- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lalaboy
őstag
válasz
robyeger #1200 üzenetére
Fura! A Core 2-t, foleg a nagyokat kar bantani, mert ha megvan rammal pakolva (ami gyors is persze es min. 2Gb) en meg nem tapasztaltam akadozast! A D 940-es proci joval gyengebb a Core 2-es (4Mb cache) prociknal! En nem panaszkodom akadozasra, mert akkor valamit kikell dobnom, ill. csrelnem a konfigomban! X2 3800 2Gb Mushkin Blackline ramokkal kezdtem a ''koltekezest''! Probaljon meg valami (a jatekokon kivul) akadozni!
-
denes242
aktív tag
válasz
robyeger #1197 üzenetére
jo, az is igaz, hogy TV nezesnel annak a 10 MB/sec-es adatfolyamnak valoszinuleg eleg lesz az eszaki es deli-hid kozotti kapcsolat. es a DVD nezes is kb akkora terheles, vagy kicsit tobb.
szerk: lehet, hogy igazad van abban, hogy szar a driver vagy a program amit hasznalsz
[Szerkesztve] -
denes242
aktív tag
válasz
robyeger #1192 üzenetére
Az északi és a déli híd közötti max. adatátvitelhez tuti semmi köze
Szerintem tevedsz. Valoszinuleg a PCI (mint ahogy a x1 pce-ek) a deli-hidban van, a 16x pci-e (azaz a videokartya) meg az eszaki-hidban. Tehat ez alapjan TV nezesnel pont a ketto kozotti savszelesseg szamitana.
Tovabba ha akadozik a kep nyilvan nem azert van mert a tuner kartyan a analog-digitalis chip ki-kihagy, hanem a pc nem birja idoben kiszedni az adatot. -
Márton
nagyúr
-
Márton
nagyúr
válasz
robyeger #1188 üzenetére
''ha valamilyen noname bővítő kártyával használod előfordulhat,''
No-no! 1 hét alatt 3 teljesen különböző FW kártyát gyüjtöttem be (NEC chipes is volt) +Audigy fw. portja és egyikkel sem ment! Driver pedig nem volt hozzájuk külön, mert ugye a zikszpé már tartalmazza.
''milyen winyód van neked, hogy a két híd között kicsi lenne ez a sávszél? ''
nem konkrétan az átviteli sebességre gondoltam, hanem pl. a rendszerterhelésre mint emlitettem
4magos kössz, még enyhén drága. -
Márton
nagyúr
válasz
robyeger #1186 üzenetére
Nekem viszont sok gondom volt a via chipsettel főleg a pci-os firewire kártya és egy kamera kommunikációja között. Legújabb driver, legújabb bios, minden legújabb, mégis hibás volt a kimenő kép. Csere nforce2-re és minden megoldódott.
''munkahelyen több Asrock lap üzemel''
Nem mondom, hogy irodába rossz, sőt oda kifejezetten jó, költséghatékony megoldás, de komolyabb munkára (hd videó, stb) kevés helyen használnak via-t.
''a winyó a legcsigább periféria, nem az alaplap''
Ez igaz, de éppen ezért számít az, hogyha pl. megy egy dvd struktúra számoltatás vinyó sebességgel egyik meghajtóról a másikra, akkor mellette mennyire marad fürge a gép, ha pl. egy egyszerü totalcommandert el kell inditani, vagy akár egy nagyobb progit. Véleményem szerint itt jelentkezik az intel chipset előnye, ami talán többet jelent mint egy ddr2-es, via-s lap. -
Márton
nagyúr
válasz
robyeger #1184 üzenetére
''Ami igen meglepő, hogy az ASRock szerint ez az alaplap már a négymagos Core 2 Quad processzorokra is ki lett képezve. ''
VIA-tól ments meg uram minket(ráadásul lassabb az IDE kezelése)
Tuningolni nemigen akarok, inkább minél megbizhatóbb legyen, mert munkára lenne használva. De ha később mégis, E4300 250-s FSB-vel több fórumtárs szerint simán megy, ami elég lenne egy időre - főleg a Barton után. (és akkor a memória is rendben van 5:4-es leosztással)
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Windows 11
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Formula-1
- OpenMediaVault
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi haladó szinten
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H610M I5 12400F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4060 8GB SOF CLONE 3 Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest