Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• olloczky

senior tag

Hali
    Nem is tudom, hogy kezdjem… Ma voltam ICND 2-n, megint bukó volt.. tavaly is én voltam, aki megbukott, akkor azért mentem, mert frissült a vizsga és még a régire „muszájból” elmentem (írtam is ide fórumra).. Nagyon jól tudom, hogy egy év bőven több, mint elég, hogy egy ICDN2-re fel lehessen készülni, ezt nagyon elhúztam, nyílván nem is volt folyamatos a tanulás. Viszont amikor lefoglaltam a vizsgaidőpontot (3 hete), akkor már kiolvastam az OCG-t, néztem videókat és csak ismételtem gőzerővel. Toltam mellé a practice exameket is. Féltem is a vizsgától, kételkedtem is picit, de összességében felkészültnek éreztem magam.

A 3 vizsgám közül (ICND 1 pass már volt ugye), ez volt a legnehezebb. Baromi nehéznek találtam. 51 kérdés volt. Ugye a vizsgaprogram kijelenti, hogy lehet a kérdések között olyan, amit nem számítanak bele az én vizsgámba, szimplán csak kísérleti jelleggel szerepelnek, hogy később esetleg felhasználják élesben is, és hogy ezeket nem jelölik külön, hogy mely kérdés az (már ha van).

A lényeg, hogy legalább(!) 2 kérdésbe is belefutottam, amit sem az ocg, sem pl a cbt nuggets nem taglal egyáltalán. (Itt megjegyzem, hogy nem csak ezekre támaszkodtam, sokszor olvasgatok learningnetwork-öt, vagy például feco blogján is szétnéztem már) A kérdésre konkrétan nem emlékszem, de proxy ARP-hez kapcsolódó kérdés volt – megvan a könyv pdf változata, beírtam keresőbe, nem adott találatot. Másik ilyen kérdés az EtherChannel-hez tartozott, hogy a show etherchannel 2 port-channel kimenetében, a Load oszlop mit jelöl. Erről a parancsról, egy példa van a könyvben, és ezt a részt egy szóval sem említi. [kép]

Nem vagyok az a fajta ember, aki hőbörög az ilyen teszteken, hogy mert biztos az volt a sz@r. De itt eléggé unfair helyzettel találtam szemben magam. Csak, hogy perspektívába helyezzem (és ezt muszáj leírnom) 811 passing score-nál 790-et értem el (és az előző vizsgán is hasonló eredményem volt :/ ). Ha a fent említett két kérdés közül, valami normálisabb lett volna, átmegyek.. Mindegy, nem adom fel. Jövő hónapban megint megyek (ez már inkább pénz kérdés), addig meg próbálok 110%ra készülni.. de így nem tudom, hogy az elég lesz-e..

üdv

Új hozzászólás Aktív témák