Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ripper17

    tag

    válasz Alcsi69 #15931 üzenetére

    Nem vagyok híve a más helyett megoldásnak és szerintem a csoport fö csapásvonala sem ez. a sikertelenség magyarázkodása meg a PM/sales/stb. kenyere. Azt itt nem szeretjük. :D Ha megérteni szeretnéd a témát welcome, ha csak kell valaki aki megoldja ---> "hálózatokról alaposan" topicban találsz lelkes sysadminokat.

    Konkrét kérdésre, elakadásra én szívesen válaszolok, írj DMben. Amúgy nagyjából 3 darab CBT Nuggets vagy hasonló, akár youtubeon elérhetö "IP subnetting" és egy szimpatikus, IP subnet calculatorra van szükséged. Nagyon paraszt nyelven a kritériumod: az adott hostszámhoz szükséges és elégséges subnet mérete = (az adott szám + 2) 2es alapú logaritmusa, felfele egészre kerekítve. Egy subnet calculatorral fél óra játszadozás ez a feladat...

    A feladat amúgy sem túl explicit, látszik, hogy egyetemi:
    - ha a departmentekhez routert raksz ahogy a rajzon van --> a köztes tranzit linkek címzésére is legyen gondod? Routing kell?
    - ha a departmentekhez switchet raksz, ahogy illik és a PT ábrán is így van --> a VLANozás is a feladat része?
    - IP tartomány méretre a "hatékony" nem túl jó kifejezés, a gyakorlatban legalábbis kicentizni már gyakornoki szinten se illik host subneteket, és akkor még egyéb dolgokat nem is tárgyaltunk, amik architekturálisan hatékonnyá tesznek egy cimzést (pl. summarization)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák