- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Milyen okostelefont vegyek?
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Ez elég jól néz ki.
@Throme
Lenne helyem elgondolkodnék...
...Van még néhány motorom, remélem azok jobbak lesznek.Mármint a 26 motoron kívül?
(Nemrég dobált fel ali pár nagy motort nekem is. Megint rácsodálkoztam, hogy a Lego főleg burkolt gyorsasági motorjain kívül mennyire széles a paletta itt. Jó pár igen jól kinéző klasszik, ill. túra/chopperszerű gép jött szembe. Pedig már a Lego Ducatin is elgondolkodtam, olyan gyorsan "beesett" az ára... és egy motor csak kéne majd kipróbálásra legalább egyszer.)
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
A Lego-nál mindig is rüheltem, hogy van megmaradó alkatrész, ráadásul tervezetten.
Idővel rááll az ember szeme, hogy mik szoktak megmaradni és ha attól eltérő is ott van köztük, akkor hibáztam. Na de egy kezdő építő mire fog gondolni egyből?
Ráadásul az adventi kalendáriumból kieső kis pici biz-baszok mellé is tesznek megmaradó alkatrészt.... minek? -
Throme
veterán
Már nem tudok új vonalba beleugrani. Nincs hely.
Most hogy elkezdtem építeni a gépet nem tudom magasztalni a manual papírját. Végre nem csillog.
Kurvajó ránézni. Kontrasztos és matt.
Mi a fasz ezen olyan nehéz legyártani a nagy, magasztos Lego-nak???
Szemüveg gyártók fizetnek a fényes szarjukért? Nem véletlen, hogy egy ideje átálltam pdf-re.
De ez a MK manual kib@szott jó.
... és a színek! Oké nincs sok különböző szín ebben a szettben, de azok kivehetők, nem olvad semmibe. -
sb
veterán
Hát ehhez nem értek, de az itthoni hírek nem erről szóltak. A teljesség igénye nélkül volt cikk arról, hogy kikerült anyag, nem mérték azt amit folyamatosan monitorozni kéne, bent gyárterületen voltak rosszul, meg még 1-2 munkavédelmi ez-az, baleset, haláleset is. Meg gyárleállítás ami nem állt le, majd meg is oldódott a dolog jogilag.
A b. ami meg nap mint nap szembe jön a "felülről" jövő jóvanazúgy attitűd. Elég sűrűn megy a hatástanulmányok nélküli random építkezés, vagy a 2 nap alatti törvénymódosítás, hogy mit ne kelljen betartani.Persze amiről beszélek az nem a mérnöki rész. Abban biztos vagyok, hogy ennek megvan a komoly szakmai háttere. A kérdés, hogy alkalmazzák-e. Mármint a mérnökön azok igen, csak őket mennyire hagyják a nemmérnökök.
De ez itt nagyon off.
On:
1. Majdnem rendeltem egy penészkirály botanikus kertet. A Lego Ideas előtt az volt az egyetlen minőségi alkotás. Aztán épp elfogyott a jóáras mire rászántam magam. Bár talán jobb is a dupla Lego Friends szett mellett.
2. Szintén mould king-ben láttam Lego kompatibilis kereket ebből a... nem tudom hogy hívják ezt a megoldást.Találkozott csak kizárólag ilyen kerékkel valaki külön? A gyerkőc nézelődött ilyesmi sima RC autókat de így Technicbe építhető módon jobb megoldás lenne beszerezni.
-
Throme
veterán
Itt fel van tüntetve a dizájner és a viper-él ott van Firas neve (mold king termék).
Lehet akkor van kooperáció a lego moc-osok és a kínaiak között...Otthon jobban szétnézek, bár helyem nincs.
Ahogy látom kb 10€ a szállítás.
Ezt még hozzá kell számolni, de nem olyan vészesek az árak...... amúgy mondtam én, hogy itt Te ismered a legtöbb alternatív lelőhelyet.
Erről a bluebrixx-ről se hallottam még -
Neurotoxin
őstag
Maximálisan egyetértek, nem is tudom, hogy a teljesen inkompetens Disney hogyan tudta összehozni..Szerintem vagy 4x láttam már, a Birodalom visszavág után a kedvenc SW filmem, igaz, ez egy spinoff az Egy új reményhez (ami szerintem az eredeti trilógia leggyengébb darabja, nemrég visszanéztem). Ha az utolsó trilógiát nézzük és ez az új irány, akkor köszönöm, nem kérek belőle
Ezt a Disney is érezheti, nem hiába nem szállítottak új filmet a 2019-es Skywalker kora (ez a cím adás is, te jó ég....) óta.
@Throme: Röviden és tömören: Minden. Azért az Ébredő erőre nem haragszom annyira, abban még volt SW feeling, Harrison Ford...
-
Throme
veterán
áh, most is néztem pl temu-n vannak építhető motorkerékpárok (mint a lego) 10k huf alatt.
Egyszerűen nincs már helyem, pedig kipróbálnám mit tudnak (hiányzó elemek, kapcsolódási minőség...).
Aztán ott van a cada-s fekete porsche is...Nekem is vannak meg nem épített lego szettek a szekrényben.
Le is álltam a vásárlással.
Azért járok ide, hogy a "sötét oldalt" is lássam#153Neurotoxin
Ezen szoktam viccelődni, hogy aki bejön és megnézi a legókat, attól megkérdezem, és ugyan el tudja-e mondani - anélkül, hogy körbenézne - milyen növények vannak a vitrin felé jövet(mert van)
Egyet nem tudnak felsorolni
Max a kredencen lévő virágcsokrot...ami szintén legó... -
sb
veterán
Igen. Az a gond, hogy összeadódik. Hobbira oké, hogy elmegy évente egy összeg ami belefér, de valahogy amikor egyben ránéz az ember és kijön egy ilyen masszív milliós nagyságrend akkor felmerül a kérdés, hogy lenne-e jobb helye. Ill. ha akkor nem is, de később akadna hely akkor visszafordítható-e legalább részben.
@Gubbba
Ez a nagy nagyon jól mutat. A kicsi nekem fura a spec elemekkel. Elsőre azt is néztem, hogy kockákból áll-e.@Neurotoxin
Tetszeni a többi is tetszik, de kiállítási jelleggel Techniket már nem nagyon veszünk. Az az első ahol - szerencsésen - ezt sikerült feladni. Van egy rakás, pluszban vett kerék, felni, diffik, motorok, pneumatika.
- Ha építésre nézem gyk. lassan nincs olyan amit ne tudnánk összerakni belőle.
- Ha kiállításira/gyűjtésre akkor meg soha nincs vége a történetnek...Az a gond, hogy még egy rakás más témával vagyok ugyanígy. És azon meg már nem is csak építés fókuszúak. A modularok (+City + WV +...) város felé mutatnak, az egyedi, kiállítós készletek is gyűjtősek.
Azért az biztos, hogy az 1:8 sem fog kimaradni, egy lesz.
Vagy még felmerült, hogy azzal lehet játszani, hogy ha nem tartod meg akkor akciós vásárlás, kifutás utáni használt eladás valószínűleg nem bukta, vagy csak kicsi. De Őszintén, az 1:8-asokban meg építésre ekkora eltérést nem látok.Az AMG One is Lego árban megy. De a szemem sem rebben, látva a minőségét és a komolyságát. Azon is erősen elgondolkodtam anno. Nálam az 1:8 lista első részében van a hivatalos modellekkel együtt is.
-
sb
veterán
Köszi!
Gondolom az megy ami spec téma inkább.Nem is nyerészkedni kérdezem, de itt felmerült bennem ami Lego oldalon is.
- Ott k*va sokat költ az ember és a végén ér-e valamit vagy csak egy rakás kocka. A válaszok alapján ér... még ha nem is exkluzív a készlet. Bár ott is jobb az, City/kommersz max anyagárat érhet.
- Ez jóval olcsóbb (de már ez sem igaz minden esetben), de a megszállottak itt is el tudnak költeni egy vagyont. Viszont ez lehet, hogy tényleg kuka ha mégis vissza kellene forgatni egyszer.Nálam azért ez faktor mielőtt egészséges hobbi szint felett menne bele pénz. Bár lehet, hogy azon már túl vagyok/vagyunk itt mind.
-
Corleone33
senior tag
Jómagam úgy állok hozzá hogy lehetőség szerint original Lego szettből MAXIMUM akkor veszek koppintást ha
1) Már kifutott és hivatalos módon nem lehet normális áron beszerezni
2) Olyan szinte van beárazva, hogy esélytelen hogy valaha is meg tudnám magamnak engedni az originalt (Eiffel Torony lego szett pl)
Ezenkívül nemhivatalos lego szettekből csak MOC-kat
-
Neurotoxin
őstag
E logika mentén, már kifejtettem a véleményemet a leendő szabályokkal kapcsolatban egy korábbi hozzászólásomban #37 , nekem is hasonló a meglátásom/véleményem a gyártókról. Akkor már egyszer parkoló pályára tettük a témát.
A Porsche RSR nem tetszik a gyári kiadásban, viszont láttam belőle nagyon klassz módosított modelleket. A GT3-ról megjelenéskor nem is értesültem, mások voltak a prioritások akkoriban..viszont akár még egy jobb minőségű másolat formájában is összeraknám (a jelenkori ~400e Ft-os ára már jócskán a rablás kategória nálam), annak ellenére, hogy ütközik az elveimmel, de a Porsche, mint márka szerelmese vagyok én is. A Lambóra a mai napig csorgatom a nyálamat, de megvárom a McLaren-t, hátha valami kultúrált, nekem tetsző modellel jönnek ki Legóék, de azt sem fogom megvenni premierkor, majd megajándékozom magamat vele 2025 Karácsonyára is
-
Sinu
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 15 256GB / 12 hó jótállás
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest