- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
Új hozzászólás Aktív témák
-
fil
őstag
válasz
ping_win #782 üzenetére
"Ha megnézed a HGW forráskódját ..."
Ennyire még nem mentem bele. Majd megnézem. Viszont így ,ha csinálsz egy backupot ,abban lehet ,hogy át tudod configurálni és visszatölteni?
"... Egy régebbi FW frissítéskor nekem minden elszállt az EPCből, még a jelszó is. ..."
Áááá...Ez gáz.
Van több routerem a munkahelyemen is (igaz nem Cisco) 10-évre visszanézve ilyen nem fordult elő.
"Azt meg hogy jól csinálja... én inkább azt mondanám, hogy fejlődik és alakul. "
Akkor neked több a tapasztalatod. Nekem még csak egy hónapja van meg ,eddíg O.K.
"Az meg hogy home kategóriájú. ... "
Mind azok ,amit a szolgáltató így kiad. Ne legyen kétséged. Egy buta modemnél az egyszerűsíti a helyzetet ,hogy mögé akármit tehetsz. Sőt kell is...
De a felhasználók döntő többsége nem akar (nem tud) semmi mást mögé kötni. -
fil
őstag
válasz
ping_win #780 üzenetére
" a statikus DHCP-t EPC-re bízom. Mondjuk ha szoftverfrissítés lenne, akkor nem tudom megtartja-e."
Szerintem meg kell ,hogy tartsa. FW frissítéstől router nem vesztheti el a beállításokat (meg le is lehet menteni...)
"legegyszerűbb az lenne, hogy ha Bridge módba lehetne állítani az EPC"
Nem lehet - szerintem - nincs is benne ilyen opció...
Meg gondolj bele ,van 4 portja (a wifit most hagyjuk ki) melyikkel kapcsolódna össze. Ez egy "Home" kategóriájú router ,nem szabad túl bonyolult dolgokat várni tőle. Amire tervezték azt jól csinálja... -
fil
őstag
válasz
ping_win #778 üzenetére
Próbálj meg abban gondolkodni ,hogy az EPC-t nem tudod a linksy alá begyűrni ,mert az áll a "sor" elején. Minden további eszköz hozzá kapcsolódik.
Ha az a gond ,hogy nem akarsz még egy kábelt kihúzni ,miért nem használsz egy utp elosztót. Gigás lan-ra nem jó ,de 100-as-hoz igen. Vagy wireless-bridget ,bár az bonyolultabb egy kicsit. -
fil
őstag
válasz
ping_win #776 üzenetére
Valami nekem nem világos. Leírom ,hogy én ,hogy értem a topológiát.
A switch nem befolyásol semmit. Tehát az lehet az IPTV és az EPC között. A switchre is rádughatsz bármit és az EPC szabad portjaira is ,az mind egy szubneten lesz. Az ip-t az EPC-től kapják. Az EPC vagy a switch valamelyik portjára rádugsz egy routert, akkor annak a WAN-ja szintén az EPC hálóján lesz. A Linksys lan-ja pedíg egy másik szubnet. Annak a forgalmát a Linksys fogja routolni kifelé. A Linksys a saját lanjára oszthat csak dhcp-vel címeket így nem zavar semmi senki. A két wifivel kell csak vigyázni ,hogy ne okozzanak interferenciát. Az IPTV-nek az EPC szubnetjén kell maradnia. -
fil
őstag
válasz
ping_win #774 üzenetére
Nem jó ötlet az ,hogy az EPC ne legyen DHCP szerver. Gondolom ez zavarhat be az IPTV-nek.
Nálam is van egy router mögötte. Mindkettő DHCP szerver ,de eltérő LAN subnettel. A belső (M0n0wall) wan-ja az ECP lan-ján lóg ,onnan kap dhcpvel címet. A lanja bridgeleve van a wifi-jével és ez egy 10.0.0.0/24-es szubnet. Így működik minden és nincs zavar
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest