- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Aktív témák
-
hobizoli
nagyúr
''Mit akarsz ezzel mondani?''
Hat csak azt, hogy ez meg az eredeti specifikaciokon belul van...az Intel meg kihagyta a 667-t, szinten vmilyen okbol...
''Szerintem sem sok, de gondolom nem lesz akadálya megnövelni a sebességet az északi és a déli híd között (még a VIA is meg szokta csinálni).''
Igen szokta, de chipcserevel. Feltetelezve, hogy egy az uj ICH-vel valo valo nagyobb sebessegu kommunikaciora i875 mar most eleve fel van keszitve.
''Ez csak azért van, mert magasabb felbontásokban egyre inkább a grafikus kártya lesz a szűk keresztmetszet. Ugyanezért ha 9700PRO helyett 9800PRO-val végzik el az összehasonlítást, akkor relatíve nagyobb a különbség. (És ugyebár feltételezhető, hogy aki csúcsteljesítményű gépet akar, az mindenből a legjobbat akarja.)''
Pont erre irtam valaszkent elore, hogy ra lehet fogni, de akkor a K7+nForce2-nel miert nem limital hasonlo(!) mertekben sem detto ugyanaz a VGA? Erre az egyik legjobb pelda, amikor az egyik teszben a nagyobbik felbontasban fordul a kocka...
Minden feltetel adott, hogy gyorsabb legyen: FSB, RAM savszelesseg, megis nagyobb mertekben lassul, mint SZVSZ azt kene. Tudom hujen hangzik, de olyan erzesem van, mintha most mar maga a CPU lenne a limitalo tenyezo... :DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Ajaj...
''...még a 3 GHz tényleges frekvenciára overclock-olt Athlon-t is elveri. És ez a helyzet csak fokozódni fog, ahogyan a belső órajel tovább nő.''
ezt szerintem gondold/fogalmazd at megegyszer :D
Az EV6 buszrendszer eleve tud 200MHz-t.
Hat nem tom, de azert a 6chatornas izet meg ezenkivul meg a 2-3 PCI-s egyseget kene kiszolgalnia, mikozben pl nyomja az EIDE is az adatokat, az SZVSZ hamar keves lesz.
Az Athlon 64-rol: az AMD szerint a belso valtoztatasok, optimalizaciok miatt mintegy 20-25% nagyobb teljesitmenyt nyujt az azonos Athlon XP-hez kepest, amihez integralt RAM vezerlo hozza ad meg min 5%-t.
Gondolom Ok mar lemertek eleg prg-vel, mi meg csak talalgatunk...
Egyebkent vhol ugy olvastam par hete-honapja, hogy maga a CPU mar kesz, csak a tesztelese folyik sok-sok helyen...
A CW-rol: en (is) tobbet vartam. Valahogy ujra megnezve meg mindig azt latom, hogy DualDDR400 (6.4GB/sec) ide vagy oda, ahogy no a felbontas ugy vesz az FSB FPS elonye, megall a tudomany... pl CW Q3A-nal(!) csokken 7%-t, ugyanitt a NF2-s K7 meg ugy 2.5%-t (es ez itt megcsak nem is egy DDR400-s Barton XP volt...).
A Nature tesztben meg a singleDDR 533-s CPU nagyobb FPS-t ad, mint ez az uj CW-s DualDDR400-s, es ezek a grafikat is megmozgato tesztek altalaban a teljes rendszert nagyban igenybe veszik, nem ugy pl, mint Sandra kisasszony ertelmes grafikonjai... ahogy megno az adatsavszelesseg igeny a febontas miatt, ugy fogy el az elony. Most lehet mondani hogy a VGA ami limital, de ugyanaz a VGA van am a nforce 2-s lapban is, ott meg alig csokkennek az ertekek, legalbbis annyira nem, mint a CW-nal...
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Na en eztet most igy nem ertem kezicsokolom kernemszepen: ez a Canterwood ize, ez is vmi dual DDR cuccos, nem?
Kulonben, hogy a halalba tolt volna ki magabol 48xxMB/sec-s RAM erteket a Sandraval a CPU, hm? Ehhez kepest itt-ott viszont csak hangyf@sznyival gyorsabb ez az uj 800-s FSB-s P4 a regebbi 533-stol. De felbontas novekedeskor SZVSZ akkor is elegge megzuhan az az FPS ertek...
Annak Prescott kodnevu CPU-nak meg -ha jol tudom- vmi 775(?) laba lesz... az ebbe igy meg nemigen fog am bele menni... max kalapaccsal (Hammer :DD).
Egyebkent a TH-n is van mar teszt rola:
[L]http://www17.tomshardware.com/mainboard/20030414/index.html[/L]
Mondjuk az a i875P<>ICH5 kozott fenallo szeduletes, 266MB/sec-s savszelesseg elegge megmosolyogtato... :DD. Alig van am az alulmeretezve...
:DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Jaja, bezony...az a HT okozhat meg erdekes dolgokat.
Azonkivul az integralt RAM vezerlo -ha jol tudom- letilthato lesz, igy a chipset atveheti a vezerlest (DDR-II), persze ez majd nemi latency-vel jar...
Ezt fanatikus izet nem ertem: a P4 Cerkat is van aki csakazertis inkabb megveszi, mert az egy Intel...
Peace.
:DD
hobizoli -
hobizoli
nagyúr
Az XP2700+-l van azonos orajelu, nagyobb L2 cache-l szerelt Athlon is (gyk.k Barton), nem ertem miert nem egybol egy Duron-l vagy Tbird 1400-l vettek ossze...
Amugy erdekes nezni, hogy 640x480-ban valoban sok helyen gyorsabb az uj 800-s FSB-s P4, de 1024x768-ban van ahol a Tbred XP2700+ visszaveszi a vezetest... meg, hogy a felbontas novekedese hol, mennyire(%) csokkenti az FPS-t. Gondolom josokan nyomulnak ilyen CPU-val a gepukben 640x480-ban manapsag...
Kivancsi leszek az uj, 400-s FSB-s Barton-k szinrelepesevel mikepp modosul/akakul majd ez.
A Q3A jo prg (Q3A rulez!), csak kicsit mar regi...ja, Intel-n mindig is jobban futott.
A DDR-II nem egyenlo a dual DDR-I -l.
hobizoli
Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest