Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- MIUI / HyperOS topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
"az, hogy a zaj okozta felbontásveszteség képelmosódás, vagy hibás színű diszkrét pixelek formájában jelentkezik, teljesen mindegy."
Ne beszélj már zöldségeket
Próbáltál már zajt szűrni szoftverrel utólag? Baromira nem mindegy, hogy 1 vagy 20 pixelni pöttyöket kell eltávolítani mivel nem egyesével fogod megtenni hanem a zajszűrés intenzitását és az érzékenység sugarát igazítod hozzá. Az 1 pixelnyi zajpöttyökkel együtt 1 pixelnyi részleteket fogsz elmosni, a 20 pixelnyiekkel pedig 20 pixelnyieket. Sőt, az 1 pixelnyieket gyakran szűrni sem kell, elég leméretezni és eltűntek.
Már a megfogalmazás is elég hülyén hangzik, hogy szerinted mindegy, hogy pöttyös vagy mosott a kép. Ha hozzá sem nyúlsz akkor sem mindegy látványában.
A Fujin ezzel szívtam: ha egy kép nem is volt annyira zajos akkor sem tudtam olyan jól szűrni, kénytelen voltam a nagy homogén felületeket lokális kijelöléssel gaussian blurral elmosni, a részletgazdag területeken meg magamban anyázni, hogy azzal semmit nem tudok kezdeni. Életlen maszk alkalmazásánál sem mindegy, mert az 1 pixeles pöttyöket egy 5-ös sugarú életlen maszk nem fogja úgy kiemelni, mint a 20 pixeleseket.
Nagyon kérlek, ne gyere azzal, hogy van aki soha nem akar utómunkázni a képeken mert DSLR-nél ez nem ellenérv.
Szerintem ideje lenne elkezdened fényképezni is, mielőtt tovább szakértesz mert az elméleti okosságok nem mindig állják meg a helyüket a gyakorlatban.
Új hozzászólás Aktív témák
- alza vélemények - tapasztalatok
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Kalandor: Kihúzható kijelzős laptop (2010 körül)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cyberpunk 2077
- Autós topik
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 150 Ciklus - 92% akku - 1 év gari -
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Próbáltál már zajt szűrni szoftverrel utólag? Baromira nem mindegy, hogy 1 vagy 20 pixelni pöttyöket kell eltávolítani mivel nem egyesével fogod megtenni hanem a zajszűrés intenzitását és az érzékenység sugarát igazítod hozzá. Az 1 pixelnyi zajpöttyökkel együtt 1 pixelnyi részleteket fogsz elmosni, a 20 pixelnyiekkel pedig 20 pixelnyieket. Sőt, az 1 pixelnyieket gyakran szűrni sem kell, elég leméretezni és eltűntek.