- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Google Pixel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
--- Még az új vizsgarendszer előtti információk, majd frissítjük! ---
Gyakran ismételt kérdések
Olvasd el a cikkeket itt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10419 üzenetére
Jó, most már eleget vártunk..
Más: új bug:
Unable to copy the configuration using IPv6 via TFTP on 1700 AP
CSCuy88225
Description
Symptom:
Unable to copy the configuration using IPv6 via TFTP on 1700 APConditions:
copy the running-config from AP the TFTP server over ipv6Workaround:
use ipv4 -
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10411 üzenetére
+1 most már.
Viszont a lakóhelyed szerintem rossz kérdés; gondolom a munkahelyre akartál rákérdezni, nem? Mert én vidéki lakóhelyű vagyok, de Pesten dolgozom.
Azon akadtál már ki, hogy egy HR-es mennyit keres? Tudása kb. semmi (csak jól néz ki, jól tud dumálni), és szórják neki a lóvét, kis túlzással. -
denko
senior tag
válasz
FecoGee #10407 üzenetére
Nekem még nincs "jogom" kutatásban részvételben, ellenben nagyon kiváncsi vagyok eredményekre.
Mert érdekel a jövő
Másrészt vannak Cisco ismerösök, kiváncsi vagyok, csak jó cégnek dolgoznak vagy valóban annyi az annyi)
Az eredményeket majd tedd nyilvánossá kérlek anonim modon persze ha lehet. -
quby
őstag
válasz
FecoGee #10401 üzenetére
Jajjdemgnyugodtam....nem én vagyok defektes...
"...A helyes valasz: fonok, mit akarsz, nem ertem bakker
..."
Ez látod eszembe sem jutott, pedig ez a legnyilvánvalóbb.
A másik:
Azt kérdezi: Melyik subnet ID?
Lehetséges válaszok:
/22 /23 /24 /25má' rég csináltam a cécéená-t, de ezek ugyi nem subnet ID-k...
De ha már ezek a lehetséges válaszok akkor /25. Az én értelmezésem szerint a 10.0.1.128/25 a keresett subnet
numercialy lowest - yes
overlap with existing subnets - no
Calss A - yesAz hogy legyen legnagyobb, vagy legkisseb, vagy ennyi host-ja legyen egy szóval sincs emlitve.
Tuti ki van adva a kérdés iróknak, hogy legyen a vizsgán 3 olyan kérdés ami "agyaggalamblövészet". ha egyiket sem találod el akkor már buktál annyi pontot hogy ismételheted a 300$-os vizsgát.
-
quby
őstag
válasz
FecoGee #10395 üzenetére
Le sem merem irni, de miután elolvastam a két példát egyáltalán nem értem én sem már azt sem hogy mi is a kérdés??? Valószinüleg a "native english"-el van gondom, de a falnak megyek ettöl a kérdésmódtól (he wants you to practice VLSM)....
Mindent kiszámolok itt amit leirtak bármikor 2 pillanat alatt, de én teljesen másként értelmezem a kérdést. És ennek tükrében nem is értem hogy honnana jön a /22???? -
DrojDtroll
veterán
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10326 üzenetére
+ @tco@ Köszönöm
Igen.
És tudom, hogy CCNP után is így leszek, hogy azt hinné az ember, hogy elég sok mindent tud, pedig még közelse annyit
ICND1&2 könyvekbe szinte megőrjített mikor "But..this topic is beyond the scope of this book"...nyújta a kezét, de én a karját akarom -
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10324 üzenetére
Köszönöm!
Kicsit OFF, kicsit más lesz remélem nem baj.
Szóval, most hogy így le vizsgáztam és CCNA vagyok, úgyérzem hogy semmit nem tudok bár ez logikus is hisz eléggé alap dolgok voltak. Tanulni tovább fogok CCNP könyvek már megvannak, nincs megállás és pl Security is érdekel de az egy kicsit most más téma, de már munka helyet is illene már keresnem..
Szóval itt egy kicsit megrekedtem, mert oké, van cisco, mondják hogy sok helyen használnak cisco-t, de hol? Persze nem azt kérdezem, hogy melyik céghez jelentkezzek, csak valami támpontot, hogy ugyan mégis mit keressek.
Kb most így érzem magam: -
quby
őstag
-
crok
Topikgazda
válasz
FecoGee #10297 üzenetére
Hát persze, sőt, ügyel a mutual redistribution-re is és az unintentional load sharing elkerülésére is természetesen, hooogyne.. =) A másik bullshit az automatizáció: nem mindegy hogy te, mint tapasztalt hálózatos mit értesz automatizáció alatt és mit ért egy programozó automatizáció alatt.. főleg amíg olyanok írják mint akik az LMS-t vagy a Prime Infrastructure-t írják.. Pffff.. én a régi iskola híve vagyok: csináld úgy bolondbiztosra hogy stabil elemeket használsz - never fails. Az ügyfél az SLA-ért fizet, márpedig a legfájóbb a kiesés. Szép meg jól hangzik ez a sok Cisco blablacloud blablaplatform de mennnnnnyi-mennyi dolog kikopott meg meg se maradt az emberekben. A Cisco (mint említettem) az ügyfeleit használja tesztnyúlnak, márpedig ez azt hozza magával hogy a bleeding edge technológák összes betegségét a felhasználókon keresztül fogják megtudni.. az kezelés alatt pedig az ügyfél pénzt te meg a reputációdat veszted el. [Szerk:] Ahogy Fecogee is mondta a Cisco a saját hyperhipe-olt rendezvényét *se* a hirdetett/árult hyperhipe-olt technológiájával nyomta le =) Nekem ez jel =)
-
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #10293 üzenetére
@FeRkE: Jogos, eleg az egy vizsga, nem kell a prereq cert hozza.
@FecoGee:
Alapvetoen tudok, mivel linux rendszergazdalkodok isEleg sok scriptnyelvben elgagyogok(olvasni ertelmezni tudom, googlival modositani is tobbnyire), de ha sajatot kell irni, es tobb mint 3 parancs osszefuzese, akkor Python-ban irom meg, mivel nagyon egyszeru, kenyelmes, es hobbi projekthez is azt hasznalom, tehat ebben van tapasztalat.
Kollegak egy resze a perl-t szereti, de en azt nem tudom elviselni, még olvasni sem szeretem a kodjat...
Ha meg egyszeru "script", akkor osszedobom bashben, de azt nem is annyira hivnam scriptnek, max for ciklus + par parancs osszepipeolasa.
-
vzsolti1980
csendes tag
válasz
FecoGee #10270 üzenetére
Én a konkurencia Wandl és Contrail termékeit láttam közelebbről. Egy cc. 1600 PE routeres hálózatra engedtünk rá eltérés elemzésre az előbbit. Ott nagyon sok "szemétre" rámutatott, de csak kézzel merjük kigyepálni. A Contrail csak laborban volt, de ott is csak annyi, hogy felvettünk néhány VM-et és ettől eufórikus örömünkben le is bontottuk nem sokkal később az egész környezettet
-
vzsolti1980
csendes tag
-
vzsolti1980
csendes tag
válasz
FecoGee #10265 üzenetére
Pár előadáson egy teremben voltunk
És nem a keynote-ra gondolok
Az idei elég nagyra sikerült. Tavaly Milánóban kisebb volt és nagyobb hangsúly volt a partnereken. Már tavaly is a SDN/NFV folyt még a csapból is, de szinte semmi előrelépés. Bár akkor még nem lehetett ilyen slide-okat látni, hogy CCIE legyek-e vagy programozó? Ebben érzésem szerint most picit túltolták...
Szerencsém volt mert éppen átcsúsztam a DC vizsgán viszont a társaságunkban több mérnök is nekifutott valamelyik tracknek és érdekes visszhangok jöttek vissza.Pár éve hallottam azt az infot, hogy a különböző Networkers és Live vizsgákon tesztelik le az új kérdés sorokat régiók szerint , hisz ingyen van elv alapján. Majd ezeket nem sokkal később tapasztalatok alapján élesben is bevetnek a Person Vue-nál.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #10265 üzenetére
Jó volt olvasni. Jövőre bejelentkezek én is egy ilyenre
Más: múltkor meséltem, hogy nincs minden rendben az itthoni wifi-vel. A napokban megint elkezdett cseszekedni a net. Wifin keresztül csatlakozom egy tp-link routerből csinált AP-re, az meg megy a 871-be. Érdekes, hogy windowsról mindig jelentkezett a probléma mindjárt indítás után: kiesnek csomagok random mód, 200-1800-as pingek már a routerig! Van linixom is, azon meg az ég adta világon semmilyen ping nem esik ki, a pingek 2-4 ms-ek átlagban. A routeren és az AP-n interfész-hibák nincsenek, a szémszéd wifi-s routerekkel nem lapolódnak át a csatornák.
Korábban úgy gondoltam, hogy beállítom az AP 8dBi-s antennái miatt az adóteljesítmény 8dBm-re, na ez volt a hiba (vagy csak valaki más kikapcsolta a zavaróját). Most visszavettem 0 dBm-re és most a windows is 2ms-es pingeket produkál az átjáróig. Néha beesik egy ~120-as ping, de az átlag most nem 3-400 körül van
Többek között az ilyen bénázások miatt is kéne egy ccna wireless -
quby
őstag
válasz
FecoGee #10250 üzenetére
Az nem zavarna hogy kicsi a | (az inkább hogy a backspace nem a legfelső sorban van), de legalább megszokom kicsit azt a kiosztást.
A multkor egy bash scriptet kellet volna javitsak, de nem volt nálunk csak az asszony macbookja. Kb 100 karaktert kellett volna módositani. Nem tudtam megcsinálni...kellettek volna a |{}<>[]$ karakterek. 40 perc guglizás után leb@...tam és közöltem hogy huzzunk haza a laptopomért. Még virtuális billentyűzettérképpel sem ment. Egyszerüen nem az csinálta amit kellett volna (asszem a <> kivételével megvoltak) nem is akarom tudni hogy miért...
Elsősorban az ilyen helyzetek elkerülése miatt kell.......nameg az okos médialejátszóhoz...Mellesleg olyan alaplapra vadászok mint a Cyber_bird fotoján van...
Szerk:
Irtam az Emagnak, hogy a termékleirásban szereplő kód szerint ez holland kiosztású. És az....ugyhogy tárgytalan. -
Cyber_Bird
senior tag
válasz
FecoGee #10220 üzenetére
Biztos nem az SP-re ultel be?
Viccet felreteve, sajnalom, hogy nem sikerult.
Lehet neked erdemesebb lenne az SP writtenre beulni, allitolag erdekesebb a blueprintje.@zsolti.22: Megprobalom eloadni ezt baratnomnek
Igazabol ingyen kaja pia a cegben is van. Igy, hogy kinezek az ablakon es szakad az eso, a balatonpart se vonz. A lanyokrol meg az elso mondat ertelmeben nem nyilatkozok
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #10112 üzenetére
Köszönöm!
Egyébként volt pár meglepetés a vizsgán. Azt tudtam, hogy amerikai kiosztása van a vizsga szoftvernek, de a gép előtt meg magyar billentyűzet volt. Mikor az S0/0 akartam beírni kissé gondolkodóba estem, de aztán rájöttem numerikus résznél jó helyen van a / jel.
-
Methionyl
senior tag
válasz
FecoGee #10097 üzenetére
Tehát akkor nyugodtan kezdhetem a Route könyvel vagy vehetem is akár egybe és ugyan úgy lesz gondolom mint a CCNA, hogy 2 könyv volt egybe csomagolva, csak itt 3 lesz. (gondolom)
Ha csak egyelőre Route könyvet veszem van hozzá a végén CD amin gyakorló kérdések vannak?
Illetve elég csak a könyv + CTB nuggets vagy INE videók + lab a vizsgához? -
kowika87
tag
válasz
FecoGee #10072 üzenetére
Lényeges de később nem ez lesz a fő szempont, szerintem. Ahogy cork írta site survey-nél sok mindent figyelembe kell venni, de nem ezeken fogsz agyalni, erre van a szoftver
Pl Airmagnet Site survey.
Javaslom még Jerome Henry anyagait. Meg lehet találni fórumokon is, készséggel szokott segíteni.
-
zsolti.22
senior tag
-
kmisi99
addikt
válasz
FecoGee #10051 üzenetére
Ja akkora foglaltam Debrecenben helyet. Az evernote os jegyzeteimet már úgymond megtanultam azaz felelés szerűen el tudnám mondani őket. A maradék pár napban laborozni fogok azzal le vagyok maradva. Bár nem tudom azt milyen szinten kell tudni. Show parancsokat kb tudom, és a konfigurálásokat is. Max minden témakörből csinálok egy komolyabb labort ismétlésként.
-
quby
őstag
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #10004 üzenetére
Egyébként jut eszembe, a tanácsodás mellé még ajánlanám, kiprobálni más teröletet.
Tervezés, Netán Sales, Nyilván Ciscoval kapcsolatban kizárolag.
Illetve nem mindig a munkahely tesz ellene hanem azért neked kell:
Jóda, edzés,Koncert. Nyelvtanulás , valami pár honapos tanfolyam-siklórepülésstb.
Azért mert ezek rövid ideg tartanak és mégis magába és visszaráthat. ( Szerintem )Illetve a kiégés egy normális folyomat ( szerintem)
Azért mert azt jelenti hogy mindig fejlödsz. Vannak Ismeröseim akik évtizedek óta ugyanazt csinálják és még csak nem is érdeklődnek a fejlödés után. Na öket nem láttam kiégni.. -
crok
Topikgazda
-
@tco@
aktív tag
válasz
FecoGee #9985 üzenetére
Csak úgy zárójelben: én részben a te blogod miatt kezdtem CCNA-t tanulni otthon, nagyon tetszett, hogy milyen gondosan fel volt építve minden (a napi időmenedzsmenttől kezdve a céldátumokig).
A kiégéshez pedig...hát, engem személy szerint az motivál, amikor valami gond van bent...ilyenkor napokig jobban megy a tanulás, mert tudom, hogy utána aránylag könnyen lehetne lépni cégen belül, vagy akár máshova
-
denko
senior tag
válasz
FecoGee #9981 üzenetére
szerintem nem rossz ötlet a saját vállakozás. Kezd el szabaduszóként, és ha látod hogy van rá igény, és valóban jönnek a felkérések, indits egy vállalkozást. Nem fogsz unatkozni
Illetve tanitásban akár mindenképp valami webes kontent lenne érdekes.
Pénzért vagy ingyen azt már neked kell kitalálni3-ik lehetöségként, és lazitásnak, irhatsz egy könyvet!
Én megveszem, igérem(Persze én beszélek aki csak CCNA-t tanul.) De ezt is a közönségnek köszönhetem és a blogodnak
-
tusi_
addikt
válasz
FecoGee #9966 üzenetére
En mind2ben kivagyok kicsit egve. Eroszakolom magam, most epp a SISAS-al, hogy ne ragadjak le es meg is kell hosszabitanom a CCNP-et, ami augusztusban lejar.
De igazabol mar nem erzem azt, amit anno, amikor szivtam magam a tudast es nem hagyott aludni, ha valamit nem ertettem meg. Ha lement a a SISAS, es jon az ASA dolog, akkor tuti megint lesz kedvem, azt a temat szeretem.Munkamban teljesen ki vagyok egve. Mult heten egy kulsos cegnel voltam betanulni, helyettesitenem kell egy kollegankat, ha szabira megy, vagy ha beteg.
Na ezt szeretnem en csinalni. Szviccs cserek/konfigok, szerver bekotesek .....
Ahol meg tobbnyire vagyok ott TAC nyitas, RMA......Utalom mar
Ev vege fele elkezdek megint nezelodni a piacon, hol keresnek Renccergizdat es nem supportost
-
RogerP
csendes tag
válasz
FecoGee #9979 üzenetére
Megértem a problémáidat. Én alapból vegyészmérnök vagyok, egy projekt csapatban dolgozom, és pont most segít a Cisco és VMware tanulás abban, hogy felrázzam magam. Új dolgok, új ismeretek, új kihívások.
Egy CCIE+CCDP kombóval azt mondanám, hogy menj el szabadúszó konzulensnek (akár tshoot, akár tervezés). Kérdés, hogy erre mennyire van kereslet Magyarországon.
-
Hedgehanter
őstag
válasz
FecoGee #9966 üzenetére
Nem szabad 4-6 evnel tovabb ugyanazt csinalni szerintem ennyi.. Cegen belul lepni vagy masfele menni ha cegnel nem lehet.. Tanulast meg modjaval, csak amikor muszaj (vagy muszaly)..
3 evig troubleshooting volt mar kezdtem unni, atraktak project-re es teljesen beindultam..
Tervezgetes, High level documents, uj dolgok, jo.
-
zsolti.22
senior tag
válasz
FecoGee #9941 üzenetére
Ezt már annyira nem kéne használni szerintem, hiszen már 15-ös IOS-t kérnek a vizsgák is asszem, ahhoz is van GNS3-ban használható image, c7200-ra. Konkrétan nem jegyeztem meg, hogy melyik, de egy jó google kereséssel megvan az is. Több ram is kell neki, de legalább a legújabbak közül való.
-
IreN!CuS
addikt
válasz
FecoGee #9904 üzenetére
Köszi,
2nd line support főleg hibakeresés+megoldás ahogy az interjún bemutatták a munkakört ,illetve olyan "teszt" is volt ami ezt a részét nézte , mi/k lehet/nek a probléma/ák adott szituációban mivel/merre kezdeném a keresést ilyesmi , én meg szeretem azt ilyen hibakeresős log elemzős munkákat.....ez legalább full hálózatos lesz nem úgy mint a mostani ahol van ,hogy hetekig nincs mit érdemben csinálni. -
LógaGéza
veterán
válasz
FecoGee #9876 üzenetére
Köszönöm, ma reggel megnéztem, a PDF-ek, amit említettél benne elérhetők valamerre (Cisco minősítések áttekintése érdekelne főleg).
A másik ami nem tiszta az a CCENT értelme - ha jól látom nem kötelező a CCNA-hoz, így van értelme megcsinálni? Vagy csak akkor, ha nincs semmi előélete az embernek, ami Ciscohoz köthető (azért tartom ezt érdekesnek, mert suliban mi CCNA-val kezdtünk, CCENT-ről most hallottam először)? -
LógaGéza
veterán
válasz
FecoGee #9874 üzenetére
Köszönöm a válaszod, ez nem probléma, nem árt feleleveníteni a tudást
Anno még suli keretében volt ez, akkor utáltuk mint a fenét (8-9-10. órában volt), az volt a cél minél hamarabb túl legyünk rajta.
A vizsgák hogy zajlanak? Kellene megint keresnem egy instruktort, akinél felveszem a tananyagot, és nála vizsgázok is? A régi tanáromhoz nem nagyon akarok visszamenni...
Elévülési idő hogy van? Két évente újra kell vizsgázni?Bocsi a sok kérdésért, csak tudni szeretném mit vállalok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kérlek használd a keresőt, mielőtt kérdezel!
- Olvasd el a téma összefoglalót mielőtt kérdezel!
- A dumpok és a warez tiltott témának számítanak!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Monitor hiba topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- További aktív témák...
- Makulátlan, új állapotú Garmin Forerunner 255 music fekete
- Szinte új állapotú Samsung Galaxy A54 5G 6/128GB
- Apple iPhone 13Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Garmin Fenix 8 Amoled 51mm Sapphire Carbon Gray DLC - Használt, karcmentes
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged