- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sleek
senior tag
válasz
hdanesz #1997 üzenetére
Mondjuk amikor néztem a fotós cuccokat, sokan azon voltak kiakadva ,hogy adásvételivel meg írjuk rá az összeget címszóval akartam venni.
Haver cseszett már úgy rá ,hogy vett láncfűrészt , nem írtak adásvételit , majd kopogott pár napon belül a rendőrség ,hogy keresnek egy láncfűrészt aminek ez meg ez a száma és úgy vélik nála van. Köpni nyelni nem tudott haver milyen módon megszivatták . -
Sleek
senior tag
válasz
hdanesz #1995 üzenetére
Elegendő csak egy jó akaró pl . Bejelentik ,hogy rafináltság van a dologban , mert drágábban akarja adni mint amikor megvette effektíve adóköteles lenne . Mivel haszonszerzésnek minősül . Kb mindent vissza tudnak keresni, csak azt nem milyen alsó gatya volt éppen akkor rajtad. Terméknél ez 200ezer forintig adómentes / év ingó vagyontárgy 600ezer ft/ év.
Itt a jogszabály. Tudom kevesen törődnek ilyennel stb..
https://nav.gov.hu/ugyfeliranytu/nezzen-utana/tudjon_rola/Hasznaltcikk_ertekesitese_maganszemelykent -
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1962 üzenetére
Nem tudom a választ, nem követtem az árakat és nem is vagyok témaértő!
Használt APC-s vázam volt 2 is aztán 1 FF szintén használtan.
Házon belül lehet kicsinek tűnik az árrés ami sok mindenből adódhat.
RP a cég második MILC gépe volt ami már több mint 5 éve piacon van és mai is jó belépőnek mondják. Talán 500k körül indult a bevezető ára adapterrel a dobozban.
R50 pedig 1,5 éve sincs a piacon, nyilván nem összehasonlítható mert nem egy liga de biztos van amiben az egyik vagy a másik jobb egy-egy felhasználónak.
Amúgy szét kell nézni más gyártóknál is pl. hirtelen az R50 mellé tenni a kb. azonos időben megjelent Sony Alpha 6700-t ami 580k -ról indul. -
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1958 üzenetére
Talán ahogy elég sok cégnél, kevés vagy nincs információ közlés de a jóég tudja.
Pontosan tudom mert 1 hónapja váltottam MILC-re és anno az RP-el szemeztem.
Június végén ~2 hétig volt a legolcsóbb az MM-ben 07.02-ig aztán lett 2 napig 310k és végül 07.04.-re 420k
Három másik cég ahol alapból drágább volt 300k-nál is rátett +100k-t az RP-re.Canon 50mm f1.4 állítólag nem éri meg az árát, inkább az f1.8 ajánlott.
-
Sleek
senior tag
-
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1955 üzenetére
Így már érthető, igaz a kit árát nem találtam de elhiszem.
MM-ben meg tényleg olcsóbb a kit obi mint amit az Árukereső oldala listáz.Érdekes hogy az ár összehasonlító oldal nem kezeli le a változás(oka)t mondjuk órán belül hiszen csak egy szoftver.
Közelmúltban én is belefutottam ilyen termékbe ami a kiszemelt boltban olcsóbb volt mint amit az árukereső oldal mutatott.
Olyan is volt hogy váz + ajándék adapter listázta de adott áruház oldalán nem szerepelt az ajándék csak a váz. -
zodo
nagyúr
válasz
hdanesz #1952 üzenetére
Ha megfelel az APC-S akkor azt vedd (gondolom költségkímélés is benne van) kit-ben.
Egész használható a RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM tesztek alapján.
Később majd eldöntöd kell vagy sem a fix 50-es.Hol nézted az árakat vagy hogy számoltál?
R50 250k
R50 + RF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM kit 300k + ajándék Joby GorillaPod 1K kit ~22k
RP 300k + ajándék Canon BP110 hátizsák ~23kRF-S 18-45mm f/4.5-6.3 IS STM 70k
RF 50mm 50k -
dekan0v
tag
Szia! Köszi a választ! Natív lencséket egyenlőre hanyagolom, arra per pill no keret. Családi béke? Asszony nem kultiválja? Azért csak kéne már használni, ha már megvan
.
Kicsit a gépről: sok tesztben olvastam, hogy usb-c-n lehet tölteni, de csak kikapcsolt állapotban. Egy videóban meg kifejezetten dícsérte az egyik jutúbos, hogy tök jó, mert így nem kell az akksi idővel kalkulálnia ha pl time lapset csinál, hisz működés közben is tudja tölteni. Ez lesz a következő, amit kipróbálok, nagyon remélem, hogy LEHET menet közben tölteni -
-
Hi!King
őstag
Én használtam egy ideig, feleségem most is használja, szerintem egészen jó, nekem elsőre is egyszerűnek tűnt, még ha nem is tud annyit, mint az amúgy előfizetős Lightroom (ez meg ugye ingyen van). A legtöbb ingyenes vagy olcsó alternatívával az a baj, hogy nem a géped beállításaival indulsz, mikor a képed szerkeszted, nem azokkal a gép színeivel, én elsősorban ezért preferálom a gyári szoftvert, főleg ha először szerkesztenél RAW-t. Hangsúlyozom, a Lightroom szerintem is jobb, de az 12.7 euró havonta. Na meg aki nem akar DAM-ot, hanem saját maga rendezné mappákba a képeket, annak azért annyira nem kényelmes a Lightroom (ez az egy, amit utálok benne).
Szerk.:
Szerintem olcsó alternatíva a Canon DPP + Affinity is, a Lightroom + Photoshop helyett, ha komolyabb utómunkát akarsz, nem csak néhány csúszkát átállítani. -
Mirman
őstag
50 1.8 , 85 1.8 , 100 2.8 amik főleg ár/értékben szerintem bajnokok , főleg használtan. 35-ből szerintem jóval érdemesebb az RF verzió , 85-ből meg ha nagyon sokat használnád , vagy 1 obival akarod megoldani a macro-t és fényerős porté obit.
Más : Amúgy én hideg rázást kapok ettől az objektívből előre tolódo frontlencsétől fókuszálás közben. RF 35mm 1.8 ilyen , RF 50mm 1.8 szintén. Hangos is , ronda is , lassucska is. Értem hogy miért csinálják , de ennyit szerintem nem ér az 1:2 macro , inkább legyen valamivel rosszabb a közelpont.
-
Mirman
őstag
Szia !
Szerintem jól döntöttél végül . Én a kis markolatot mindenképp ajénlom hozzá , nekem is kicsi kezem van , de százszor jobb a fogása úgy, főleg egy viszonylag nagy obival mint a 24-105L.
Irtad másik csoportban hogy eladod az adaptert. Szerintem ez nem jó ötlet , jelentős pénzt nem igazán kapsz érte, viszont szerintem a legnagyobb előnye a rendszernek hogy nagyon jó minőségű , szép állapotú EF obikat lehet kifogni olcsón és hibátlanul fognak működni a vázadon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest