Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
12.-én csütörtökön megint hívtam őket és újra ahhoz (vagy egyetlen) ügyfélszolgálatosnőhöz kerültem.
Megint fel akarta venni az adatokat de bemondtam a korábban kapott ügyfélszámomat.
Lényegében nem mondott újat, minden rendben de várni kell mert folyamatosan utalnak.Pénteken céges rendezvényen voltam vidéken, kora délután végre megjött a 3 napos értesítő mail.
-
zodo
nagyúr
Ma már megjelent egy izzadság csepp mert csak vártam türelmesen de ma felhívtam őket mert se pénz sem email.
"Igen, igen minden rendben van de külföldről jön a visszajáró és lehet kell még pár nap."
Mondjuk volt rá 28 napjuk.
Közben elkért pár adatot és létrehozott valamilyen ügyfél azonosító számot, hátha kell a jövőben.
Holnapig lenne a határidő de az lehetne akár ma éjfél is. -
zodo
nagyúr
Nekem még ma sem jött értesítő levél de még nem izzadok ha 3 nappal előtte küldik akkor hétfőn de még kedden is jöhet mert péntek 06.-ra ígérték.
Na igen, nem hiszem a következő cégek akció nagyobbat szólnának mint amit a 220Volt
művelt. Feltéve ha minden kiszemelt tétel raktáron volt + benne volt a Big Shot akcióban és ne adj isten a Vip listán is.Ahogy várható volt, ma is láttam facén R8-at vadi új 490k persze értem hogy jól jön akár 150k plusz csak ha épp valaki elől zsákolta be (ugye, készlet erejéig) mint pl. én aki akartam váltani, igaz nem teli áron na meg kis pénzből és ilyenek végett nem jutottam volna hozzá akkor kívánnám hogy maradjon a nyakukon.
pl. lehetne egy szuper akciósan vett SN lista amit bárki elér, tájékozódás gyanánt.
Nem vita indító akart lenni csak a magán véleményem! -
zodo
nagyúr
Esetleg eszmei érték hogy nekem megvan az első Canon MILC gép amit piacra dobtak.
Viccet félre téve nagy aksi + felső kijelző van akinek fontos.
Ezeken túl nem egy acélos cucc és a programozható érintésérzékeny sáv sem tetszett sokaknak csak gyorsan piacra dobták ha jól tudom de hogy miért ennyi az ára azt ki tudja.
Nekem mai viszonylatban 200k körül kellene lennie az árának hogy talán elgondolkodjak. -
zodo
nagyúr
Ma is kapni, még itthon is max. nem gyártják.
Utánanézve legolcsóbb hazai helyhez viszonyítva -240k esett az ára napjainkig a 2018-as megjelenése óta,.
Egyszer esett be itthon 2023 tavaszán akkor szintén a 2018-as árhoz képest -330k-ért lehetett kapni.
Innen nézve az RP ára "csak" -215k esett valamikor az év elején, szintén a legolcsóbb hely árához viszonyítva.
Jelenleg -200k a hazai megjelenési árhoz képest. -
zodo
nagyúr
'Őket megtaláltam, sok bizodalmam nincs feléjük, kétlaki cégnek tűnik.'
Rendeltem tőlük 18.-án egy Smallrig keretet, Gls automata/utánvét.
19.-én hírlevél ill. este regisztráltam az oldalra hogy lássam a történést.
22.-e elküldve státusz másik mail-ben számla.
24.-e Gls értesítő hogy mehetek érte.Termék hibátlan és ők voltak a legolcsóbbak.
-
zodo
nagyúr
Aznap átnézték és elfogadták, gyorsak voltak.
Előbb regisztráltam 3 nappal de 7-9 nap kellett hogy megírják mi nem stimmel.
Kihagyták a köztes email-t hogy ne nézegesd a folyamatot úgy sincs már dolgod vele.
Amúgy kb. ennyit látnál az ügyfélszolgálati oldalon. (ean és sn számokat kitöröltem)
Példám alapján, neked legkésőbb 08.30-ig meg kell kapd a visszajárót. -
zodo
nagyúr
Érdekes, remélem rendben lesz így is.
Én tuti kérném a +36 1 235 5315 számon hogy küldjék újra az email-t a beküldési azonosítóval és belépési adatokkal hogy ellenőrizni tud.
Regisztrációról akkor is kell email-t kapj ha valami nem stimmel, nekem másnap megérkezett aztán vizsgálták az adatokat/fotókat/számlát.
Esetleg újra regisztrálnék, nehogy kicsúsz a vásárlás visszaigazolástól számított 30 napból. -
zodo
nagyúr
07.27 - Regisztráltam
07.28 15:21p Email - Köszi a részvételt és küldjük 2 napon belül a bejelentkező adatokat.
07.28 15:35p Email - Beküldési azonosító és bejelentkező adatok.
Belépve nem láttam problémát ezért vártam.
08.06 13:43p Email-ek - Mindkét terméknél problémás az ean ill sn szám olvashatósága.
Közeli fotók egyesével mindkét termék ean és sn számáról, na mindegy.
Aznap lefotóztam mindkét termék dobozát ahol az ean és sn szám van és beküldtem.
08.09 11:37p Email-ek - Elfogadták a regisztrációkatTegnap néztem az online ügyfélszolgálat oldalát.
Igénylés státusza: Érvényes
Tranzakció státusza: Feldolgozásra kész
Fizetési határidő: 2024.09.06 Mondjuk ez nem 28 napon belül lenne de annyi baj legyen. -
zodo
nagyúr
Sérülések elkerülése érdekében ezt az Ulanzi-t is kitapétázom alul míg oldalt úgy is megoldott lesz az elválasztó lapokkal. Ha találok övtáskát biztos csak is nagyobb méretűt esetleg bőrt de lehet addig megbarátkozom az egy vállassal és nem lesz rá szükségem.
K&F-t néztem sokáig, olcsó és biztosan több apróság, jobban eltehető benne mint az Ulanziban csak a "kisgömböc" kinézete végett lapoztam.
K&F ha zöldben kell rendeld meg itthon ha jó a fekete akár ma nálad lehet ha érte mész.
Szürkére is várni kell de árban ott van amit néztél akció nélkül.
Amúgy nálam azon az oldalon In Stock az összes szín. -
zodo
nagyúr
Én végül ezt vettem.
Kisebb táskának pedig (övtáskát még nem találtam) egy kis méretű ~30-18cm egy vállas táskát a kínaiban 2500.-
Anyag kb. olyan mint az Ulanzi táskának, vízhatlannak tűnő gumis valami.
Akár talpára állítva is elfér az R8 + Rf 28mm vagy éllére állítva még mellé fér egy 0,5L palack.
Alul karabineres vállpánt így jobb és bal oldalra is tehető a pánt.
Elől van még egy "rejtett" zseb amibe kisebb tárca vagy 2-3 akku, kábel, törlőkendő, lens pen is elférhet.
Bel térben ilyen kisebb méretű fix obival akár alá vagy fölé egy széldzseki vagy vékony felső elférhet.
Kíváncsiságból megnéztem 19cm simán belefér, tudom neked ez kevés.
R8 + Rf-Ef adapter + Ef 24-105mm f4 L IS USM kupakkal a kereső gumi szélétől. -
zodo
nagyúr
Amolyan tipikus oldaltáskát nem szeretnék, szerintem hosszútávon fárasztóbb lehet cipelni mint egy hátizsákot.
Épp a súly miatt váltottam dslr-ről ha nem is sokat de tudok faragni belőle.
6D MkII 765g vs. R8 461g
Mászkálós RF 28mm pedig csak 120g így még a korábbi váz súlyának közelében sincs.
EF 24-105mm f4 IS Usm 670g igaz kell az adapter is ami 110g szóval így már 1241g de korábban ez 1435g volt és ezt megérezni egy egész napos túrán.Advanced III M még inkább fekvő téglatest mert szélesebb.
Az L-es már kocka mert keskenyebb de magasabb viszont nincs a tetején az a jó kis pakolós zseb mint az M-en.
Ilyen fazonokból van jó pár de valahogy egyik sem adja.
pl. Cullmann Malaga Maxima 200Úgy gondolom még mindig hogy képtelenség kis méretben (övtáska) megfelelőt találni.
Min. 3 L kellene de azok már majdnem váltáskák.
Itt egy 2 L-es Manfrotto de ez is szűk lenne neked a 24cm helyett csak 22 és a 7cm mélység sem biztos hogy elegendő.
Innentől vagy mélyebbek amit kényelmetlen lehet övtáskaként hordani vagy sokkal nagyobb mint az átlag övtáska.murdock25
Peak Design nekem nagyon drága, használtat nem szeretnék.
K&F Concept Alpha Sling 10L 14k
Ulanzi sincs 20k
Vanguard Vesta Aspire 25 14-20kHátizsákért sem adok többet 40k-nál. Ritkán járók fotózni, igaz szeretek igényes cuccokkal járni-kelni de határaimon belül.
-
zodo
nagyúr
Nem rosszak de drágák.
Ha hosszabb szettet akarsz vinni ahhoz már majdnem oldaltáska méretű táskák jönnek szembe.
Manfrotto advenced III az M egész jó lehet.
Tenba aránylag olcsó de nem szimpatikusak.
Délelőtt kitaláltam hogy veszek egy Ulanzi-t de nincs sehol készleten.
Hétvégén megyek Velencei tóra de oda jó lesz a hátizsák.Alza-ban 20k az Lp-E17 aksi így van 3 csak elég lesz egy napra.
-
zodo
nagyúr
Fotós övtáskáról letettem, keresek valami mezeit ami téglatest alakú aljjal rendelkezik nem pedig aminek az előlapja, lefelé összeszűkül a hátoldal felé.
Kicsit legyen masszívabb az átlag szövettől max. 1 kisebb zseb az elején.
váz + 28 pót aksi, tárca.
Én a telefont mindig a zsebemben hordom.Lapos váltáskát nézek amibe legalább a 24-105 is befér az alapszett mellé na meg jó pár apróság.
Ha kell a 70-200 marad a hátizsák, igaz lehet abból is nézek valami kisebbet.
-
zodo
nagyúr
Oldal táska, kérdés mennyiért és mi egyéb elvárás.
3-4 napja nézem őket de egyik sem az igazi.
Úgy tervezem hogy állítva a 70-200 a maga 20 cm is beférjen, mellé az r8 akár élére a fix 28mm de legyen bent a 24-105mm plusz apróságok.
Ha nagy akkor drága vagy nagyon vastag tehát majdnem háti táska és nem sling vagy nagyon kicsik és még azok is drágák egy háti táskához képest.
Szóval kiváncsi vagyok milyen ötletek jönnek. -
Beldar
tag
Bizony, a Canon LP-E6NH botrányosan drága.
Én egyszer egy R6-hoz kaptam eBay-en az eladótól ajándékba 4 db RAVPower LP-E6N akksit Dual Charger-rel. Meg is hirdettem aztán, de nem kellett senkinek, szóval megtartottam - érdemes volt, nagyon jó minőségűek, jól bírják azóta is. -
-
zodo
nagyúr
Biztos hogy csak újat veszek, nem érdekel a visszaküldött kategória mert akkor a használt piacon is nézelődhetnék.
pl.: Gyári dobozos csomag, 7 hónapos max.1-2k expo + gyári adapter 340k
vagy 2k alatti expo, gyári dobozos, bontattlan nyakpánt, fóliával 250kRF 24-105mm STM-re nincs szükségem mert van egy EF f4 L-em.
RF 16mm jó lenne de inkább a 28mm mert inkább zsebre vágós mint előbbivel és nincs nagy árkülönbség ~ +30k.
Szerk:
Cashback akció hó végéig a 28mm-re: -14.000 Ft így még inkább kisebb árkülönbség.Kivárók akár karácsonyig.
-
zodo
nagyúr
Igen, jó ideje annyi volt. Két napig 310 aztán lett 420k
Alza/emag nem emelt míg a pro partnereknél sem volt 400k felett szóval ők is jócskán rátettek.
Nem sürgős a vásárlás, kivárók.
Nem szeretnék csomagban venni max. adapterrel.
Árúkereső pl. a digiexpert-nél listáz ilyen csomagot de a cég weboldalán már úgy szerepel hogy nincs a csomagban csak a gyári alap dolgok.
RF 16mm helyett 28mm ajánlottak. (nem tudom már melyik topikban)Szerk:
Különben mikor vannak/várhatók az új készülékek piacra dobásának ideje?
Ősszel? -
vegyszer
addikt
A kompatibilitás elvileg kötelező lenne. Hiszen ha EF vászon jól működött egy ovi, akkor elvileg egy másik, vele kompatibilis bajonetten is kutya kötelessége ugyanolyan jól működni.
Ami igazán bosszantó lehet, hogyha az elveket az ember a gyakorlatban nem tapasztalja meg.
-
p_adam
addikt
Ezt folytatni csak úgy lehet, ha mondatok értelmezése abban a kontextusban történik, amire vonatkoznak, nem össze-vissza kiszedve, amiknek egymáshoz nincs köze.
Már az elején abból indultunk ki az R8-nál, hogy olyan dolgokat sikerült találni, ami a Sony megfelelő modelljében ugyanúgy jelen van, ergo az akksin kívül (ami miatt nehezebb is rosszabb ergonómia mellett) nem sok dologban jobb, cserébe sok másban már lemarad, ugyanis a Canon RP (6DII) szenzor felett volt az R (5DIV) afelett R6 (1DXIII) és már az R6 II szenzorát kapta meg, ami azért elég jelentős generációs ugrás, nagyobb hangsúlyt érdemelne.
Egyszerűen most per pillanat ezen kívül nincs más kompakt FF gép, ami összességében ilyen jó volna, a Nikon Zf lehet majd konkurencia, feltételezem az is 24MP lesz nagy akksi, dupla kártyahely, IBIS nélkül, ill. a retro design miatt zsebbe kell nyúlni érte. Tehát az R8 helyzetét eléggé stabilnak látom, már azt olvasni, hogy sok hónapot késni fog, mert képtelenek teljesíteni a rendeléseket, gondolom jelentős része nem a kit objektívet tervezi hozzá használniNem SLR-hez gyártott objektívet kell nézni, ami nem ilyen kompakt, vélhetően optikailag is gyengébben korrigált. A 'valódi' előd az EF-M 55-200 volt, ez meg 55-250. Jobb lett, mint volt (ha ennél fényerősebb lenne, akkor az ár lenne még magasabb, stb...), meg fogja kapni a 11-22/4-5.6 22/2 32/1.4 objektíveket, idővel lesz még más is.
Teljesen mindegy, hogy ki, miért és hol próbál fogást találni rajta, az M50 önmagában nagy sikert aratott a "nincs elég objektív, halott az egész" rendszerben.
Akkor az RF-S, ahol van IBIS meg sok más fejlesztés még sikeresebb lesz.
Elfogadom, hogy a Canon nem jó, az ilyesfajta dolgokkal mindannyian tisztában vagyunk. Csak az az igazság, hogy ezek messze túl vannak hangsúlyozva, mert ugyanezen a szemüvegen keresztül a többi sem az.
Jó ideje nem érzékelek semmiféle lendületet, amivel a konkurencia túlmutatna rajta, főleg mióta nyilvánvaló, hogy csak az RF rendszerre összpontosítanak mindent.Részemről kifejezetten idegesítő a nagyított peaking, van ilyen kamerám, nem lehet kinyírni, csak ha teljesen kikapcsolom... Nagyon nincs mit tenni, élességállításban a csúcs szenzorokkal megtámogatott EVF-ek lesznek a jók, amik képesek az eddiginél nagyobb, részletgazdagabb élőképre, igen, 5.76 millió még mindig nem jó - vagy már a szemem nem elég jó... 9.44 milliósat nem próbáltam, egyelőre csak visszajátszáskor van meg a felbontás.Az viszont, hogy az átlag Canon LCD kategóriákkal jobb, mint egy Sony, az gyakorlatban nagyon hasznos (nem csak élességállítás szempontjából)
Az új rendszerre gyártott 3rd party objektíveknek is vannak a rákfenéi, egyes funkciók nem elérhetők, AF sem gyári szintű sok esetben, ami új fejlesztésekkel csak még nyilvánvalóbb lesz. Lehet, hogy Canonhoz "semmi nincs", de minden mindennel tökéletesen működik. Amikor valaki ezt (vagy ennek ellenkezőjét...) a gyakorlatban megtapasztalja, akkor kicsit átgondolja a dolgot. Feltételezem, hogy a Nikon esetében is így fog menni ez a dolog, keretek között.
Amennyiben lesz olyan 3rd party gyártó, aki hajlandó fizetni az RF bajonett jogdíját + képes lesz a gyári szintű integráltságra (ami szerintem a rendszer egy kiforrottabb állapotában érhető majd el), akkor nem hiszem, hogy ellenezni fogják.
Samyang/Viltrox nem ezt csinálta. -
p_adam
addikt
Arra értettem, h neked nem fontos a videó, könnyen találsz más, kevésbé új gépet.
De nem kell úgy beállítani, mintha ez másnak ne lenne megváltás ahhoz képest, amihez eddig volt hozzáférése. Nem csak a hátrányait lehet ekézni, előnyei is vannak bőven, különösen a kategóriában. Egy olyan A7CII-vel szemben is bőven versenyképes lesz, ami egyelőre még meg sem jelent. (és biztosan drágább lesz)Azt mondtad az 1/4000 olyan égbekiáltó probléma. (ISO 100 alappal, elektronikus zárral emelhető)
Mikor egyáltalán nem, mivel ez teljesen ua., amikor a nativ ISO 200-ra van emelve 1/8000 záridővel, tehát akkor az összes olyan gépet is ugyanúgy le kéne hányni. (Meg még erre jöhet rá az, hogy a kisebb szenzoros gépen a hasonló mélységélességhez nagyobb fényerőre van szükség)
Ilyen és hasonló dolgokra utaltam.
Mindegy, hagyjuk...Túl sok kompakt FF objektívem van, így A7CII és R8 közül esélyes, hogy rendelek valamit (ha utóbbi pár hónap múlva lesz szürke importból olcsón, pl. az R7 ára is egész jó már, de ott a szenzor nem tetszik)
Lehet elsőre egy használt A7C-t, hogy kipróbáljam milyen használni, de a Canon vékonyabb szenzorborítása miatt valószínűleg kevésbé problémás a régi objektívekkel. -
p_adam
addikt
És? Állóképekre rengeteg másik opció van, akár évekre visszamenőleg, vagy ott van a Z5 is, ahol a helyzet fordított, és arra helyezték a hangsúlyt (de az AF és a modernebb szenzor mellett így sem lehet csak úgy elmenni).
Itt egyáltalán nincs arról szó, hogy átformálódott volna a kategória, szimplán sokkal jobb kamerákat gyártanak, mint korábban, mert már egy ideje nem az van, mint 5-7 éve és már kb. a MILC az egyetlen irány, így erre van szükség, de ettől még rengeteg sok embernek nem fog megfelelni.
Ahogy ugyanúgy más márkák se felelnek meg sok más embernek... Csak személy szerint én nem megyek más topikokba hangsúlyozni ugyanezeket a dolgokat. (Sony még az 5. generációnál is ott tart, hogy nagy objektívek mellé alig fér be a user keze., mert - egyelőre - nem hajlandók picit szélesebbre venni a vázat) Semmi értelme. Mindegy kamera, márka, objektív, olyan, amilyen. Ha lenne olyan, ami "valóban" számottevően jobb lenne minden téren, vagy ugyanazt adná fele- meg harmad áron, akkor azt vennék.Személy szerint csak akkor látom értelmét a lassú fix objektíveknek, ha valami karakter is szorul beléjük. (Pl. Canon 28/2.8 LTM, nincs AF de ezekkel a vázakkal a legtöbb m43-as setup-nál kisebb) A Tamronok sajnos egyáltalán nem ilyenek és a Sigmák között is jócskán keresni kell. Legalább használtan olcsók, nem tartják az árukat.
Értem, hogy jó, ha van 3rd party, de másfelől az is igaz, hogy mindenki azt kapja, amiért fizet. Használtan vannak jó ajánlatok RF V. EF oldalon is. Értem hogy semmi nem jó, abból, ami van, de ettől még van (és majd lesz is több).Rengeteg kisebb szenzoros gépen a kezdő ISO 200 és ott sokkal szükség lehet rá, hogy nyitva fotózzon a user, az nem "tragédia"?
Alapvetően csak egy probléma van, hogy egy márkát másként ítélnek meg mint az összes többit.
De lehet látni, hogy ez mit számít, ha csak megnézi valaki, hogy mostanában hogyan állnak az erőviszonyok.
Profi felhasználás? A belpiacon az amatőr gépeket veszik. Az RP nem sokat adott 1300$-os indulóáron és fogyott (még később is, miután csökkent az ár).
Akkor ezek után megjósolható, hogy ez a gép 1500$-ét sikeres lesz-e. (vagy az R50, stb.).Ha eltekintünk a videós dolgoktól (Ami eddig a fő csapásirány volt a Canon felé, hogy túl limitált, a DSLR-eknél is ezt szajkózták, nem azt, hogy állóképekre ne lennének elég jók).
Most viszont már inkább a konkurencia kezd az lenni, és ha csak a fotós oldalára koncentrálunk, akkor se lehet azt mondani, hogy sokak számára ne lenne jól használható ez a váz, vagy ne lennének más jól használható MILC vázak. -
p_adam
addikt
Ok, mégis úgy indult, hogy a Canon kb. semmit se tud. (Focus stacking egyébként is van...)
Mikor pontosan hozza, amit a "kategória" ad, sőt, pl. videó, szenzor sebesség terén lényegesen többet is, mint ami az átlag és ez nem is fog változni.
Pl. itt van a Face-only (Subject-only) AF, amit eddig csak a Cinema kamerákban engedélyeztek, ez is olyan, ami a gyakorlatban rettentő hasznos 'fejlesztés', nincs többé hunting a háttérre, ha épp egy pillanatra nem látja az arcot.Persze, van IBIS. Csak eléggé más, mint a többi A7-ben, így nem valami hatékony, a Gaston Shutters csatorna szerint nem is képes kombinálni OSS-el, egyszerre csak egy válaszható ki.
Akkor meg nem is feltétlen jobb, mint a Canon objektív alapú stabilizálása.
Szimplán nem értem, hogy mért volna elvárás az IBIS, ha személy szerint csak videóra veszem hasznát, ott meg más, adott esetben a 4K (6K,8K...) felbontást jobban kihasználó módon is lehet stabilizálni.
Az R5C is olyan, hogy nem venné senki, ha ez annyira égbekiáltó probléma lenne. (Ez a kamera a 4k120p-n kívül kicsit alá is vág a többszörösébe kerülő R5C-nek, ha belegondolunk, hogy adott esetben nem is biztos, hogy a két kamera annyira drasztikusan eltérő 4K videót ad ki, rolling shutter is ugyanaz, dinamika majdnem ugyanaz, nincs késés a fotó/videó kapcsolónál...)
Az IBIS-nek lehetnek negatív hatásai is és ahogy írtam nincs értelme, ha az összes többi is kéne hozzá, és akkor az R6 II-nél tartunk.
Értem, hogy van, akinek erre van szüksége, ez a mindene.
De: hogy mindenki arról álmodozik, hogy 8 mp-es expokat csináljon, amit azért állvánnyal is lehet többször reprodukálható módon sokkal többféle fix szögben és beállításban.
Na azt már kétlem.Az, hogy jó az AF, ISO, dinamika, kezelés se rossz a mérethez képest, használható elektronikus zár (1/16000 sec max.), A7C-nél használhatóbb kereső, a gyakorlatban (szvsz) sokkal-sokkal hasznosabb dolgok.
Az A7S után, amiben brutális volt a rolling shutter és jobb híján mégis használtam az apró manuális optikáimmal, egy ilyen utcai fotós gépre várok már sok-sok éve, a többi FF MILC már nem olyan kompakt, mint az eredeti, egyszerűbb koncepció. Nem is kifejezetten szeretném, hogy bonyolultabb legyen - vagy olyan extrém, mint a Sigma fp...
Pl. állítani az IBIS-t ha manuális optikát cserélek, ésatöbbi. Minek...
A forgatható kijelző hátrány (A7C-be is sikerült beletenni...), de már annak is örülök, hogy van ilyen gép és ahhoz képest bizony elég sokat tud... -
PuMbA
titán
Az EF obik és a gép is Canon, tehát natív
Vagy szerinted milyen probléma áll fent a kommunikációban? Ugyanúgy benne van az RP-ben az összes EF objektív adata, mint egy DSLR-ben, az adapterben pedig nincs "fordító chip".
(#220) 80hun: FD és az EF teljesen más elveken működik, az nem natív. A hivatalos Canon FD-EF adapter ráadásul egy 1.26-os telekonverter volt anno egyben. EF és RF között csak a nagyobb kommunikációs sebesség a különbség.
-
p_adam
addikt
Én mindig a szürkeimportos árakat nézem, az RF 24-105/4 IS kit objektív felára 600 euró körül van, meg lehet próbálni továbbadni rajta 750-800 euróért itthon és úgy tekinteni rá, hogy akkor így olcsóbban kijött a váz, de ahogy írtam, nagyon hasznos, mivel a többi említett objektív egyike sem stabilizált, vagy eladás után átváltani az RF 35/1.8 IS-re ami megint jól illeszkedik, kicsi, elég olcsó, stabilizált, közelre fókuszál, éles, stb.
-
p_adam
addikt
Nem lehet, automatikusan abba a crop módba lép, csak akkor ha nem Canon objektívet használsz, de akkor is vágdosni kell.
Szvsz semmi értelme, ezekhez az objektívekhez egy M50 (vagy majd valami újabb nagyobb keresővel) is elég ugyanazzal a képminőséggel, az egész gép értelme az, hogy viszonylag új FF (ezt kihasználja a jel/zaj arány jobb, mint egy kisebb szenzoros gép) és emellett nem túl drága és ha pont arra van szükséged, hogy jobban vágj, akkor még mindig APS-C módba lehet rakni és úgy komponálni. Az RF 24-105mm f/4 IS kit objektív egy jól sikerült darab és kamerával együtt véve relatíve olcsónak mondható a minőségéhez képest.
A videó meg limitált, nagyon kevesek fognak emiatt EF-S objektíveket használni még az R-en is, ami nincs annyira belimitálva, mint ez.
A régebbi objektívet meg szimplán ki kell próbálni (ezt akár egy boltban is ellenőrizheted, vétel nélkül) de ahogy írtad, elméletben problémamentesen működnie kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Háztartási gépek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- Milyen videókártyát?
- Éjszakai műszak
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest