Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ping_win

csendes tag

válasz fil #781 üzenetére

Ha megnézed a HGW forráskódját böngészőben benne van az opció.
    <input type="hidden" name="preWorkingMode" value=1>

És a hozzátartozó rész:
    if(cf.preWorkingMode.value == 1)
    secMode = "router";
    else
    secMode = "bridged";

Más kérdés, hogy nyílván rejtett. Az alap eszközben meghagyták ezt a lehetőséget, csak a szolgáltatós egyedi szoftveresekben van "elrejtve".
    Egyébként akkor gondolom az első portja működik csak, nekem ez a logikus.
    Egy régebbi FW frissítéskor nekem minden elszállt az EPCből, még a jelszó is. :)
    Azt meg hogy jól csinálja... én inkább azt mondanám, hogy fejlődik és alakul. :)
    Voltak szomorú estéink... hol én szidtam, hol EPC vágott vissza egy kis "nincs nettel"...
    Az meg hogy home kategóriájú. Én nem kértem új modemet, jó lett volna a régi is :D

• ping_win

csendes tag

válasz fil #779 üzenetére

Igen, valószínű, hogy ezt kell fogadjam, csak nem akarom könnyen! :)
    Vagy az a legegyszerűbb, ha kompromisszumot kötök és a statikus DHCP-t EPC-re bízom. Mondjuk ha szoftverfrissítés lenne, akkor nem tudom megtartja-e.
    A legegyszerűbb az lenne, hogy ha Bridge módba lehetne állítani az EPC-t és úgy már rámenne a Linksys, de gondolom az meg a IPTV kárára menne.

• ping_win

csendes tag

válasz fil #777 üzenetére

A Switchnek a Linksys-el kéne azonos alhálóban lenni.
    Remélem valamennyire átadja a dolgot.

EPC----------------| <- Switch | <- IPTV
    ---------------------- | <- PC2
    ||
    Linksys----------- | <- PC
    -----------------------| <- Wifi
    -----------------------| <- Wifi Printer
    -----------------------| <- NAS

Ebbe az összeállításba kéne az EPC-t bevarázsolni úgy, hogy a Linksys-en lévő Switch-hez kapcsolt gép is egy subneten legyen a Linksys-en lévőkkel. Valójában ez megy is, csak a strean nem megy át.
    A Switch és az EPC között van 20m, tehát nem tudom a Switch-et a router elé berakni. Köti a NAS.
    Ugye a Switch-et dughatnám a Linksys-re is. Az semmivel nem lenne jobb TV szemszögből, sőt...
    Nincs interferencia EPC Wifi off.
    Ha a Linksys Bridge-lt módban van, akkor inkább azt nem tudom, hogy mit nem enged át a Linksys, amit EPC igen? Vagy mennyiben különbözik a dgw?

• ping_win

csendes tag

válasz fil #775 üzenetére

Oké, de mi van akkor, ha azon a kábelen, amin az IPTV is lóg még 1 gép is szeretne lógni? :-) (Van még 1 switch közte)
    Ha külön hálóra rakom az IPTV-t akkor a gép is külön lesz ügye a többitől, ami mondjuk egy hálóban lévő NAS és Wifi printer esetén nem túl nyerő... :-)
    Tudom, húzzak még 1 kábelt..., de nem szeretnék még 20 métert végig húzni mellette mégegyszer...
    Tudom, túl nagyok az igényeim :DD

• ping_win

csendes tag

Üdv Mindenkinek!

Vannak álmaim, no de ehhez sajnos vannak tippjeim is, hogy így nem működhet. :)

Van egy a témacímből már jól ismert T-s EPC3925-öm, mögötte van egy Linksys E2000-es (ez már az inkább Cisco emblémát rakjuk ki típusú) routerem Tomato FW-vel.

A Linksys kezel mindent (VPN, bash scripteket futtat, WOL, stb.).
    Szerettem volna azt megvalósítani, hogy ha már van egy ilyen remek gigabites "switch"-ünk EPC néven akkor használjuk a portjait, de közben az eddigi hálónk ne sérüljön.
    Linksys-nél Tomato-ban be lehetett állítani azt, hogy Bridge-je a WAN portját, tehát 1 hálózatba kerüljön a EPC-vel. Eddig mind szép és jó, de innentől kezdve ugye két DHCP szerverünk van és hát az nem túl egészséges egy alhálóban. Miután én nekem szükségem van a Tomato DHCP kiosztásaira (főleg a WakeOnLan és a Shell scriptek) miatt, ezért azt hagytam meg és lelőttem a EPC-ben lévő DHCP szervert.

Jelenleg így áll a helyzet, 192.168.1.50-en van az EPC és 1.1 -en a Linksys-em.
    Netem van, bármelyik eszközre is dugok rá, még a statikus-t is megkapom a Linksystől akkor is, ha az EPC-re dugom be.

Viszont az IPTV-m innentől kezdve az istenért nem akar működni.
    A műsorújság lejön, látom mi menne a tévében és láthatóan kap IP-t is. Állapothoz Csatlakoztatva-t ír. Viszont aktuális műsort nem látok. Díjmentest igen.
    Megpróbáltam azt is, hogy Tomato-ban dnsmasq konfig fájlban átírtam, hogy az SetTopBox a 192.168.1.50 (EPC-t) kapja meg alapértelmezett árjáróként, de úgy sem működik. (IGMP és UDproxy is engedélyezett a Tomato FW-benÖ

Mi lehet szerintetek ilyenkor a gond?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés