- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Íme az új Android Auto!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
westlake #1239 üzenetére
ezt eddig is tudtuk, hogy intel bácsi saját magának akarja a droopmentes lap plecsnijét
de pár gyártó bemutat neki
(legalábbis feltételezhetően erről van szó)
win aloli progik, én csak felsoroltam ami alkalmas vmi állitásra, fesz szabályzás csak saját oc progival lehet, de azokat nem csipem igazán énse.. setfsb-t is csak akkor használok ha keresem vminek a végét, proci/ram, + extrém tuningkor..
jah igen, dfi-t ki is felejtettem, annak is már az abit féle pwm-e van, csak mégdurvább hütéssel, és talán nem ciripel
x38-as lapokat sztem mind ujfajta mostfetekkel látták el, vagy nem?
gyári hűtések.. heatpipe erdő a divat, van amelyik szériát jól eltalálják, van amelyiket nem, sztem nem jobb egyértelmüen a Giga, de ez a vizes blokkos kavarás Asus-nál nem tetszik.. most, hogy láttam a Foxconn Mars gyári hűtését, nálam az lett az etalon..
-
R.Zoli
őstag
válasz
westlake #1239 üzenetére
Ezt én is akartam kérdezni ,hogy ha az Abit játr az élen PWM tervezésben akkor a DFI az külön pályán játszik?
Egyetértek, a DFI digi PWM-jei számomra is meggyőzőbben hatnak mint az Abit "zenélő" digitális PWM-jei
A BIOS-ból való tuninggal egyet is értettem volna előző hétig ,de az x38-dq6-nál annyira jól műkszik windowsból a tuning ,hogy hihetetlen...Fut a prime háttérben 4 magon amikor hibázik kapja a feszt azonnal és fut tovább újra
Pillanatok alatt megtalálható a proci vége
Egyébként mért lenne jó az az intelnek ,hogy minden lap dropoljon?
A maximusban amúgy ugyan azokat a mosfeteket használják mint a giga az ultra durable 2-es szériás lapokon
-
denes242
aktív tag
-
Speed®
titán
válasz
westlake #1222 üzenetére
Az előző Premium lapomban (A8N-SLI) volt a BIOSban egy 4G Memory Mapping vagymi izé, ezt Enabledre kellett lökni ha 4GB memót raktam bele.
Persze közöm sincs a C2Dhez (még), de hátha jól tippeltem
VINIKOR
Úgy látszik ma én vagyok a felvigyázód20 környékén olyan lapot kell lőnöd ami nem fekszik ki 350es FSB felett sem lehetőleg, így a 945Ps alaplapok javarészt elvetélnek..maradnak az olcsó 965Psek. Gigabyte 965P-S3 (22.5k). Én ezt tartom jelenleg a legjobb vételnek ha olcsón jót az elvárás.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
westlake #890 üzenetére
10K-ért akár 20-at is...jól elanám őket 60-ért aztán ellépnék egy laza Föld körüli utazásra!
Na de tényleg, mi olyan rossz benne? OK, nem gyorsabb az i975-nél, a tuningpotenciálja sem akkora, melegszik, néhány lap küzd a driverekkel, ráadásul nagyon drágák...de ez még nem indokolná az ennyire negatív kritikát.
Szerintem a legnagyobb bajuk, hogy túlárazták őket...elvégre - hogy pozitívat is írjak - a memóriát az FSB-től függetlenül tudják hajtani (azért ez jól jöhet), ill. hivatalosan támogatják az SLI-t, s bár nem tuningbajnokok, azért ezekben is korrekt eredményeket lehet elérni!
Ha tévedek, javíts ki; én így látom a helyzetet!
[Szerkesztve] -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #853 üzenetére
Az XBX 2 kivalo lap! Varom az ujabb Rev.-et! Januarban alaplapot szeretnek cserelni es az egyik kiszemelt lap az XBX2, a masik a commando. Fontos a Q szeria teljes tamogatasa, hogy biztonsaggal lehessen oket futtatni 400-as FSB felett. Foleg most, hogy az Intel 300$-al csokkentette a megjeleno Q6600 arat!
[Szerkesztve] -
zed1983
őstag
válasz
westlake #830 üzenetére
Most nem értelek egyszer azt mondod hogy jobb az nf 680 .....most meg már azt hogy nincs előnye a 975-el szemben....egyébként neked melyik jött be jobban?
Intel DQ965GFEKR alaplapról tudnál nekem valami infót mondani???esetleg ilyet nem tesztelsz? ...jó lenne mert ilyet néztem ki magamnak csak tudni szeretném hogy ebben nincsennek e bugok!
Mert volt egy GIGA DS4-em és az csinálta azt amit te is írtál róla hogy nem akart indúlni csak ha kiszedtem a ramot és a vga-t visszaraktam őket és kiresetltem a cmost -
Lalaboy
őstag
válasz
westlake #819 üzenetére
A tudasaban semmi kivetnivalo nincsen!
Le a kalappal az nvidia elott. Mivel aktivan olvasod az XS-t, lathatod, hogy az elso problemak is jelentkeztek a csipszetnel. A teljesitmenytesztekben pedig nem beszelhetunk egyertelmu nvidia folenyrol a 975x-el szemben.
[Szerkesztve] -
mycso
veterán
válasz
westlake #731 üzenetére
Hát nálam 667, de majd holnap megnézem.
De emlékeimben úgy él, hogy összepakoltam a cuccot, aztán mivel semmihez nem nyúltam /tehát gondolom auto-n volt vagy még van valami standard lehetőség is/.
Lényeg amit mondani akartam, hogy alap fsb-nél nálam lehet magasabb ramórajelet is beállítani és feláll/működik a rendszer. -
Konflikt
addikt
válasz
westlake #695 üzenetére
Te west, néhány hete pont ezt hoztam fel énis: 975x vs p965 gyorsaság. Ugyanazzal az anad teszttel érveltem énis. Akkor aztmondtad mint most(h a 975x gyorsabb szinte mindenben) + h este raksz fel teszteket alátámasztani. Lehet elsiklottam felette, de közéétetted valahol őket, kiv vagyok a te eredményeidre, mert akkor teljessen az ellenkezőjét állítottad (az anad tesztekhez képest).
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
westlake #725 üzenetére
Az az igazság, hogy mive ldarabokban kaptam meg ezt a rakás deszkát, így az első párat még a saját RAM-ommal mértem le alapbeállításokkal, aztán miután végeztem velük kaptam meg az 1000-es A-Data-kat, így nem volt kedvem azokkal is lemérni, hanem szépen végigmértem az 1024/667@800-zal
De most valószínűleg megveszem ezt a 2 gigás Corsair 675 CL4-es kitet (800@CL4, 2.1V) és akkor minden klappolni fog ezentúl
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
westlake #689 üzenetére
Hiába gyorsabb elméletileg a 975X, akkor sem fogok csak ezért meghamisítani mért eredményeket, már ne is haragudj
Everest-tel nem méregettem, hogy mekkora a különbség a memória műveletek között, ez a pár program, amivel teszteltem ezeket az eredményeket hozta.
Még itt van a lapok többsége, ha gondolod nyugodtan ugorj át és győzödj meg a hitelességükről te magad
Szerk: Biztos Anandék sem értenek hozzá[link]
[Szerkesztve] -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
westlake #679 üzenetére
Pedig hidd el, hogy ezek az eredmények születtek, direkt lemértem mindent háromszor ugyanazokkal a RAM beállításokkal (800 MHz @ CL5-5-5-15 single channel)
Gondolhatod, hogy nem írok hasraütés szerű eredményeket amikor itt van nálam 15 lap
Mellesleg nem hiszem, hogy ez bárki másnak akkora problémát jelentene, hogy esetleg egy 965-ös lap ugyanúgy teljesít egy 975-össel
[Szerkesztve] -
DNS_65
senior tag
válasz
westlake #653 üzenetére
Uses 100% All High-quality Conductive Polymer Capacitors!
Hmm, a marketingen kívül van ennek valami gyakorlati haszna is West?
Jó, az ok hogy tartósabb, tovább bírja....de hol lesz a lap majd 4-5-6 év mulva, hogy
mindez számitana. Ennyi időt meg a simának is ki kell birnia, nem?
Bár sokkal szebb ez a lap, az a fekete nyák nagyon bejön!
Kicsit deluxe feelinges, na jó heatpipe nélkül...
És lehet a P5B-E Plus-t már kapni valahol Pesten? -
dfodor
tag
válasz
westlake #641 üzenetére
Hat igen, annak illene tudni azt amit tudnia kell
Azert merult fel bennem a kerdes, mert asszem 1,3xx volt korul legalabb ketszer 0,06 volt koruli elteres volt ket kulonbozo lapnal (most igy fejbol nem tudom melyiknel es azt sem hogy hol mertel ekkora potencialkulonbseget, de ez lenyegtelen). Lehet veletlen is, de ha van hozzaferesed normalelemekhez, a helyedben rapillantanek. Az pl. tutibiztos, hogy a Weston-fele normalelem 20 celsiuson 1,0183 V, es meg kellene legalabb egy masik normalelem, hogy kalibracios egyenest lehessen ''illeszteni''. Tobb etalon meg pontosabb egyenest / gorbet adna.
[Szerkesztve] -
dfodor
tag
válasz
westlake #639 üzenetére
Westlake: vegigolvastam a tesztet, az erdekelne, hogy a feszultsegeket, amiket magad mersz ki, kalibralt voltmerovel vegzed? Nagyon gyakran szazalekosnal is nagyobb a hiba akarmelyik bios vagy szoftveres ertekhez kepest, ami eredhet a meromuszer hibajabol is. A masik, hogy az egy gyartosorrol lekerulo lapokon merheto potencialkulonbsegek hibaja biztos azonos? Szal a Te gigas lapodban mert ertekek megegyeznek akarki mas gigas lapjan merheto hibaval?
-
karmester
senior tag
válasz
westlake #570 üzenetére
Értettem, köszönöm szépen... ez fontos dolog.
Gondolom, egy 6600-as 3.5-3.6 Ghz-re húzva kevésbé melegszik, mint egy 6300-as 3.4 Ghz-en. Nálam az is fontos, hogy a hőleadás ne legyen nagy, így inkább vennék nagyobb procit és kevésbé hajtanám ki, memót meg a legszorosabb időzítéssel... gondolom ez így korrekt, főleg ha heteket megy a gép lekapcsolás nélkül...
-
karmester
senior tag
válasz
westlake #555 üzenetére
Kedves Westlake!
Az utóbbi napokban a TomsHardware, a Hexus, és a Neoseeker is közölt Abit AB9 Pro teszteket:
http://www.hexus.net/content/item.php?item=6992&page=1
http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/abit_ab9pro/
http://www.tomshardware.com/2006/10/10/cheap_thrills/
Ahogy olvasgattam a teszteket, azt szűrtem le, hogy van ebben a lapban kakaó a tuningra, ha nem is annyi, mint az ASUS P5B deluxe-ban. És mind alapjáraton, mind ugyanolyan tuning beállításoknál lepipálja az Asus-t, sőt a saját nagytestvérét is, az AW9D Max-ot (Hexus).
Ahogy én nézem a hazai árakat az Abit AB9 Pro durván egy tízessel olcsóbb az Asus P5B deluxe lapnál. Ez nagyon nyomós érv egy ilyen lap mellett. Felépítésben is vannak komoly külömbségek: Az Abit-ban nem megy a Crossfire, mert a 16x PCI-E illesztőn kívül a másik kettő csak 1x-es. Ez szerintem nem zavaró, mert legtöbbünk megelégszik 1 vga kártyával. Aztán az Asus lapon 3 PCI sín van, ezen csak kettő. Viszont az Abiton 9 (!!!) SATA csatlakozás van + eSATA. Ezenkívül mindkét Gblan PCI-E csatlakozású, míg az Asusnál az egyik PCI buszon kommunikál.
Tudom, hogy valamelyik korábbi megszólalásodban leszóltad erősen ezt a lapot, mint olyan valamit, amit nem érdemes tesztelni és nyúzni, de a legutolsó hivatalos biossal (1.4) állítólag szépen muzsikál. Kérdésem: nem veszed rá magadat mégis arra, hogy kipróbáld ezt a jószágot? Többen is kiváncsiak lennénk a véleményedre! -
-
karmester
senior tag
válasz
westlake #432 üzenetére
update 06.10.05
tesztelgettem egy kicsit es jol latszik, hogy nincs nagy kulonbseg a tobbi core 2 ready laphoz kepest, de megis 1*9mhz-el tovabb lehet huzni a tesztprocimat az abit-ban, mint a p5b deluxe-ban, vagy akar a gigabyte ds4-ben''
Ezt olvastam az aw9d-max lapodról írt update-ben. Ezek szerint ez a lap i975X létére elveri a P965-ös lapokat tuningban? Ha ez így van, akkor megint nagyot alakított az Abit! A fesz ingadozást minek tudod be? Illetve mitől van az, hogy ez a lap nem restartol a tuningtól? Ezt miért nem tudták megoldani a többi gyártók?
Csak azt sajnálom, hogy nincs rajta legalább 2 PCI slot, mert akár még álmodoznék is róla pénz szűkében...
Igazából a számítógépnél az alap irodai feladatokon kívül engem csak a multimédia érdekel (zeneszerkesztés, zeneszerzés, digtitalizálás, video anyagok szerkesztése, vágása, tömörítés, konvertálás, dvd anyagok készítése, stb.) Ide az Asus lapjai az ideálisak, mert ezeken találni 3 PCI slotot is, ami kell a különböző bővítőkártyák miatt. Most éppen a Terratec Aureon Universe 7.1-et céloztam be, mint audiofil, zeneszerkesztő és digitalizáló kártyát. A Leadtek Winfast PVR2000-el elégedett vagyok, az hardveresen tömörít Mpeg 2-be, akár DVD minőségben. Szóval ilyen multimédiázó emberkének te milyen Core 2-es alaplapot ajánlanál? (Nem kell extrém tuning, de azért legyen benne kakaó, ne restartolja szét a tuning miatt az értékes anyagokkal teli vinyóimat, legyen rajta firewire, bírja a 200 órás műszakot is, ne szálljon el amikor éppen dolgozok valamilyen audio vagy video anyaggal) Lehet, hogy túl sokat kérek? Vagy egyelőre felejtsem el az egészet és maradjak a jól bevált, de lassabb Athlon64-es rendszeremnél? A mostani rendszerem (adataim) már dolgozott folyamatosan 2 és fél hetet is restart nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Milyen SSD-t vegyek?
- Sorozatok
- Spórolós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Philips LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP ProoBook 430 G5 laptop (Kijelző törött)
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest