- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Google Pixel topik
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
Az nem játszik, nem véletlenül akarok FF re váltani, cropon egy landscapet nem éredemes már készíteni úgy, hogy a mobilom sokkal szélesebb látőszöget tud.
Más: Valamilyen bejáratott aksit tudtok ajánlani? Alin jelenleg csak gyanúsakat látok, itthon meg irreális árakat. Köszi.
-
És mi lett a vége?
Én még sosem vettem használt cuccot a neten. Csak parfüm dekantot...már ha az használtnak minősül.De általában próbálok megbízható, sok értékeléssel rendelkező embertől vásárolni. Facebook-om nincs így a Marketplace-el nincs tapasztalatom.
Fotós fórumon láttam már olyat aki jó áron megvett egy régebbi gép+obi kombót...aztán pár nappal később külön árulta őket, kb. 140%-al drágábban mint ahogy vette.
-
Mióta tudom, hogy a NAV csinál kamu esküvőt is, hogy lebuktassa az embereket...azóta semmin nem csodálkozom.
És ilyenkor mi számít bevételnek? Mert ha valaki megvett egy fényképezőt 380-ért mondjuk, most meg eladná 490-ért...akkor ott 110 ezer a bevétel, nem? És ott elvileg akkor nincs semmi kötelezettség. Vagy rosszul értelmezem?
-
-
-
Erre emlékszem, nekem is volt ilyen esetem évekkel ezelőtt. Tegnap is próbáltam eladót elkapni, de csak porszívós embert és hűtőhöz értőt sikerült elkapni. Aztán rohantak tovább.
@ANDROID??? : Megvolt. Annyira nem éreztem vészesen kicsinek. Az R100 (ami ugye mm-re ugyanakkora...) sokkal rosszabbnak érződött. Az R10-et is kipróbáltam, az már érdekes módon nagynak érződött. Úgy értem, hogy az R100-50 párost valahogy meg tudom úgy támasztani a tenyerem alsó részével, hogy jó legyen. Az R10-nél a vastagabb markolat és a picit magasabb váz miatt úgy félúton vagyok. Nem tudok úgy alátámasztani, full marokkal fogva meg nem érzem biztonságosnak.
@zodo: Az f1.4-es obit csak példának írtam.
Nekem még mindig megdöbbentő, hogy egy R50 váz 250 ezer...míg a full frame RP 299. Az 50 rugó is nagy különbség tudom, meg mindenkinek mások a prioritások és elvárások...de régebben nem sokkal nagyobb különbség volt az APS-C és full frame gépek árai közt?
Ha az árkeresőn listázott legolcsóbb R50 kitet nézem (300K) meg hozzá egy 50mm f1.8 obi....az 350K. Ha az RP-t nézem, ott a váz 300K, az 50mm obi 50K...és 70K a kitobi...ha full ugyanazt szeretném mint az előző. Gyakorolatilag a kitobi ára a különbség.
350K vs 420K ....APS-C vagy full frame. Ha szigorúan a 2váz +50mm f1.8 obi kombit nézzük, akkor meg 50 ezer a különbség.
Na, nem vergődök ezen.
Befejezem az agymenést.
-
zodo
nagyúr
Nekem ez volt az első ilyen eset hogy épp beleszaladtam a tutiba.
Mentségemre legyen szólva a hirdetésekből indultam ki ahol már nincs meg a doboz.
Az űrlap sem egyértelmű a "Hol találja meg a sorozatszámot" link 4 termék és 1 doboz fotóra mutat.
Lényeg hogy végül elfogadták és már csak max.10 munkanap van hátra.Amúgy még alig használtam a gépet de teljesen be...tam.
Vettem hozzá még egy akkut így van 3 gyári, smallrig-et, powerbankot, obira szűrűt.
Apróságokat nem is említem, kábelek, töltő a power bankhoz, szaladgálós kistáska, közepes méretű oldal táska, aliról még érkezik QD Sling, 1/4 állványcsavar, táska pánt a karabineres csatjai miatt és lens pen. -
t.imi
addikt
Köszönöm, nézem!
Itt is van róla szó: [link]
Mondjuk ez a hány kép eléggé helyzetfüggő. Lenyomod a gombot sorozatban és el sem engeded, vagy percenként kattintasz egyet.
Pre AF nekem is ki van kapcsolva, ne vadásszon a nyakamban. EVF-et hagyom, ennyire nem remegek pár százalék akku kapacitásért.Gyári akkuban hő, túltöltés, polaritás, stb védelem van, és talán minőségi cellák is.
Összes gyártó gyári akkuja botrányos áron van.
Engem inkább az bosszant, mi kerül egy pl R50 kijelzővédő fóliába 8500ft-ba? 0% elektronika#1858 r3dsnake ez van sajnos, nekem 7700ft-ot megért két hete két év garral az Alzától, most 11.5. A chipes verziót 15k körül találtam, ~annyiért néha szokott lenni gyári is garral.
-
Stitch
őstag
Az utolsó mondatoddal meg is válaszoltad a kérdést.
Nyílván egy gyári akksiban benne van a márka felára is, de azért nem mindegy milyen minőségellenőrzésen mennek keresztül a beépített cellák, legyártott akksik. A Canon kénytelen szavatolni a minőséget a hírnév védelmében. -
t.imi
addikt
Igazán nincs mit!
Repülőben vagyok, utálom ezeket a telefon ficsőröket.
Kijelző 15mp után halványít/ki, EVF 30mp ki, 1 perc után gép kikapcs.
Plusz, néha ezt sem várom meg, ha nincs téma, gép kikapcs. Így jött össze a 370.
Pana G9-nél még el is hittem a 8-900-at, de az 2x ekkora kapacitású akku.
Gyárit még nem próbáltam mit bír.
De, legyen igazad! -
t.imi
addikt
PATONA Platinum Canon LP-E17 USB-C ez 11.5e az Alzánál. Gyári töltő nem viszi, merülést sem jelzi a váz, csak ha lemerült. Ellenben első használat ~370 expo, második még folyamatban.
1200 töltést bír, erről mindenki azt gondol, amit akar
Van egyel komolyabb ebből, az tölthető a Canon saját töltőjével is. [link] -
ANDROID???
addikt
Hazajött, de mivel nem tuti, hogy elfogaják a Cashback -et, addig nem bontom az pár nap, utána lehet kiveszem a zacsiból, de már most éreztem a csomagolással, hogy nagyobb az a súly
Nyilván kibírja az ember..
Viszont azt is nézegetem, hogy a teszt alapján azért olyan nagy hatalmas különbséget pixelkukkolva azért nem okvetlenül ad, lehet rosszul gondolkodok, de a normál kiskerárat tekintve nem okvetelen cserélném "felfelé" R10-ről.
-
zodo
nagyúr
Elmész, kipróbálod abból nem lesz baj.
Ha megnyugtat az enyém is 2007.12 havi úgy hogy elvileg 2006.11. kezdték el értékesíteni ezt a típust. Tesóját az f2.8L IS USM-et 2001.09. míg az f4L IS II USM 2018.06.-ban.
Ehhez azért hozzá tartozik hogy nem tudhatód meddig állt a gyárban, valamilyen lerakatban, boltban ill. ki tudja mennyi tulajdonosa volt és azok mennyit és hogyan használták.Beldar
Nem ismerem de holnap még akciós -44k a Big Shot-al.
240 vége már "ultra zoom" -
zodo
nagyúr
Az jó hely, figyeld Gyetvai Gergely-t neki mindig jó cuccai vannak néha nagyon jó áron.
Én nem szoktam kapkodni, kivétel most az R8 őrület.PuMbA
24-105 f4 IS USM traktor hangú?
Enyém szinte néma.
Nem egy STM hangú de ha nem figyelem nem is hallom.
Na meg mi csak hobby fotósok vagyunk akkora felárért szerintem inkább hallgatjuk és a bokeh is csak sokadrangú, összehasonlítási alap nélkül. -
zodo
nagyúr
Helyedben tuti nem adnék az f4 II-ért plusz pénzt mert annyival nem jobb és inkább az f2.8 felé haladnék.
70-200 F4L IS USM 175k tisztítva 6 hó szerviz garival
24-105 F4L IS USM 150k tisztítva bevizsgálva + rengeteg extra pl 30D gép töltővel 2db aksival, vaku, szűrőEF 24-70mm f/2.8L USM 250k és mind itt az apróban.
-
arn
félisten
A nagyobb szenzor mindig elonyosebb lesz, ha rawval sokat tekergeted, kevesbe kezd el “muanyogosodni” a kep, sok tartalek lesz benne. Ugyanakkor a kisebb obikat olcsobb es konnyebb ugy megcsinalni, hogy a kisebb szenzort kirajzolja (amugy mindket rendszer “full frame”), tehat hasonlo arsavban az mft es a fuji x is jobb obikat kinal. Konnyen elofordulhat, hogy altalanosan a kisebb szenzoros geppel jobb kepek szuletnek hasonlo szett arban az optikai minoseg miatt.
Szerencsere az utobbi idoben a frissebb belepo rf obik mar eleg jok, ha az egesz csomagot nezzuk mas rendszerek eloregedo obiparkjaval szemben, csak egyelore baromi nagy a szakadek ha valamivel jobbra vagysz (pl 50 1.8 vs 1.2). Mar nagyon varom a thirdparty megoldasokat.
Amiben a canon rf szvsz jelenleg erdekes: szuper af rendszer, a vazak relativ kompaktak, a belepo rf obik a meretukhoz es arukhoz kepest jok, konnyu pl egy fix sort megvenni, ha vki erre vagyik, rendszer merete, ara es a kimenet minosege hasonlo az aspc fujixhez. Ha a csucsobikat veted ossze mar lehet mas kovetkeztetesre jutsz.
-
zodo
nagyúr
Gondoltam hogy az f4 miatt de eddig meg azon voltál hogy lehet az is kevés.
Nem ismerem egyik típust sem így biztos nem rábeszélni akartalak.t.imi
Köszi az infót.
Nyilván az elején tesztelgetem, megfontoltabban kattingatók de mindenképp tervbe van egy powerbank beszerzése.
Talán a wifit is érdemes kikapcsolni ha nincs rá szükség. -
zodo
nagyúr
és feeregon
Köszi.
Nekem is úgy volt hogy majd holnap de 19 óráig nyitva vannak, 18 előtt kicsivel itthon voltam, mondom go. 19 óra előtt 10 perccel végeztem.Sigma helyett gondolom nem jó az RF 24-105mm f/4-7.1 IS STM kb. fél áron?
Sima f4 tesót megértem mert még akcióval +200k a Sigmához képest. -
zodo
nagyúr
Ennyiért nagyon jó vétel az R8.
Na jah, nekem ugyan csak alsó polcos 7+ éves Csepel cross trekkingem van de évente cserélni ezt azt már többe van mint egy R8 teli áron.Neked nem jó valamelyik RF fix 2.8-as igaz ezek nem IS típusok pl. 16 vagy 28mm?
Csak mert ugye ha találsz még 220V-ban -20% és mindkettő Big Shot akciós is.
Kell a zoom?
Én zoom mániás vagyok anno az EF 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM-et imádtam.
Ha más nem akkor marad az adapter és valami használt 2.8-as.
Úgy rémlik az említett Tamron jó féle. -
arn
félisten
Ez mindig egy kompromisszum, fenyerosebb obi, nagyobb (es jobb) szenzor, stabilizator… a masik oldalon ott van az ar, meret (suly). Es erosen a teman mulik, hogy mit mivel lehet es kell megloni. Pl mozgo temahoz hiaba van stabod, ha kell az alacsony zarido, vagy hiaba van nagy szenzorod, ha rekeszelni kell a melysegelesseg miatt.
A fixek jok ilyen szempontbol, olcsobbak, fenyerosebbek, konnyebbek, es jobb a kepminoseguk - csereben kevesbe rugalmas oket hasznalni, de a vegeredmeny szempontjabol gyakran megeri, ha nem gond hogy lemaradsz egyket keprol.
-
ANDROID???
addikt
Nikon, ez így erős.
Na az ilyen szutykavári hozzá állással amit leműveltek, teljesen érthető a dolog. Még örülök is, hogy nem Nikont vettem. Volt ilyesmi szituban negatív tapasztalatom, bőven elég volt az is.A Sony is Lengyeleknél szervizeltetett (most nem tudom hogy hol), volt egy kis back focus, elküldték garban Lengyelekhez, pár nap alatt megfordult, és egy matricával az alján hibátlanul jött vissza beállítva.
Az átvevő szerviz budán, tök jól kezelték az egészet, nem volt parasztkodás abszolut nem.Látom, közben bedobtál egy R8 foglalást.
-
ANDROID???
addikt
Nekem A58 volt előtte, nem volt lassú, ott a vázban is de s az obiban is megvolt ami kell, nagyon jól eltalált gép volt, ahoz képest akartam nagyot lépni én is.
Amikor azt vettem, Canonért indultam, de olyan jó árban volt 2 obival és kaptam ajándék 3 év extra gart, hogy el kellett hoznom. Voltak olyan tulajdonságai, mint az akkori Canon gépeknek, csak magasabb kategóriában.Mivel az R50 extra pici, féltem le ejtem, Lumix G9/90, Z50, R10 közt ment az őrlődés. R10 lett (18-45+50fix) végül, eddig nem bántam még meg, a váz szerkezet ennél is magnézium/műa. (gondolok még egy tokra a gépvázra, legyen amiben jobban megsülhet a gép, de védi
)
(mellesleg R8 (340k) a Két obi okosban, minimum +85-100) -
zodo
nagyúr
Itt egy sorozat kép teszt videó.
Simán 80 kép 4-5mp puffer ürítés és megy tovább.Mostani 6D MkII papíron..
6.5 kép/mp (JPEG-ben: 150 kép, RAW-ban: 21 kép)
30-40 kép meg sem kottyan (ezután jön esetleg a pufferelés) ami szerintem bőven elég pl. autó versenyen egy kanyart végig követve.
Minden másra ott a szuper videó képessége amiből végül olyan képet vágsz ki amilyet szeretnél. -
zodo
nagyúr
Szerintem minket mint hobby fotós ez a jellemző nem nagyon fog érinteni.
Ebben a videóban részletezi az R8 képességeit ráadásul adapterrel régi EF obikkal amik elvileg lomhábbak is mint a natív RF társaik.
Kapunk brutális af fókusz rendszert, elektronikus redőnnyel 6 kép vagy elektronikus zárral
40 kép/mp max. a pufferre kell figyelni.
Említ a szupergyors mozgású képeknél némi torzítást de az nem redőny téma.
pl. suhintott golf ütő vagy elütött basball labda -
zodo
nagyúr
Hungexpo ismerős az AMTS révén, igen szitu függő.
Van ahol fényben állnak van hogy eldugott sarokban, auto színe sem mindegy de egész jó képeket tudtam készíteni a EF 24-105mm f/4-el.
Délelőtti témához visszakanyarodva ha RAW-ban is fotóznék akkor némi utó munkával tiszta sor.
Ezért is néztem a 28mm F2.8 STM-et mert apro és jobb egy lépcsővel az F4-hez képest.R8 kapcsán az van írva ....
Eredeti ár: 649.890 Ft
Szülinapi ár: 498.000 Ft
A születésnapi akciós ár mellé, a Canon Big Shot pénzvisszatérítési akciója (-158.000 Ft) is igénybe vehető, így a végső árad 340.000 Ft lesz!
Kizárólag július 25. és 31. között, a készlet erejéig!Kérdés marad-e készleten mert van a Vip Club előfoglalás lehetőség is.
-
zodo
nagyúr
R10?
Használtat már nem akartam venni ha mégis akkor talán RP lett volna kevés expo, szép állapot és egész elfogadható áron de újat akartam.
390k a váz ebből lej ön a 41k visszatérítéssel. 349k
400k az RF-S 18-45mm IS STM kit ebből 53k vissza kapsz. 347k
586k az RF-S 18-150mm f/3.5-6.3 IS STM kit és ebből jön le 76k azaz510k -
zodo
nagyúr
Pár hete kezdtem nézni a MILC gépeket pláne Canon vonalon mert gondoltam könnyebb lesz az ismerkedési fázis a 6D mkII után.
Javarész a kisebb fizikai méret és súly végett mászott be a vásárlási vágy bogár.
Hobby kattintgató vagyok, szintén semmi utómunka max. képnézegetőben megvágom vagy alap simítások.
Aztán rájöttem hogy igen költséges lenne a váltás.
Igaz a fentebb említett szett sem olcsó de ilyen áron talán nagyon sokára lehet újonnan hozzájuk jutni.
R8 meg kb. a mostani gépem tudása, jobb sorozattal és videóval az aksit meg majd megoldom. Ilyen turistáskodó szettnek több mint elég lesz.
Egy jó övtáska szerű cucc kellene még hogy akár tényleg bármikor nálam lehessen. -
zodo
nagyúr
Benne van a lehetőségben, sajnos.
Viszont nem csak R8, hiszen az RP is most lesz a legolcsóbb míg kit-ben ugyan nem sokkal de így is a legolcsóbb áron lesz elérhető.
Valamint ott az összes (1-2 kivétellel amire nem vonatkozik) készleten lévő RF és RF-S obi -20% áron ami szintén nem kevés plusz hab a tortán ha benne van a Big Shot akcióban. -
t.imi
addikt
Szia!
Azt én is néztem, egy nap alatt esett az ára 355? aztan 319. Kb két napot volt 319 és raktáron elérhető státuszban.
Hétfőn v kedden rendelhető és 390. Nekem azt írták, program figyeli a konkurencia árait, és ahhoz mérten állít.
Azóta sem ment 389 alá. Utána lett az r50
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Posta, csomagküldés
- Futás, futópályák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Synology NAS
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen TV-t vegyek?
- Tesla topik
- További aktív témák...
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Edelkrone Slider PLUS PRO Long eladó !
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Eladó egy DZOFILM Pictor Zoom objektív szett: 20 55mm T2.8 és 50 125mm T2.8
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest