Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Azért be-becsúsznak 8k alá a SC szettek, de olyan 8,5k, vagy alatta is szoktak lenni webshopokban.
Ritkán vásárolok a S@H-ról. Ott tényleg sokat kérnek értük.
Azt kell, hogy mondjam az ali, temu oldalakon is sokszor látok 7-8k huf körül SC autókat és azokhoz ugye nincs minifig, nem licenszeltek.
Az SC a Legonak még egy olyan vonala, ami egyelőre elviselhető árazással megy. Persze, ha azt nézem, hogy kapok kb 350 db kis műanyag kockát 8-10k huf összegért, akkor nem kevés
A komolyabb kínai szettek árai is kezdenek felmenni. Persze pl a merci gt3 elég komoly lett, de itthon pl 140k huf
[link] -
Throme
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Talán ez a legjobb, hogy kinek mi fér bele.
Nekem van CADA szettem, 2 is, amik gyakorlatilag Firas MOC-ok.
Nem néztem utána és nem is tudom, hogy fizettek-e a MOC-okért a dizájnernek, de simán behúztam
.
Úgy vagyok vele, hogy CADA. Ha valakinek gondja van, esőként az ő ajtajukon kopogtassanak.
Igaz, direkt koppintásom nincs.Ha valamilyen legó szettért élnék-halnék és már csak rekord áron lehet megvenni neppertől, de van kínai, akkor lehet elcsábulnék az utóbbi irányába.
Szóval nem álszentkedek és nem #1279Neurotoxin ellen szóltam az előző hsz-ben, inkább a Lego-ra vagyok mérges az árazása és - látszólag - kapzsisága miatt.#1281Gubu0101
Én se emlékszek ilyen szabályra....ezért is szeretek ide be-benézni.
Mostanában eredeti Lego-t építgetek, de szabizok majd és van olyan is, ami kínai és építésre vár. -
Pötyi
őstag
válasz
draco31
üzenetére
Láb
Szárny/láng
Szárny
Torzó
Páncél
Tárolódoboz
Spinjitzu tornádó-tölcsér 1; 2
Bionicle maszk
-
Vistaboy
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Köszi szépen.
Akkor elvileg minden 1:8-as Technic LEGO kocsiban van ilyen fogaskerék. Hála istennek! Holnap gyorsan szétkapom a P1-et, azt volt a legkönnyebb összeépíteni, bedobozolom, majd kipótolom belőle a Yangwang U9-et. Remélem, más már nem fog hiányozni... Majd ha megjön a pótlás a Barweer oldaláról, akkor pedig azt berakom a McLaren-be, engem nem fog zavarni, hogy az az egy nem LEGO alkatrész. Úgysem fogom eladni.
Köszi még egyszer.
-
Throme
veterán
-
-
rocket
nagyúr
válasz
draco31
üzenetére
Nekem is kép alapján tetszett meg
Nem akartam még kicsomagolni, de a külső csomagoláson lévő vágás miatt kipakoltam a dobozt tutira meglegyen minden, 18 (0-17) számozott csomag van, azon belül vannak még csomagok, +van 1 csomag alaplapokkal, és 2db jó vastag építési útmutató, elleszek majd az építéssel
-
prolad
addikt
válasz
draco31
üzenetére
Van benne anyag bőven, csak a hatsó levehető panel kitett 2 munkafázist a 15-ből, komplex, minden mindennel kapcsolódik az autót felemelve se hajlik vagy lötyög semmi. És felismerhető mi akar lenni, már aki ismeri ezt konkrét típust.
Throme
Jót tett neki a kettónusú dizájn, a Sian zöldje nekem sem tetszik (ennél a zöld élénkebb, mint a képeken, kicsit fakók lettek) de ha ott se az egész autó lenne egyszínű, nem lenne olyan feltűnő. Bár nekem a Sian formája se jön be annyira, kb bármelyik másik Lambo jobb választás lett volna.
Itt a fényszóró hiánya tényleg pontos, az eredeti dedikáltan versenyautó, nem road legal és ezért nem kell rá a hagyományos fényszóró. Van ettől függetlenül az elején, de sokkal lejjebb és sokkal LEGO barátabb formában:
A trapéz elem valamennyire eláll, de a képeken sokkal jobban kijön, élőben szépen illik az összképbe. Van rá egy fordított trapéz matrica (mint a felső képen), de nem tetszett rajta.Nekem nincs bajom a licensed LEGO-val, csak az áron ne látszódna meg, illetve sokszor lenne jobb választás az adott gyártótól. És pont a supercar vonal az, amit a legnehezebb technicből kihozni, valami szögletesebb sokkal jobb lenne. Ott van a G500 viszonylag nagy méretben (egyedül a színe kicsit sok) , vagy a sokkal olcsóbb Bronco, mindkettő jól sikerült, mert egyszerű forma.
Egy 6x6 G class, Velociraptor, Cybertruck jönne 1:8-as méretben, bármikor vevő lennék rá. Bár az tény, hogy ha veszek még egyszer ekkorát, akkor max 1-et a mostani mellé, mert rengeteg helyet elfoglal. Pedig ugyaninnen az SF90 XX vagy a nemsokára elérhető W1 is nagyon szimpatikus, a fentebbi Cada AMG is tetszik (bár hiába 5+ezer darab, az első lámpák ott se tetszenek). -
sb
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Bocs, valóban, azon átsiklottam.
Biztosan alaposabb is a Lego. Még így is összességében minőségibb a szolgáltatás, én abszolút efelé húzok saját hozzáállásban is: inkább drágább de biztosabb legyen egy termék. De szerintem náluk sok minden el van rontva máshol is és a végén az marad, hogy csak papíron jobbak, ill. nem annyival amennyivel kellene.
Lásd: eltűnő és 1.5 évig megvehetetlen (drága!) alkatrészek, motorok... nem is tudnak róla mit csinálnak és mit nem. Saját magukról... szóval sokszor ez az alaposság nem jön át a végén. Hiába lehet, hogy 5x hosszabb workflow-n és 8, alternatív gyártónál nem is létező részlegen megy át egy készlet tervezése és gyártása.
Náluk így kívülről nagyon sok alacsony hatékonyságú folyamat sejlik fel, plusz szerintem a marketing+logisztika jóval nagyobb költség.A világítás és egyéb résszel tisztában vagyok, hogy rétegtermék. Még csak azt se mondom, hogy bénák, hogy nem hozzák be. Valószínűleg ez náluk tudatos és többet vesztenének vele mint amennyire elmarad nyereségben, hogy kihagyják. De azért sok dologban lenne középút. Épp ezekben az új, kreatív, alternatív megoldásokban látni, hogy lehetne ezt magasabb minőségben és megfelelő mennyiséggel/helyen is csinálni.
-
prolad
addikt
válasz
draco31
üzenetére
Nincs, ha a külső elemek is ilyen minőségűek, akkor nem lesz gond. És masszív, mindent duplán-triplán rögzít, mostmár közelíti a végleges méretet, egy kézben, tetejénél felemelve is egyben marad. A dizájnban sok munka van, most hogy mennyi a saját ötlet, mennyit nyúltak meglevő LEGO keszletekből, az passz.
-
válasz
draco31
üzenetére
De van jelölés, a dobozon az szerepel made in China. De mivel kínaiak nem csak gagyit tudnak gyártani, lásd klímák, autók, stb, most már minőségi Lego elemeket is tudnak gyártani, Mattelnél biztosan van minőségellenőrzés, mert hibás elem nem volt nálam a készletben!

Első darab valóban a Mattel Prémium szériájában, kíváncsi leszek a folytatás milyen áron lesz.
Lego-ból egy ilyen makett szett min a dupla áras lenne, de lehet mégtöbb... -
válasz
draco31
üzenetére
Nemrég lettem készen a sirályszárnyassal!
Nem "Lego" modellnek néz ki, hanem makettnak inkább így a spéci szélvédőkkel és ajtókkal!Nekem ez az első nem gyári Lego szettem, túl jó is ez a készlet ehhez az élményhez, szorosan és stabilan rögzülnek az alkatrészek, minőséggel semmi probléma nincs! Ami karcolódhat=fém alkatrészek és szélvédők, azok mind külön csomagolva érkeztek, így tökéletes karcmentes minden összeépítve/kiállítva! Nincs színeltérés, nem kell matricázni sem az eredeti modell összeépítéséhez, mert minden nyomtatva érkezik, a kocsit át lehet építeni "versenyautósra", de azt majd később fogom megépíteni, ehhez vannak extra matricák. Nem rugózik a kocsi, és a hengerek a motorban sem forognak, de ez itt nem elvárás, a kormányzás kicsit béna, de ez nem játszós szett! A hátsó csomitartóban elfér a fém pótkerék!
Összességében tetszett az építés, megérte megvenni.
Ha a Lego ilyen minőségű készletet tudna/akarna/szeretne kiadni, akkor annak új termékcsaládot kellene indítania, Lego Makett néven!
-
prolad
addikt
válasz
draco31
üzenetére
Lesz róla beszámoló, hs elkészül, de az még odébb van, 1-2 hét biztosan lesz.
Így az első 50 lépés után (ami a gearbox részre fókuszál) érzésre nagyon közel van a normál LEGO alkatrészek minőségéhez. Kicsit simább és fényesebb, de lehet csak mert új (az utolsó technic szettem van már közel 20 éves, lehet csak megkoptak az elemek). Az illesztések elég szorosak, nem bántóan, de van benne egy-két lépés ami határozott erőkifejtést igényel. Eltörni nem fog, de kétszer is megnézem biztos jó elemet használok-e.
Maga a leírás hozza a LEGO minőséget, ahhoz hasonlóan az elemek is sokszínűek, a komplex belső dizájnnál kell is. Egy-két helyen picit egybefolynak pl a szürke árnyalatai, de eddig ott mindig elterjedt formájúka volták a hasonlóan színű elemek.
A könyv elején az ismertető rész angol, az összerakáshoz írt segítő szövegek viszonteladó xsak kínaiak, egy google.com translate jó, ha kéznél van. Illetve van videós segítség a komplex lépésekhez, de szintén kínaiul és YouTube helyett BiliBili videók. A QR kódot beolvasva megkérdezi, hogy kínai vagy angol nyelven szeretném megnézni, egyelőre az angol mögött nincs semmi, később talán lesz. -
Throme
veterán
válasz
draco31
üzenetére
Amíg nem lesz rövidebb rugóutas alkatrész, marad a hézag szerintem.
Még beépíthető ferdén meg vízszintesen, az igaz.Esetleg erősebb rugóval, a meglévő műanyag teleszkóphoz.
Itt azért - szvsz - látni kell, hogy még mindig nem modellautó építésről van szó, hanem építhető játékautóról.
Rugó nélkül megoldható a probléma, kérdés mennyire hiányozna a funkció, vagy fontosabb-e a látvány?!
-
Throme
veterán
A fekete porsche egy mestermű. Nagyon szuper és teényleg keresztbe lenyeli a Lego-t.
Szerintem képeltem róla, miután megépítettem, lehet a szerverhiba törölte.
Egyetlen egy dolog lehetne más és az a szín.
A fehér és a fekete pont nem a legjobb. Értem, hogy egy eredetit is bemutat az építési és azon csont fekete a verda. Talán érezték ezt és kapott a CADA verzió bronz csíkokat. -
Throme
veterán
Hát ezek inkább játszós szettek. A kerék ívek is meg lettek növelve, érthető okból, de nem néznek ki jól.
Belseje is furi, persze sem polcon, sem játék közben ezt nem lehet látni.
Sebessége pont jó lakásban.
Gyerkőcöknek valószínűleg jobban bejön a játék funkció miatt, mint a polcdíszek... -
sb
veterán
Ezek a polcok igen csábítóak.
És durva, hogy amin leginkább megakad a szemem annak nagy része alternatív modell. Mondanám, hogy biztos csak amiatt, mert a Lego készleteket már megszoktam, ismerem, de ferdítés lenne. Önmagukban is igen jó modelleket sikerült összeválogatnod szvsz.És külön piros pont a Stingray. Nagyon bejön. Anno a másik topicban kérdezgettem is ki rakta össze.

-
Pötyi
őstag
Semmi gond ezzel, "odaát" nemrég volt egy Barad Dur beszámoló - és kábé pont ezt írták az összerakási útmutatójáról, amit te is, hogy gyakorlatilag egy kép, egy elem.
ÁLLÍTÓLAG az ennek a magyarázata, hogy több ezer darabos a készlet és nem akarják, hogy tévesszen, aki rakja.(Mondjuk erre korábban volt olyan megoldás, hogy pirossal be volt karikázva az az alkatrész, ami az adott lépésben bekerült az épülő szerkezetbe. Az alkatrész is ki volt emelve, meg láttad a pontos helyét is.)
-
Neurotoxin
őstag
Ezekhez a "kisebb" készletekhez nem volt mostanság szerencsém, de úgy általában elmondható, hogy egyre inkább lemegy a Lego ebben a tekintetbe is kutyába. Vagy a vásárlóik vannak óvodás szinten kezelve vagy ténylegesen ennyire kezdenek meggyagyulni az emberek, hogy 1 lépés/oldal ritmusra van szükség.
Már ezerszer kitárgyaltuk, hogy gyermekkorunkban minden jobb volt, ott egy oldalon több alkatrészt kellett összeilleszteni, hovatovább, kész egységeket kellett összeállítani. Most a G500 Prof.line-t építem hétvégente, az első füzet felénél tartok (a kettőből), de a sok fekete elem miatt guvadt a szemem rendesen, be is néztem 1-2 lépést
Már csak a karosszéria maradt, de ötletem sincs, hogy hova fogják azt is húzni egy teljes füzeten keresztül. -
Throme
veterán
Én is így vagyok, hogy ezek nem lesznek szétszedve, sem eladva.
Pláne ahol egy matrica lefed 10 alkatrészt, azt nem fogom szétszedni tutira.
Polcdísz, meg aki akar vele játszani, az játszik.A papírtól lehet szabadulnék és inkább legyen meg digitálisan.
Most volt valami ami talán digitálisan elérhető volt. Én jobban szeretem, mint a papírt. -
Throme
veterán
Nekem is volt nem egy ilyen kihajtogatós lap, mint építési manual.
Ha lesz egyszer időm, akkor beszkennelem őket. A bmw m2 már megvan így szkennelve, igaz az oldalakat forgatni kell, de nem érdekel.Látom az átlátszó alkatrészek, nem mattult vackok, hanem tényleg átlátszók.
Van egy pár egyedi alkatrész! Hátulról meg egy x szárnyú
Az a mazda továbbra is jól néz ki!
-
Throme
veterán
Jónak néznek ki. Nem vagyok nagy minifig gyűjtő. DnD, az adventi figurák, vettem castle és pirate témákban plusz figurákat a creator szettekhet. Láttam már alternatív figurákat, de nem merem nézegetni, mert nem szeretnék azokból is bevásárolni
Nekem meg a motorok jöttek meg.
Még korábbi rendelésből is van ami dobozban figyel... egyszer megépülnek
. -
sb
veterán
Pedig kb. csak azért küldtem.

@Throme
A szélvédőt észre sem vettem. Az oldalüvegről beszélek.
Tudod, a bemutatón élőben betörték miután bemutatták, hogy golyó- és ütésálló.
Ide is bekerült poénként.De ha már plexi. Én rendeltem anno PaB-ról vagy 60-80db 4x6-os nagy ablaktáblát. Egy része karcolva érkezett, le se szarták a csomagolást. BL-ről olyan szintű csomagokat kapok mindig, hogy ámulok. Plexikre főleg extrán vigyázva, kb. egyenként csomagolva.
De most Kínából is is szuper állapotban érkeztek meg, pedig nem kis cuccokat rendeltem. Kb. 5 év után ez volt az első új rendelésem onnan alkatrész ügyben, de ezt képtelenség Legóból beszerezni, még használt, karcos minőségben is.

Visszatérve a PaB-ra: tavaly valamiért pont bizonyos plexik árát iszonyatosan megemelték. A 4x6-os normál ablak 60Ft-ról 300-ra ugrott. Még rendeltem akkor egy marékkal, 50db-ot... de csak karácsony előtt vettem észre, hogy meg sem jött.

Írni nem akartam, telefonon meg nem volt időm utolérni őket, kíváncsi leszek erre mi lesz a megoldás, remélem újraküldik. Durva, 50db-os pakk 3000Ft... új áron 15000.szerk: A szokásos standard-postás küldés volt persze, nem DPD... a szintén szokásos standard küldéssel. Rendelsz valamit és tracking nélküli postás kiszállítással kéne észrevenni, hogy kb. 1.5-2 hónap múlva feladták-e vagy nem.

Szerencsére azóta már csak "legkelendőbb" alkatrészek vannak és DPD. De azóta se értem, hogy miért létezett egyáltalán tracking nélküli postás küldés. -
Throme
veterán
Jó hogy beszélünk erről, mert ha én kapok ilyen két kártyát, tele karácsonyfa, hóember, létra karakterekkel, az ment volna a kukába
QR kódra simán rámondom, hogy vírusos app
A játékból már rég kinőttem, én is a polcnak veszem a szetteket. Van amivel néha játszik a gyerek, de nem látom rajta, hogy nagyon legós lenne.
#793Neurotoxin
Kristóf nem trendi. Nem csinál magából bohócot, nem megy bele extrémitásokba. Ül egy asztalnál, amin van egy szett és beszél, meg bevág pár képet. Ez a mai fiataloknak lehet egysíkú. Azok nézik, akik a mondandóra kíváncsiak. A podcast jó ötlet volt, remélem megmarad.
szvsz persze.
Én arra a fekete porsche-ra pályázok, nem is tudtam, hogy létezik belőle 2 verzió (motor, motor nélküli). A weboldalt is felkerestem, ami a videóban volt, de ott 42k körül volt a motor mentes, míg alin 26-30k huf a motoros. Nekem nem kell a motor, jó lenne alin egy 15k huf változat ilyenből
de nincs ... -
Throme
veterán
Igen, több is van.
Mind lego koppintás, de lehet látni, hogy mekkora a haszna a legónak, még úgy is, hogy hozzájön a tervezés költésge, a csomagolás, logisztika, ügyfélszolgálat fenntartása.Abból a szempontból jó, hogy van ilyen, hogy ha valaki lemaradt valamiről, vagy sokallta az eredeti árát, akkor van lehetősége beszerezni olcsóbban.
Igen, illegális, de biztos, hogy saját célra veszi, építeni, játszani, amire való lenne és nem kereskedni, mert ezeknek nincs sok értékük másodkézből....
Kifutott eredeti legóknak meg látjuk az árazását.... egy viccFord pick-up-on el is gondolkodtam, mert korábban láttam valami jó MOC-ot rebrickable oldalon és azt a tervet megvéve jó lenne a kínai legó alkatrésznek. Nem kell a BL-en xarakodni. Annyi, hogy a studon nem lesz ott a lego lego, na ennyi baj legyen

-
Throme
veterán
Simán
kis vívódás nem árt....Igen, az elírás. Szerintem 2x ütötték le a kettest...
Vannak jó(nak tűnő, mert nem vettem meg) szettek. Ezek a kb 36k huf-os technic jeep-ek, amikhez még motor is van, ennek ellenére kiépített beltérrel bírnak...
#742sb
Végül segget csináltam a számból
és 2 SC autót (challenger, mustang) és egy kihagyott igazi legó brickheadz-et (kengyelfutó-prérifarkas)behúztam. Becsúsztam 18k huf alá.A hajók nagyon állatok.
Páran elaléltak az új legó hajó láttán (oké, tényleg nem néz ki rosszul), de vannak nem legó hajók, ál-leejtősék és árban kb fele a legóénak. -
Throme
veterán
-
Throme
veterán
Nem ismerem a jogi szabályozást, lehet ha 2-3 alkatrészt már máshogy építesz be, akkor nem ugyanaz... nem tudom.
Egyedi alkatrészekkel egy gond van, hogy hova lehet még felhasználni?Abban látom ezeknek a nem legó szettek előnyét, hogy ha kell egy SC ford és tud az ember kompromisszumot kötni, akkor nem kell 25 rugót kifizetni az eredetire.
Nekem egyik kedvenc sorozatom az SC és szerencsém van, hogy az elejétől követem. Nincs meg mind, csak, ami tetszik. Egyedül a legelső dupla porsche szett, ami hiányzik. Valamiért hagytam kifutni.
Most a legutóbbi képen látható 5 szettben van porsche, immár 8 széles kivitelben.
Talán idén jön ki hivatalos legó szettben is gt3.Most 7végén megcélzom a challenger összerakását, az is van non-lego kivitelben
Ez is érkezik idén legóból. -
Throme
veterán
Nálam érkeztek új SC autók a sötét oldalról.
Még maradt az előző eresztésből és neki fogok állni megépíteni, de nagyon belehúztam ebbe (is)...
Ezeknek nincs márkájuk, nincs is dobozos verziójuk.-- o --
Ez a ford nem lett rossz. Lego a 6 széles érában hozta ki ezt a festésű verziót.
Építésre viszont inkább a 8 széles, kék-narancs GT-re hajaz. -
sb
veterán
Ohh. Összerakva nem látszott... nyilván.

Viszont így ismerős, ilyet láttam már ali-n külön is.Olyan idegennek és oda nem illőnek tűnik a Legoban nem szereplő alkatrészek egy része, de vannak tényleg jó, hiánypótlónak tűnő extra elemek is. Az a kis fekete tartó is hasznosnak tűnik a kép másik felén.

-
sb
veterán
Inverz macisajt?
Nagyon jól néz ki ez a Peugeot. A diorámás megoldás meg továbbra is remek ötlet. Összerakva főleg.@Throme
Igen, írtam is, hogy azon sem csodálkozom, hogy ennyi pénzért elvárja az ember, hogy működjön. Csak hát sztem nincs meg a fizikai alapja a porosodó műanyaggal. Patthelyzet kicsit. -
Throme
veterán
-
sb
veterán
Igen, ez elvileg gyöngyházfényű elem lenne. Aranyban is hasonlót tudnak csak gyártani a "pearl" változatból. De ezt technológiai korlátnak gondolom, ahogy a Mega Astonnál is előfordult.
@Throme
Igen, ez az. A gyerkőc kapta/építette, csak utólag tűnt fel nekem is amikor megnéztem és megfordítottam. Különösebb gondom nincs vele. Bár ha ilyen akkor elgondolkodhat rajta a gyártó, hogy "sima" szürkét tegyen inkább a helyére és problem solved. -
Throme
veterán
Az előző linkeden, ahol a peugeot volt, ott nézem a siánt is. Most komoly, hogy a képen az első futóműveknél hiányzik a sárvédő?
Ezt most sárvédővel, vagy nélküle küldi?
Nem mindegy!Huh ezek a kis rally diorámák nekem is tetszenek, már akkor is , mikor először linkelted.
Hallgattam Kockásember podcastját és ott Attila említette, hogy a kínaiakkal is üzleti kapcsolatba lépett. Ő is örül, hogy komplett szettje nem csak itthon, hanem nemzetközi szinten is megjelenik és azt mondja, hogy jó pénz.
Szóval lehet a nagyok,mint pl Firas is kap a tervekért most már és nem csak kizárólag nyúlnak a kínaiak...
Ez ah így van szerintem jól hangzik! -
Throme
veterán
SP az az SC igaz?
Én is gyűjtőnek tartom magam, igaz talán a tavalyi év volt a fullos egyedül.
Nem minden tetszik.
A dupla szetteket csak kb 50%-ban szeretem, mert volt, ami teljesen bejött, volt aminél az egyik verda nagyon tetszett, a másik meg egyáltalán nem.A bmw-t én is végigszívtam matrica terén.
YT-on sem nagyon értették, hogy mi a francért nem lehet ezeket a szélvédőket gyárilag nyomtatni, pláne, ha a dupla szett egyikét megcsinálják, de a másikat nem....Ha régi SC szetteket szeretnél beszerezni, akkor szerintem a BL-es 15 rugó nem sok érte.
Szerintem 25k huf-tól felfelé tudnád beszerezni neppertől.A cada space szettek tényleg részletesebbek és 3D-sebbek.
Szerintem sokat ne gondolkodj rajta (bár szerintem nálad már elindult a vezérhangya
).
Még én is gondolkodok rajta (kösz!
kell nekem ilyen fórumokat követni
) -
Throme
veterán
Ezek a pici képek/diorámák tetszenek nagyon. A Lego szett megvan, amiben 4 kis kép van és mivel ideas (vagy már icons...tudja a franc) ezért olyan 21-22k huf között mozgott, úgy, hogy nem licenszelt rajta semmi. Ha így nézzük, akkor árában van, ha úgy, hogy nem eredeti Lego, úgy lehet kicsit sok.
Még nem építettem meg a Lego verziót, de terveim szerint a falra kerülnek és így a hellyel nem lesz gond.
A verdákkal kapcsolatban az egyedi alkatrészek nekem egy bizonyos szintig elfogadhatók.
Amikor egyedi festés kap egy alkatrész, az addig nem gond nekem, amíg maga az alkatrész elérhető más színben, festés nélkül bármelyik szetthez.Ilyenek az első fényszórók (mikor nem átlátszó kockákkal oldják meg, hanem festéssel/matricával) és a szélvédő elemek, mikor egyedi festést kapnak (Lego-nál ez sokszor mumus, mert sehogy se tudják eltalálni a kockák színét...)
-
Throme
veterán
Lehet egy másikat is venned kellett volna, hogy milyen az építése, az alkatrészek minősége.
Nehogy csalódás legyen belőle... szvsz-- o --
mása Lego fórumban többen vannak mint itt, de hogy témába vágó hszből nem írtak többet az utóbbi időben, mint itt, az is fix.
Nem győzöm görgetni a sok vásárlási, rendelési nem megérkezési hsz-t..
-
sb
veterán
Fentebb linkeltem párat.
Nem minden készlet épp olcsó, de sztem a modellek is nagyon eltaláltak, több ház is minőségi tervezésnek tűnik az én szememben, nem kínai "vacaknak". Értsd: az átlag azért az szokott lenni ránézésre, hogy az eredeti Lego tervezések igényesebbek, szebbek, nem anyagminőség, hanem dizájn terén is. Legalábbis az én szememben. Itt azt érzem, hogy hozzák azt a szintet, sokszor felül is múlják őket. A világítás meg abszolút a legjobbnak tűnik (a kockák furák, de falban elvezetett vezeték, szétválasztható csatlakozók, ledes plexi panelek...), rengeteg újítással és azzal együtt már az ár is több mint korrekt.Sajátom még nincs, így minőségi tapasztalatom sincs, de mostanában rátalálva pár review-t megnéztem és úgy látom pozitívak, kezdenek rátalálni általánosan is. Jang is nemrég csinált review-t róla.
Meg elég sok épület van náluk, nekem ezek jönnek be, Cada, Mould King pl. kevés van, inkább járművek.
Még a steampunk vonalukban van 1-2 jól sikerült darab ami nekem bejön. Azokat meg régebben linkeltem még a Lego topicban.@Throme
Nálunk még várni kell rá, majd fiam a fa alól építi...
Viszont kíváncsi voltam a véleményedre, akkor ezek szerint összességében okés. Még az irányításra leszek kíváncsi.
-
Throme
veterán
Elválik, hogy mennyire lesz sikeres az F'-es vonal SC-n belül...
Elmondható rólam, hogy SC fan vagyok, viszont az F1 vonal nem fog meg.
Csak reménykedni tudok abban, hogy a normál verdákat nem cseszik el, nem csapják össze.
Oké egy F1-es autó sokban nem fog eltérni formailag a másiktól. -
Throme
veterán
Az orrát picit igazítottam az oldalához, mert picit elállt bal oldalt és egy picit machináltam a képpel is
Középen a motortértető gerincével nem tudok mit csinálni. Ha egyenes, akkor a bmw jel felett lesz rés. A bmw jelnek döntve kell lenni, egyrészt az autó ilyen, másrészt, akkor nem illeszkedik rendesen az a ráhajló rész.Összességében kell nézni és úgy szerintem frankó lett
-
Throme
veterán
Nekem van egy darab 1:8 szettem legóból, a sián. Annak azért már sikerült adni egy normálisnak nevezhető gumit. Nem ez a hülye szögletes.
Régóta igény a valósághoz közelibb legó gumiköpeny.Kíváncsi leszek rá, hogy a cada utána legó rámozdul erre a témára, vagy hagyja, hogy a cada-tól vásároljanak a fanok gumit?!
Persze a szettel már megveszik a legós verziót és onnan a Lego-t nem fogja érdekelni, hogy még költenek az emberek plusz alkatrészre....Érdeklődéssel figyelem Balázs videóit is, abból a szempontból, hogy mennyire tart ilyen kitekintéseket. Régen is volt már a buwizz bemutatója és szerelt legó autókat ezzel a meghajtással.
Most már van néhány nem legós bemutatója.
Lehet érzi, hogy szélesíteni kéne a palettát.... -
Throme
veterán
Ez a pici chopper megvan
nagyon klassz kis szett! Ennél a chopper az alap, de át lehet építeni street vagy versenymotorrá, sajnos az már nem annyira jön be.#513Pötyi
Ez is megvan
, nem technic, hanem creator expert, de tény, hogy van hivatalos chopper...
Gyűjtöm a technic-es motorokat és azok között csak az említett módon lehetne chopper, ha a régiekből lenne 2 szettem (nem akarom a meglévőket átépíteni ) .De már a küszöbön a következő....
-
Throme
veterán
Többségnek lövése nincs a Rebrickable-ről.
Annyira réteg, hogy csak na.
Akik csak úgy vesznek a gyereknek Lego-t, azok se tudják és amikor alin meglátnak ilyet tuti nem az ötlik fel bennük, hogy egy része lopott dizájn.Nem vagyok jogász, de szerintem az érintetteknek kéne fellépniük az alin és egyéb helyeken hirdetőkkel szemben.
Aztán egy hosszú folyamat végén (és sok pénz elköltésével) leveszik.
Szerintem ezért nem lépnek, csak ahol tudják, felhívják a figyelmet, hogy nem mindenhol eredeti amit látunk.Lego közösségben meg mindenki a saját lelkiismerete szerint dönt...
Mondjuk ha ilyen 1500-2000k huf egy autó és ugyanennyi az építési, akkor elgondolkodtató, hogy beszerezze az ember mindkettőt.
De egy 7-8 rugós verda esetében még 2-3k huf építésit sorry de nem vállalok be.Ahogy említettem, ha egy Rebrick-es tervező szettet csinálna, tehát nyomtatott utasítás és alkatrészek, akkor kb ott járna, mint a Kockán a kispolák és az ikarus busz....18k huf.
Kb ennyi az, hogy legalább 0án legyen, vagy minimál haszon.
-
sb
veterán
Köszi a linket. Meg a hajót is.
Most már hagyd abba nyugodtan vagy ban-t kérek rád.
Én nem vagyok nagy hajós, kalózos se voltam soha de egy rendes kalózhajót szeretnék, ez volt az első pont ahol az alternatívák felé kanyarodtam mert ugye Lego oldalról rég nincs normális, nagy hajó. 20 éves használt modellekre aranyáron rámenni pedig nem látom sok értelmét.
Én a pirosat néztem ki korábban, ill. az imperial flagship-et (asszem ez az).
-
sb
veterán
Csak pislogok.
Először a matrica nélküli, baltával faragott formát láttam meg és 0.001s alatt KELL érzésem lett.
És csak azután jött a matricás verzió...
Oké, hogy matrica, de hát végül is ennek így kell kinéznie. Színhelyesség meg a másik oldalon sincs, sőt, fehérben én mindig puffogok, hogy matrica nélkül sem sikerül konstans színt hozniuk sok esetben. (Meg nem fehérben sem, a Mercedes AMG One-on is cseszi a szemem az eltérő szürke elem, meg mindenhol...)És Kitt is jól néz ki, a világítással főleg. Szerintem elég jól elkapták a formát.
@Throme
Nem rossz az, mondhatnám, hogy az ok mindegy ha egyszer kevesebb fát vágnak ki vagy bármi... de amúgy sztem törekvés is van. Egyéni szinten is látok ilyet, szabályzói oldalról is... hát cégeknél meg nyilván kell vmi hatás, mert elsősorban a profitért dolgoznak, a zöldítés meg k* sok plusz pénzbe kerül... de itt jönnek a szabályozók, támogatások, hogy átbillentsék a dolgot. Vagy néha azért azt is belátják cégek maguktól, támogatás vagy büntetés-lengetés nélkül is, hogy ami esetleg most drágább később, hosszabb távon mégis jobb lehet, akár anyagilag is. Vagy mert esetleg nem lesz mindig ugyanilyen a helyzet, most pl. pénz feldobni egy napelemet és olcsóbb lenne kihagyni, de lehet, hogy később meg jól jön majd. Meg indirekte a vevők is lehet, hogy elmennek másfelé. Sztem sokkal jobb ma, akármennyire is erőltettnek tűnik a dolog, mint mondjuk 30-40 éve amikor kb. azt se tudták mi ez az egész és keresztbe lesz*rta mindenki. -
-
Throme
veterán
Itt is ugyanazt lehet elmondani, hogy a végeredmény tetszetős, de olvasva az oda vezető utat, hát elgondolkodtató.
Ez a sötét oldal nehezített pálya, ide csak erős idegzetű legósok jöjjenek, akiknek elegük van a hosszú építési manual-okból

Ha nem tudják matrica alapszínt kikeverni, csinálhatnák átlátszó fóliára is a motívumokat. Ennek is vannak nehézségei, de akkor a szín eltéréseket kibekkelhetjük...
-
Throme
veterán
Pedig a végeredmény jól néz ki és tényleg extra a világítás.
A hiány az ami engem a legjobban bosszant, mert nincs mögötte egy Lego ügyfélszolgálat, hogy könnyedén és ingyenesen pótolni lehessen.Megépítek pár nem legó szettet, addig várok a PaB-os vagy BL rendeléssel, hogy csak egyszer kelljen szállításért is fizetni.
Ahogy fejlődik a "sötét oldal" talán majd a hiányok is eltűnnek.
-
Throme
veterán
Összehasonlításban a legó egy szégyen.
Lego verziót nyugodtan megcsinálhatták volna fix ajtósra is, hogy ne látszódjon kinyitva a sivár valóság.
Ez egy "frédibéni" autó b+
Akartam már írni, hogy nem csak a Lego-nak van itt kínai alternatív fóruma.
Ott van pl az óratopik. Van már kínai órás is.Azért jönnek fel a kínaiak. Persze ami már jobb minőség, az nem is olyan olcsó, de még tudnak reálisabb áron működni. Nem tudom mennyire hosszan nyúlik ki az állami kéz és segít minden - nekik - hazai céget, mint pl a "hüvelyt".
-
sb
veterán
Szerencsére a katonai téma nem vonz de ezek a teljesen felelőtlen linkelgetések (
) tényleg veszélyesek!!Azt hittem, hogy pl. a kamionok sem érdekelnek. Erre ahogy szembe jöttek a lesdiy oldalán, sajnos végig kellett néznem őket és elgondolkodni, hogy milyen jól néznek ki a kicsit Technic, nagyobb részben régi Model Team-szerű járgányok.
-
Throme
veterán
Nekem is ez a tapasztalatom, hogy a kínai leírás tömörebb és jobban kell figyelni.
A mostani chopper építésénél láttam elsőként olyat, hogy kifordítva mutatja az alkatrészt/részegységet, ahhoz hogy lássuk mely lyukakba csatlakozik egy tengely, pin akármi és azt majd úgy fordítsuk rá a megfelelő helyre.Lego-s manualokban azt nem szeretem mikor a kevésbé létható részeket kell beépíteni, mejd 2 lappal később a teljesen egyértelmű részeket kell beépíteni, szépen szemből megmutatva. Ez jellemzően a szimmetrikus témák (pl autó) esetében van így.
-
Throme
veterán
-
Throme
veterán
A színe kockás díszítés nekem is hasonlónak tűnik.
Ennél az első ersztésnél nem néztem annyira kritikus szemmel az árazást. Ha még lesz sötét oldali SC autóm, annak azért jobban megnézem a bekerülési költségét.Ha azt nézem, hogy SC MOC-ot vennék, illetve csak az építésit, az is lenne kb 8-10€ + guberálhatnám össze az alkatrészeket.
Így költségben nem hiszem, hogy beljebb lennék és akkor a xarakodást nem számoltam bele.... -
Throme
veterán
Teljesen jól működik a futómű, csak építésnél egyenesbe kell pontosan állítani. Az alkatrész csatlakozások tűréséből adódóan alakulhat az első futómű szét- vagy összetartása.
Szóval beállítást követően játszható.Matricákkal mindig is gond volt.
Ha ilyen áttetsző, akkor célszerű csipesszel, vagy azzal a legó szétszedővel feltenni, mert az ujjlenyomat, zsírosság meglátszik rajta. Pláne, ha korrigálni kell és kézzel fogja meg az ember kicsit bemattul és mégrondább lesz.A színes hordozókkal meg ugye az szokott lenni a gond, hogy nem színhelyes.
Ezt senki se érti, hogy a 21-dik században ez miért okoz gondot?!Ami ezeknél a kínai legóknál a matricázásban a gond, hogy több alkatrészen/felületen is átívelnek.
Oké, kevesebb darabszám a matricából, de az átépítés szempontjából már inkább hátrány. -
sb
veterán
Igen, arra gondoltam, hogy ez a minta ma 10-ből 9-szer matrica lenne, nem kocka. Pedig így is jól néz ki és karakteresebb is. Tetszik.

Látom, jól belehúztál az autók terén.
Ez a diorámás megoldás nekem is bejön, extra ötlet, hogy össze is lehet kombinálni. Úgy azért már sokkal több mint egy polcra kirakott autósor.@RapaNui1
Köszi az infókat.@Throme
Pont ezt fejtegettem én is, hogy figurákban egy vagyon állhat. Akkor is ha nem drága, egyediekről van szó, hanem kifejezetten olcsó, mondjuk 1200Ft körüliekről. 10-20db fig abból is marha sok pénz készletárakhoz viszonyítva is.A figszámnál nem értem mit akar a Lego, épp tegnap olvastam vmi limitet Ideasnál, méretarányosan elvárt figekről, Már egész kis, 1000db-os készletnél 6-7 fig, 3-4000db-nál 10-15db. Ennyi lenne az előírás. Nade akkor ők is miért raknak egy várba 3-4db-ot? City-nél meg egy kis vacak készletben, busz, villamos, stb... 6-7db, kórházban 10+ volt... nagyon helyesen, szuperül játszhatóak.
A PaB-on keresztül is vételen mennyiség lenne eladható, én biztos vagyok benne. Dől a pénz a készletekből, a tervezés, logisztika így is komplex és drága, de mégis megvan a 25% profit a mostani eladási árak (webshop is!) mellett. Viszont meggyőződésem, hogy ha erre rámennének - most épp okosították a PaB-ot, nagyon helyesen - szóval ha ez is be lenne kötve nagyobb mennyiségben a gyártásba direkt (nem tudom most hogy működik de úgy értem, hogy ha PaB-ra bejön 100000db íjász rendelés akkor ehhez alkalmazkodjon a gyártás is) akkor sztem hatalmas potenciál lenne benne plusz eladásokban.
Persze ehhez kell az amit írtál: hogy ne darabonként kelljen összevadászni, hanem ezekre a pakkokra, akár figura pakk, legyen vmi kiválasztható szett. De lehetne egy rakás féle... és akkor ha ebbe ne adj isten vmi jogilag leszabályzott módon a MOC-okat is beintegrálnák online... kiválasztod a moc-ot, ahogy rebrickable-ön kap a tervező pénzt, úgy az adott moc lista rendelésre is kifizetnék. A Lego meg örülne a rakás elem eladásnak.
Szerintem az egyedi igényekkel nagyon sok vásárlást be tudnának vonzani... biztos sokat lefednek ezzel az óriási számú új készlettel és gyors forgatással (1.5 átlag kifutás), de érzésre ha abból visszavennének és ezt tennék mellé akkor még nagyobb igény lehetne. Plusz kevesebb költség, pl. fele annyit tervezni. -
Throme
veterán
Ez nagyon király!

Régen a 6 széles SC autók megjelenésénél nem igazán tetszett a kiegészítő építmények, alkatrészek hozzáadása.
Lassan le is szoktak róla. Az autók érdekeltek és nem a körítés.Itt viszont nagyon klassz, hogy diorámába illesztették az autókat.
Erősebb a kapcsolat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elite: Dangerous
- Kés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Diablo IV
- Linux kezdőknek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB Bontatlan Független Összes Szín / 27% áfás ár
- Samsung Galaxy Tab A7 /3/32GB / wi-fi / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.

Vagy minden kerék függetlenül kormányozna?
Egyelőre ennyit rakott fel.

Már ezerszer kitárgyaltuk, hogy gyermekkorunkban minden jobb volt, ott egy oldalon több alkatrészt kellett összeilleszteni, hovatovább, kész egységeket kellett összeállítani. Most a G500 Prof.line-t építem hétvégente, az első füzet felénél tartok (a kettőből), de a sok fekete elem miatt guvadt a szemem rendesen, be is néztem 1-2 lépést