Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Montya

újonc

Sziasztok!

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor lehet marad a self study. De még rabolnám egy picit az időtöket.

A tervem az volt, hogy egyből a CCNA tanfolyam után le is raknám a vizsgát, mert szerencsére dolgoztam már ezen a területen, de ahogy néztem a legtöbb hálózatos álláshirdetésnél kell CCNA papír.

Vannak tapasztalataim erről, hogy a HR a legtöbb esetben csak képesítések alapján szelektál, külföldön is hasonló a rendszer sajnos. Ti hogy látjátok, mik a tapasztalatok? Próbáljak meg jelentkezni papír nélkül is hálózati mérnöknek mondjuk junior szinten? Interjúkon úgyis kiderül hogy értek-e hozzá vagy sem. De egy álláshirdetésre is fel kell készülni, mert ha hívnak és nem tudsz válaszolni egy egyszerű kérdésre buktad is az egészet, úgy hogy még személyesen nem is láttak.

A másik kérdésem az lenne, mit gondoltok inkább VMware/vCloud/vSphere​​ vagy Cisco CCNA - leegyszerűsítve hálózat - felé induljak? Ennek a kettőnek van köze egymáshoz vagy teljesen más? Úgy kérdem, hogy VMware munkához kell hálózati képesítés? Épül egymásra a kettő valamilyen szinten?

Azért kérdem ezeket, mert dolgoztam már L1 szinten, ahol "felhő szervereket" támogattunk és ott vCloud-on keresztül végeztük a szerverek beállításait, bővítéseit de fizikálisan a Datacenterben a hálózatos kollégák dolgoztak.

Ezen a vonalon, a Supporton szeretnék maradni, mit ajánlotok inkább specializálódjak a virutalizáció vagy a hálózatok felé?

Új hozzászólás Aktív témák