- Légies iPhone halvány színei
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Persze, óriásiak az 1:8-asok. Próbaképp majd egyet abból is szerzek egyszer (akár Lego, akár más), de amikor élőben látom még én is mindig legyintek a többi építésre váró készlet mellett, hogy ráér még.
A motorok meg nyilván kisebb helyen elférnek. Csak vicces volt a helyre panaszkodni 1.5 tucat motor mellett.
A Creator autók: Lambo+Viperre emlékszem vagy szereztél azóta mást is?
-
draco31
veterán
KTM 1290 akarna lenni, így az első lámpák stimmelnek.
Kár a néha széteső részekért, de ez nagyon a névtelen kategória, majd szereznek be jobb öntőformákat. De mivel ez is polcos "szobor" kategória, így még talán elmegy pár csepp ragasztó.
Az összerakási bosszúságok szintén a nagyon névtelenség miatt lehetnek. Rebrickable-n nem látom ezt a változatot, szóval saját kialakításuk.Tetszik, nézegettem már sokszor motorokat, de az SP méretű kocsikból több elfér ugyan annyi helyen.
Ami már teljesen elfogyott, szóval lassan kell újabb polcot a falra varázsolni.
Igen, a matrica az olyan sokszor, hogy a végén mindent, de ha nem jól hozzáférhető, akkor közben is kell. Az hogy takarnak teljesen, én szeretem, nem üt el az elem alatta, de általában a matrica színe stimmel az elemmel. A hátrány, hogy emiatt precízebben kell felrakni, de szerintem a végeredmény utána kárpótol.
Itt egy példám a LEGO bömbi, és a legutóbbi SEMBO.
Mennyivel jobban néz ki a matricázása a Porsche-nál, hogy szinte egybe érnek, nem pedig 2-3mm van kettő között, oldalt hátul meg a teljesen más színű elemekre teljesen más matrica, na az viszont nagyon ronda. Oké, hogy gyerekeknek játszós szettek, de akkor is.
-
draco31
veterán
-
sb
veterán
City, Friends is tele van velük folyamatosan.
De ha eleve azt nézed, hogy pl. minifig sorozatokban MINDIG új jön, évente többször, ezerötér' megéri újat nyomni, printelni...PaB lista is arulkodó, stonewars.de-n szokott összefoglaló lenni, hogy hány új elem került fel PaB-ra, hosszú a lista. Sok új színben, de tök új elemekből is nagyon sok van folyamatosan.
Szerintem csak az arányok rosszak. Ami egyedi, nem újraépítős dizájn szett, és még drága is, tehát férne az árba, ott hanyagolják ezeket. A kis, olcsó szettekbe meg bekerül.
Persze tudom, hogy a gyerekeket is ezzel fogják meg és biztos, hogy az olcsó játékszettekből jön még a pénz nagy része.... tehát lehet, hogy tévedek és ide éri meg. Látom/tudjuk a gyerekeken hogy működnek ezek a dolgok: egy új elem, új kilövő, kisállat, stb... és már meg is van miért kell egy huszadik rendőrautót/akármit venni ami amúgy egyforma lenne ezek nélkül.
-
Neurotoxin
őstag
Nem biztos, hogy rossz a Mattel iránya, sőt. "Most modellezünk, vagy építünk?" - Lényegében sokaknál az építés végén a polcra kerül az adott járgány, mint egy 'modell' vagy szobor. Már több vita volt arról, hogy, amit a Lego vagy a "dark side" gyárt, nem modellek, de számomra részben azok, mert önmagában hiába a funkcionalitás, ha maga az építmény bűnronda..Ha nem tetszik valami képen, nem fogok vágyni rá, összeépíteni pedig végképp nem akarom. A Mattel most 21-re lapot húzott, kihozta ezt a sorozatot, ami ötvözi az építés élményét egy polcra helyezhető, gyűjthető modell jellegével. Hobbinak/gyűjthető tárgynak kiváló, ha elfogadható ár társul(na) hozzá. Nyilvánvalóan a sok egyedi alkatrész miatt, nem sokan fognak nekiállni az RB-n, MOC-ot faragni belőlük.
Egyébként a licensz kérdéshez visszatérve, rengeteg egyedi járgányt hozhatna ki a Lego is, de így többet tudnak eladni 1-1 készletből. A tavalyi, új Space termékek állítólag jól mentek, nem is nyomták meg az árukat a licensz költségek.
-
sb
veterán
Akkor nem értünk egyet.
Legonál pont azért nehéz költségcsökkentésről beszélni mert a tucat, olcsó gyerekkészletekbe tényleg marékszámra hozzák az új elemeket, printeket. Nézd meg Friends, Dreamzzz-ben mi van, félévente kijön tényleg pár tucat új elem, kisállat, figura, mind egyedi printtel. Van rá pénz, rossz helyre megy. Cserébe nem foglalkoznak azzal aki 80-100k-ért vesz egy egyedi kiállítási darabot ahova nagyon kellene 1-1 spec darab... és szét se szedi soha. 99% nem mocol semmit, az nem piac szvsz. A gyerekek építenek újra ezerszer.
Vízfej az van, de itt érhető tetten, hogy vmi hülye szabály szerint csinálják. Ez nem gond ha nincs választási lehetőség, de most lesz.
Nem rossz pl. az Icons Corvette, ha egyedül van megvenném... de az eredeti formához képest mennyivel szebb megvalósítás a sirályszárnyas Mattel merci?szerk:
Bónusz megjegyzések.
1. Költségeknél 20-25% profittal mennek és folyamatosan nagy bővülés is van, éves szinten 10-20%-ok. Aranybánya a covid óta a Lego.
2. Technic 1:8 F1-esek: rohadt drágák és már negyedik!!! modell jön ki szar hátsó kerékkel. Az első ugye slick se volt. És már háromszor újra lehetett volna hasznosítani azt a kereket.Egyébként a Corvette, Merci, meg a most várt Cobra is elég hasonló gépek, ránézésre orrban a Corba tök hasonló, far részben meg a Corvettere jobban hasonlít a merci hátulja mint a Legóé.
Persze apróságok, de itt mondom, szerintem nem is a felhasználhatóság a fontos elsősorban. 80-90%-ra úgyis lefedik a sima elemek.
-
sb
veterán
Köszi.
Igen, ezek a kulcselemek amiket nem tudnak máshogy normálisan megoldani szerintem szükségesek a jobb modellekhez. Pedig én alapvetően onnan indultam, hogy nem szeretem a spec elemeket. Még az SC-knél is felhoztam anno, hogy minek bele mindig új elem, csak szívatnak, hogy az újat is meg kelljen venni, a Lego lényege az újraépítés lenne...
De be kellett látnom, hogy egyrészt vannak nagyon hasznos és rendszerszinten illeszkedő új elemek amik ezt az újraépítési potenciált is növelik (hiába van túl sok elem, ami már hátráltathat is), itt meg tök másról van szó: nagy, kifejezetten modellnek készülő szetteknél sztem kicseszés is a vásárlóval, ha 1-1 elem megspórolása miatt bénán néz ki.Szerintem itt a Lego a saját
f*szságaibaszabályaiba keveredik bele. Látszik, hogy egy marék új elemet/printet be tudnak tenni egy szaros 5e Ft-os gyerekszettbe is, méghozzá sokba, félévente... tehát a spórolás nem lehet valós válasz. Egy tök egyedi, 80-100k-s modellként eladandó cuccba meg nem? Ezek valóban régen kialakult és szétszabdalt szabályok lehetnek amiken nem lépnek túl: melyik részlegnek mit lehet és mennyit... a valóságtól meg elszakadtak.De szerintem ebben fordulat jön. Ahogy itt is megy az alternatív és egyre több/jobb elérhető, ez is számít, de a Mattel félétől várnék nagyobb fordulatot. A Lego 90%-ban sztem sales: elérés és ismertség. Az alternatívokat átlagember nem látja minden második bolt polcán, alig elérhető... ha talál is, akkor sem ismeri, biztos nem meri megvenni bárki. Szerintem egy Mattel ebben game changer lehet, mert ismerik és minden sarkon ott van/volt 30 éve is. Ez szerintem óriása előny, technológia hátrány meg már szvsz nincs a Legohóz képest más gyártóknál sem, ott főleg nem lesz.
Szóval sztem biztos lesz ebben változás, hogy a fanyalgásokat minimalizálják Lego oldalról. Igazából sztem az is kevés lesz, innen már nehéz lesz szerintem elérni, hogy ne vigyenek el piacot.
-
draco31
veterán
CADA pl. árul csak 4db gumit, azt is licencelve.
Na ilyen sem lesz a világ legnagyobb gumi gyártójánál.
Igen, az alternatívok megoldják, és az sem lehet kifogás, hogy ők azért nem, mert nem illeszkedne más készletekkel, elemekkel, mert azt mindig megoldják. Illetve menni olyan elem volt már korábban is, ami csak 1 szettben volt.Én a C4-est nézegettem korábban, de csak távirányítós verziót találtam, nem tudtam, hogy van ilyen is.
-
sb
veterán
Jó lett, igényesnek néz ki nagyon. (Honnan rendelted és mennyiért ha szabad tudni?)
Az alkatrészekből vannak extrémek, itt, és más készletekben is, ami nincs Legoban az funkció kiegészítés, pl a kis fordító plate, tök hasznosnak tűnnek, főleg kis készletekbe.A nagyobb, pl. a Technic keret pedig licensz miatt más. Anno a nagy 1:8 Cada Mercedes AMG One Racingbrick videóban szó volt róla. Vannak külön alkatrészek is amikre még él az egyedi licensz így nem használhatják, ezért terveztek mást.
-
draco31
veterán
A system jellegű fura alkatrészekkel már találkoztam sp méretű szettjeikben. Azt az építési irány fordítót nem is értem, miért nem csinálta meg még a LEGO.
A szett nagyon tetszik, sokat gondolkoztam már én is rajta.
Meg ez a filozófia amivel minden más gyártó van szinte, hogy tudsz választani, kell-e az elektronika, vagy sem. És még így is teljes értékű, hogy nincs benne a plusz cucc.
Az ajtóban a rugó lehet a távirányítás miatt van, hogy ha csapatva van vele, ne nyíljon ki 1-1 irányváltásnál. -
Corleone33
senior tag
Én egy jó ideig szinte csak "official" legót vettem, de egyre inkàbb kezdek áttérni altbrick irányba, nemcsak az ár miatt hanem mert pl minifigek/ szettek terén is vannak egész érdekes opciók, de az L-árak törekééért😅
Egyedüli kivételek ezalól a nagyon komplex technic/mechanizmus alapú szettek, persze tudom, hogy altbrickeknél egy-egy KO /MOC szettből is lehet kismillió varáció, de pl a Pac-Man Arcade szett KO verziójánál olvastam pár "horrorsztorit" lepin subredditen, hogy a szett technic mechanizmusa mennyire törékeny (vagy lsd pl egyes Rivendell/ Lion Knights Castle KO szetteknél), de abban viszont igazad van, hogy (szerencsére) ők is kezdenek minőségben felzárkózni🙂
Sajnos a helyhiány eléggé akadályoz a gyűjteményem bővítésében viszont/ rengeteg ömlesztett szett van, amit ki kéne már szortíroznom
-
sb
veterán
Én eddig maradtam a Lego figeknél... kivéve lovak.
Azokat még akkor rendeltem aliról amikor PaB-on nem volt elérhető egyáltalán semmilyen ló. De azt árban sem venném onnan. Minden más meg kb. már van.Múltkor elkezdtem körbenézni, brutális mennyiségű figura van. Ahhoz képest, hogy az elején még lamentáltam a topicban, hogy minek minifigeket venni, főleg a sorozatokból... azóta meg jött ez, hogy minden témára legyen pár fajta... aztán a különlegesekből 1-1 darab... és most össze se tudom számolni.
Ha most ezt kinyitom az ali felé, ott valóban még több extra van ami Lego oldalon nem is létezik, katonákból is szétnéztem anno, brutál választék. Az megint egy durva kör lenne. Nekem.
-
sb
veterán
Ez már egyéni szint kérdése. Amúgy nyilván nekem is a díszes, aranyozott, festett ablakos részek tetszenek és ezek kellenek is, hiszen ez egy ilyen jellegű épület. A vörös betétekkel együtt.
Szóval ami igazán tetszik és szvsz nagyon minőségi is lett - egyenként nézve szinte minden részlet wow-faktoros - valahogy egyben tűnik kicsit soknak. De csak kicsit.Azért még mindig inkább leesik az állam ha látom.
A figurákat viszont őszintén szólva nem is figyeltem, nem szoktam, nem is használnám.
Hiába vagyok teljesen kibékülve az alternatív gyártókkal, valahogy ezt figurában nem tudom megtenni. Ott csak a Lego dizájn jön be.
-
draco31
veterán
Van digitálisam is, amit úgy küldtek. Illetve van egy Drive linkem, amit szintén úgy akartak küldeni, van rajta vagy 200-250 összerakási, úgy gondolták majd megkeresem ami nekem kell.
Pl. a LEGO összerakásik csak az a 4-5db van meg, aminek nem dobtam el a dobozát.
Az a baj a polccal, hogy mindig össze felé megy, nem értem miértNeurotoxin
Köszi! -
-
sb
veterán
Erre elmaradt a válasz. Szóval tudom mennyi volt, de az ma már irreleváns sajnos. A többi hasonló (meg őmaga is) már ennyibe kerülnek ma. Ehhez képest érdemes nézni az újdonságokat.
@draco31, #894
Konkrétan ilyenünk nincs, de fiam már végignézte. Ill. maga a vezérlő és a szimpla perifériák megvannak. Ezek 2-300Ft-os kis cuccokitt Legoba csomagolva "kissé" drágább... de nyilván nem is a hw kerül ennyibe, hanem a kialakított sw körítés amiben van munkájuk rendesen gondolom. Ilyesmi lenne a terv nálunk is, vezérlőből is van 2-3 féle, átfedésben azzal, hogy milyen eszköz kapcsolódik rá és milyen sw hajtja. Mindegyik kapcsolódik valahol de nem átjárhatóak. Ezt szép lenne megoldani, mert amúgy lehetségesnek néz ki... van Lego/nemLego hub, eszköz/motor, sw. És bőven vannak átfedések, Lego hub más sw-vel. Más hub lego eszközzel, más hub más eszközzel... és nem Lego sw-vel, de hasonlóval.
Elméletben biztos, hogy össze lehetne integrálni kb. mindent mindennel.szerk: Hát ez megint k* jó szerintem.
-
sb
veterán
Én is ilyen szellemben írtam,nem úgy, hogy várom nyitott pénztárcával.
Először is eleve nem mindegy milyen lesz, mostanában azért nem sok Technic cucc jött ki ami megfogott, annál több van ami futottak még kategória.Ez most érdekel, hogy milyen lesz. Ill. még árban is lehet normális, Technicre mindig nagy a diszkont, 60-65% körül el lehet csípni, az meg már 35-40k. És persze c. verzióként ott van, hogy megjelenhet alternatívként is majd 15-ért.
De az alap, hogy kiderüljön mi lesz egyáltalán, lehet, hogy kuka az egész.
A Porschét el is hiszem, hogy várod, komolynak tűnik.@Neurotoxin
Kétesélyes, a GT elég olcsón jött, lehet, hogy próbamodell volt, ill. akkor még fél-áremelésnél jártunk, lehet, hogy csak úgy maradt... (410-420 között váltottak, a GT mai ára is csak 380-nál van. Fura mert a régi készleteket is megemelték szó nélkül...). Látszik az ár/darab arányokból, hogy valahol kilóg a lóláb. Ez alapján lehetne helyretett 1:12 is, de szerintem az 1:10-be is beleférne így 60k körül... és ahogy írtad, oda lenne logikus kihozniuk a Charger után. (vagy fordított logika és lesz egy 1:10 Charger és egy kicsi Supra után egy 1:12 Skyline?Minden méretbe egy járgány...)
Darab alapján lehetne 1:10 a Chargerhez képest. De van egy leakelt Lambo ami erősen megkérdőjelezi sajnos.GT 1468 db 120 EUR
Charger 1077 db 120 EUR
Sykline 1410 db 140 EUR
Lambo 1135 db 180 EUR
RSR 1580 db 200 EUR
F1 1434-1643 db 200-220-230 EUR
Defender 2573 db 200 EUR
G500 2891 db 250 EURA két terepjáró más kategória darabszámban is.
Az F1-esek k* drágák darabra, méretre vannak árazva 1:8. (szerk: ill. 1:10-hez annyira nem is)
Felette az 1:10 RSR és a várható Lambo darabszámokra adná, hogy 1:10. Mondjuk a "lyukas" RSR után nem tudom hogy jönne ki 1100db-ból 1:10, érdekes lesz.
És sajnos a Chargerhez képest sem látszik arányosnak a Skyline 1:10-re...
Ilyen alapon a Charger se volt rosszul árazva. Hátha megmarad jóáras 1:10-nek a Skyline is, reménykedni lehet. (csak felesleges)
-
Warton
őstag
Kb. ugyanolyan szarok mint a lego motorok. Viszont a Cada elemtartó az valami csoda.
1. Kompatibilis a LEGO PF motorokkal.
2. Bele van építve a vevő egység,
3. ráadásul rádiós 2,4GHz-es. Ergo nem kell a vevő egységekkel külön szarakodni, meg, hogy az IR vevő fekete huplis rész szabadon legyen hagyva, bátran el lehet burkolni az egészet.
4. Ráadásul egy elemtartóra négy motort tudsz tenni, amik külön irányíthatóak.Horst Fuchs: ... és ez még mind semmi! Mert USB-n keresztül tudod tölteni!
Nem kell csavarhúzózni, meg elemeket venned, töltögetni, csak bedugod USB-re azt csá.
Amúgy mostanában vettem két kínai kopi buggy motort. Eddig a tesztek nem igazán voltak pozitívak, sajnos le kell fogaskerekeznem, mert túl kevés a nyomaték 1:1-ben egy 1:12-es jármű alváz megmozgatásához, ami azt vetíti előre, hogy eléggé harmatos a teljesítményük.
-
spiky03
veterán
Ez lenne az amúgy
2024 New 1077PCS -
draco31
veterán
Ha lenne Cada alkatrész vásárlás, azon biztosan nem gondolkoznék, 3 kis szettem van, kb gondolkozás nélkül bele is keverném a LEGO alkatrészekbe, annyira egy minőségi szinten vannak nekem.
Van pár minifigem, bár csak állnak a kis hozzá vett tartóban fél éve lassan, az előbb megmozgattam őket, nincs bajuk. Hamarosan érkezik majd újabb 4-5db hozzá, a gyártó elvileg ugyan az, majd kiderül.
-
sb
veterán
Igen a Firas féle lambo és viper Allegro-ról kb 32k hufból megvolt (kettő együtt 32k és a 4000 ft-os kupont is beleszámolva)....
Jaja, csak nem akartam a kupont beleszámolni, az már nagyon nem lett volna fair.Ez a Cybertruck még ingyen se kéne
Nekem se.
Csak érdekesség. A modell, illetve, hogy Mega. Harmadrészt meg a plexin röhögtem egy jót. -
sb
veterán
Azért ezekből kevés az 1:8.
És a nagy részük nem licenszelt. Az 1:8+licensz+igényes spéci alkatrészek azért szerintem továbbra is a 70-80k sáv legalább. Legóban meg 110-120 akcióban. De ez mindkettőben eddig az alja amit láttunk, így összevethető.Ideas méret más, a Countach se licenszelt nyilván, de a motoros 33k amit linkeltél, amúgy 20-ból kijön... az már bőven az a töredékár amit mondasz. Még akkor is ha a "régiszépidők" 35-40k-ért megvehető Lego Porschéjét és Mustangját nézem, nem a 70k-s Lambót... de még akár ha 50k-nél köt ki az ár, ahol látjuk, akkor is messze vak a 15-20k-s áraktól. Ebben igazad van, ezektől minden formában sokkal jobb. De ez is csak félig "fehér" aminek van árhatása.
Ha már autó, nemrég ez jött szembe: Mega Cybertruck
Spéci üveggel. -
Gubbba
tag
Azért a Mould King nekem kissé szürke-zónásnak tűnik. A dobozon én sem a Pagani, sem a McLaren, sem a Lamborghini szavakat nem látom, csak azt, hogy "No. ZondaR", "No. S720" és "No. Lambo-Coutach" (így, n betű nélkül). Nem vagyok jogász, lehet ez egy kiskapu, hogy ne kelljen licenszdíjat fizetni a gyártónak. A Countach pedig, ahogy írtad konkrétan Firas egyik rebrickable modellje, ami a Lego Porsche 911 alkatrészeit használja. Lehet kapott valamennyit ezért Firas a Mould King-től, de azért érzed te is, hogy mennyivel egyszerűbb így alacsonyan tartani az árakat, mint a hivatalos úton, amikor a tervezők a te alkalmazottaid és a licensszel sem trükközhetsz. A 35k-s Porsche (pontosabban Ruf) nem a távirányítós változat. Van belőle olyan is, de ez a sima. Ott a CaDa-tól az AMG One, vagy a nagy Alfa Romeo F1-es. Szerintem inkább azokkal érdemes hasonlítgatni, máris nem olyan egetrengető a különbség. Azt meg megértem, hogy vásárlóként téged csak az ár érdekel, én csak próbálom árnyalni a helyzetet.
-
Gubbba
tag
Azért ami licenszelt, minőségi és saját fejlesztésű, az nem mondanám, hogy rőhelyesen olcsóbb, mint a Lego. Igen a Lego esetében megfizeted a brand-et, az értékállóságot, az elérhetőséget, és talán némileg a "megveszik ennyiért is, miért adnánk olcsóbban"-t is. A termékeik árában visszaköszön a marketing költség, a rengeteg foglalkoztatott alkalmazott, az infrastruktúra, a logisztika, a fejlesztés, ami mögötte van. Szerintem ha akarnának sem feltétlenül tudnának versenyezni egy olyan céggel, aki jó esetben leszerződik egy MOC készítővel és elkezdi gyártani a készletet, zömében olyan elemekből, amiket a Lego fejlesztett ki évtizedek alatt, szinte semmit nem költ marketingre és jóval kisebb portfólióval, kevesebb alkalmazottal és kisebb gyártási kapacitással rendelkeznek. Mondom, tök jó, hogy van ilyen lehetőség és nem akarom minden alól felmenteni a Lego-t, de nem fair az összehasonlítás, vagy legalábbis nem annyira fekete-fehér, mint azt sokan gondolják.
-
sb
veterán
Csak a Mercire gondoltam. Nem is tudom, hogy mik vannak még ilyen neves gyártó+neves autó+licensz vonalon. Nekem ez az egy minőségi darab volt meg fejben a tök noname-eken, nomeg az 1-2db ugyanilyen komolyságú F1-esen felül... Na jó, van még ez a múltkori belebotlásom, az Aston Valour is ott van, de az meg tényleg tök ismeretlen gyártó volt nekem, azt meg azért nem akartam belevenni, mert ki tudja milyen minőség.
Hely és árügyben egyetértek.
Nekem az egész kifutós-befektetős dolog mindig büdös volt. Nem azt mondom, hogy 1-1 készlet ha ott marad akkor nem futhat bele az ember. Nekem is van itt olyan készlet, saját célra vett, nem 10db... ami annyira drága lett, hogy meggondolom kibontsam-e.... (ki fogom), de ipari mennyiségben úgy venni, hogy gyk. arra alapozol, hogy nem lesz. A "befektetés" szó használata már irritál engem, az vmi szakértelmet sejtet de itt semmi más nincs mögötte, mint a nemleszmártöbbbelőle... ha akad egy madár aki nem tudja elengedni, majd megveszi. (Plusz engem már azért is irritál, mert a normál "befektetési" piacon is ez megy 15 év. Ott is sok okos lett, de csak annyi volt mögötte, hogy minden ára ment fel, közgazdasági törvényszerűségek miatt. Közben minden második ember a sarokról "befektető". Ha nem lesz rá zsé - mert pénznyomtatás ment 15 évig - akkor majd hirtelen lesz ami szart se ér. A Lego ugyanez. Amíg van rá annyi kereslet, hogy 2-3x áron is megvegyék addig oké. Amint másra kell, csak egy darab műanyag, ahogy te is mondani szoktad.)
-
Gubbba
tag
"Ha nagy áruházakba is beszabadul a cada és társai (akik nem lopott dizájnú legót árulnak) durván le fog csökkeni az eladás...."
És valószínűleg ez lenne az a pont, ahol a CaDa és társai is elkezdenék az árakat emelni. Nem vagyok ugyan közgazdász, de szerintem ha több emberhez akarod eljuttatni a termékeidet, az bizony pénzbe kerül. Ez pedig idővel beépül a termék árába, mert egyik cég sem jótékonysági intézmény. Lehet szidni a Lego-t hogy drága, tényleg az. De egy feltörekvő cég, aki alig költ marketingre és terjesztésre azért könnyebben tartja alacsonyan az árat. Egy példa a Xiaomi márka. Anno mikor tizen egynéhány éve megvettem az első Xiaomi telefonom egyszerűen verhetetlenek voltak ár-érték arányban. Röhelyesen olcsók voltak és alig kellett kompromisszumot kötni. Ahogy egyre ismertebbek lettek, nyitottak Európa felé, márkaboltokat keztek nyitni, költöttek marketingre, az áraik is egyre feljebb mentek. Manapság bár még mindig jó az ár-érték arányuk, már korántsem annyira kiugró, mint 10 éve. Az emberek nagyrésze még mindig úgy vásárol játékot a gyereknek, hogy bemegy egy játékboltba és leemeli a polcról. Jó esetben utánanéz árukeresőn és megrendeli olcsóbban, amit kinézett. A legtöbb helyen alig találsz Lego-szerű játékot, Lego-t viszont szinte mindenhol. Ez azért nem volt ingyen a Lego-nak sem. Csinálja utánuk valaki és tartsa továbbra is alacsonyan az árait. Jó, hogy vannak alternatív gyártók (az olyanok mint mi, el tudjuk dönteni, hogy mekkora kompromisszumot vállalunk, mennyivel olcsóbb termékért cserébe), de nem vagyok benne biztos, hogy ha valamelyikük akkorára nőne, mint a Lego, akkor sokkal olcsóbb is tudna lenni náluk.
-
Neurotoxin
őstag
Persze, nem modellautókat gyárt, OK. A fő topikban pont a héten írtam le a véleményemet ezzel kapcsolatban. Ha aránytalan/nem tetszik úgysem veszem meg, ha pedig szemet tudok hunyni valami hiányossága felett, tetszik a review videókban, fotókon is (jó ránézni), akkor pedig bekerül a "kell" kategóriába.
@Warton: Ha egy 1:8, 1:10 vagy Icons "modell" nem egy kisebb vagyon lenne, akkor kevésbé menne a vergődés. Ha már kiad érte (ennyi) pénzt az ember, akkor tetszedjen és tudjon örülni neki. Végső soron ez egy hobby, szórakozás, ellehet b.....dni vele
-
Warton
őstag
Amikor egy drágább modell kinézetén vergődnek még elmegy, de amikor a 12kás pullback fordmustang kinézetén megy a vergődés a youtube-on az azért elég vicces. Ami tényleg arra van, hogy a gyerek jól felhúzza a motort és az egész autó nekipattan a falnak és jóeséllyel nem sok minden esik le róla, mert úgy lett megtervezve.
-
Neurotoxin
őstag
Hát…nekem az RSR már nem a szőnyegpadlón gurítós kategória, de persze, ez is szempont. Ez így, ekkora rugóúttal, a 2023-as 911 Porsche Dakar kiadásának Lego változatánál nézett volna ki jól. Az Icons/Creator már inkább a szobor kategória, ott mindennek bele kellene férnie, de nekem az teljesen olyan sorozat, amit nem tudok értelmezni (szemre mindegyik aránytalan nekem).
@flashpointer:Nagyon jóó! Nekem erről a Red Alert hasonó MOC terepasztala ugrott be. Ott azért mondtam le róla, mert a shopok nagy részénél, 70-75%-át tudtam volna az alkatrészeknek (egy vagyonért hozzáteszem) megrendelni, a maradékot összeszedni és leltározni, pedig felemésztette volna a szabadidőm jelentős részét. [link]
-
Neurotoxin
őstag
Nekem az RSR nagyon “ralisport” a hasmagassága miatt (ettől igen, a 488-as Ferrari is szenved), de rengeteg mod van, ami javít rajta: Icons-os lámpákkal, ültetve és a hátsó szélvédő újragondolásával. [link] Az fehér Creator-os nekem a lámpái miatt kissé rajzfilm-szerűnek hat.
@flashpointer: Nem piskóta, de ehhez már kisszoba kell és kezitcsókolomot kell neki köszönni
-
sb
veterán
Majd jönnek szép sorban.Gondolkodtam mi lehet konkrétabban amire nekem hasonlít a fenti. Talán 964? Persze lehet, hogy csak belelátom, mert ilyen kicsiben nehéz a részleteket visszaadni és igazából minden Porsche egyforma 90%-ban.
De talán a böszmébb szárny, rácsos felső rész és a kicsit szögletesebb vonalak...
-
Neurotoxin
őstag
Nagyon tetszik, szinte biztos, hogy ez is MOC, remélem a tervezőjének csurran-cseppen pénzecske. Megérdemelné, nagyon jók az arányai. Az eleje kicsit furcsa, de végre nem néznek ki bután az első lámpák, mint pl az Icons-os 10295 esetében. Ha lenne fiam, biztosan gyűjtenénk ezeket az SC-ket. Ha már Porsche, én még mindig reménykedem, hogy folytatja a Lego a Ford GT-vel megkezdett 1:12-es sorozatot, egy 928 vagy 911 nálam instantbuy lenne. Nem értem, hogy miért hagyják utóbbi méretarányt pamlagon..
-
Neurotoxin
őstag
Alapvetően stabil a "palacsinta" és maga a sziklarész is, két oldalról óvatosan alányúlva, mozgatható, nem esik szét, masszív. Először szépen, félig lecsúsztattam az üvegasztalról, mert van súlya.. Eleinte egy reggeliző alátétet használtam, azzal könnyebben csúszott és tudtam forgatni is. Utóbbira azért is volt szükség, mert a palacsinta belseje üreges, mint egy barlang, viszont 3 db masszív oszlopot is meg kell építeni, hogy alá legyen dúcolva, viszont ha ezekre ráült az építmény, onnan már megtapad és nehézkes elindítani valamelyik irányba. Nagy műsor volt feljátszani a szekrény tetejére, főleg, hogy a létrán állva, 1-1 lépcsőfokot lépve egyensúlyoztam vele.
Már említettem korábban, hogy a szett 1:1-ben a Rebrickable egyik felhasználójának, onecase-nek a MOC alkotása. [link] Eredeti, passzentosan illeszkedő, eredeti Lego elemekből valószínűleg a hajó is jobban egyben van, de ha megnézed az ő képeit, nála is vannak illeszkedési anomáliák. A kapcsok nem ekkora súly megtartására lettek kitalálva (ezért is lóg mindkét oldalon a hasrész), ráadásul annyira szorulnak, hogy én teljesen más sorrendben építettem össze a körülötte lévő elemeket. Volt, ahol át is terveztem a kapcsolódási pontokat. Sajnos, ebben a formában nem szabadott volna kiadni ezt a terméket. Rengeteg helyen át kellene tervezni és meg kellene erősíteni a hajótestet, még ha ez plusz elemek felhasználását is megkövetelné. Egyébként az ~5.200 db-os elemszámhoz képest, csak 2 db alkatrész hiányom volt, de azokat is tudtam pótolni, a megmaradt alkatrészekből. Az útmutató követhető (talán 3 hibát találtam benne összesen), de sok esetben nem látod az ellenkező oldalon illeszkedő elemeket, olykor improvizálni kell, de emiatt van az építésben kihívás. Persze utóbbit, a Lego útmutatókhoz szokott felhasználó szívatásnak fogja érezni, amit meg is értek. Nem az szett, amit egy hosszú hétvégén, 3 nap alatt megépítesz. Vélhetően kapcsolatban áll onecase a Mould King-el, viszont ahogyan hallottam, ezeket a Star Wars témájú szettek bannolni akarta a Disney és kivonásra kerültek. Ebayen, Temu-n, stb még lehet találkozni velük, de valószínűleg lassan elfogynak. Jelen szettet láttam már "márka" megjelölés nélkül is, teljesen más színárnyalatokban, valószínűleg a minőségük fluktuál. Mindenesetre nem bántam meg, mert az építés hosszát tekintve, eléggé kiadósra sikerült a végeredmény. Ezekután mindenki eldöntheti, hogy bevállalja-e, egy ideig én még biztosan megtartom és nézegetem, utána valószínűleg bekerülési áron vagy egy jelképes összegért továbbadok rajta.
A PC árakat ne is mondd....Otthon már letettem róla, csak a XSX-et használom. A cégnél bővítettem a 4 éves asztali gépünket tavaly..Videokártyára, monitorra, perifériákra el is tapsoltunk közel 400-500e Ft-ot.
-
Neurotoxin
őstag
Az összkép tetszik, az első villa miatt nekem kissé CP77 beütése van
Továbbá az is plusz pont, hogy ezeket a lassan már retrónak számító dugattyúkat, tárcsákat és fogaskerekeket használták fel. Van még hova fejlődniük összeszerelést, útmutatót tekintve, nem tudom, hogy miért van szinte mindegyik ilyen szett valami olyan lépés, ami nem adja ki.
-
Warton
őstag
A Balázsnak az éneklő beszédstílusát annyira nem bírom, hogy lenémítva, felirattal vagyok kénytelen nézni. Pedig tök érdekes és jó tartalmakat csinál, de számomra elviselhetetlen ez az éneklés.
Viszont látom, hogy Ő is kicsit kimozdult az utóbbi időben a sima szettbemutatókból egy érdekesebb irányba: mocok, alterlego stb. Remélem, hogy bejön neki ez a váltás és ebben az irányba folytatja, bár vannak kétségeim.
A Zoli az loweffort, megkapja, összeépíti, mond a szettről két-három mondatot azt csá. Én sem szoktam megnézni, max akkor ha valami tényleg érdekes szettet mutat be. Szerintem Ő még abba nem nagyon gondolt bele, hogy mi lesz a tartalom, ha teszem azt egyszer csak nem kap szetteket, mert változtat a LEGO a marketing stratégián.
A kockás szerintem is nagyon alulértékelt, mocok, egyéb legohoz kapcsolódó tartalmak, nagyon érdekes videókat csinál, sok esetben hiánypótló, pl. a nem régiben csinált stud.ios videók, illetve a rebrickablen dolgozó magyar tervezők bemutatása és promotálása, szerencsére a nagyobb követőbázissal rendelkező Balázs is átvette helyenként, ami nagyon megsüvegelendő. A kockásnál is inkább az előadás stílusa a probléma, olyan öreguras egy kicsit.
-
draco31
veterán
Kockás-t nemrég kezdtem el követni, de inkább csak a podcastokat hallgatom/nézem meg. Bemutatónál volt azt hiszem, azzal csinált videót, aki az SP szetteket csinálja, ss nagyon idegesített, hogy folyamat bólogat.
Zolit én is kezdem már hanyagolni, kb az elejétől kezdve követem, de nagyon elment már hogy is mondjam, ilyen szenzáció hajhászós irányba.
Illetve én még a BrixSeparator Studio-t nézem, október óta kb, bár azóta mindent megnézem. Innen mentem át Koskás-ra is.
Azóta már 2x is rendeltem Technic alkatrészeket is innen SP állványokhoz. Azelőtt nem is foglalkoztam Bricklink és Rebrick oldalakkal.
Illetve Balázs is követve, bár nem az erősségem az angol. -
Neurotoxin
őstag
Teljesen egyetértek, a meglátások sokkal fontosabbak (amit te is mondasz, a 30-as/40-es korosztálynak szól leginkább), nem kell a felesleges hiszti, amit némelyik reviewer leművel/előad.
Egyébként sokkal inkább adok Kristóf véleményére és meglátásaira, mint pl: Zoliéra, az ő csatornáját már egy ideje nem követem. Balázs tartalmai viszont szintén nagyon jók. A Kockás podcastokat eddig nem hallgattam meg, de tervben vannak.
-
draco31
veterán
Igen, LEGO-nál a másodpiac ami még húzóerő, ahogy ott is bekommenteltem. De nekem pl, csak azért kell 1-1 szett, mert tudom, hogy évekig a polcon lesz, és nem azért veszem, hogy csak megépíthessem, és adjam is elfelé.
Olyan kártyát a CADA is ad, legalábbis nekem mind a 3 szettben volt amit eddig vettem.
-
sb
veterán
Szerintem korrekt a forma. Láttam már moc-ot amiben a jellegzetes hátrafelé szélesedés is megvolt 9 studra de szerintem amennyit hozzáad annyi kompromisszumot is szül. Nekem ez kifejezetten jó formájúnak néz ki (ahhoz képest, hogy azért sok másolat néha nem annyira kidolgozott és eltalált formára). Kéne.
Az SW szett is jól néz ki.
-
sb
veterán
Most én sem hiszem, hogy behúzok bármit. Bár a fene tudja, a Mould King botanikus kert 18k lenne, az "igazi" nagy klasszik kalózhajók vonzanak még, abból is van 30-40k között 2-3 féle, kuponnal 25-35k között reklámáron vannak. De ha összeadom ezeket mert mondjuk a köv. két vétel lenne az megint 50k...
Countach most épp 15k-ért is van kupon nélkül. Durva.
-
draco31
veterán
Jól megbeszéled magaddal a dolgokat.
De egyébként én is így vagyok a matekkal. Mint pl. a legutóbbi Fast kocsim. Bárki ránéz tudja mi az, meg egy jó poén ha látod a feliratokat.Nem ismerem egyébként az Allegro-t, talán egyszer keveredtem oda valamikor. De úgy látom itt is akad azért elírás. Nem tom ez hogy 3200db.
Ez a virág viszont jól néz ki, csak tesóm ide ne keveredjen, mert akkor lesz baj. -
Throme
veterán
elengedem ezt az allegro-s 4k kupont, most nincs kedvem 20k felett játékkockákat venni.
azt viszont látom, hogy a lego verdákat is, mert 50-70k huf alatt már nem nagyon jönnek ki. legutóbb a mould king viper és countach együtt volt kb 32k huf (és ebből lejött egy 4k kupon!!), szemben a legó countach 70k huf.
Egyszerűen nem.Azt látom, hogy az MK nem használ hivatalos márkát (lambo-coutach
) és szabadúszó tervezők munkáit veszi meg.
Szóval ez a matek:
Lego tervező + licensz = 70k huf
Szabadúszó tervező + no licensz (fantázianév, ami utal az eredetire) = 19k huf
Mindkettő dobozos! -
sb
veterán
Jól belehúztatok. Épp írni akartam, hogy kezd impozáns lenni a fényképen lévő versenyautó sor draco31-nél. Erre jön egy másik bontatlan sor is.
Akkor nem is tudom szóljak-e új allegro kuponról.Egyedi alkatrészekből a fent említett, általánosan is hasznos cuccok nekem szimpatikusak. Bár néha nekem is az az érzésem, hogy már lassan van mindent-mindennel összeépíthető elem is, lásd pl. a kis henger/dot-ot önmagában... de azért a legtöbb ilyen spec alkatrész hasznos lenne általánosan is. A teljesen egyedi szélvédők, szárnyak már kérdésesebbek. De ha azt nézem a hivatalos SC vonal is szinte az egyik új alkatrészekből leginkább ellátott széria volt. És ott is elég speckó cuccok jelentek meg. Volt 1-2 bemutató és másra is használható elemek is vannak, de erősen gondolkodós hova mehetne még... leginkább hasonló autókba.
-
-
Neurotoxin
őstag
-
spiky03
veterán
Én matricás verziót vettem meg belőle.
Raktam be róla képeket én is itt korábbanÉn is a másik két F&F-es Lego verda mellé szereztem be, hogy teljes legyen a szett
Mondjuk nekem nem "fájó pont", hogy nincs hozzá figura. De ahogy mondod a Legosat a két kocsi közé lehet tenni és kész is.
-
sb
veterán
Először így olvastam:
"Én már most örülök annak, hogy az alkatrészek normálisan kapcsolódnak egymáshoz és nincs hiány. Ez szerintem, ha alap lesznemlegóéknál, akkor jól járunk."Olvasva a másik topicot brutál sok hiány volt idén az ünnepi építésekben.
A váltós rész engem valahogy hidegen hagy, pedig nagyon sok Technic van itthon és a fő építmények abból születnek, a mechanikára kihegyezve. De hogy hónapokig porosodva álló száraz műanyaggal egy sok tíz fogaskerekes, vagy akár vmi egyszerűbb mechanika is vajsimán működjön, az nekem soha nem volt reális elvárás.
Ezzel azt sem mondom, hogy nem reális azt várni, hogy összerakod és ha nem trezorban tárolod akkor semmi ne működjön a 100k-s modellből egy fél év múlva. De nem tudom mi a megoldás, ezt nem erre találták ki, amit erre találtak ki az tök más, nem Lego... ha meg kihagyják belőle akkor sem lennénk előrébb. Ez van kategória.Ha építed folyamatosan akkor amúgy nincs gond.
Mire beállna már szétszedted.
-
Neurotoxin
őstag
Kicsit most elgondolkoztam…Addig tolja túl a Lego a környezettudatosságot, amíg végül a ‘nem legók’ lesznek az a minőségű Lego, amire emlékszünk a ‘90-es évekből.Ennek ellentmond, hogy a Technic ‘KO’ szettek is a mechanikai dolgokon (fogaskerekek/váltó szorul, de ez van egy eredeti, de poros szerkezet esetében is) véreznek el, ha szerkezetileg nagyjából egyben maradnak (ez sem mindig igaz, vannak/voltak/lesznek elfogadható minőségben gyártók), akkor még polcdíszként lehet bennük gyönyörködni.
-
draco31
veterán
Technic-ben jön ez a szett idén, de valami szörnyű ahogy kinéz.
Szerintem jó lett, azonnal felismerhető, hogy mi akar ez lenni. Az elemekkel megoldott matrica helyettesítés is jó.
Igen, a kormány a keleti oldalon nem szokott összerakva lenni.
Én pl. ha lehet választani, doboz nélkül rendelem az ilyeneket, álltalában 7-800Ft spórolás, meg úgy is kidobom a dobozt, szóval ez így szerintem okés.
Hamarosan nekem is érkezik kettő ilyen méretű szekér, már alig várom. -
draco31
veterán
-
draco31
veterán
Igen, SC akart lenni, csak mellé ment.
Konkrétan a Huracan amit szerettem volna megjelenéskor, de végül nem jött össze, illetve az Mclaren szettet azért nem vettem meg, mert abból csak az F1 tetszik. Így az is lehet majd alkatrészes dolog lesz egyszer.
Mindegyik nekem sincs meg, de elég szép sorom van már.És egyébként az a poén a szélvédőben, hogy a hasonló Porsche meg telibe printelt amennyire emlékszem, rég raktam már össze.
Tetszenek ezek a CADA szettek, de tudok várni akciózásig.
De akkor már lehet inkább ez a 4 SEMBO. -
draco31
veterán
Ideas az, de magasabbak sokkal. Ezek kb 14 kocka magasság, bír durván számolva az a LEGO szett meg 17-18 környéke.
Bár ez meg részletgazdagabb, sokféle alkatrész, nem csak 95% sima system kockák. Na még meggyőzöm magam, hogy jobb a CADA szett.Az egyedi alkatrésszel úgy állok, hogy addig nem gond, amíg nem kell beszerezni utólag újra. 90% SP kocsikat gyűjtök, és nem is építem át őket, így ilyen szempontból nem zavar.
Ilyen szempontból COBY-nál gurult el nagyon a gyógyszer.
De viszont tervezem megvenni Bricklink-en keresztül alkatrészenként 1-1 régi SP szettet, hát úgy még használt elemekkel is van ami 15 körül áll meg, mert volt benne 1-2 olyan elem.A szélvédő festést meg nem is említsd. Karira a dupla BMW szettet kaptam meg, tudtam hogy az egyik szélvédő félig printelt, másik felét matricázni kell, de ott korhatáros volt a szófordulatom így is.
-
Gubu0101
veterán
Van igen mind 2 oldalra van konyithato resze.6 figuras.Ha minden igaz Lepin a gyarto,csak egy papirkarton dobozban kuldik,szamozott zacskokkal meg egy konyvel.Vannak ilyen hirdetesek jofogason is de en nemetbol rendeltem. [link]
Lombhaz is innen van,szerintem az is korrekt. -
Neurotoxin
őstag
Ez még szerintem belefér, Firasnak is csurran-cseppen valami, van olyan MOC tervező, akinek van velük megállapodása, volt már itt róla szó. A Mould King szinte mindent elkövet, amit csak eltudunk képzelni, pl ott van az említett, módosított, dobozos Defender MOC is, de nyílván ők is Rebrickable-ről dolgoznak.
-
draco31
veterán
Helyes helyes.
Én ezen így nem izgulok, hogy megveszem pl. ezt a két szettet, és utána még nézegessem az máshol is van-e, aztán még fizessek, hogy "nyugodt legyen a lelkiismeretem"
Ennyi erővel van pl. 20 szettem, szétszedem őket, letöltök a LEGO oldaláról egy összerakásit, ami tudom, hogy kijön így belőle, akkor fizessek pluszban nekik érte?
Jó tudom, ez esetben egy nagy cég, és szabadon tölthető, másik esetben meg egy kisember, és nem így tervezte a dolgot, hogy megveszik a távolból, és árulják szettként kompletten. De ezt meg szerintem tudniuk is kell, hogy nem az eladott tervekből fognak meggazdagodni.pl. az egyik SP méretű szett vásárlásakor Aliexpressen az eladótól kaptam egy Drive linket, amin van kb 100db különböző összerakási, és változik az állomány ahogy néztem. Kezdeni nem kezdek vele semmit igazán, csak néha nézegetem.
Szóval ezt úgy veszem, hogy kinek mit bír el a lelkiismerete-gyomra izé.
Meg úgy őszintén. Te pl. most elmondtad, hogy az egyik már meg van, a másikat lehet megveszed. Itt úgy sem fogunk róla bizonyítékot kérni, hogy majd akkor elhisszük, és akkor már mutogathatod a szettet, leírhatod az élményed. -
draco31
veterán
Van már kb 15db nevesincs virága, szerette őket, szóval gond nem lesz ilyen oldalról.
Balesz1899
Engem pl. nem zavar. Volt olyan javaslat, hogy ami még hivatalosan kapható, olyanokat ne inkább. Volt akinek az sem, ha pl. rebricable-n fent van, és ott megvehető a terv. Szóval vegyes. -
Neurotoxin
őstag
Gratulálok a verdához, nagyon klassz!
#67 Warton kis tankjánál túlgondolták, hogy minél több fogaskereket kelljen beépíteni. Ha még valamiféle osztóművet vagy áttételeket építettek volna, hogy tehermentesítsék a motort....több fogaskerék, "bonyolultabb"-nak látszódó szerkezet..Egyébként azokat a 24(?) fogas hatalmas fogaskerekeket de csÍpem! Gyerekkorom Technic szettjei jutnak eszembe, amikor még a funkció előrébb való volt, mint a kinézet!
@Djuree: A Jeddha-s szettemnél minden csomag után maradt 1-2 random alkatrész, amit aztán vittem tovább a következő lépésekhez az építés során. Eddig egyetlen alkalommal hiányzott alkatrész, de egy más színűvel tudtam pótolni és senki se jönne rá, hogy az az elem eredetileg nem oda való.
@Throme: MOC építők szoktak örülni ezeknek a plusz alkatrészeknek hivatalos Lego szetteknél, mert ténylegesen megépíthető a kreálmány a doboz teljes tartalmából!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Légies iPhone halvány színei
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Villanyszerelés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Home/Nest
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest