- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
a TV nézés(felvétel) egyedi dolog, mivel analog jelet kell digitalizálni, amit azt jelenti hogy pont adott időpillanatokban kell cselekednie, valószínűleg a TV tuner kártya nem tud rendesen pufferelni a géptől függetlenül. Nekem is VIVO -s kártyám van és netezés közben a másik monitoromon TV nézek, észrevettem már akadozásokat(különböző váltásoknál), hogy ez a VGA kártya hardver vagy a driver szoftver hibájából adódik vagy lehet szidni a windows-t is(PC arhitekturát) a fene tudja
. Az északi és a déli híd közötti max. adatátvitelhez tuti semmi köze.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
AMD-s élményeidet miért ebben a topicban publikálod és miért hozzod összefüggésbe az Intel platformos VIA PT880 Ultra chipsettel?
Tök más a kettő attól hogy a VIA cég gyártotta!
A számítógép különböző alkatrészeit különböző áteresztőképességű buszok kötik össze, egy alkalmazás max. olyan sebességel tud csak futni, amennyi a használatban lévő alkatrészek és buszok feladathoz mért leglassabbikának kapacitása(MB/sec - a beérkező kész adatfolyam sebessége). Ez többnyire maga a winyó. Miért te mit értesz rendszerterhelésen(Intel vs. VIA chipset esetében)? -
robyeger
addikt
-A két külön platform(AMD vs. Intel) chipsetei között nem lehet párhuzamot vonni, még ha ugyan azon gyártó is! Azt el kell ismerni, ha valamilyen noname bővítő kártyával használod előfordulhat, hogy azok driver-eit lusta módon általában csak Intel chipsetes környezetre tesztelik.(habár itt is driver frissítéssel később javítani szokták)
-Az igaz, hogy a V-link átvitele PT880 Ultra lapka esetében csak 1066MB/sec, az Intel lapkáké pedig 2MB/sec, de kérdezem milyen winyód van neked, hogy a két híd között kicsi lenne ez a sávszél?
-Ha pedig ennyire benne vagy a videókódolásba, akkor én 4magos Intel procit javaslok, de már az új Bearlake(P35) chipsetel, az 1333Mhz FSB miatt, de ennél is inkább a winyók átvitele és a ram mérete fog korlátozni. -
robyeger
addikt
munkahelyen több Asrock lap üzemel(VIA880-al is), gond nélkül. Annyi hogy több a kezdeti gyermekbetegsége, mint pl. Asus lapnak, de ha legfrissebb BIOS-al és legujabb driverekkel használod alapon tökéletesen elpöfög. én nem vettem észre, hogy lassabb lenne az IDE-je(4db RAID0 kötekben talán a V-link miatt), meg amúgy is a winyó a legcsigább periféria, nem az alaplap
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
a PH cikk nem foglalkozott a 865 chipset tuningjával, gyári alapórajeleken viszont helytálló, amit írtak. Namármost ha tuningolni szeretnél mondjuk egy E4300-ast, akkor min. Asus P5L 1394 deszkát javaslok, ha nem akarsz tuningolni akkor bőven megteszi egy Asrock 4CoreDual-VSTA deszka is.(ebbe belepakolhatod a régi cuccaid)
-
rob210
nagyúr
Léteznek olyan hibrid lapok amik 965-ös chipsettel vannak szerelve de ennek ellenére maradtak a régi foglalatok.
Ha már ennyire nem akarsz nagy ugrást keress egy ilyet.
Jobban jársz a 865-nél minden képpen.
Mivel a késöbbiekben a 4 magos procikat a 965 fogadja egy biosfrissítés után.
Viszont a 865 nem fogja akár mit csinálsz vele.
Tehát konklúzió
865 idéglenes megoldás gyors foltozás a rendszeren.
965 tartósabb messzemenöbb beruházás. -
sz.j
nagyúr
Nekem i865PE-s lapom van és még mindig ''hihetetlenül'' jól megy ( [link] ), ami nagyon megnehezíti a váltást is. De mivel sokkal jobbnak tünnek a 965-ös lapok ezért váltani fogok.
Szvsz a 965 vagy a 975-ös lapok jobb választások mint a 865PE-s.
De természetesen a döntés joga a tied! -
965 vs. 975-ös chipsetről volt szó...
Egyébként a 4800 X2-es rendszeremhez 2-3-2-5-ös G.Skill memókat használtam 440MHz-en. AMD-ről lévén szó, kiemelten jó volt a memkezelése, ám érezhetően lassabb volt, mint a mostani konfigom 3-3-3-4-en 800MHz-en. Nem szintetikus tesztekben, videó vágásban, renderelésben. Persze a proci jóval erősebb, ettől nem lehet elvonatkoztatni. Ugyanakkor az nem lehet kérdéses, hogy 1000MHz-en 5-5-5-15 gyorsabb, vagy 400MHz-en 3-3-3-4.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kuponkunyeráló
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Háztartási gépek
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- MÁV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest