Új hozzászólás Aktív témák
-
ping_win
csendes tag
Ha megnézed a HGW forráskódját böngészőben benne van az opció.
<input type="hidden" name="preWorkingMode" value=1>És a hozzátartozó rész:
if(cf.preWorkingMode.value == 1)
secMode = "router";
else
secMode = "bridged";Más kérdés, hogy nyílván rejtett. Az alap eszközben meghagyták ezt a lehetőséget, csak a szolgáltatós egyedi szoftveresekben van "elrejtve".
Egyébként akkor gondolom az első portja működik csak, nekem ez a logikus.
Egy régebbi FW frissítéskor nekem minden elszállt az EPCből, még a jelszó is.
Azt meg hogy jól csinálja... én inkább azt mondanám, hogy fejlődik és alakul.
Voltak szomorú estéink... hol én szidtam, hol EPC vágott vissza egy kis "nincs nettel"...
Az meg hogy home kategóriájú. Én nem kértem új modemet, jó lett volna a régi is -
ping_win
csendes tag
Igen, valószínű, hogy ezt kell fogadjam, csak nem akarom könnyen!
Vagy az a legegyszerűbb, ha kompromisszumot kötök és a statikus DHCP-t EPC-re bízom. Mondjuk ha szoftverfrissítés lenne, akkor nem tudom megtartja-e.
A legegyszerűbb az lenne, hogy ha Bridge módba lehetne állítani az EPC-t és úgy már rámenne a Linksys, de gondolom az meg a IPTV kárára menne. -
ping_win
csendes tag
A Switchnek a Linksys-el kéne azonos alhálóban lenni.
Remélem valamennyire átadja a dolgot.EPC----------------| <- Switch | <- IPTV
---------------------- | <- PC2
||
Linksys----------- | <- PC
-----------------------| <- Wifi
-----------------------| <- Wifi Printer
-----------------------| <- NASEbbe az összeállításba kéne az EPC-t bevarázsolni úgy, hogy a Linksys-en lévő Switch-hez kapcsolt gép is egy subneten legyen a Linksys-en lévőkkel. Valójában ez megy is, csak a strean nem megy át.
A Switch és az EPC között van 20m, tehát nem tudom a Switch-et a router elé berakni. Köti a NAS.
Ugye a Switch-et dughatnám a Linksys-re is. Az semmivel nem lenne jobb TV szemszögből, sőt...
Nincs interferencia EPC Wifi off.
Ha a Linksys Bridge-lt módban van, akkor inkább azt nem tudom, hogy mit nem enged át a Linksys, amit EPC igen? Vagy mennyiben különbözik a dgw? -
ping_win
csendes tag
Oké, de mi van akkor, ha azon a kábelen, amin az IPTV is lóg még 1 gép is szeretne lógni? :-) (Van még 1 switch közte)
Ha külön hálóra rakom az IPTV-t akkor a gép is külön lesz ügye a többitől, ami mondjuk egy hálóban lévő NAS és Wifi printer esetén nem túl nyerő... :-)
Tudom, húzzak még 1 kábelt..., de nem szeretnék még 20 métert végig húzni mellette mégegyszer...
Tudom, túl nagyok az igényeim -
ping_win
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Vannak álmaim, no de ehhez sajnos vannak tippjeim is, hogy így nem működhet.
Van egy a témacímből már jól ismert T-s EPC3925-öm, mögötte van egy Linksys E2000-es (ez már az inkább Cisco emblémát rakjuk ki típusú) routerem Tomato FW-vel.
A Linksys kezel mindent (VPN, bash scripteket futtat, WOL, stb.).
Szerettem volna azt megvalósítani, hogy ha már van egy ilyen remek gigabites "switch"-ünk EPC néven akkor használjuk a portjait, de közben az eddigi hálónk ne sérüljön.
Linksys-nél Tomato-ban be lehetett állítani azt, hogy Bridge-je a WAN portját, tehát 1 hálózatba kerüljön a EPC-vel. Eddig mind szép és jó, de innentől kezdve ugye két DHCP szerverünk van és hát az nem túl egészséges egy alhálóban. Miután én nekem szükségem van a Tomato DHCP kiosztásaira (főleg a WakeOnLan és a Shell scriptek) miatt, ezért azt hagytam meg és lelőttem a EPC-ben lévő DHCP szervert.Jelenleg így áll a helyzet, 192.168.1.50-en van az EPC és 1.1 -en a Linksys-em.
Netem van, bármelyik eszközre is dugok rá, még a statikus-t is megkapom a Linksystől akkor is, ha az EPC-re dugom be.Viszont az IPTV-m innentől kezdve az istenért nem akar működni.
A műsorújság lejön, látom mi menne a tévében és láthatóan kap IP-t is. Állapothoz Csatlakoztatva-t ír. Viszont aktuális műsort nem látok. Díjmentest igen.
Megpróbáltam azt is, hogy Tomato-ban dnsmasq konfig fájlban átírtam, hogy az SetTopBox a 192.168.1.50 (EPC-t) kapja meg alapértelmezett árjáróként, de úgy sem működik. (IGMP és UDproxy is engedélyezett a Tomato FW-benÖMi lehet szerintetek ilyenkor a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bittorrent topik
- Milyen széket vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Linux kezdőknek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Bestbuy játékok
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged