- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Magisk
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iOS alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmester
senior tag
válasz
westlake #401 üzenetére
Az biztos, hogy az asus p5w64 ws pro, vagy a p5wdg2 ws pro lenyomja az összes lapot, csak ezeket kár összehasonlítani a ''sima'' i975X-es lapokkal, mert ezeknek más a felépítésük, nevezetesen tartalmaznak + 1kiegészítő lapkakészleteket. Ezek a lapok három chipre épülnek. Emiatt más a PCI-e nyalábok kiosztása, több van belőlük, másként oszlanak el a feladatok, más a felépítés, áttervezett a perifériák kiosztása és csatlakozása, sokkal szélesebb a lehetőségek és kombinációk tárháza, nagyobb a sávszélesség, másként végzik el a számítási műveleteket ezek az alaplapok. A P5W64 WS Professional az IDT 89HA0324 chipsettel, a P5WDG2 WS Professional az Intel 6702 PXH chipsettel több, illetve más összehasonlítva a P5W DH Deluxe vagy az Abit AW9D-MAX alaplapokkal, amelyek a ''klasszikus'' Intel 975X + Intel ICH7R lapkakészletre épülnek. Az Intel 975X + Intel ICH7R felépítésű lapok között az Abit viszi az első helyet.
-
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #371 üzenetére
Lenne még egy kérdésem: Ha már ABIT AW9D-ot veszek, megéri-e MAX-ot venni, vagy elég a sima AW9D?
Meggondolások: Ha 420-440MHzről járatom, tán jobb a jobb hűtés, meg tán a FET-eknek is jobban jön, ha 1-két év múlva Kentsfieldre fejlesztek. (Gondolom, a négy mag jobban terheli a lap tápáramköreit.) Megéri a MAX a +6ezer Ft-ért?
Cserfa -
Cserfa
csendes tag
-
Szoszibá
tag
válasz
westlake #310 üzenetére
Te is nagyon okos vagy! Legalábbis annak hiszed magad mint látom! Te ne tudd mi éri meg nekem és mi nem!! Nem véletlenül kérdezem...
Azért kérdezem mert megéri számomra a komolyabb teljesítméény a több pénzt...
És azért 1db 1 Gb-os modult szeretnék, hogy ha lesz pénz bővíthessem és akkor 2db 1 Gb-os modul fog menni dualban!!
Az Asus P5W-DH deluxe lapról mi a véleményetek? Szerintem ez a legjobb lap jelenleg az Asus-tól a Core Duo alá... Talán még a P5W64-WS... -
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #367 üzenetére
Jaja, ezt írtam én is, ilyen RAM-om is van.
Csak ébben nem szeretett egy DS4 lapot, és sok Geil 2x1GB rosszul ment i965-tel. Ezért lenne jó megvárnom a C2 rev.-t, de a fiacskám unszol.
Stb., ezeket mind írtam...
Szóval ne féljek 2GB GEIL Value Series KIT 2x1GB /GX22GB6400DC CL=5-5-5-15 RAM mellett az p5b deluxe e6300 párosítástól?
Tudom, nagy merészség erre tanácsot adni, mert, ha nem jön össze, emlegethetem felmenőidet, ... de nem teszem, csak kíváncsi vagyok a véleményedre.
Cserfa -
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #362 üzenetére
A második kérdésem már ez volt:
Ha E6300, akkor p5bdeluxe
Ha 64400, akkor Abit
Melyiket vegyem?
Kár, hogy előbb kiosztottál, holott szerintem nem írtam olyan hülyeséget, még mindig érdemesebbnek látom esetemben az E6400+Abitot.
Tanácsodat pedig köszönöm!
Ill. hmmm, most mit is tanácsoltál? Melyiket is vegyem?
Cserfa -
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #359 üzenetére
Nézd, én szanaszét olvastam magam. Örültem írásaidnak, tapasztalataidnak, vagy 3 fórumon egy rakás írásodat olvastam, tisztelem, amit csinálsz.
De nekem egyszerű igényem van, és ehhez két alternatíva. 3,2 GHz-re léghűtéssel még mindig nem értem, miért rosszabb az ABITAW9D+E6400, mint a P5Bdeluxe+E6300 (igaz, hogy 9000Ft-tal drágább, de szerintem biztonságosabb).
Én érveltem (hehe, éppen a te tapasztalataiddal is), te meg csak idevetettél valamit. Nem a tapasztalataidat mondtam hibásnak, hanem a következtetést.
Egyszerűen nem értem, miért rosszabb:
Lassab?
Bizonytalanabban működik?
vagy mi?
Ilyen gondolataim vannak, és ezen semmit nem segít, hogy te milyen régen, és mennyit, én meg milyen hülye vagyok.
Cserfa -
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #349 üzenetére
Jaja, olvasgatok, és így döntök. Ezért olvasgatok. Valamit rosszul teszek?
Valamit tévedtem? Nem így kéne? Tudd, én tanár vagyok, és mások tapasztalatait adom tovább, és így ráveszek egy csomó ifjat és felnőttet egy sor tapasztalat alkalmazására, így mások tapasztalataiból nagyobb tudásuk lesz.
Eddig nem írtad le, én mivel járnék rosszabbul, ha én, léghűtéssel Abitot vennék E6400-zal, vagy mivel járnék jobban ha i965-öst vennék?
Eddig semmi konkrétat nem írtál, tekintélyből beszélsz, és semmi mással nem tudod megmutatni.
Szerintem tévedsz, és én éppen a te tapasztalataiddal tudom megmutatni tévedéseidet. Mert nem a tapasztalatoddal tévedsz, hanem a következtetéssel.
Én megköszönöm, hogy te szanaszét tesztelsz, és fáradozol, megköszönöm azokat a tapasztalatokat, melyeket közzéteszel.
Nem azt mondom, hogy rosszul teszed, hanem megkösznöm.
De gondold meg, kérlek, léghűtéses embereknek – ha igazam van – nem jó tanácsokat adsz.
Ennyi
Cserfa -
Cserfa
csendes tag
válasz
westlake #322 üzenetére
1. Egyelőre csak olvasom, hogy ''ellendale procikhoz i965-os lap illik'', de nem adok igazat neked, szerintem tévedsz, mert én nem extrém tuningra hajtok. Meggondolhatnád, milyen tanácsokat adsz ilyen kategirikusan, mert szerintem tévedsz, és megtévesztesz egy rakás embert, akik csak kicsit szeretnének tuningolni. (Legalább meggondolhattad volna, én hogy kívánom használni a gépemet.Én csak 3,2-3,4 Ghz-re tuningolnám, és ott simán megy a i975 cihpkészlet. Az én RAM-ommal ráadásul biztonságosan, nem úgy, mint i965-ösöknél.)
2. Az ABIT AW9D 2 ezer Ft-tal olcsóbb a ASUS P5B DELUXE, de mellé E6400-at kéne vennem, ami 11ezer Ft-tal drágább az E6300-nál. Így 9000Ft-tal drágábban tán stabila
bb, és egy kicsivel gyorsabb (amennyivel gyorsabb a i975 a i956-nél), ám jó eséllyel húzhatóbb is (mert az E6400 többre húzható általában az E6300-nál, akárhogy is nézem) konfigot kapok.
Igaz, az árkülönbség számít, de az egész gép belekerül vagy 350-400 ezer Ft-ba, akkor 9 ezer Ft ennek csak valami 2-3%-a Így gondolva tán megéri ABIT AW9D-be tenni E6400-at, nagyonbb tunindpotenciál, gyorsabb és biztonságosabb működést kapunk kevésbé kihajtott, és stabil lappal (mert a mostani a i965-ösök bugosak, igenis problémáznak az 1GB-os RAM modulokkal).
Ha igazam van, gondold meg, westlake, mert szerintem te rossz tanácsokat mondogatsz erről. Egyelőre léghűtéses procijú embereknek is érdemes i975-ös lapú gépbe tenni Allendale procijukat, én így látom, te ennek eddig semmi cáfolatát nem hoztad.
Ha viszont tévedek, örülnék, ha megmondanád, miben!
Cserfa
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
SeatZola
őstag
válasz
westlake #290 üzenetére
Remélem gyorsan beszerzel egyet és kihajtod ahogy lehet. Kiváncsi lennék rá, mit hozol ki belőle.
Más: Az ASUS P5W DH-val törvényszerű, hogy ha húzom, akkor jönnek az ASUS fícsörökis? Azért kérdem, mert most 2 napja 3200-on megy a cuccom és semmit restartolgatás stb. Minden olyan, mint alapon.
-
benjamin
tag
válasz
westlake #227 üzenetére
Ha jól értem azt modod
E6300, E6400 + I965 (ASUS P5B, GigaByte DS4/DQ6, ABIT AB9)
E6600, E6700 + I975 (ASUS P5W, ABIT AW9)
a jó választás!
Lehet egyáltalán ABIT AW9 itthon kapni, és mennyire jó?
Van az ASUS P5W - n kívül más 975 lap is ami itthon kapható és érdemes befektetni? -
-
gayer
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest