- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Google Pixel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
arn
félisten
válasz
r3dsnake #2244 üzenetére
Biztos, de a en a kenyszerbol cipelt kameratol nem olyan minosegu kepet varok. Szoval hiaba jobb, ha nem eleg jo, vagy ha ott a fix es azzal kompromisszumosabban hasznalva is jobb kepeket csinalok. Minek fotozok vele, ha nem okoz oromet a vegeredmeny. De ez a sajat tapasztalat, masnak lehet mas igenye.
A mobilt akkor hasznalom, ha nincs mas, de ugyanakkor olyan lepteku a javulas hogy bizonyos helyzetekben elfogadhato es praktikusabb, akkor is, ha ott van a kamera (pl azonnal meg akarok osztani vmit, vagy tudom hogy a mobil jobban old meg vmit).
-
Sleek
senior tag
válasz
r3dsnake #2220 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs vele. Bár én hobby kattintgató vagyok.
Decemberben több időm lesz már mert kifutnak a munkák a mezőgazdaságban. Ha összetudjuk hozni , szívesen elviszem kipróbálásra . Van hozzá dokkolóm is tehát magadra is szabhatod.
Mutatok egy linket nézd meg milyen képeket készített egy felhasználó ezzel az obival.
Gép az R7
[link] -
p_adam
addikt
válasz
r3dsnake #2107 üzenetére
Ha egyébként volna némi gyakorlati tapasztalat, akkor pont az ergonómia lenne leírva mint 'fő R8 dealbreaker' (nem az akku, nem a záridő - szerinted használható elektronikus zár mért van benne?
, nem a kártyaslot és nem az IBIS), különösen zavaró lehet másodváz szerepben.
Hátsó tekerővel + joystick-kal minden kényelmesebben elérhető, és zavaró, ha másik vázon kényszerűségből máshova kell rakni gombokat.
(De ez R7-re, kompakt FF Sony-ra stb. stb. ugyanúgy igaz.)
De azért abszolút értékben azért nem rónám fel nagyon, mert ilyen kis méretű vázat sokkal jobban nem is lehet kialakítani, és a jó érintőképernyős kezelés és magabiztos AF miatt elég jól működik abban a szerepben, hogy "utazós-kattintós-mindennapos, fun" váz.
Mert a legtöbben amatőrök, ezért vesznek kamerákat. -
p_adam
addikt
válasz
r3dsnake #2107 üzenetére
Alapvetően ez fordítva is igaz: a megléte ugyanúgy ideologizálva azzal, hogy igrorálva vannak a hátrányok, amit a megléte okoz, hiába mutattam rá szintén gyakorlati példát és azt is elmondtam, hogy az RF 14-35, 15-30 15-35 (meg valószínűleg a standard zoom-ok a széles végén) mind olyanok, hogy csak akkor fognak természetes mozgással stabilizálni, ha olyan vázra kerül, ahol nincs IBIS.
Az R7 nekem kevésbé tetsző váz volt, annyira nem jó fogású, hiányzó objektívekkel, a kattogós zár miatti sorozatfelvétel alatti remegéssel, ami *kicsit* bemozdította a telés képeket, a rolling shutter meg túl nagy mértékű. Mások az előnyei-hátrányai.
Lehet itt beszélni, csak az a különbség, hogy mindenki más "weblap alapú tapasztalat" alapján "nyilatkozik", nem pedig valósok alapján. (vélhetően Redditen is)És eleve azzal kezdtem, hogy más az aki fotós, tudja mire van szüksége, és más az. aki olvassa a fórumot, és ilyesfajta random "nekem tetszik - nem tetszik" ajánlások alapján vesz valamit, amire igazából (kezdetben) nincs szüksége.
A Canon-ra mindig is az volt jellemző, hogy a profi dolgokat, jó szenzorokat a legnagyobb, legdrágább DSLR-be rakja be. Kezdetben a MILC rendszernél is úgy tűnt, hogy ez hasonló maradt, ami miatt sok volt a negatív kritika. Az RP esetében is kb. meg kellett kötni ezt a kompromisszumot.
Mostanra viszont eljutottak oda, hogy adnak olyan opciót is, ami ahhoz képest hogy kicsi, könnyű és nem túl drága, eléggé tisztességes fotó/videó képességekkel, AF-el stb. bír.
Csak erről egy szó nem esik, csak arról, ami dealbreaker... -
arn
félisten
válasz
r3dsnake #2107 üzenetére
Szvsz a userek nagy resze vhol az r5nel huzna meg a vonalat ha tehetne. En is r5ot vennek, ha nem sokallnam az arat a kapott pluszhoz kepest.
Annyiban ertek egyet a tortenettel, hogy obikra erdemes a penzt kolteni inkabb, de jelenleg baromi nagy szakadek van meretben es arban pl a fixeknel. Ha nem ekkorak az olcso fixek, lehet most sonyt vagy nikont hasznalnek.
-
Celithrandi
addikt
válasz
r3dsnake #2102 üzenetére
gondoltam volt rá,.de.jóval gyorsabb mint amit ír a canon igényre és csak 1 obinál jött elő. A hetekben tesztelem majd más nagylátóval és majd meglássuk mi jön ki. de kodi lejátssza rendesen míg a gép nem. Viszont mint írtam nem értek a videózáshoz, csak a lejátszáshoz max viszont azt fix tömörítések mellett.
-
p_adam
addikt
válasz
r3dsnake #2080 üzenetére
Akkor még1x leírom
Ha vannak olyan szükségletek, amit sehogy sem elégít ki, akkor nyilván nem opció.
Viszont ha azok pótolhatók, mert pl. az optikában van IS, akkor jobban megérheti spórolni ezen, mint máson. (Vagy inkább venni R6 Mark 1-et, stb.)
R8 + RF 28-70/2.8 IS kiváló utazó kombónak tűnik, csak szokás szerint az sem éri meg az indulóárát.Amúgy meg ha nagylátószögű optikával szeretne videózni valaki, akkor az IBIS megléte épp elég dealbreaker tud lenni
Pláne IS-es optikával, mivel csak együtt kapcsolható ki/be.
De van még jobb R6 Mark II EF 24-70/2.8 II optikával és még itt is inkább kikapcsolja videóra a rövid végén, és utólag / elektronikusan stabilizál...
Canon R6 Mark II: No Ibis, No Problem? -
Celithrandi
addikt
válasz
r3dsnake #2080 üzenetére
szvsz pont annyival ér többet, hogy az R8-at nem vettem meg mert nincs benne IBIS, kicsi a mérete és kicsi az aksija. Az árkülönbség meg lazán bejöhet 1 telén aminél már nem elsődleges szempont a képstabi. Amúgy ha a számokat nézzük igen papíron nem ér annyival többet, de mivel annyival többe kerül ezért ez van sajnos
-
arn
félisten
válasz
r3dsnake #2068 üzenetére
Meg a 28as epp ezert baromi jo uveg… szinte az egesz spektrumban jol hasznalhato. Epp tegnap pixelpeepeltem az elmult egy ev termeset, azokat a fotokat kerestem, amit sima p modban lottem, hogy mit favorizal a gep, es hogy milyen a vegeredmeny az egyes rekeszeknel. Az eredmeny nagyon egybeesik a charttal, szemre f2.8 - es f4 kozott eleg jol hasznalhato sweet spot van, f8+ kezd lagyulni a kep. Nyari fotoknal erdemes f4 koruli rekesznel maradni, ha a tema engedi.
Ami jobban meglepett, hogy nyari kepeken az 50es mennyire jol teljesit ilyen f8 korul, ott mar jobbnak tunt, mint a 28. Alatta persze fordul a kocka. Szerencsere a temak nagy reszenel a tagabb rekeszt akkor hasznaltam, amikor szemelyt fotoztam, szuk a melysegelesseg, igy igazabol a szelek irrelevansak. En meg mindig nagyra becsulom a meretet, kicsit oda kell figyelni, de jol hasznalhato.
A 85 is egesz remek optikailag, talan a legjobb a budgetsorbol, de megis alig hasznalom, mert dognehez a tobbihez kepest, gyakran otthon marad.
A 35os kalvariamrol mar tobbszor irtam, az elesseg eleg jo volt, de mas szempontbol nem tudtam azonosulni vele, az osszhatasa a kepeknek gyakran nem volt az izlesemnek megfelelo, lehetett vele remek kepeket csinalni, de hullamzo es ami jobban bantott, kiszamithatatlan volt az eredmeny, hogy hol csuszik felre valami, ezt dobtam - a 28 jobban bejott az 50et mankozni.
Kivancsi leszek az 1.4re, ha nem lesz nagy, es jok a tesztek, akkor mindenkepp kiprobalom - az 50, ami nalam az alap, akkor valtok csak masra, ha mashogy nem megloheto a tema. Sokat agyaltam az 1.2on, de annyira irrealisan nagy es draga, hogy elveszitenem azt a fun faktort, ami ezekkel a kicsi obikkal jol mukodik. Mft-fujix vonalon erkeztem, mindig fontos szempont a meret szamomra. -
arn
félisten
válasz
r3dsnake #2068 üzenetére
Az arahoz es a meretehez kepest egyalatalan nem rossz az… de le kell rekeszelni, pl a nikon z 1.8 sokkal jobb az also regioban. De vagy haromszor nagyobb es dragabb. F4 es f8 kozott mar egesz jol teljesit. A sony budget 50ese sokkal rosszabb.
[link]
Meg ugy latom jon a nikon 50 1.4, igy rovidesen varhato a canon is.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
r3dsnake #2056 üzenetére
De ezt eddig is tudta vagy nem? Max. egyszerre nem lehetett tölteni is meg használni is. Most ez változott, mert nagyon nem találom a firmware leírásban?
Akkuhoz csak annyi van, hogy az LP-E6P-vel limitáció mentesen kompatibilis lett. Csak ugye az egy tök új akku amit az R5mkII-vel vezettek be (R6mkII-höz LP-E6NH-t adnak) azaz elég keveseket érint (akinek van vagy tervez R5mkII-t használni és az ahhoz szükséges nagyobb áram leadására képes akku kell hozzá; nekem mondjuk itt az jött le, hogy az R5mkII-nak van valami áramzabáló módja).Azaz furcsa volt itt a "végre" az eredeti hsz.-ban R6mkII kontextusában, mert ez az akku kb. azokat érinti akinek vagy R5mkII kapcsán lett ilyen akkuja vagy LP-E6NH helyett vett ilyet a közelmúltban.
Egyébként az a Nitecore töltő amit használok se nem nehéz, se nem nagy (pláne powerbankhoz képest), ahhoz képest, hogy két akkut tud tölteni egyszerre és gyors is.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
r3dsnake #2054 üzenetére
Nekem meg eleve az nem opció, hogy vázon belül töltsek amikor dupla töltővel tudok bármikor tölteni, ami ráadásul minden infót megad.
Egyébként itt is a lehúzás megy, az akkuban lévő cellák ára köszönő viszonyban sincsenek az akku árával (minőségi cellákat pl . Pana nézve, összesen 2 db cella van benne). -
Stitch
őstag
válasz
r3dsnake #2049 üzenetére
Nem mondtam, hogy fixen rosszabb megoldást használjon, de lehetne olyan opció, amivel kiküszöbölhető ez a szinkron probléma. Egy gyors guglizás kb. 70% Windows részesedést mutatott PC fronton, használják páran na.
Külön jó, hogy videónként eltérő a csúszás, most hirtelen egy videón 200ms-et, egy másikon meg 350ms-et kellett tolni.
-
zodo
nagyúr
válasz
r3dsnake #2035 üzenetére
Nagyon.
Azt hiszem kijelenthető hogy idén a 220Volt Canon bemutatóterem szülinapi akció + Big Shot promóció ment a legnagyobbat ha valaki épp a listákról vásárolt.
Legalábbis nem hinném hogy BF vagy bármilyen esemény jönne még ami megközelítené.
Igaz akkor olcsóbb volt alapból 1-2 termék ára.pl. most RF 28mm f2.8 STM 150k abból lesz kasszánnál 112.500.-
vs. 139k -20% 111k és persze állt benne a pénzem -14k visszajáró =97k
Persze ha a 11k akkori és mostani ár különbözetet ráteszem már nem annyira nagy fogás de jókor jó helyen.
R8 ára pedig parádé amit ismét csak köszönni tudok hogy megosztottad a 220Volt szülinapi akciót! -
-
Sleek
senior tag
válasz
r3dsnake #1858 üzenetére
Igazából nem tudom miben különbözik a gyári. Gopronál pl nem egyszer láttam ,hogy a gyári akksi gatya lett, az utángyártott meg évekig működött . Mondjuk autónál sem sokan veszik meg a gyári aksit pedig elvileg az a legjobb. . Tényleg nem okoskodni szeretnék de mi a fene kerül egy pici aksiba 25ezer ft be. Szerintem a Canon is úgy gyártat max nem az alja gyártóval.
-
zodo
nagyúr
válasz
r3dsnake #1743 üzenetére
Igen, ezért említettem.
Nekem már két napja visszaigazolták a foglalásom.Aki nem tudná és szeretne akcióban vásárolni.
Be kell regisztrálni a Canon Vip Club-ba és szinte azon jönnek a hírlevelek melyben ott lesz az email cín amin lehet előfoglalni.
Nekem a két levél jött 6 perc szünettel, második szólt a szülinapi akcióról.R10 még drágább is 9k-al mint az R8 ha visszakerülnek a visszatérítések.
-
zodo
nagyúr
válasz
r3dsnake #1714 üzenetére
Igaz, 1 órája igazolták vissza az előfoglalásom amiben közli a -20% akciós áron felül
a Big Shot akció pénz visszatérítése is igénybe vehető.
Szóval öröm és boldogság, igaz nem akartam ennyit költeni hobby fotósként.
R8 lesz végül és ennek mindenkori legalacsonyabb 570k árához képest lesz egy komplett szettem jóval olcsóbban.R8, RF 28mm STM, RF-EF adapter +1 tartalék akku 512k lesz ha utóbbi kettőre nem kapok egyedi árat amit most igényeltem.
Igaz 684k-t be kell tenni és várni a visszatérítésre. -
arn
félisten
válasz
r3dsnake #1697 üzenetére
Mert a meret ennyire fontos neki. Oszinten szolva sok racionalis erv nincs, hogy miert epp a 35mm lenne a jobb kompromisszum. Az vilagos, hogy szenzorszinten a nagyobb gyakran elonyosebb, de mindegyik esetben fullframe es nem cropos vazakrol beszelunk, mit a nikon es canon mindig eroltet - rendszerszinten lehet jobban jar a kisebb vazzal es obikkal, ki hol huzza meg a kompromisszumot.
Foleg, hogy mindket rendszerben sokkal tobb nativ obi van, mint jelenleg a canon rfben.
Maga az r6, ami nagy neki, kifejezetten egy kompakt vaz ekkora szenzornal es kezelesi szinten, es az olcso fixek is kiemelkedoen kompaktak (28-35-50).
-
zodo
nagyúr
válasz
r3dsnake #1667 üzenetére
Értem csak hát max. IrfanView van a gépemen mint képnézegető mert csak hobby fotós vagyok de tény hogy így is lehetne hiszen elfér a kártyán.
Viszont p_adam felvetése a rosszul sikerült kép kapcsán mégis jó ötlet ránézni még ha nem is mindegyikre.
Nekem mivel nem portré vagy táj/tárgy fotózás hanem izgő-mozgó kutyák/verseny autók a fő csapás így elég nehéz ugyanolyan pillanatot visszahelyezni .
Én már annak is örülők ha sikerül a megfelelő zársebességet megtalálnom adott esetben ezért néha sokkal több "szemét" készül vagy pl. csak a fél autó kerül a képre mert egy adott szakaszon tudom fotózni de lekésem. -
p_adam
addikt
válasz
r3dsnake #1667 üzenetére
Image review-t nem használok, de a visszanézésnek azért van értelme, mert kicsit másképp vizsgálja az ember. Mert ha nem teszi, akkor meg az lehet a gond, hogy utólag veszi észre, mennyivel jobban meg lehetett volna csinálni ott helyben az Összes képet a sorozatban - de akkor már nincs visszaút. Persze kamerán visszanézni sajnos nem olyan, mint számítógépen.
Amikor az ember "fotózási módban" fut egy ilyen MILC géppel, akkor látja, hogy a fókusz négyzet követ, milyen jó. Van rács, ami a kompozícióban segíthet, meg vízszintező, de ezek sok egyéb dologról eléggé elvonják a figyelmet.
Ilyenkor mindig azt gondolom, mennyivel jobb egy távmérős (korlátain belül, nyilván egy teleobjektívvel nem tudom használni...), ahol ezek az indikátorok sokkal "analógosabb" jellegűek, minden fókuszban van a keresőben, ezáltal sokkal láthatóbb, ha a háttérben belóg valami, az élességállítás kézi, intenzíven figyelni kell mindenre. (Beleértve az exponálást, mivel arról sem sok visszajelzést fog adni csak intuitívan működik, mivel a félig lenyomott expo gomb a fénymérés rögzítésére való.)
Természetesen a chimping se jó, kinek mi működik, nehéz megtalálni az egyensúlyt a két probléma között. -
arn
félisten
válasz
r3dsnake #1667 üzenetére
+1
ket atlagos sdkartyaval is, hogy az egyik csak backup sok ezer kepet lehet loni. Akkor nezem vissza, ha nagyon bizonytalan vagyok az eredmenyben es statikus a tema. Mai viszonylatban kb a kepek 10%val erdemes foglalkozni, kb 1% az igazan jo foto - ez a digitalis fotozas elonye.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- HP notebook topic
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Projektor topic
- Reklámblokkolók topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest