Új hozzászólás Aktív témák
-
wounton
csendes tag
Helyi szolgáltató és valószínűleg egy gépre van az alap net beállítva, mivel MAC változás után nem is tudtam használni. Erre küldték a PPPoE belépési adataimat.
Arra gondolok, hogy a router még azonosítás nélkül kapja meg a netet, ezért nem is tudja azt wifi továbbosztani normálisan. A PC-n meg hiába lépek be, az már nem hat vissza a routerre. Bocs ha hülyén fogalmazok vagy írok, de elég laikus vagyok a témában.
Mindenesetre felhívom a szolgáltatóm hogy mondjon erre valamit.
-
wounton
csendes tag
PC csere után a szolgáltatóm nem állította be az új MAC adrressemet, hanem azt mondták hogy használjam a netet PPPoE belépéssel. Így működött is eddig.
Azonban szeretném ezt a netet megosztani a routeren keresztül, azaz hogy a PC-n továbbra is legyen net, de wifin keresztül a telefon is lássa.
Így bedugtam a netet a routerbe illetve összekötöttem a PC-t a routerrel. PPPoE belépés után van is net a PC-n, viszont a wifire nem tudok csatlakozni a telefonnal, hiába villog a lámpa és látja a wifi hálózatot a telefon. Lehet ennek az oka hogy PPPoE azonosítást használok?
-
wounton
csendes tag
Sziasztok.
Minap próbáltam wifi-t csiholni a fent említett 3925-ös készüléken.
192.168.0.1-re felléptem és beállítottam mindent, amit a kézikönyv ír. A telefon látja is hálózatot (Link lámpa is villog), viszont az Istenért nem tud rá csatlakozni az általam átállított jelszóval. Van egy gyanúm hogy miért...
Jelenleg a kábeles net a router-be van dugva, onnan megy át a számítógépbe. Az internethez a gépen azonban PPPoE protokollal kell csatlakoznom (user/pass). Jól sejtem hogy a telefon azért nem tud csatlakozni a router wifihez, mert PPPoE-t kell használnom a gépen? Ha igen, ezen gondolom segít majd, hogy ha felhívom a szolgáltatómat hogy ugyan állítsák már át a MAC address-emet és automatikusan csatlakozzon a netre a gép...
Előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest