- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Yettel topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
akit erdekel egy kis voltmeregetes
(remelem egyre bovul majd a lista)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #1239 üzenetére
ezt eddig is tudtuk, hogy intel bácsi saját magának akarja a droopmentes lap plecsnijét
de pár gyártó bemutat neki
(legalábbis feltételezhetően erről van szó)
win aloli progik, én csak felsoroltam ami alkalmas vmi állitásra, fesz szabályzás csak saját oc progival lehet, de azokat nem csipem igazán énse.. setfsb-t is csak akkor használok ha keresem vminek a végét, proci/ram, + extrém tuningkor..
jah igen, dfi-t ki is felejtettem, annak is már az abit féle pwm-e van, csak mégdurvább hütéssel, és talán nem ciripel
x38-as lapokat sztem mind ujfajta mostfetekkel látták el, vagy nem?
gyári hűtések.. heatpipe erdő a divat, van amelyik szériát jól eltalálják, van amelyiket nem, sztem nem jobb egyértelmüen a Giga, de ez a vizes blokkos kavarás Asus-nál nem tetszik.. most, hogy láttam a Foxconn Mars gyári hűtését, nálam az lett az etalon..
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én csak azt tudom,hogy sokkal nehezebb ma kiválasztani azt a lapot amit megvesz az ember állandó használatra (ugye nem található mindenkinél 5lap állandó jelleggel házon belül sajnos...
),mint mondjuk 1évvel ezelőtt,legalábbis én ezt veszem észre...
Én pl. szivesen kipróbálnám a Maximust is,mert tetszik,és jókat hallok róla,meg azért ASUS,és nekem valahogy az ASUS lapjai jöttek be eddig legjobban,bár lekopogom egyelőre a GIGA-val is jól megvagyok (voltak kisebb döccenők,de már kezdjük szokni egymást
)...
DFI is elég csábító, a de vége mindig az hogy egyik ebben jó, amásik abban,nincsen tényleg egy Best lap. Vagy lehet régebben sem volt az ilyen egyszerű,csak én nagyoltam el a dolgot?
Azért arra a win-ből való tuningra rátekintek szerintem hamarosan,ha tényleg oylan flottul megy akkor az jó hír,bár én is szkeptikus vagyok...mod.: Az R68,az jobb-é vagy rosszab mint az R80? Márcsak azért mert a Gigán azok vannak,azt jobb tudni mi a helyzet az ember portája táján
Azt meg én is úgy tudom,hogy a Maximuson ugyanazok a tipusú "lapos" fetek vannak mint az X38-Dq6-on... -
westlake
félisten
allitolag az abitnal azet alltak le a digitalis pwm alkalmazasaval, mert sok ember arra panaszkodott, hogy tulhevul a pwm es tonkremegy a lap.. ezt azert nem ertem, mert en sajat kezuleg csinaltam stress tesztet a pwm-el, ahol azt neztem meg, hogy hany foknal "hal" meg a lap.. ha jol remlik, akkor 160!! foknal kapcsolt le a lap.. ezt eljatszottam vagy 5x, de megsem halt meg a lap.. na mindeny, a tervezok jobban tudjak..
zenelo pwm alatt mit ertesz? nalam semmilyen hangot nem adott ki, pedig volt nalam 5, vagy 6 peldany.. nem lehet, hogy te kifogtal egy gyari hibas darabot? (szarul legyartott tekercsel szereltet)
oke, en elhiszem neked, de pl akkor sem hal meg a win, ha a progibol egyszerre allitasz magasabb feszt, magasabb fsb-t (pl. 100+), valtoztatod a memoriak 5 lenyeges cas erteket, cpu szorzot es meg fsb:ddr aranyt is? erre azert kivancsi lennek
uzletpolitika.. ugy gondolkodik, hogy emiatt joval tobb sajat gyartasu lapot tud eladni.. es tud is, csak mi errol nem nagyon hallunk.. szamomra a dropmentes alaplap megtervezese annyira tunik neheznek, mint az intelnek a (valoban) sik ihs legyartatasa, amiket elmeletileg egy vilagceg nem hanyagolhatna el! remelem ertheto mire velzok
a giga lapok mosfetjeit meg nem nagyon nezegettem... -
R.Zoli
őstag
válasz
westlake #1239 üzenetére
Ezt én is akartam kérdezni ,hogy ha az Abit játr az élen PWM tervezésben akkor a DFI az külön pályán játszik?
Egyetértek, a DFI digi PWM-jei számomra is meggyőzőbben hatnak mint az Abit "zenélő" digitális PWM-jei
A BIOS-ból való tuninggal egyet is értettem volna előző hétig ,de az x38-dq6-nál annyira jól műkszik windowsból a tuning ,hogy hihetetlen...Fut a prime háttérben 4 magon amikor hibázik kapja a feszt azonnal és fut tovább újra
Pillanatok alatt megtalálható a proci vége
Egyébként mért lenne jó az az intelnek ,hogy minden lap dropoljon?
A maximusban amúgy ugyan azokat a mosfeteket használják mint a giga az ultra durable 2-es szériás lapokon
-
westlake
félisten
valasz erre:
nem a lapok betegsege (legalabbis szerintem).. nem egy helyrol hallottam mar azt, hogy az intel nem engedi a lapgyartoknak, hogy dropmentes, intel chipsettel szerelt lapot dobjanak piacra.. egyszeruen nem ad el annak chipsetet, aki nem teszi be ezt a "featuret".. egyebkent miert van az, hogy az xbx2-es lap dropol a legkevesbe? biztos veletlenul( mundjuk az is lehet, hogy baromsag az elmelet
).. tudom, hogy sok a kezdo tuningos, de szerintem akik kicsit komolyabban uzi az ipart, az ugy is bios-bol fog tuningolni.. szerintetek miert vezettek be a lapgyartok azt a bosszanto dolgot, hogy durvabb modositasnal nem csak siman ujraindul a lap, hanem le is kapcsol elotte? emlekszem, hogy az elso c2d procikkal mit szidtuk az asus p5w dh-t, hogy milyen szar lap, mert nem tudjak biosszinten kijavitani ezt a hibat.. aztan a c2d ready lapok elterjedesevel kiderult, hogy ez nem hiba.. ha egy komolyabb modositasnak szukseges az, hogy kikapcsoljon es ujrabekapcsoljon a lap, akkor ezt hogy lehet megvalositani windows-bol? sehogy...
sajnos a r.o.g-os asus lapokat leszamitva tenyleg eleg ganyul van megtervezve a pwm reszuk.. a giga mar az i965 ota jobban megcsinalja a hutest (is) a lapjaihoz.. akinek volt mindket gyartotol lapja, az belatja ezt... masreszrol nem ertem, hogy miert az abit jar a pwm tervezes elen.. a dfi p35-tr2 digitalis pwm-e nagyon el van talalva, talan meg jobb is, mint az abit quagt lape.. megemlitenem a maximus szeriat, amiknel mar ujfajta mosfeteket hasznalnak, amik megintcsak joval kevesebb hot termelnek, mint a regi mosfetek.. -
törölt tag
3 db Giga alaplap esetén új értelmet nyer az S3 Trio
-
rob210
nagyúr
Na nekem most ez az abit quad gt nagyon bevált.
Az E6400-emet 3933Mhzen hajtom vele és ez a ram vége nem a procié.
Várom már az 1066Mhzes modulokat nagyon. -
westlake
félisten
nah... itt vannak az uj p35-os lapok (egyelore meg csak ezek), lehet osszehasonlitgatni oket..
maris elerheto 4-5 versenyzo, hajra! -
joshua7
veterán
Tuning kell, kombós kilőve akkor.
Egyébként mi a francnak a ddr3? Mire nem elég a ddr2? -
ROBERTOH
őstag
válasz
joshua7 #1231 üzenetére
A bearlake-es lapok a hónap végén fognak a boltokba kerülni.
A bearlake rendelkezik a 965-ös lapok húzhatóságával (magas fsb) és a 975-ös lapok remek memóriakezelésével, tehát jobb a 965/975-nél.
A ddr3-mas memóriák ugyancsak a hónap végén fognak ''debütálni'', viszont külföldön. Hogy hozzánk mikor érkeznek meg, arról még nincs infóm.
A kombós lapok általában kisebb tuningpotenciállal rendelkeznek, mint a nem kombósak, de ha nem érdekel téged a tuning, akkor érdemes olyat venned, mert időtállóak. -
joshua7
veterán
Pár kérdés:
- a Bearlake-es lapok mikorra várhatók kishazánkba? Pár rendeléses listán már láttam néhányat.
- érdemes várni azokra vagy i965/975 széria is uolyan jó?
- DDR3 mennyire távoli/közeli? Érdemes kombós lapokat venni vagy inkább csak ddr2-est vagy ddr3-ast? -
denes242
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
westlake #1222 üzenetére
Az előző Premium lapomban (A8N-SLI) volt a BIOSban egy 4G Memory Mapping vagymi izé, ezt Enabledre kellett lökni ha 4GB memót raktam bele.
Persze közöm sincs a C2Dhez (még), de hátha jól tippeltem
VINIKOR
Úgy látszik ma én vagyok a felvigyázód20 környékén olyan lapot kell lőnöd ami nem fekszik ki 350es FSB felett sem lehetőleg, így a 945Ps alaplapok javarészt elvetélnek..maradnak az olcsó 965Psek. Gigabyte 965P-S3 (22.5k). Én ezt tartom jelenleg a legjobb vételnek ha olcsón jót az elvárás.
[Szerkesztve] -
VINIKOR
senior tag
Gondolkodom, hogy váltok a P4 3GHz (prescott) / 6600GT / DDR400 gépről E4300 / 8600GT / DDR2-re? Ehhez egy jó és elfogadható árú alaplap kellene. Tudnátok ajánlani 20 környékén?
Köszi a választ! -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1225 üzenetére
lala, te azert joval profibb vagy annal, minthogy ilyen kerdest komolyan gondoljal
a negymodulos dolognak kurvara semmi koze ahhoz, hogy milyen markaju memoriak vannak a lapban.. ugyebar meg csak nem is a dc dolgait feszegetjuk (pedig annak sincs semmi koze a markakhoz)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
varom a velemenyeket.. szerintetek lap, vagy chipset bug? [link] ha valaki gyorsba ra akarna vagni, hogy biztos 32 bites windows-t hasznalok, azoknak uzennem, hogy a postnal is 3 gigat ir ki a lap
-
válasz
Tuco Ramirez #1218 üzenetére
Nem tudom láttad-e, vagy érdekel-e, de a Geil Value 2*1GB-os kit 32.000Ft Ready-ben.
-
Tuco Ramirez
őstag
Koszi! Az a helyzet, hogy ha minden igaz, olcson (nagykerbol) tudok beszerezni Kingmax RAM-ot (ezen kivul csak noname RAM-okat lehet ott kapni), igy az arkulonbseg tuningramhoz kepes (2x1 Gigaval szamolva) kb. 30 ezer volna, ami nem keves... ugyhoz ezert ragaszkodom ehhez a megoldashoz.
Meg egyszer koszonom a segitsegedet! -
válasz
Tuco Ramirez #1216 üzenetére
Ha a 400-as FSB a megcélzott FSB, akkor egy ''egyszerűbb'' 800-as RAM is simán megteszi, hiszen 800MHz-en gyári időzítéseken tud futni. Ez mondjuk egy Geil Value kit-nél 5-5-5-18, Ultra-nál 4-4-4-12. Azt persze neked kell eldönteni, hogy a szűkebb időzítések (és a hozzájuk társuló, egyes alkalmazásokban markáns, másokban kevésbé érezhető sebesség különbség) megéri-e neked a kitek közötti árkülönbözetet. Természetesen az árdifferenciában az is benne van, hogy a Geil Value 860-880MHz-ig megy, míg az Ultra akár 960-980-ig is a gyári dőzítéseken. Persze, ha ien memóriatuningban gondolkodsz, akkor jobb lap is kell, aminek stabil a memkezelése, és meg is tudod vele feszelni a RAM-okat. 400-as FSB-hez azonban teljesen jó egy egyszerűbb 800-as kit.
-
válasz
Tuco Ramirez #1212 üzenetére
965 és 975-ös lapok özül szinte bármit választhatsz pénztárcától föggően. Mindegyik épkézláb lap megy 400-as FSB-n. GigaByte S3, DS3, DS4, Asus P5B, P5B-Deluxe, P5B-E, P5B-E Plus, P5W DH, P5W64 Pro, Abit AB9, AB9 Pro, AB9 QuadGT, AW9D, AW9D-MAX, stb. És persze NV 650-től fölfele megint csak simán megy 400-on.
-
Tuco Ramirez
őstag
Sziasztok!
Tanacsot szeretnek kerni toletek. Olyan alaplapra volna szuksegem, ami kepes egy Intel Core 2 Duo E6400-as proci 400-as FSB-n torteno kihajtasara, stabilan, mindenfele extra hutes vagy egyeb varazslat, vamamint - ami a legfontosabb - draga tuningramok hasznalata nelkul (2x1 GB DDR-II 800-as Kingmax RAM lesz a gepben). Nem a lap felszereltsege a lenyeg szamomra, hanem a stabilitas es a 400-as FSB. 2-3 haz ventillatort is szeretnek a lapra kotni. Olvasgattam az idevago PH-s teszteket es tobb topikot is, de egyre inkabb tanacstalannak erzem magam...
Elore is koszonok minden tippet es tanacsot!
[Szerkesztve] -
joshua7
veterán
Utóbbi pár hónapban lemaradtam, de melyik most a legjobb 965-ös lap tuningra? QuadGT, Giga lapok?
-
robyeger
addikt
-
Lalaboy
őstag
válasz
robyeger #1200 üzenetére
Fura! A Core 2-t, foleg a nagyokat kar bantani, mert ha megvan rammal pakolva (ami gyors is persze es min. 2Gb) en meg nem tapasztaltam akadozast! A D 940-es proci joval gyengebb a Core 2-es (4Mb cache) prociknal! En nem panaszkodom akadozasra, mert akkor valamit kikell dobnom, ill. csrelnem a konfigomban! X2 3800 2Gb Mushkin Blackline ramokkal kezdtem a ''koltekezest''! Probaljon meg valami (a jatekokon kivul) akadozni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Nintendo Switch 2
- Formula-1
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux kezdőknek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Samsung Galaxy A23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest