Új hozzászólás Aktív témák
-
westlake
félisten
akit erdekel egy kis voltmeregetes
(remelem egyre bovul majd a lista)
-
westlake
félisten
allitolag az abitnal azet alltak le a digitalis pwm alkalmazasaval, mert sok ember arra panaszkodott, hogy tulhevul a pwm es tonkremegy a lap.. ezt azert nem ertem, mert en sajat kezuleg csinaltam stress tesztet a pwm-el, ahol azt neztem meg, hogy hany foknal "hal" meg a lap.. ha jol remlik, akkor 160!! foknal kapcsolt le a lap.. ezt eljatszottam vagy 5x, de megsem halt meg a lap.. na mindeny, a tervezok jobban tudjak..
zenelo pwm alatt mit ertesz? nalam semmilyen hangot nem adott ki, pedig volt nalam 5, vagy 6 peldany.. nem lehet, hogy te kifogtal egy gyari hibas darabot? (szarul legyartott tekercsel szereltet)
oke, en elhiszem neked, de pl akkor sem hal meg a win, ha a progibol egyszerre allitasz magasabb feszt, magasabb fsb-t (pl. 100+), valtoztatod a memoriak 5 lenyeges cas erteket, cpu szorzot es meg fsb:ddr aranyt is? erre azert kivancsi lennek
uzletpolitika.. ugy gondolkodik, hogy emiatt joval tobb sajat gyartasu lapot tud eladni.. es tud is, csak mi errol nem nagyon hallunk.. szamomra a dropmentes alaplap megtervezese annyira tunik neheznek, mint az intelnek a (valoban) sik ihs legyartatasa, amiket elmeletileg egy vilagceg nem hanyagolhatna el! remelem ertheto mire velzok
a giga lapok mosfetjeit meg nem nagyon nezegettem... -
westlake
félisten
valasz erre:
nem a lapok betegsege (legalabbis szerintem).. nem egy helyrol hallottam mar azt, hogy az intel nem engedi a lapgyartoknak, hogy dropmentes, intel chipsettel szerelt lapot dobjanak piacra.. egyszeruen nem ad el annak chipsetet, aki nem teszi be ezt a "featuret".. egyebkent miert van az, hogy az xbx2-es lap dropol a legkevesbe? biztos veletlenul( mundjuk az is lehet, hogy baromsag az elmelet
).. tudom, hogy sok a kezdo tuningos, de szerintem akik kicsit komolyabban uzi az ipart, az ugy is bios-bol fog tuningolni.. szerintetek miert vezettek be a lapgyartok azt a bosszanto dolgot, hogy durvabb modositasnal nem csak siman ujraindul a lap, hanem le is kapcsol elotte? emlekszem, hogy az elso c2d procikkal mit szidtuk az asus p5w dh-t, hogy milyen szar lap, mert nem tudjak biosszinten kijavitani ezt a hibat.. aztan a c2d ready lapok elterjedesevel kiderult, hogy ez nem hiba.. ha egy komolyabb modositasnak szukseges az, hogy kikapcsoljon es ujrabekapcsoljon a lap, akkor ezt hogy lehet megvalositani windows-bol? sehogy...
sajnos a r.o.g-os asus lapokat leszamitva tenyleg eleg ganyul van megtervezve a pwm reszuk.. a giga mar az i965 ota jobban megcsinalja a hutest (is) a lapjaihoz.. akinek volt mindket gyartotol lapja, az belatja ezt... masreszrol nem ertem, hogy miert az abit jar a pwm tervezes elen.. a dfi p35-tr2 digitalis pwm-e nagyon el van talalva, talan meg jobb is, mint az abit quagt lape.. megemlitenem a maximus szeriat, amiknel mar ujfajta mosfeteket hasznalnak, amik megintcsak joval kevesebb hot termelnek, mint a regi mosfetek.. -
westlake
félisten
nah... itt vannak az uj p35-os lapok (egyelore meg csak ezek), lehet osszehasonlitgatni oket..
maris elerheto 4-5 versenyzo, hajra! -
westlake
félisten
válasz
Lalaboy #1225 üzenetére
lala, te azert joval profibb vagy annal, minthogy ilyen kerdest komolyan gondoljal
a negymodulos dolognak kurvara semmi koze ahhoz, hogy milyen markaju memoriak vannak a lapban.. ugyebar meg csak nem is a dc dolgait feszegetjuk (pedig annak sincs semmi koze a markakhoz)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
varom a velemenyeket.. szerintetek lap, vagy chipset bug? [link] ha valaki gyorsba ra akarna vagni, hogy biztos 32 bites windows-t hasznalok, azoknak uzennem, hogy a postnal is 3 gigat ir ki a lap
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #1047 üzenetére
annyit majdnem az osszes c2d ready lap tud
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
mar van egy kis osszehasonlitasi alap is.. erdemes tanulmanyozni az eredmenyeket
[link] -
westlake
félisten
egy kis xbx2 adalek [link]
-
westlake
félisten
kaptam egy xbx2-t.. fenykepezgetek, aztan talan ki is probalom
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #909 üzenetére
tudtommal meg sehol sincs.. talan majd ezen a heten kapok nagykerbol..
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
#72042496 #881 üzenetére
tehat ugy nez ki a dolog, hogy ~380-as fsb felett, ha valami nagyobb dolgot allitasz at (idozites, fsb/ram arany, de meg a feszultsegek is) akkor a lap abios elmentese utan kikapcsol, aztan 2 masodperc mulva beindul magatol.. ez nem bug, hanem egy szukseges rossz feature.. pl. van olyan eset, hogy egy beallitas utan a lap csak siman restartol es igy nem is post-ol be! miuan kikapcsoljak es ujra be, egybol mukodik.. ez szerintem igaz az osszes i965-os es i975-os lapra..
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #871 üzenetére
sok szerencset az s975xbx2-hoz
en mar egyszer megszivtam.. addig a pillanatig, amig a kezeim kozott nem volt 2 darab lap, teljes bizonyossaggal gondoltam, hogy d975xbx2-k lesznek.. aztan meglattam a zold dobozt es a d betu helyen az s betut
vicces, hogy meg a beszerzesi listaban hetekkel kesobb is d-kent szerepelt az s-es lap
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #852 üzenetére
miota meghalt a lapban ket jo ramom, mar az is ketseges, hogy a w64 lenne a legjobb lap..
biztos, hogy az xbx2 procituningban lenyom mindent -
westlake
félisten
asus p5b-e plus teszt (elso kor) [link]
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #849 üzenetére
ez azert erdekes, mert a hivatalos distri csak jovo ev elso hetere igeri a lapot.. ahhoz kepest az ipon masnapra beszerzi a cuccot
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #808 üzenetére
latva a nf 680i tudasas?
engem egyik i975 lap sem izgat mar!
-
westlake
félisten
ha minden jol megy, akkor este nforce 680 teszt
-
westlake
félisten
arra a kovetkeztetesre jutottam, hogy szerintem az i975-os chipseteknek 2.1volt feletti feszultseg kell az 500 feletti fsb-hez.. a p5wdg2 ws-nek max 1.919voltot lehet adni, de igy csak 480mhz-en stabil.. biztos vagyok benne, hogy az aw9d-max-ban 2 volt felett kuldtek az eszaki hidat
-
westlake
félisten
intel d975xbx2
[link] -
westlake
félisten
nehany uj info a p5wdg2 ws pro-rol
[link] -
westlake
félisten
válasz
CriticalHit #778 üzenetére
mindenhol ''rendelheto''.. azsokat nem segit senkin..
-
westlake
félisten
elkezdtem nezegetni a p5wdg2 ws-t
[link] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #745 üzenetére
elhiszed, hogy tobben kodolnak es tomoritenek, mint lovoldoznek es kalandoznak?
-
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #742 üzenetére
a tomorites meg a kodolas az biztos nem real world alkalmazas..
-
westlake
félisten
válasz
Konflikt #730 üzenetére
az egy kicsit mas volt... ott tejles egeszeben beszeltunk a sebessegrol, itt meg csak a memoriasebessegekrol volt szo. kozben kiderult, hogy a tesztek egy modullal keszultek, amit en nem is magamtol nem is felteteleztem volna.. egy modullal sosem teszteltem, igy nem nincs okom azt allitani, hogy a tesztek nem jok
-
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #727 üzenetére
raadasul kideritettem, hogy a 7zip meresi algoritmusa egy szar... haromszor futtattam le es haromszor kaptam mas eredmenyt... 3300-tol 3400-ig volt minden..
winrar jo ha 10-20kb/s-t 'ingadozik''
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #718 üzenetére
mar mondtam, hogy minden tiszteletem a tietek a teszt miatt, de nem gondolod, hogy ilyen konfigokat egy memoriaval tesztelni olyan, mintha sprotkocsikat tesztelnenek behuzott kezifekkel? nekem ez olyan furcsa.. nem tudom megerteni, hogy ez miert jo.. az, hogy ''igy jott ki'' egy valasz, csak eppen... na mindegy.. ti tudjatok
-
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #715 üzenetére
nem ertem, mi ott az a 800mhz... van valami kulonosebb oka, hogy sc ben teszteltek egy plattformot?
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #704 üzenetére
meg tudnad mondani pontosan, hogy a 7zip es tesztnel hany darab memoriat es milyen beallitasokkal hasznaltatok?
(kerdezhetem ugy is, hogy a tesztelesek alatt)
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Overlocker #708 üzenetére
majd miutan megkaptam 2-3 napra
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #692 üzenetére
a tisztanalatas vegett fel fogom telepiteni a hl2-lc -t es cs:s -t is.. letesztelem ugyanazokkal a beallitasokkal, amikkel te teszteltel.. nalam jelenleg nincs annyi lap, mint nalatok volt, de p5bd es p5w64 van... az eddig kapott eredmenyeket is nagyon szivesen kozzeteszem
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #690 üzenetére
atugorhatok, de nagyon jol tudod, hogy az altalatok tesztelt lapok tobbsege nekem is van.. az altalam kapot eredmenyeket nem a netrol szedtem..
nalam rmma, everest, winrar, 7-zip, 3dmark06, pcmark05 rendre az p5w64-et hozta ki gyoztesnek memoriatestzben.. senki nem mondta, hogy eredmenyeket kellene meghamisitanod.. ja es i975 nem csak elmeletileg gyorsabb (legalabbis en sosem elmeleti dolgokrol beszeltem)
a half-life teszt nagyon jo, csak eppen egy teszt..
esetleg merhettel volna winrar-al is.. ott kijon a kulonbseg a ket chipset kozott -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #683 üzenetére
most tenyleg meg akarsz gyozni arrol, hogy memoriasebessegben egy i965 felveszi a versenyt egy i975-el?
aki tesztelt mar memoriat ezzel a ket lappal, az tudja, hogy ugyanazokon a beallitasokon nem lehet gyorsabb egy i965.. engem nem zavar, ha nem akarsz nekem igazat adni, csak ugy velem, hogy ha egy publikus tesztet keszitesz (es tisztaban vagy a chipsetek kozotti eroviszonyokkal) akkor neked is feltunne, hogy ott valami nincs rendben.. lehet, hogy nem ertek hozza.. nyugodtan kerdezd meg olyan emberek velemenyet a dologrol, aki teszteltek mar mindket eszaki hiddal szerelt lapot..
''Mellesleg nem hiszem, hogy ez bárki másnak akkora problémát jelentene, hogy esetleg egy 965-ös lap ugyanúgy teljesít egy 975-össel''
tudod kiknek nem jelent ez problemat? akik tenyleg elhiszik ezt..
nekem nincs bajom azzal amit csinalsz, csak nyilvanvalo dolgokon el kellene gondolkozni
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #676 üzenetére
lenyegtelen, hogy ki es betomorites.. (kitomorites vinyo korlatos).. egy tomorites nem lehet gyorsabb i965-os lappal... megpedig az i975 gyorsabb memoriakezelese miatt
nagyon szivesen megmutatom az eredemenyeimet, de nalam minden memoriatesztben az i975-os lapok a gyorsabbak -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #672 üzenetére
melyik bios-t hasznaltatok a p5w64-hez??
furcsa az eredmenyetek, mert nalam real world tesztekben rendre ez a lap lett a leggyorsabb.. foleg 7-zip-ben.. eleve nem ertem, hogy tobb i965-os lap hogy verhet meg betomoritesben egy i975-os lapot
[Szerkesztve] -
westlake
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #668 üzenetére
18. oldal
minőség(telen)sége - minő(ségtelen)sége -
westlake
félisten
update 10.31
[link] -
westlake
félisten
gondlom, hogy egy 100k-s fluke mar csak nem hibazik ennyit
en sem ertem, hogy hogy miert nem kapja meg a normalis feszt az eszaki hid.. azon mar en is gondolkodtam, hogy masnak a lapja is ilyen hibas, vagy csak az enyem.. az az igazsag, hogy tudomasom szerint en az elso szeriabol rendeltem.. lehet, hogy kiadtak egy beteg sorozatot.. ezt csak ugy lehetne kideriteni, ha megnezne mas is a feszeket... -
westlake
félisten
asus p5w64 ws elso benyomasok
[link] -
westlake
félisten
...mert sokan hasznaljuk.. core temp v0.93
[link] -
westlake
félisten
rajottem, hogy tul sok olyan tesztet hasznaltam, amik nem eleg megbizhatoak.. kicsit frissitettem (fiery-nek koszonhetoen) a benchmark adatbazisomat.. mivel vannak uj benchmark-ok, illik uj mereseket vegezni a lapokkal.. remelem hetvegen lesz ra idom, hogy megint kiprobaljak egy par lapot...
-
westlake
félisten
válasz
karmester #569 üzenetére
egyszeru dolog, de elmagyarazom.. koztudott, hogy az i975-os chipset-el szerelt lapokkal magasabb memsavszelesseget lehet elerni, mint az i965-os lapokkal.. egy normal hutessel (maximum viz) egy 6600-as processzort a legtobb esetben 4.0gigan lehet hajtani, ami 9*444
ezt kis tulzassal az osszes emlitett lap tudja (kiveve talan a dfi-t).. tehat ha valaszthat valaki egy jo es jobb lap kozul, akkor miet a ne a jobbat valasztana?? -
westlake
félisten
válasz
karmester #558 üzenetére
igaz, hogy nem volt meg ilyen lapom (es valszeg nem is lesz), de azt teljes biztonsaggal allitom, hogy nem jobb lap, mint a p5b deluxe! ez a lap olyan magasra tette a mercet, hogy gyakorlatilag lehetetlen barmelyik gyartonak tulteljesitenie.. szerintem az abit ezen lapjanal meg a ds4 is jobb...
-
westlake
félisten
lehetne ezt a ramos topikban folytatni?
koszonom..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest