Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Metamod-p-t használj inkább.
64bit támogatás dobva lett a hlds-be, anno évekkel volt lemaradva (vac2 helyett vac1 pl.).
Sok értelmét nem is látom, hogy 64 biten használd, nincs szüksége a 32 bitesnél nagyobb memória címterületre, durvább esetben evett 400-500mega RAM-ot.
Ami nekem fent van HLDS, abban nincs is már amd64-es bináris, csak egy hlds_linux, ami erősen 32bites.
servers/counter-strike/custom/hlds_linux: ELF 32-bit LSB executable, Intel 80386, version 1 (SYSV), dynamically linked (uses shared libs), for GNU/Linux 2.6.34, not stripped -
sss
őstag
Egyre többet olvasok, úgy érzem egyre kevesebbet tudok.
Találtam frankó server.cfg fájlt, van még más a szerver beállításával kapcsolatos fájl?
Raktam fel metamodot, nyilván az amd64-eset ami évek óta nem támogatott. Viszont működik (talán a korábban felrakott csoda-libek miatt?). Vagy csak biztonsági okokból nem ajánlott? -
Megnéztem.
Debian Jessie (8) beta2 64bit (netinst), ssh-t meg standard system utilst jelöltem telepítéskor, mást nem.
Felraktam a libgcc1-t, amit írtál:
apt-get install lib32gcc1Sima userrel leszedtem a steamcmd-t, futtattam, majd utána jött a cs 1.6 letöltése:
./steamcmd.sh +logon anonymous +force_install_dir /home/game/hlds +app_update "90 -beta beta" +quitA hlds könyvtárba csináltam egy cs.sh-t, amivel majd futtatom a szervert:
export LD_LIBRARY_PATH=$(pwd)
export SteamAppId=10
taskset -c 1 ./hlds_run -pidfile hlds_27016 -game cstrike +ip 192.168.0.2 +port 27016 +sv_lan 0 -pingboost 1 +maxplayers 24 +map de_dust -debugTaskset: melyik magon fusson, mivel csak 1 szálon tud, én nem szerettem, ha az OS dobálta ide oda, performancia vesztést okozott AMD-vel.
Pidfile: a process pid értékét tartja benne, több szervernél nem árt, ha könnyen azonosítható
Debug: nem feltétlen kell, de amíg fagy, maradjonKell rá egy futtatás jog, majd próba indítás cs.sh-val, ha jó, akkor meg mehet screen-be.
Nálam működik:
game@debdev:~/hlds$ ./cs.sh
Enabling debug mode
./hlds_run: 1: ./hlds_run: gdb: not found
Please install gdb first.
goto http://www.gnu.org/software/gdb/
Auto-restarting the server on crashConsole initialized.
Using breakpad crash handler
Setting breakpad minidump AppID = 10
Forcing breakpad minidump interfaces to load
dlopen failed trying to load:
/home/game/.steam/sdk32/steamclient.so
with error:
/home/game/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInit
Protocol version 48
Exe version 1.1.2.7/Stdio (cstrike)
Exe build: 13:12:29 Aug 29 2013 (6153)
STEAM Auth Server
Server IP address 192.168.0.2:27016
[S_API FAIL] SteamAPI_Init() failed; SteamAPI_IsSteamRunning() failed.
dlopen failed trying to load:
/home/game/.steam/sdk32/steamclient.so
with error:
/home/game/.steam/sdk32/steamclient.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Looking up breakpad interfaces from steamclient
Calling BreakpadMiniDumpSystemInitcouldn't exec listip.cfg
couldn't exec banned.cfg
Connection to Steam servers successful.
VAC secure mode is activated.
Player : blabla
Dropped Player from server
Reason: Client sent 'drop' -
törölt tag
Én úgy tudom, hogy indítottak az öregmotoros MAGYAR cs-sek egy szervert.
Az oldal adatbázisa elveszett és nem akarják már újra megcsinálni a dolgokat vagy valami ilyesmi. Gondolom a banlista is elveszett meg minden
FB-n van egy csoportjuk és ott ki is írták az új szerver IP-jét. -
Ok, ha fel akarsz venni privátot dobj itt, aztán megadom a steames nevem.
Alap szervert steamcmd-vel rakd fel, ez a linuxos command line hozzá, de windows alatti sem tér el (.sh helyett exe van gondolom):./steamcmd.sh +logon anonymous +force_install_dir hlds_konyvtar +app_update "90 -beta beta" +quit
-
Nem nagy dolog az amxx, liblist.gam szerkesztés elsőre, aztán metamod-nál egy ini szerkesztése, amxx-nél users.ini, és nagyjából az alap pluginokkal megvan minden ami kellhet, sőt, még lehet abból is szelektálandó pár igény szerint.
Ha kell a héten esténként tudok benne segíteni, vagy odaadom a sajátom aztán az alapján jobban látod mi merre. -
Ha megbízható adminjaid vannak, az lehet.
De ha ilyen friss húsoknak adod ki az rcon jelszót, abból lehetnek gondok.
Nincsenek jogosultsági szintek, mindenki mindenhez hozzáfér, ez szerintem aggályos lehet.
Pl. összeugrik két admin, kapásból banolhatják egymást.
Rconnal kívülről is lehet szemétkedni, naplózva egy darab IP lesz, találgasd ki volt.Ha emberi gondok nincsenek, nagy baj nem lehet.
Bár szerintem az amxx már nem okoz túl sok gondot, hitbox bug 100 éve volt metamod miatt.
-
Használta a steamet, de ne úgy gondolj a steam-re, mintha csak a windows-os kliensből állna.
A szerver lényegében annyit kommunikál a steammel, hogy a steamid-t lecsekkoltatja valódi-e, meg néha bekérdez, van-e update.A szervert magát anno még a hldsupdatetool nevű eszközzel kellett frissíteni, amihez a legelején kellett létező usert megadni, majd lett anonim login lehetőség, amivel a szerver fájlokat le tudtad töltetni.
Mostanság meg a steamcmd nevű hulladék, izé program van, amivel szintén le lehet töltetni a szükséges fájlokat/frissítéseket.
A játékosoknak szánt kliens eléggé más, no meg ott van GUI, szerver oldalon az erősen felesleges.
-
Mcsiv
csendes tag
Szia!
Igen, jogos a felvetésed, ezen is elgondolkoztunk és megnéztük a lehetséges megvalósításokat ebben az esetben. Az egyetlen probléma ezzel, hogy ahhoz hogy a sebzések ki/be kapcsolhatóak legyenek olyan funkciókat kell felülírni a hlds-ben (method hook) amik érintik a hitboxokat. Az, hogy egy adott szerveren van metamod, amxx, az nem feltétlenül jelenti azt hogy a hitboxok elb@szodnak. Ezek a "hibák" az ilyen megoldásoknak köszönhetőek, viszont ezeket szeretnénk elkerülni.
Viszont a felvetésed nyomán eszembe jutott egy másik megoldás (konkrétan +1000 hp-t adni kör elején és 5 másodperc után visszaállítani 100-ra). Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad
-
Ha a rámutatás pontosságának javítását kiszeded, még marad bent gyorsulás, csak a mértéke változik, hátha úgy közelebb van az XP-hez.
Teljesen XP-sre hozni lehet, hogy nem lehet az oprendszerbeli különbségek miatt.
Win8 megint másképp kezeli amúgy, mondjuk én gyorsulás nélkül játszok, mióta az eszemet tudom, azt az állapotot legalább tudom, mikor érem el
-
-
Ezt szerintem ők sem tudják, vagy csak rosszul van beállítva a plugin.
Az írásos emlékeim alapján 2002 óta szórakozok CS szerverekkel, egyszer nem jutott még eszembe, hogy konfigba túró cuccot rakjak fel. Na jó, egy cd eject plugin volt hülyegyerek koromban, de azért az nem rontott el semmit

-
mepet
addikt
Én eddig akármikor hallottam ping problémáról, eddig mindig kiderült, hogy valami olyan oka van, aminek semmi köze a cséhez. (Más program, router, szolgáltató, stb...)
(#4658) sider24: Nálam csak 2-szer volt ilyen hiba a valentin-patch óta eddig. Vagy CS, vagy Steam resi megoldja. (Nem emlékszem pontosan, de asszem a CS resi elég volt.)
-
mepet
addikt
Most próbálgattam, nálam ez a hasonló a régihez így első 10perc próba után:
A commentek csak találgatások!!!m_customaccel "1" //1, ha állítgatni akarod a többit (alap: 0)
m_customaccel_exponent "1" //1: exponenciális, 0: lineáris gyorsítás (lehet tört is) (alap: 1)
m_customaccel_max "0" //0: a végtelenségig gyorsulhat (alap: 0)
m_customaccel_scale "0.01" //gyorsítás mértéke (alap: 0.04) -
J.J. András
őstag
-
Chosen
addikt
Igazából már átnyergeltem stúdió cuccokra azóta, de még a családban van. Ami egyértelmű előnye, az a kényelem, nem volt még dolgom kényelmesebb fejessel 10k körül. Viszont zene alatt hangban jócskán elmarad egy rendes nem gamer fejestől. (Milyen fejest topikban erről tudnának mesélni) Dübörgő mély az megvan, de kevésbé részletes a hangja (CS-ben egy HD202-vel könnyebben kihallottam honnan jönnek). Magas-közép sem túl tiszta, tehát tipikus gamer beállítás hogy "nagyot" szóljanak a játékok, meg élvezd. De zenére finoman szólva sem optimális.
Kihúzós mikrofonról nem tudok nyilatkozni, lévén V1-em volt, de profi fejeseken egyiken sincs mikrofon.
Anno elégedett voltam vele, egy Geniusról váltva, de kizárólag játék alatt élvezetileg. Zenei része miatt ma már nem mennék vissza rá, vannak jobb vételek már 10k körül, felette meg aztán főleg.
-
lemusz
addikt
-
Ayg0
senior tag
Az igényt jelenleg az ingyenélő (non-steam) tömeg alakítja. Mivel ott vannak sokan, a steamesek is odamennek. Ha lenne hangyányi összefogás az utóbbi csoportban, lehetne változás. Én úgy látom, hogy van rá igény, mert a pattanásgalacsin admin imitátorok szervermutációit és ténykedését, valamint a non-steames csalókat sokan rühellik. Egyszerűen kellene egy steames csoport ami összegyűjti a jelenlegi helyzettel elégedetlen embereket, majd listázni a megbízható szervereket vagy páran előfizetni egyre és 4-5 megbízható adminnal felfuttatni. Szerintem ez csöppet sem kivitelezhetetlen dolog.
addamka: még mindig várom az ip-t

-
romero28
senior tag
CPL Mouse Fix - ez egy olyan program amit ha felteszel az egered sokkal pontosabb lesz.
ha megfigyeled mikor elhúzod az egeret valamelyik irányba , akkor olyan mintha felgyorsulna a mozgása ahogy a kép széle felé közeledsz .ez a progi egyenletessé teszi a kurzor mozgását , vagyis nem fog felgyorsulni , ezért sokkal pontosabban lehet lőni , többek között a cs1.6-ban is .

-
Gran
tag
Sztem MZsolteenak a régi verzió van meg mert ahhoz tényleg adták az 1.6-ot!
A mostani HL Anthology-hoz már ahhoz a játékokat adják, amiket felsoroltál!
Tehát a hl, opposing force, blue shift, team fortress!
Steamen asszem 2k-ért meglehet venni az 1.6-ot! De azért nézz utánna!
-
Grass
aktív tag
Még ennyit belinkelek.
[link]
Ha rendesen beregelted a HL1 serialt akkor ott kell lennie a a CS-nek is, természetesen a ''not installed'' fül alatt. Ha nincs ott akkor nem regelted be. Egy steam account regelése nem egyezik meg egy játék regelésével. Steam accountot bárki csinálhat az ingyenes, viszont a játékok aktiválásához be kell írnod a serialt.
[Szerkesztve] -
Grass
aktív tag
Mi az hogy hol? Belépsz a steam-be és ott fel vannak sorolva a számodra elérhető játékok kb így [link]. Csak rá kell kattintani hogy töltse le. Ne foglalkozz azzal mit adtak a dobozba. A serial a lényeg hogy legyen steam accountod, mert onnan mindent leszedhetsz amire jogosult vagy,
-
Grass
aktív tag
Itt nincs olyan hogy letöltöd aztán installálod. Belépsz steam-be, rákattintasz, hogy download meg update és letöltöd. I
lletve létezik egy nagy 1.6 fájl ami tartalmazza az alap game-t és azon keresztül installálsz, de utána azt is updatelned kell. Bár nem hiszem hogy neked ez lenne meg.
Szimplán lépj be az accountodra és töltsd le az 1.6-t. -
Grass
aktív tag
-
Eagl3
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tőzsde és gazdaság
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos autók - motorok
- Parkside szerszám kibeszélő
- World of Warships
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i5-6GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-4GEN I 8GB I 750GB I 15,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3190 - Intel N3350 I 4GB I 64-128SSD I 11,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo IdeaPad Slim 3 Ryzen 7 8840HS 15" FHD+ 16GB 1000GB Teljeskörű garancia
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
- Xcover 7 128/6
- 27% - ÚJ Dell Alienware AW2725DF QD-OLED Monitor! 2560x1440 / 360Hz / 0.03ms / Adaptive-Sync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

tört szerverekre engedi csak fel .