgom egy MSI G31-es lappal. Nah az volt igazán fapados, még az FSB-t sem lehetett állítani benne.
Gyorsan vetettem is a sráccal egy p31-ds3l-t a kis 2180 alá. Meglepődött, amikor belőttem 3200-ra a memókat meg 1000-re, hogy mennyivel "gördülékenyeb minden. Előtte 2GHz-en ment a proci, a memók meg 800-on cl6-ban.
-
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10442 üzenetére
Öööö.. tuti hogy 1,05v?
Mert nekem is DS3P van (mondjuk csak ET-ben láttam) és nálam 1,5v-ot ír a pci-e-re. -
zakroland
tag
válasz
barnam_ #10387 üzenetére
2.7ghz ok, az eddig is jó volt
3.0ghz-en "köhög"
az előbb be akartam lépni 3.0ghz-en a bios-ba, és becsíkozott+megfagyott
Meg xp boot-nál sötét képernyőbe befagy...3.0 ez nem ennek a procinak való, vagy nem tudom!
És amúgy 3dmark-ban 200ponttal tud többet, mint D915Váhh szerintem inkább veszek egy E8200 vagy E8400...az normálisabb...
Szerintetek egy HD3670 512mb ddr3 oc karit megéri lecserélni egy HD3870 ddr4 512mb oc karira, úgy hogy 10k-t ráfizetek? -
lizakattila
senior tag
válasz
barnam_ #10379 üzenetére
Nézegettem én is, hogy nem sok pontot érhet, de inkább az bosszant, hogy egyáltalán nem kaptam rá.
Természetesen az alsót bejelöltem, anélkül tovább sem enged.
Először vagy 3 hete töltöttem fel, azt asszem 1-2 napon belül módosítottam is, mivel láttam hogy elrontottam ezt a pontozásos dolgot.
Aztán semmi sem történt, így tegnap töröltem és újra felraktam - de megint semmi.
Ez van, engem nem szeretnek ott. -
lizakattila
senior tag
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10360 üzenetére
Én meg ERRE: [dicsőséglista
] és 5x rajta is vagy!
És [itt is találsz ismerősöket]
-
krammerka
őstag
válasz
barnam_ #10344 üzenetére
hát ez érthetetlen...........
én meg az 5GHz-t nem tudtam elérni vele akkor,azért nem is szerepel a listánsqaddy: a képről hiányzik az everest ablak,így a feltételeknek nemigazán felel meg az 1,2V-os opcióhoz
És kellene az összes többi adat is...........(alaplap,cpu fpo,ram,hűtés,stb....) -
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10346 üzenetére
Nem 2 i7! 2 i7-es rendszer, lappal, rammal mindennel!!
Megkereslek a Giga dicsőséglistáján!
Persze!! a szarabb vga-val jobb eredmény jöhet!(#10347) hackeeeee : Nem. Az enyémben is 12MB l2 van, s nyolcadannyiba kerül..
A "példányszám, a 400-as (g)mch, az extremitás. Ez amolyan státusszimbólum, fricska az AMD-nek, hogy ilyet is lehet csinálni.. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10338 üzenetére
Naigen... Egyszer próbáltam, hogy akkor a procinak nem adtam feszt, csak adtam az FSB-nek +0,1V-t, akkor is csinálta... Mondjuk ugye sűrűn nem restartolok, nagyon ritka, szal reggel gép be, este meg kikapcs, csak ha meg mégis van restart, akkor előjön a ki-be kapcs, és hát ugye elég zavaró...
Csak bosszantó, mert 4Ghz-n 1,168V-vel primestabil már, de kénytelen vagyok neki adagolni még, a ki-be kapcsolgatás miatt...
@darál0w: Én csak tizedesével tudom adagolni, szal 0,1/0,2V...stb, bár asszem 0,3-nál nincs is több.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
barnam_ #10336 üzenetére
Hát lehet az, nem tom, beszéltük ezt itt.. Hogy nekem MCH meg FSB voltage vanik, más nincs...
És akkor ugye elvileg az az.
MCH kap most csak feszt, meg ugye a proci, semmi több... De fura ez, mert pl restartnál megvan a ki-be kapcs jelenség, olyan feszen, ami eddig meg jó volt.. és ugye visszaáll alapra, csak tudnám miért...
Főként akkor, ha terhelt állapotból restartolok... Alaphelyzetben nem próbáltam. De ha stabil, akkor így se kéne..
-
-
lipi67
nagyúr
válasz
barnam_ #10207 üzenetére
Bocsi a késői reagálás miatt, napokig reggel 5 után feküdtem le, tegnap nem bírtam este 1/2 8kor elaludtam..
Azt az eredményt még Abit IP35-E lappal és asszem 800-as patriot vafgy 800-crucial, esetleg OZC reaper 1150-es rev1-essel, nem emlékszem már.PCMarkról írtam Neked, ütött a guta, nekem se pontozott. Aqua meg le se fut sehogy se..
(#10208) hackeeeee : Jogos, de prime 70-75° is ok még, hidd el. Másnál (játék) az 70°alatt van bőven.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged