Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple Watch
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
- Pulzust is mér az Apple AirPods Pro 3
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
"Sokan hiányolták, hogy a CIS topiknak nincs első hsz-e, ráadásul tényleg hasznos lenne egy összefoglaló a programhoz, ezért most megszületett, használjátok egészséggel, remélem, néhányotoknak könnyít az életén és a "Sárkány" használatán!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lóri papagáj
csendes tag
Szia!
Kizárólag az AV rész vírusminta-frissítési mechanizmusára gondoltam, amik elsősorban a lassú, Pentium 3 osztályú és kevés memóriájú gépeket rendkívül igénybeveszik. Tulajdonképpen nem az adatbázisfájl letöltési mérete a baj, hanem hogy egyenként fésüli össze a letöltött, verziószámukat tekintve eggyel mindig növekvő frissítő vírusminta-fájlokat a már gépen meglévő adatbázissal, úgy értem, ha a különbség mondjuk 296 fájl az aktuális vírusminta-fájl verziójához képest, akkor annyiszor fog egy közel 100 MB-os, egyre növekvő fájlt létrehozni a nullából, ez a bases.cav fájl, hosszabb-rövidebb várakozási időkkel az egyes összefésülések során. Egy hosszabb, soklépcsős frissítés így lassú gépen több, mint egy óra, intenzív processzor- és lemezhasználattal. (Persze mondhatod, ezeknek a hardvereknek kuka kell.)
Sokan rágják a Comodo fejlesztőinek fülét hónapok óta a fórumokon az offline adatbázis időközönként kiadott hivatalos, telepíthető verziójáért, eddig hiába (az Avast a sajátját ki szokta adni, sőt, tudomásom szerint a telepítőjük mérete is mindig növekszik, ahogy nő az adatbázis - bár ezt mélyebben nem vizsgáltam, márrmint hogy a programmal mindig a telepítő dátuma szerinti friss adatbázis települ-e -, plusz az online frissítési metódusuk is ügyesebb, lassú gépek előnyben). Remélem, precízen fogalmaztam meg, semi többre nem gondoltam a gépigénnyel kapcsolatban.
Végülis ezt egy hozzáértő áthidalhatja úgy, hogy ha van már frissített bases.cav fájlja, csökkentett módban elindítva a célgépet, lecserélheti a fájlt és így kevesebb frissítéssel megússza. De hogy pozitívumot is mondjak, nekem az Avasttal van fenn együtt a CIS, ami neki nem összeférhetetlen, és a CAV általában majdnem mindig mindent "egy körrel" előbb érzékel. Szerintem nem voltam igazságtalan

Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Diablo 3
- Battlefield 6
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen routert?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- Panasonic CF-20 ütésálló, ipari notebook & tablet számlával, garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi