- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Apple Watch
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Celithrandi
addikt
pl ha bluval csatlakozol akkor vezérelhető telóval, viszont nem sikerült kitennem teljes képernyőre, mindig ott marad felül a fénykép/videó választás sáv ami baromira lecsökkenti a kép méretét az amúgy se tepsi telefonomon. USB-C vel nem csatlakozik mert buta a fépnyképező, hdmi usb átalakítóm meg nincs hogy teszteljem. Ahogy néztem a ninja is hdmivel csatlakozik amúgy, tehát többet ő sem tudhat mint a teló.
-
Celithrandi
addikt
a K234A0 on filóztam, annál 160grammal könnyebb, masszívabb az állvány és a fej is. Igaz br +15k, de ez a pénz nem számít igazából úgy hogy kb 20 évente veszek állványt. De most hogy mondod a K234A1 az majdnem ugyan ilyen súlyú. Franc tud ennyi változatot átnézni, van amivől rev 0 tól rev 3 ig lehet kapni az állványokat és mindenhol van valami súly vagy méret eltérés, rendes compare rész meg megolhatatlan, a régebbi típusok még a gyártó oldaláról is lekerültek miközben kapni őket.
-
t.imi
addikt
Hopp, pezsgő ON! Ez nem egy sebesség rekord, de végre valami csörög a zsebben
Nekem is egy kedves búgó hangú hölgy vette fel anno, vagy 6x köszöntünk el egymástól
Nem néztem a többi országot, ha ott is ment az akció, lehetett egy pár ügyfél.
Holnap akartam megkérdezni, mi a szerszám van már? -
t.imi
addikt
Tegnap utalták délután
+ egy mail szerdán, hogy 3 napon belül megpróba.
Én is hasonlókat kívánok a hiénáknak - szintén nem vita indító.
Mintha a többi vásárló jelölt hülye volna, és nem tudna olvasni/nem nézné a webet.
Bízom benne, hogy a többség meg tudta venni magának, aki meg nem, legalább Tripontban v hasonló boltban akciósan hozzá tud jutni 500 körül természetesen névre szóló számlával*
* ok, tripont judzsin 756, MM, 220-nál 550 -
t.imi
addikt
Gyűjteménybe egy makulátlan példány biztos jó befektetés lehet hosszú távon.
Hamar hamar, itt a milc korszak gépe sok sok évvel a többiek után. De, 4 év alatt kb behozták a lemaradást.
2k? Szerintem ez a váz nem rád várSleek, biztos beáll a nyitó árra v közelébe. Arra jó volt, hogy aki eddig gondolkodott, végre váltott. Rengeteg 5d, 850, 70, 77, 80d srb van a piacon üvegekkel együtt. Vagy volt pár hete. Kollégám is most kezd szülni, mennyiért lehetne eladni az 5d-t.
-
-
t.imi
addikt
Én is táska keresés közben botlottam beléjük. Lényeg, hogy minden rendben ment.
10-12 és 13-16 között vannak nyitva hétköznap. Nem egy rabszolga munkahelyHdanesz #1962 mivel az RF széria első darabja az RP/R azért adják kifutó áron. R-ben még van tartalék, RP belépő a FF világába.
Nyugis témákra tuti, komolyabb akcióknál már akadnak gondok.
R50 azért megkapta a nagyfiú R3 AF rendszerét, ez meg is látszik a rontott képek számán. -
Amúgy vicces, hogy a Media Markt oldalán az RP váz 419999ft....míg ha besétálsz az egyik áruházukba ahol van raktáron, ott 299999ft.
Fura, hogy eltérések vannak a Media Markt áruházak árazásai között is...az R50 kit sem ugyanannyi minden áruházukban. De hogy ez miért van...azt nem tudom...
Canon 50mm f1.4 obi papíron egy áruházukban sincs raktáron, én láttam egyet az Árkádban.
-
A kit árát élőben láttam, a bolt weboldalán drágább.
De nem szeretném leírni melyik boltban, a végén valaki lecsap rá előttem.
Az árukereső is eléggé fos mostanában. Akármit kerestem, az ő oldalukon az szerepelt, hogy raktáron...aztán a bolt oldalára ugorva már 'rendelhető' volt csak a termék.
-
-
t.imi
addikt
Őket hívtam, ott mondták hogy a jelenlegi státusz"folyamatban".
Nő sem értette, miért nem kaptam újabb mailt.
Beszélgetés rögzítve ott is, itt is.
Max írok egy mailt, hogy legyenek szívesek.Sikeres regisztráciról még aznap jött levél.
"Örömmel erősítünk arról, hogy regisztrációdat a CANON 2024. NYÁRI PÉNZVISSZATÉRÍTÉSI PROMÓCIÓ promócióra elfogadtuk." -
t.imi
addikt
Fő a biztonság
Mondjuk én is jobban odafigyelek már, nem mintha dobálnám a cuccaimat.
Mamának 1x kiesett a sigma 105 makró kis Oly táskából, komplett stab javítás lett a vége. Azóta csak mélyebb, jól zárható táskákat próbálok venni és nem hajol, kapkod. Biztos valami szindróma visszamaradt
Őket megtaláltam, sok bizodalmam nincs feléjük, kétlaki cégnek tűnik.
Fotoplus kis kitérővel útba esik, vagy 220-ból megrendelem. Alza, emag sajnos nem forgalmazza. -
-
tm5
tag
Én is táskátak bogarászok az R8 + RF 24-240 kombó köré. Ennek mérete kb. 140*200*90 mm. Szóval inkább a kisebb oldaltáskákat nézegetem, de olyan amiben a vázzal együtt elfér az obi is. Egyelőre nem tervezek másik obit, szóval olyat táska kellene amiből csak kikapom a gépet és fotózok, nem lesz sok gépészkedés. Ezeket néztem eddig:
[Hama 1] , [Hama 2], esetleg Lowepro Nova 160 II, sajnos a 140-es már kicsi.
Korábban volt Novám, jó volt csak kicsit nagy volt.
Most nézem, hopgy van táskás topik csak tavaly óta nem járt arra senki... -
t.imi
addikt
Köszönöm a beszámolót!
Kicsit kisebb táska is van itthonanno nagyon rá voltam állva ezekre. Igazi hasáb forma, biztos nem lesz útban miközben fotózól.
Nekem powered by design van, háromszög forma, inkább szélesebb mintsem magas/mély. Ott porosodik 5 éve.Fotós övtáskából kb 3-4 lelhető fel hazai piacon, a sima mezei olyan vékony anyag, egy esetleges ütődésnél szerintem sérülés nélkül megúszni majdnem lehetetlen.
K&F-et nézem, 4 színben van.
Más nincs is nagyon, max 30e fölött.
Ebben is elférne egynapos sétánál minden.
[link]
Természetesen elfogyott. -
-
kisharsany
aktív tag
Azt írod egész napos túrára kell valami. Felejtsd el az oldaltáskákat, de még a hátitáskákat is. Legyen egy jó túrahátizsákod, amiben kényelmesen elférnek a ruhák, enni-, innivaló, ketyerék. Egy egyszerű vízálló tartóba rakd bele azokat az obketíveket, amelyeket csak esetlegesen használsz, ezt rakd a hátizsák felső, könnyen elérhető részébe. A gépet az általános túrázós objektívvel pedig helyezd a hátizsák pántjára egy ilyen konzollal. Ennél egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabban elővehető megoldás nincs.
Amikor túrabottal mászol, nagyon zavaró lesz az oldaltáska, főleg ha van mellette hátizsák. A fotós hátizsákok nagy része csak fotós felszerelésre elég, a lényeges dolgok mint pl. a víz, nem fog beleférni. Ha mégis, az a táska egy vagyon lesz. Erről a konzolról pár másodperc alatt, egy kézzel le tudod akasztani a kamerát és olyan helyen van mozgás közben, ahol nem zavar semmiben. Nekem egyik kezemben a német juhászom póráza, a másikkal azonnal le tudom akasztani a gépet és fotózni és egy pillanat alatt vissza is tudom rakni. Ugyanez korábban oldaltáskával nyűglődés volt. -
murdock25
tag
Peak Design-ból a v1 Sling 10L pedig nem olyan rossz és néha napján használtan tűrhető árakon kapni. Nekem van olyan meg Everyday Backpack 30L, de helyzettől függően használom a kettőt és a Sling 10L-t nagyon szeretem. Nekem R6II 24-70-el van benne általában, meg egy 70-200/F4 RF, ezekkel kényelmesen elfér minden.
-
kisharsany
aktív tag
Előfordulhat, talán 2 éve vettem.
Övre akasztható tartónak nekem van egy ilyen, ebben elfér egy 200-as tele. Viszont nem túl praktikus, úgyhogy inkább csak túrázás során tárolásra szolgál a hátizsákban.
Egy Peak Design vagy hasonló kamera tartó sokkal praktikusabb és kényelmesebb. -
t.imi
addikt
-
-
ANDROID???
addikt
Pedig az úgy van rendben, ha mevan a doboz stb stb.
Amikor az A58 - at eladtam, teljesen szép állapotban kapta a vevő, egy kérdése sem volt a cuccal kapcsolatban ahogy meglátta tudta is hogy rendben van. Nyilván bekapcsoltattam, kipróbáltattam vele, tudtam hogy jó, de azt akartam Ő is tudja, hogy tényleg rendben van..
Amim van, azt meg szoktam becsülni, ezért próbálom a lehető legjobban "megvigyázni". Tudim, hogy butaság, de ha egy mód van rá, akkor nem egy ütött kopott sz. rt használjak, hanem amit szeretek is használni.
-
t.imi
addikt
Gratula, szép fényeket, érezzétek jól egymást!
1.5 hete vettem egy PATONA Platinum Canon LP-E17 USB-C csatis akkut.
Első töltés után ~370 kép esett ki vele az R50-ből.
Nagyon nem is kapcsolgattam ki a gépet, energiatakarékosság<30 sec képernyő ki, 1 perc után váz kikapcs.
Most nézem, már nem nagyon bolt. 7600 volt a zöld ufóban, most 11290
Töltöttségi szintet nem jelzi a vázon, 100%, illetve cserélje ki az akkumulátort.
Annyi előnye van, hogy autóban, powerbank, 1A usb töltővel is táplálható. -
Sleek
senior tag
-
Sleek
senior tag
Gratulálok
Holnap megyek én is érte . Azt hiszem Sigma 24-105f4 obi lesz újban . Ma mentem volna érte csak beugrott egy meló azt nem akartam a kollégákat megszívatni. Mpb n néztem a Sigmat de ott is 740 euró környéke amire 6 hónap a gari , akkor inkább megveszem 330ezer ft körül 3 év garival.
-
Sleek
senior tag
Nekem van 26os mtb 29es 1x12es mtb . Merida Scultura országúti meg egy Wilier országúti. Húztam is a szám amikor egy lánc 18-20ezer valamint egy normális országúti külső 30-32ezer ft/db . Dehát ha van majom legyen banánra is pénz.
SIGMA Canon 24-105mm f/4.0 (A) DG OS HSM objektív most 339ezer ft . Nézegettem ezt is.
Canon EF 24-105 f4 L IS USM 450 euro az mbp -n
Canon EF 24-70mm f/4 L IS USM 500euro
Canon EF 24-105mm f/4 L IS II USM 1200eurotól. Ennyit azért nem adnék ki már.
Valamiért a zoom nekem is jobban bejön . Persze lehet azért mert nem használtam még fixeket. -
Sleek
senior tag
Nézegettem olyan gépet is amiben van pl vázstabi ,de mivel akciós az R8 így ha drágább az IS obi, akkor sem jön ki pl a vázstabis R7 olcsóbbra Apsc használt obival .
Sony A6600 gép is majdnem 500ezer ft hiába van hozzá egy kazal obi. Meg az a nem középpel elhelyezkedő kukucska valahogy zavar.
Akárhogy számolom, ez is drága hobby mint a bringázás -
arn
félisten
A vazak postprocesse sajnos fenyevekkel van egy normalisabb mobil mogott - ezert van, hogy egy atlagember jobb kepet csinal mobillal, mint egy dedikalt fenykepezovel, pedig maga a hw sokkal tobbre kepes. Ha nem foglalkozol ezzel, eleg sok lehetoseget dobsz el a vegeredmenynel.
-
kisharsany
aktív tag
Inkább egy Peak Design, Ulanzi, stb. kamera tartót nézz. Nekem túrázások során egyik kezemben a kutya póráza van, a másikkal pedig bármikor le tudom akasztani a gépet és kattintani. Próbáltam én is övre akasztva táskát, de kényelmetlen, ha nem andalogva sétálsz, akkor lobog ide-oda.
-
Sleek
senior tag
Én is agyalok rendesen. Szeretem a kis Oly Om-D E-M10 gépemet , de sajnos sok esetben beltérben kevés mozgó tárgyakhoz
Kirándulni viszont szeretek vele.
R 10 Canont néztem , meg Sony gépeket. De a Sony kiesik, mert valahogy a balra helyezett kukucskáló nem esik a szememre. Pedig bal szemes vagyok.Én csak hobby kattintgató vagyok ,semmi utómunkát nem végzek a képeken. Valamint az Oly gép videóban vérzik még el. Van Go pro ha bringával megyek, de ha városnézésre megyek és látok valami buszt vonatot stb , ne kelljen mindig magammal vinni a go pro t is.
-
Mephike
őstag
Nem akarok beleszólni a dolgokba, de az R8 a helyes választás. Tudom azt írtad, hogy annak a tudására nincs szükséged... most. Gyanítom nem 1-2 évre akarsz gépet magadnak, hanem hosszabb távra.
Ezt az összehasonlítást nézd meg én biztos nem választanám az RP-t. -
t.imi
addikt
Nem rábeszélni akarlak
407 - 80k a 24-105 el lehet adni, az 327e. Plusz a visszaküldött 36 hó garis. Adapter most van fent 30-ért.
Ha 407e kit +116e 16mm = 523e -15% az valahol 450 környéke, eladod a 16 és 24-105-öt 80, 80-ért, 280 körül van egy 36 hó garis vázad. Foglalkozós, ez tény.
Én sem vettem meg, @nak sincs perpill kedve árulgatni
Ha nem sürgős, földet reá, simán lehet BF v karácsonyi akció alatt valami finomság.
Mondjuk ez nem lottó ötös. -
Beldar
tag
Írod, h izgő-mozgó kutyák/verseny autók lenne nálad a fő csapás - akkor jobban járnál mondjuk egy R8 vázzal. Gyors témákra az RP nem a legélesebb kés a fiókban.
Az R8 most nézem a 220Volt-nál 492 ezer lenne a CashBack levonással, és 37.900 Ft értékű fotós oktatást is adnak mellé.... Nyilván zsebbe nyúlósabb cucc, de hosszú távon jobban járnál vele, szerintem... -
t.imi
addikt
299 volt szerintem vagy 2 hétig, kb 4 hetet kotlottam az R50 vs RP vásárlásán.
Mindegy is.
Most emagon 407 az újracsomagolt rp+24-105, ha veszel hozzá egy újracsomagolt rf 16mm-t - ez van benne az akcióban - akkor 407+116-15%. Az már nem rossz.
[kép] [kép]A mi, mikorra majd szakik válaszolnak, nem követem nyomon a történéseket.
-
-
Beldar
tag
-
p_adam
addikt
Arra értette hogy az RF 28/2.8 palacsinta még kisebb, de hétköznapibb lefedést ad, közel akkorát, mint egy okostelefon fő kamerája.
Abban nincs sok logika, ha az eddigiek helyett RF 16/2.8-as ultranagy látószögű optikát használsz, ami gyökeresen más.(Egyébként szerintem nem éri meg a váltás, ha főleg EF adaptereznél, mivel ebben az esetben a minimális súlykülönbség elvész azzal, hogy a 6D II-vel jobb a fogás és a súlyeloszlás, RP-hez tartalék akkumulátor is javallott, valamint szvsz az optikai kereső képe is nagy, kellemes és személy szerint a 6D II RAW file-ok is kissé jobban tetszenek RP-hez képest, hiába elvileg majdnem ugyanaz a szenzor.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Elektromos autók - motorok
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Assetto Corsa
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest