Hirdetés

Aktív témák

• hobizoli

nagyúr

válasz DcsabaS #11 üzenetére

Ajaj...

''...még a 3 GHz tényleges frekvenciára overclock-olt Athlon-t is elveri. És ez a helyzet csak fokozódni fog, ahogyan a belső órajel tovább nő.''

ezt szerintem gondold/fogalmazd at megegyszer :D

Az EV6 buszrendszer eleve tud 200MHz-t.

Hat nem tom, de azert a 6chatornas izet meg ezenkivul meg a 2-3 PCI-s egyseget kene kiszolgalnia, mikozben pl nyomja az EIDE is az adatokat, az SZVSZ hamar keves lesz.

Az Athlon 64-rol: az AMD szerint a belso valtoztatasok, optimalizaciok miatt mintegy 20-25% nagyobb teljesitmenyt nyujt az azonos Athlon XP-hez kepest, amihez integralt RAM vezerlo hozza ad meg min 5%-t.
    Gondolom Ok mar lemertek eleg prg-vel, mi meg csak talalgatunk...
    Egyebkent vhol ugy olvastam par hete-honapja, hogy maga a CPU mar kesz, csak a tesztelese folyik sok-sok helyen...

A CW-rol: en (is) tobbet vartam. Valahogy ujra megnezve meg mindig azt latom, hogy DualDDR400 (6.4GB/sec) ide vagy oda, ahogy no a felbontas ugy vesz az FSB FPS elonye, megall a tudomany... pl CW Q3A-nal(!) csokken 7%-t, ugyanitt a NF2-s K7 meg ugy 2.5%-t (es ez itt megcsak nem is egy DDR400-s Barton XP volt...).
    A Nature tesztben meg a singleDDR 533-s CPU nagyobb FPS-t ad, mint ez az uj CW-s DualDDR400-s, es ezek a grafikat is megmozgato tesztek altalaban a teljes rendszert nagyban igenybe veszik, nem ugy pl, mint Sandra kisasszony ertelmes grafikonjai... ahogy megno az adatsavszelesseg igeny a febontas miatt, ugy fogy el az elony. Most lehet mondani hogy a VGA ami limital, de ugyanaz a VGA van am a nforce 2-s lapban is, ott meg alig csokkennek az ertekek, legalbbis annyira nem, mint a CW-nal...

hobizoli

Aktív témák