- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Megoldottam a dolgokat. Most 460on használom a procit és a memóriát (Kingmax 2*512 DDR800). CPU: 1,4 FSB Termination: 1,4 Memória: 2,1 NB: 1.25V . Ismétlem a lap C1-es és ezen is lehet mindent úgy állítani, mint a Deluxe-on. NB, SB, ICH, memória 2.45-ig, proci 1.7 - 1.8 valami hasonló.
1 óra 24 percig ment az Orthos, kézzel fogható minden melegedő alkatrész. S ez mind amiatt, hogy az NB-nek 1.25V-ot adtam. Este próbáltam 430-on, de még 400on is 30perc múlva is tűzforró volt a borda.
Aki hasonló gondokkal küzködik, az mindenképpen próbálja ki ezt a verziót.
Ja igen, akinek ilyen lap kell amiben lehet 2.45ig állítani a feszt, a lapra rev.: 1.04g van szitázva.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
válasz
#96302336 #1035 üzenetére
A gond ezzel az, hogy a borda mellett nincsenek lyukak. Csak 4 pöcök, amibe kapaszkodnak a bordatartók.
El is vagyok keseredve rendesen. Halk jól menő cuccost szerettem volna, erre kapok egy olyat, amit meg sem lehet húzni, mert egyszerűen elszáll a chipset. A hűtőt meg nem lehet lecserélni egy normálisra, mert nincsenek lyukak hozzá. A tököm teli van az egésszel. -
Mankó
veterán
Lenne egy nagyon fontos kérdésem.
Nagyon melegszik az északi hídon lévő borda (P5B), tűzforró. A biosban nem adtam csak a procinak 1.325 V-ot. Akkor is melegedhet, ha nem adok feszt neki, csak az fsb-t növelem meg? Most 400on ment fél órát az Orthos a fenti fesz értékekkel. Szerintem nem az igazi ennek a lapnak ez a hűtés, valószinúleg emiatt szállt el a másik is.
Most próbáltam minden auto beállítással. Ott meg nem melegszik a mocsok.Ajánljatok valami jó bordát az északi hídra! Nagyon fontos lenne. A boltba kinyírnak ha ez is elszáll nekem.
Lehet érdemesebb lenne valami úton deluxe-ra váltanom? -
Mankó
veterán
2.0V fölött úgyse adnák egy 1.8Vos ramnak. Menjen az a 920, a többi nem nagyon érdekel. Ja és persze semmi se szálljon el.
Tesztek szerint vitte a 2.1V-ot is. Lehet nekem is vitte volna, ha nem hajtom annyi ideig azt az Orthost. Szerintem más progi alatt úgyse melgszik annyit a ram meg a proci. Amikor deluxe-om volt akkor sem láttam soha olyan progit, ami 100/-ra meghajtotta volna a magokat, még olat se ami 50-en. Pedig én is sok mndent használok egyszerre.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Hát igen a Kingmax az már csak Kingmax. Egyoldalas borda bnélküli memekrél van szó. Alapfeszük 1.8V én 2.1-en hajtottam őket. Éppen ezért gondoltam, hogy a memók nem bírták. Mindegy , hogy ez többet ne fordulhassson elő kicserélem Geil 800ra őket. Azoknak menniük kell 920on nem? S mégis csak van rajtuk borda.
-
Mankó
veterán
Lecserélem a Kingmaxokat Geilre, azokon van borda és nem lesz gondja.
5let, hogy mitől szállhatott el a lap?
Arra gondoltam, hogyha megjön a lap, akkor teszek a lapon a melegedő alkatrészekre bordákat. Ilettve lecserélem az nb vagy sb (mindig keverem melyik-melyik, mind1 a kisebbiket) bordáját egy Thermalright HR-05 SLI-re, az van éppen kéznél egy. Illetve ugye a memókon eleve lesz borda. Így már vinnie kell a 460-at nem?
Rengeteget gondolkodtam, hogy mi miatt szállt el a lap, a memóknak lett volna miért elszállniuk, azok meg mennek. Lehet, csak hibás volt a lap, ezek a lapok amúgy is tuningra lettek tervezve, vígan kellett volna viinnie ezt a tuningot. Lehet tényleg a hűtés hiánya volt a zavaró tényező.
5let? -
Mankó
veterán
Ide is leírom, hátha tud valaki rá elfogadható magyarázatot és jó ötlettel is szolgál.
Vettem egy P5B-t a CPU-Z kiírta rá, hogy rev2. Szétnéztema Biosban és majdnem azt láttam, mint a Deluxe-ban. Úgyanúgy lehetett adni feszkó értékeket mindennek. A memóriának pl. 2.45-ig. Nagyon örültem, főleg annak, hogy a gyenge Kingmax ramokat 460ig tudtam húzni benne. A Deluxe-ban nem a 430 se volt stabil Geil ultra 800asokkal.
Na de... 3 óra Orthos után, megmozgattam az egeret és visszakapcsolt a monitor rá két percre reset, se kép se hang semmire. Igaz, hogy teszt közben iszonyat forróak voltak a memóriák, majdnem odasült az ujjam, de erre nem gondolta volna. Szervízben kipróbáltuk, minden megy csaka lap halt meg. Ennyi volt. Kedden hozzak a másikat. Semmi előjele nem volt, csak reset és kész. Egy napot bírt.
A házban nincs hűtés. Összesen 3 venti van a gépben. A tápé egy 12-es, a procié szintén 12-es, és a vidkarin a Zalman. Eddig soha semmi bajom nem volt, pedig minden konfigomat tuningoltam.
A procin egy Scythe Ninja van. Feszültségek: procinak 1.4, ramnak: 2.1, FSB termination: 1.4, a többi mind-mind auton. Proci hőmérséklet 3 óra Orthos után max 57 fok.
Ettől nem kellett volna elszállnia. Igaz a memória tűzforró volt. Hétfőn hozzák a cserelapot. A memóriát is kicseréltetem egy Geil-re, hogy legyen rajta borda. Azon gondolkodtam, hogy pl az, hogy a mória tűzforró volt, odavághatott-e a lapon a memóriavezérlőnek mondjuk a sloton keresztül. Vagy esetleg a lap valamely alkatrésze melegedett túl. Végignéztük a lapot, semmi külsérelmi nyom nem volt. Egy szétdurrant kondi mindent megmagyarázott volna, de semmi.
Mit ajánlotok, merjem hajtani 460-on ha megjön a lap?
/bocsi, kicsit hosszú lett./ -
Mankó
veterán
Valakinek van tapasztalata Abit AW8D-vel?
Mégiscsak 975ös chip van vele és nem is eszement drága. -
Mankó
veterán
Sziasztok egy fontos kérdés.
Gigabyte DS3 vagy Asus P5B ? Kb. 400as FSB lesz. Egyenlőre.
Felszereltség és stabilitás alapján, melyiket ajánljátok?
Köszi -
Mankó
veterán
Úgy néz ki az anyagiak megengedik, hogy visszatérjek az Intelre. Ki milyen lapot ajánl? Nem kellenek az extrák, szimpla fapadossal is megelégszek, és csak 400as fsb kell. Én az ASUS P5Bre gondoltam.
Vélemény, 5let? -
Mankó
veterán
Megy az Orthos teszt 37 perce és mellette filmet nézek. Olyan mintha nem is lennének leterhelve 100%-on a procik. Repül a gép. Marha jó ez a proci. Eddig max 77fok volt.
-
Mankó
veterán
Hát ja. 400-on 75 fokra ment fel az Orthos. Nincs mese kell egy komolyabb hűtő. Majd egy Ninja Plussal megnézem viszi-e az 500at 1.5Von.
-
Mankó
veterán
Google-val nem találtam meg.
Ha alapból 60fok a proci, az még elmegy, vagy menjej inkább lejjebb a tuninggal? -
Mankó
veterán
Valaki tudna nekem linkelni egy Orthos-t, hogy honnan lehetne letölteni?
S még annyit, hogy meddig kell ezt futtatni, hogy tényleg biztos legyek benne, hogy stabil a gép?
Köszi -
Mankó
veterán
Nagyon idegen nekem még ez az Inteles tuning. 400on el se akar indulni a gép.
Valaki lenne olyan szives és leírná, hogy mit állítsak be ha 400as FSB-vel akarok hajtani. Azok az értékek kellenének amin tuti futni fog?
Konfig:
ASUS P5B Deluxe
c2d 6300 + Gigabyte 3D Rocket
2*1Gb Geil Ultra ddr2-800 12-4-4-4
Coolink 400W
250Gb Samsung SATA winyó, + sallangok
Köszi
Üdv:
Mankó
Szerk:
Bios 0711
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Meg van a gép, xp fent van, de a 3dmark 2003, 2005 nem akar elindulni, valami d3 failedre hivatkoznak. Valakinek 5let?
Konfig:
P5B Deluxe
c2d 6300
2*1Gb Geil Ultra 800
x800 gto2
Minden alapon, több driverrel is próbáltam már.
Windowson belül semmi gond. -
Mankó
veterán
Sziasztok.
Proci hűtőn jár a fejem. Sajnos ilyen Ninja-s hűtőt most nem bírok beszerezni. Mit mondtak egy Zalman 9500asra? Az is meghűtené normálisan a 6300asat tuningolva? Illetve nekem még az lenne a fontos,hogy halk is legyen. Kellenének minnél hamarabb a tapasztalatok ehhez a hűtőhöz, mert már össze kellene építeni a gépet.
Köszi -
Mankó
veterán
2Gb GEIL DDR2-800 KIT (2*1Gb) CL4: Ez fog menni ASUS P5B Deluxe-ban?
Erre cserélhetem a 2*1Gb Kingmaxomat, ráfizetéssel. -
Mankó
veterán
Ajánlottak most 2*1Gb Geil memóriát 800asat. Mennek a Geilek a P5B Deluxe-ban?
Monjátok meg,hogy melyikek mennek és melyikek nem! Lehet, hogy a hűtőborda szine is meghatározó. Illetve megtudja mondani valaki, hogy meddig lehet tuningolni a geileket?
westlake: te mivel hűtöd a procit, hogy 528as fsb-n is tudod hajtani? ILletve milyen feszültségen sikerült ilyen fsb-t kipréselni belőle?
A válaszokat előre is köszi.
Üdv:
Mankó -
Mankó
veterán
Szeretném, de sajnos nem vagyok pesti. Itt a nagy gond. Ha így lenne, már rég elintéztem volna. A srác akitől meg vettem, nem akar segíteni. Neki is asus lapban (csak más tipus) ökörködött , egy msi-ben meg ment hibátlanul. Tuti hogy nem fér össze a lap a memóval. S erre kellene nekem megoldás, vagy memó eladás.
Ha más nem akkor elmegy Karácsony előtt. Addig meg kihúzom a régivel. -
Mankó
veterán
Sajnos mivel nem megy a 2*1Gb Kingmax Mars 800as ram a P5B Deluxe-ban, így kénytelen leszek valamelyiket lecserélni. Ha valakinek szüksége van valemelyikre küldjön privit!
Gigabyte DS4-es tulajok bombázzatok tapasztalatokkal. Max FSB, hőmérsékletek, rendellenességek, stb. Van valakinek DS4es lap 2*1Gb Kingmax rammal. Ez nyugtatna meg a legjobban. -
Mankó
veterán
Hát nem tudom még mi lesz. Kicsit elegem lett a gép cseréből. Holnap megint rakhatom össze a régit, ha azt akarom, hogy legyen gépem.
Mindig így járok, ha gépet cserélek. Szívok vele 2 hónapig, utána meg mindig irigyelnek érte. Na de az alatt a 2hónap alatt, lehet 2évet öregszek. -
Mankó
veterán
Nem megy a 2*1 gigás Kingmax modulom az Asus P5B Deluxe lapban (de az 512essel megy.) Azt mondják, hogy a Kingmaxokat a Giga lapok szeretik.
A nagykerben kötözködni fognak, hogy ez nem garanciális probléma. Már azt se tudom, mitől váljak meg, a laptól, a memóriától, vagy mindkettőtől. Mindkettőre 3év gar van. 5let?
Szerk.:
Ja, a cuccok Pesten lettek véve, én meg vidéki vagyok. Itt a gond.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Sziasztok.
Megjött a gép. Hajnal 2ig szívtam vele , hogy feltudjak rakni egy op.rendszert.
P5B Deluxe, c2d 6300, 2*1Gb Kingmax Mars 800
Vista telepítő elején kék halál.
Xp Sp1 fájlok másolása közben sokat nem tud másolni, s leáll a telepítő.
Win 98-al is próbálkoztam, hogy legalább cd-m legyen. Itt meg azt mondja az elején, hogy a cd meghajtót nem ismeri fel és nincs drive.
Most majd biost akarok frissíteni. Lehet ezt Dos alól frissíteni?
Van valakinek épp kézláb 5lete, hogy mi lehet a gond? Kezd elegem lenni abból, hogy platform váltásnál mindig szívok.
Thx a válaszokat! -
Mankó
veterán
P5B Deluxe-ban mennek a Kingmax ramok?
Most 2*1Gb Kingmax Mars DDR2-800as jött szóba.
Azt mondják mennek, csak biost kell neki frissíteni. Valakinek van ilyen tapasztalata? Sürgős lenne a válasz, mert holnap jönne a cucc.
Köszi -
Mankó
veterán
Most már meg van a cpu, meg a lap, de memót meg nem lehet kapni.
Tud valaki mondani valamit a Veritech 667es Ramról? -
Mankó
veterán
Totál belezavarodtam ebbe az alaplap választásba.
Mindenképpen ASUS P5B kell, de nem tudom, hogy kihasználnám e a deluxot, vagy nem. Ami kell: 400as FSB-t tutira vigye (667-es rammal) , stabilan és hát a jövőre is godnolni kell. Vagy akkor már úgyis az új chipkészletekben fogunk gondolkozni?
Adjatok tanácsot, please!
Szerk.: 6300as procihoz. Ja és az SLI nem érdekel.
Köszi
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
Nekem végül is elég a 400as fsb. Főleg, hogy a memória is csak 667es lesz. De az nagyon jó lenne ha az legalább menne.
A heat-pipe-os megoldás ugye jobb lenne a tuning szempontjából, de talán a 400as fsb-vel a sima is megfog bírkózni. Másrészt meg azért gondoltam, mert azt olvasgattam itt, hogy a deluxe-nál finomabb az összhang a memória és a proci között.
Szerk:
Lemaradt, hogy ezek fényében melyik a jobb válsztás P5B vagy P5B deluxe? -
Mankó
veterán
Nekem végül is elég a 400as fsb. Főleg, hogy a memória is csak 667es lesz. De az nagyon jó lenne ha az legalább menne.
A heat-pipe-os megoldás ugye jobb lenne a tuning szempontjából, de talán a 400as fsb-vel a sima is megfog bírkózni. Másrészt meg azért gondoltam, mert azt olvasgattam itt, hogy a deluxe-nál finomabb az összhang a memória és a proci között.
Ezek fényében melyik a jobb választás? -
Mankó
veterán
Ha a jövőre is akarok gondolni, akkor mindenképpen ASUS P5B Deluxe lapot ajánlotok?
Szerk. Jó ideig nem szeretnék a gépre költeni. Évekre gondoltam. 3-4 év, vagy több.
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
393-ra valaki?
-
Mankó
veterán
Egy ilyen triót vennék:
ASUS P5B
c2d 6300
2*1Gb Corsair DDR2-667
Azt mondja az egyik kiskeres ismerős, hogy nem fog menni ezzel a rammal. Bár az is lehet, hogy arra értette, hogy 400on nem fog menni.
Ti mit mondtok erre, ne foglalkozzak a véleményével, vagy kerítsek még idejében másik ramot? -
Mankó
veterán
Ilyen memóriát szeretnék. Ez ellen van valami ellenjavallat? Ennek kellene vinnie a 400as FSB-t, persze ha a proci vinni fogja. Remélem, hogy igen.
2048/667 MB DDR2 (CORSAIR) KIT
A proci egy 6300as lesz. Elégnek kell annak lennie.
Megéri a 10es pluszt a P5B Deluxe a sima P5Bvel ellentétben?
Nem kell nekem a Deluxe-ról semmi extra, de ha azt mondjátok, hogy a 400as FSB-t azzal nagyobb valószinűséggel érem el, mint a simával, akkor az lesz. Mivel is van egyáltalán több rajta, mint a sima P5B-n.
Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de most kell megtudnom a lényeget.
Köszi még 1x a segítséget! -
Mankó
veterán
A sima P5B-n lévő passzív bordák elegek lesznek a 400as FSB-hez? Illetve a fetekre nem kellene valami borda?
Kompatibilis lesz akkor a mostani 400Wos Coolinkem a c2d-hez?
Ajánlj nekem egy jól hűtő, de halk procihűtőt! Ha lehet ne legyen horror ára.
Kicsit láma vagyok még a c2d-hez, az alap 266os fsb, milyen fsb-nek felel meg? A64nél ugye a 250es FSB-m 500as belső FSB-nek. Sokáig X2-n agyaltam, de az a 20-30 különbség ide hozott. S jó lenne ha megnyugtatnátok, hogy jó lesz az. THX.
Szerk:
A 400as FSB már extrém tuningnak számít?
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
És abban az esetben ha nem akarok 400as fsb fölé menni, akkor is a delux-ot ajánljátok? Wifi nem kell, Lan, sata2 mindegyiken van. Audigy2 ZS-t meg nem akarom lecserélni.
Tudom a Delux esetében van a feteken borda. Annyival rosszabb a sima P5B, hogy mindenképpen érdemes kifizetni a 12-14 különbözetet a 2 lap között?
Másik kérdés, hogy a 6300as hűtője, amit adnak hozzá, az meghűti tuningolva is a procit, mondjuk 400as frekin is? Illetve megtudja valaki mondani, hogy mennyire hangos a hűtője? Most egy AC Freezer van a 3000+ a64emen és nagyon tetszik hogy szinte hangtalan alapjáraton. Sajnos csend mániás vagyok.
Ja még egy kérdés: Most egy 400W-os 20 pines Coolink tápom van. Elviszi-e, komptabilis-e egyáltalán vele, vagy mindenképpen tápcserére számítsak?
Köszi előre a válaszokat! -
Mankó
veterán
Sziasztok
DDR2-667es ramokat meg lehet hajtani 800on? 2* 1giga Corsair lenne az illető. Nekem bőven elég lenne a 400as fsb.
Elképzelhető, hogy c2d-re váltok és hát a 800as ramok horror áron vannak.
Mindenki Asus P5B deluxe-ot ajánl, de melyiket? A wifi-t vagy a simát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Suzuki topik
- Milyen autót vegyek?
- Háztartási gépek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- G.SKILL Trident Z Neo 64GB (2x32GB) DDR4 3600MHz F4-3600C16D-64GTZN
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Eladó MSI MAG B650 Tomahawk WIFI alaplap
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700 XT 12GB ZALMAN S3 TG CM 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest