- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
modemshop
csendes tag
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #10436 üzenetére
Na és most meglepődtél? UPC "egyeduralma" véget ért, itt a sötét időszak hála Diginek. Már ahol, mert itt a VII-ben még mindig a chello a legjobb ár-érték arányú választás.
Amúgy amikor meg pár éve lemondtam az HBO-t mert egy szar és nem kell, akkor kissé hallatszott szegény üfis hölgyeményen hogy felolvassa a szöveget hogy "De hát az HBO-n mindig a legújabb filmek vannak reklámok nélkül bla-bla-bla..." Na igen a neten is csak több és olcsóbb
Mondtam neki ne is fáradjon nem kell a szöveg, lemondom és kész de még utána is erősködött valami akicós árral. Aztán persze sikerült 2-3 perc alatt elmondani neki hogy TÉNYLEG nem kell.
Ez a társasházi kedvezmény így eleinte jónak tűnik, de hosszú távon sztem bukó.
-
g@bo
nagyúr
válasz
jerry311 #10207 üzenetére
nekem 700-800 mb, pedig a szerver /ftp/ tolná 5 mb/sec is...
torrent is röhej, 500 seeder, és 12 höz csatlakozik, igy rohad is le a az adat vagy 120k val.
ehhez nem kell silver csomi.
egyre drágább a upc, tavaly 10900 volt a tv net teló, most 12790.
nem változott semmi, csak a net lett papiron gyorsabb, amit hüjére korlátoznak.
ez kaki.
-
Torry
addikt
válasz
jerry311 #10151 üzenetére
Silver van.
Akkor úgy néz ki, várunk kitartóan
Más:
Attól lehet ping ingadozásom, ha 3 laptop van wireless-en a routeren?Elég értelmetlen a kérdés, csak azt vettem észre, ha a másik 2 laptop nem megy, akkor is néha 1mp-re felmegy a ping 90-110-re aztán visszaesik 20-30-ra.
Ez mitől lehet? -
tomp
félisten
válasz
jerry311 #10134 üzenetére
Nem dobja el. Mellette van egy funkció, hogy a titkosítatlan kapcsolat engedése. Na nekem ez nincs bepipálva, azaz nem engedi. Mégis a külföldi nyitott torrent is megy. pl ma 2MB/s-el.
Oké néha nem akar beindulni, csak kb 10-20KB-al szed. Na ilyenkor pipa be, és pár perc múlva már gyorsul is. Ha ez megvan, pipa ki, és tartja a jó sebességet.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
jerry311 #10028 üzenetére
Mint már írtam, sikerült amit írtál, és megvan a 3 külső IP.
Most viszont beleütköztem valamibe, ami miatt lehet, hogy vissza kell álltanom 1 IP-re a 3 gépet.
Ugyanis a megosztások így nem működnek. Gondolom mivel így nem egy alhálózatban vannak a gépek, nem is lehet megoldani -
[CS]Blade2
addikt
válasz
jerry311 #10119 üzenetére
Gondoltam, hogy nem ér semmit, de mindent meg kell próbálni.
Amúgy a titkosítás "erőltetve" van állítva, és így is csak max. 500K.
Teljesen össze vissza van az egész. Semmitől nem függ. Néha elindul a feltöltés 20-30K-val már megy is szépen vissza 1-2K-ra. És nem a seed-el van a baj, mert az van rendesen 1000+ seeder, és akkor sem jön a cucc, ha 10 leggyorsabb torrentet rádobom. -
-
Zirowe
nagyúr
válasz
jerry311 #10008 üzenetére
nVidia chipset+nVidia firewall??
Hát.. Nekem intel chipsetem van és nvidia videókártyám (laptopról van szó),alap windows tűzfal kikapcsolva, zone alarm-ot használok.
De nem ezekkel lehet a gond,hiszen,ha nem az otthoni netet használom ugyanilyen beállítások mellett,akkor crc hiba mentesen jönnek le a dolgok:SSzerintem ebből format c:\ és win reinstall lesz:S
-
-
macikos
addikt
válasz
jerry311 #9609 üzenetére
A TCPOptimizer-t használtad már? Érdemes lefuttatni, sokat dob a sebességen. http://www.speedguide.net/downloads.php
A másik pedig a Connection Limit Patch: http://www.speedguide.net/read_articles.php?id=1497 (Ezt csökkentett módban kell futtatni)
Bocs, ha már ismerted ezeket
A többiek is kipróbálhatják.
-
-
g@bo
nagyúr
válasz
jerry311 #9608 üzenetére
ok, de idővel nemtudsz felfelé ívelni, elfogy a csomag, terelgetnek, és szépen lehúznak manival.... nomeg, a nagyobb sáv mellé is megkapod a masszív p2p szűrést is, szal....
jó business ez, nekik.
mondjuk, 3600é a 2/1 csomi nem rossz, datanet yoneked 1696/256 2964 ruppóé.... hát nemtom. az a 256 up nagyon gány..
-
shabbarulez
őstag
válasz
jerry311 #9578 üzenetére
Az USA-ban is csak földfelszíni műsorszórást kapcsolják le, ahogy nálunk is vagy Európa szerte ez fog megtörténni pár év múlva. A kábelre semmi törvényi szabályozás nincs ilyen tekintetben. Ott a sávszél gazdálkodás és a technológia verseny ösztönzi a tulajdonosokat arra hogy az analóg egyre inkább kiszoruljon a kínálatból. Aztán ha már eléri az a kritikus tömeget hogy már annyira lecsökkent az előfizetőszám hogy nem éri meg gazdaságosan fenntartani akkor majd ott is kileheli a lelkét.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
jerry311 #9480 üzenetére
így már értem
4csatornát összefogva 200/108megabitet lehet nettóban osztani
8csatornát összefogva meg 400/108-atviszont akkor ebből a DOCSIS 3ból a jelenlegi userek semmit sem vesznek észre
mivel náluk marad a jelenlegi DOCSIS 2-es modem
pedig ha a modemeket lehetne DOCSIS 3-ra frissíteni akkor a jelenlegi csomagok sebessége simán kínálható lehetne P2P-re is és befejeződne a nyávogás -
TeeJay
félisten
válasz
jerry311 #9473 üzenetére
egy CMTS 1 DS frekit tud nyújtani vagy többet is?
ezek alapján akkor úgy gondolom nekünk a faluban max 1 ilyen CMTS lehet mert a többi doboz tényleg kábeltévés erősítő csak
tehát akkor DOCSIS 3.0 annyiban hoz javulást hogy 1 DS freki esetén nem ~50/30megabiten osztoznak majd az előfizetők hanem 4csatornát összefogva 200/108megabiten 8csatornát összefogva meg 400/108-onha maradnának a jelenlegi 2-10-20megás csomagok akkor P2P-en is közel maxon ki lehetne szolgálni mindenkit
-
TeeJay
félisten
válasz
jerry311 #9471 üzenetére
akkor azt akarod mondani hogy a CMTS-ek tudják a DOCSIS 3.0-t csak egy szimpla frissítés kell rá és már kész is? én azt gondoltam hogy mindenhol ki kell majd cserélniük a HW-t plusz még a modemeket is az előfizetőknél akinek akkora sebességű csomagja lesz.
másik kérdésem az lenne hogy ez a CMTS optikán lóg a gerinc/nagyobb központ felé vagy koaxon? illetve hogy akkor ezek szerint a jelenlegi ~50/30megabites osztott kapacitást(eurodocsis2.0) 1 CMTS látja el az azokba csatlakozó koaxon az előfizetők felé?
ahogy így gondolkozom nálunk a faluban 3-4ilyen földből kijövő nagy UPC építmény van, legalább 1,5méter magas meg 1méter széles fehér fémdoboz betonalappal és külön tápot kap a villanyoszlopról, de raktárhelységről nem nagyon tudok.csak azért érdekel ez mert ADSL vagy Chello között lehet választani nálunk és bár rokonoknak Chello van és nincs vele bajuk
P2P itt is szűrve van elég szépen... bár szerencsére 1.9-es uTorrent UTP-vel meg tudja kerülni és úgy közel maxon megy a sáv. -
TeeJay
félisten
válasz
jerry311 #9449 üzenetére
arról írnál valamit hogy egy községben hogy történik DOCSIS 3.0-ra a fejlesztés a közeljövőben?
gondolom a község közepén van ilyen CMTS és abba átcserélik a régi eszközt újra és máris a koaxon 400/120megabiten osztoznak az előfizetők a mostani 50/30helyett?
vagy több eszköz is van és N x 50/30-on osztoznak később pedig N x 400/120-on fognak?
ez ami még nem világos nekem hogy az osztott kapacitást hogy értik kábelnetnélvagy ezen az X megabiten az egész Egri körzet osztozik és egerben van csak ilyen CMTS meg társai?
-
Dexar007
veterán
válasz
jerry311 #9332 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz, mivel amikor megrendeltük a 10/2-t akkor még a 20/3-as 9000-9500körül volt asszem és annyit meg nem ér meg...
de mivel most 10/2 van, és nem mondhatjuk azt hogy hé aggyátok 6000-é..mert akkor persze maradtunk volna a 10/2-esben de mivel 500Ft a 2x gyorsabb net ezért miért ne.. -
enterlaci
senior tag
válasz
jerry311 #9176 üzenetére
Ha nem tod, akkor beszélj velük és köss egy szerződést, már úgy sincs hűségnyilatkozat. Én most beszéltem velük 1 hete, amúgy régi ügyfél vagyok.. A weboldalra természetesen én is kiírnám, mert az aláírt papírokon rögzíteni kell a feltételeket.
Egy-két dolognak utána kellene nézni jogilag persze, de talán én is rögzíthetem a telefonbeszélgetést, amit a bíróságon saját példányként be is nyújthatnék... Okos a rendszerük, de szerintem vannak benne hézagok, de biztos te is halottál már ügyvédekről, akik az én igazamat fogják védeni. Az előzményeim alapján lásd, hogy nem az internet lemondás a lényegi mondanivalóm tárgya, hanem a kedvezmények esetleges visszatartása a hangsúlyos. Lemondani csak az nem tudja aki nem is akarja. -
erdoke
titán
válasz
jerry311 #9023 üzenetére
Nekem is emelték a TV-t 1300 Ft-tal. Elolvastam a szerződést (ami egyébként inkább egy gentlemen's agreement, mert alá nem írtam semmit), de ettől még lehet kevéssé szimpatikus, hogy közel másfélszeres az ár egyik napról a másikra, nem? 2700 Ft decemberben, 3990 Ft januárban. Nekem kicsit durva, több mint 9 éve vagyok folyamatosan UPC előfizető. Ha nem tudom egyszerűen megoldani, hogy a mostani "új előfizetőknek" szóló 2800 Ft-ot fizessem havonta, viszlát.
-
FefeeX
veterán
válasz
jerry311 #9026 üzenetére
Sokan nem töltik ki, holott megtehetnék, de ez megin a magyar mentalitás, mint hogynem megyek el szavazni, stb... Szóval innentől kezdve értelmetlen az egész, hogy mindenki azon van hogy:
1. úgysem érünk el vele semmit, nem töltöm ki, megspórolok 1!!! percet
2. majd kitölti úgyis más, pont azon az egyen úgysem múlik, megspórolom azt az 1 percet... -
törölt tag
válasz
jerry311 #8994 üzenetére
Én sem vagyok rajta a listán.... egész 17 ker nincs rajta....
de ettől függetlenül itt már szinte mindenhol rendelhető .
Én péntek este hivtam az értékesítő csajt, szombaton jött szerződéssel.... és tegnap jöttek kötni. Fél óra... szép rendes munkát végeztek, minden kábel a nut mögött.... ügyesek, komplett felszereléssel... létrát is hoztak stb..... csak pozitív eddig minden.... viszont már nincs ingyen a HBO
-
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #8914 üzenetére
Ehhez vmi tököm kódot kell asszem megadni hogy be tudj lépni, múltkor be akartam lépni de nem tudtam már a kódot (korábban már volt), ezért kértem h küldjön másikat.
Erre két nap múlva küldtek is, a postaládámba, levélben.
Hogy lehetnek ilyen hülyék hogy nem e-mailt küldenek, hanem képesek pénzt kiadni erre is? -
pigsty
aktív tag
válasz
jerry311 #8136 üzenetére
na igen, de csak a populáris dolgok, és gyakorlatilag csak azok. technikailag valóban a torrent jobb.
Bár az is igaz, majomparádén, ncoren még nincs regem, lehet, ott több ember, több fajta anyagot rak fel?
Nagyon zártkörű az egész....
(Csomó új DVd nincs rajta, így pl Márairól szóló emigráns, Kerekek és lépések, a másfélmilliólépés is bajosan.... ezek mind 2008-as kiadások...) -
g@bo
nagyúr
-
erdoke
titán
válasz
jerry311 #8066 üzenetére
Ha ez így nézett volna ki, amikor váltottam, eszembe se jutnak. Tudom, hogy a többség még mindig nem fájlcserél, és a 70 % túlzás, de egy 10 %-os visszaesés se talál boldog fülekre...
Az én ismeretségi körömben folyamatosan nő a fájlcserélők aránya, már az 50-es korosztály is próbálgatja. -
Apollyon
Korrektor
válasz
jerry311 #8051 üzenetére
Felfelé vhogy nekem is fullon megy, nem véletlenül van az egyik trackeren 1,5 TB+ feltöltésem 17-es aránnyal
Csak a letöltés a gáz ahogy néztem, most is kemény 50K-val jön a Sarah Connor.
De most ilyenkor este már megint gyorsabb a böngészés meg a jútub is, meg nem szakadozik a net.
Biztos már aludni mentek Pistikéék. -
Laraxior
titán
válasz
jerry311 #8053 üzenetére
3 hónap alatt 1900GB
noh mindegy..leleményes az ember..akkor is meg fogom csinálni az 1000GB/ hónapot
Nem is olyan sok ez
ha van akkor miért ne használjam... különben is a HD-DVDk korában mi az a 300GB... fittyfene. ***** - Warez
Kérdem én...emberek ülnek az UPC székében odafennt? Gondolom csupa vénember akik bele se gondolnak miket lehet leszedni netről. Csóró banda komolyan mondom. Úgy megy a szerződéskötés mint a piacon. Mihelyst megemlitem a másik szolgáltató szót máris elengedtek 2-3ezer forintot...
Azonfelül hogy egy kis pozitívat is emlitsek,megbízhatóan látják el a dolgukat. Még nem volt olyanhogy megszakadt volna a net.[ Módosította: 7 ]
-
horicz
csendes tag
válasz
jerry311 #8035 üzenetére
Ok. Nyertél, tied a pont.
Ezt betudom a munkahelyi netem gyorsaságának(szűrőinek?). Az első linkedre kattintva 5 perc után is csak az első 100 hszt látom.(még a legördülő menüben is!!!)
Részemről lezárva, de ha ennyi energiát fektettél volna a kérdésem esetleges megválaszolására, már rég segíthettél volna, ahelyett, hogy kioktatsz.Azért köszi, hogy vagy.
üdv
Horicz
Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- PlayStation 5
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen házat vegyek?
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Okostelefonok és eszközök felújítása, akkucsere, törött kijelző csere, ODA-VISSZA FUTÁRRAL IS!
- ASUS Dual RTX 4060 OC 8GB GDDR6/Garancia 26-07-27/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest