- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
válasz
Corleone33 #947 üzenetére
Plusz a Lego sem sokkal jobb feltétlen. Én csak 1-2 szettet és alkatrészeket vettem anno alternatívból, tehát alig van tapasztalatom, ráadásul lassan 5 éves lehet kb és akkor még sokkal gyengébb volt a felhozatal, de akkor is azt mondtam, hogy ha megvan egy adott minőségi szint akkor azt is érdemes nézni, hogy a Lego sem tökéletes. Ugyanúgy jöttek a gyerkőcök, hogy vmit nem tudnak összenyomni... más meg szétesett, ugyanazon készleten belül. És akkor amiről eszembe jutott, Technic, komplexebb mechanika... egy rakásra igaz Lego oldalon is, hogy nem atombiztos a működés, komplex fogaskerekes váltók, de a láncos megoldások alapból is.
És ezzel még csak nem is fikázni akarom, mert ugyanezzel a lendülettel szoktam védeni is a Lego topicban ezeket, hogy műanyagtól szerintem sokkal több nem várható, így is király, hogy ez működik és a gyerek soksebességes váltókat, komplex mechanikát lát ami valóban működik... ha csak 95%-osan is.
@Throme
-
draco31
veterán
válasz
Corleone33 #938 üzenetére
Én amiket vettem, azok aliról voltak.
-
Throme
veterán
válasz
Corleone33 #507 üzenetére
Elég minimális azon szettek száma, amit újra kiadott a Lego.
Toy Shop téli szett, Saturn űrrakéta/hajó, hajó a palackban ...
Hirtelen ennyit tudok most felsorolni.Az egészben az a vicc, hogy az újrakiadások miatt meg a nepperek hisztiznek, mert rontja a bizniszt... Olyat is hallottam, mikor megjelent újra a toy shop téli szett, hogy ez azért rossz, mert akinek megvan, annak most várni kell egy újabb évet, hogy legyen valami újdonság. Oké, kik vannak többen?
Mindenki a saját nézőpontjából értékeli a dolgokat és szarnak a másikra, aki meg őrül az újrakiadásnak, vagy hogy olcsóbban tud venni magának, gyereknek legó szerű játékot, elérhető áron.....Ahogy itt írtam korábban, mióta a Lego 430-cal váltja az eurót, azóta leszarom, hogy a piacon valaki másolja őket. Kb 40-50 ft plusz, eurónként.. az nem rossz (nekik)
Lehúznak így is szépen, nem kell félteni a seggüket...Engem nem zavar, hogy nem csak a gazdag kölykök juthatnak építőkockás játékhoz.
Elég ha a Lego vigyáz a jogaira, érvényesítse ha tudja.... -
sb
veterán
válasz
Corleone33 #377 üzenetére
Itt úgy láttam volt onnan rendelés, azért kérdeztem. Én még semmit nem vettem onnan. De pont emiatt kérdezem honnan és/vagy milyen "márkát" érdemes célozni. Jöhet minden tapasztalat.
-
Warton
őstag
válasz
Corleone33 #304 üzenetére
Azért a Cobi se annyira olcsó. Az elemszámot nézve egy hajszálnyit jön ki kevesebbre mint a Lego. Pl. a Mig15 500-as elemszámmal kerül 15kba. A LEGO Mustang 42138 544 elemszámmal kerül 16kba. Jó hasonlítás, mert a Mustangba is van két nagy elem ez a két motor és a COBIban is van vannak nagy elemek.
A különbség az, hogy más típusú modelleket árul a két gyártó, ergo nincs választásod.
A rebrickable+Bricklink párossal szemben mindig is olcsóbb lesz egy gyári szett, már csak a szállítási költségek miatt is, hacsak nincs szerencséd és egyvalakitől pont be tudod rendelni az összes szükséges alkatrészt. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Corleone33 #304 üzenetére
Ezzel csak annyi a problémám, hogy én is így tennék, de ha már elkezdtem a kis világháborús diorámám építését és legóból nem létezik ilyen akkor mit tegyek? Én pusztán ezért kezdtem el cobit vagy majd kipróbálom a slubant is vásárolni, mert a lego nem gyárt I-II. világháborús korei, vietnami, hidegháborús vagy épp jelenkori harcászati repülőket, csatahajókat, tankokat és egyéb katonai járműveket épületeket stb. Szerintem megtalálták a maguk piaci rését és árban mindig is egy picivel a Lego alatt maradnak, hisz ők is tisztában vannak azzal, hogy ez az egyik előnyük a Legoval szemben
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
Corleone33 #218 üzenetére
Huh, ez az oldal nekem új. Mennyire valid?
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Corleone33 #159 üzenetére
Jelenleg gyárleállás van, ami valószínűleg azt is jelenti, amit írsz, összeakadt a bajszuk a Legóval. Nem csak ők, az összes közvetítő oldal kitette a közleményét (youmko, jooooy stb.), hogy egyelőre, nem ismert időre szüneteltetik a "KO" knock-off szettek árusítását. Az európai/kínai/észak-amerikai raktáron lévő készleteket a napokban összesítik, frissítik a raktárkészletet, akinek olyan megrendelése van, hogy lehetetlennek találják a kézbesítését, annak törlik a megrendelését, emailt küldenek róla és automatikusan visszatérítik a vételárat. A tegnap kiadott Reddites közlemény szerint, állítólag a "pre-sale"-es rendeléseket beérkezést követően küldik ki a megrendelőknek, utóbbi termékeket rendelési sorrendben szállítják ki, így aki később áll a sorban, az valószínűleg lemarad róluk. Utóbbi csoportba tartozok én is, nekem is van jelenleg youmko-s pre-sale-es megrendelésem, igaz, pár hete adtam le a megrendelést, le is vonták az összeget, eddig még nem kaptam emailt, bizakodok. Igaz ez a raktáron lévő készletekre is, miután kifogytak, nem lesz raktár feltöltés. Beindultak már a spekulációk, eddig 4 ilyen nagy leállás volt, valószínűleg más néven folytatják majd tovább néhány hónap múlva a gyártók, ahogy lenni szokott.
@Djuree: A kérdés az, hogy az SW MOC-okra is vonatkozik vagy csak az 1:1 KO szettekre? Erről még nem is hallottam..Az ex Lepin-es, simán csak KING néven futó szettek biztosan borsot törnek a Lego orra alá.
-
Djuree
félisten
válasz
elvileg a mould king star wars szettek is kivonódnak, gondolom ők is kaptak levelet. aki akar belölük most vegyen mert aranyáron lesz a maradék...
-
draco31
veterán
válasz
Jó hát ez annyira klónok, hogy szerintem a LEGO képek vannak az oldalukon is.
-
sb
veterán
válasz
Corleone33 #134 üzenetére
Nálam ez a két nézőpont azért keveredik.
Más-más nézőpont az egyszeri vásárlás és a "belefér" érzés ill. a távlati kitekintés.
Ez mennyiségfüggő is és biztosan az is benne van, hogy fizikailag megfogható a gyűjtemény. Persze totál nem logikus, hogy - most a hasamra ütők egy példával: mondjuk síelsz, minden évben elmész, költesz rá pár 100e-et és soha nem merül fel benned - helyesen - hogy ne érte volna meg. Ennyi az ára, belefért, megkaptad érte azt amire szükséges volt. Téma lezárva.Legonál viszont ez kicsit nekem más optikailag amikor ránézel, ott figyel egy autó ára és ez pár kiló műanyag. Főleg érdekes ha laikus néz rá és még hülyének is fog tartani ezzel együtt, hogy ott áll már 1-2M Legoban.
De ez tényleg nézőpont kérdése és vélhetően itt van a hiba, egyben nem szabad megnézni, egyedi ár/értékben kell rá tekinteni. Ha oké volt részben, akkor egészben is annak kell lennie.
Abban pedig egyetértünk, hogy inkább ez, mint függőség vagy - nyilván ez már egyéni preferencia - valami kevésbé megfogható dolog.A fentieken túllendülve ami konkrét gond lehet, ha túlmutat az igény azon ami "belefér" egészségesen. Ez is egyénfüggő, de aki Lego-fan az szerintem ritkán tudja magát leszabályozni.
Ebben a Lego is segít, mivel igen drága szórakozás.
Nekem elég sok minden tetszik ahhoz, hogy gyorsan túlfussak a kényelmes határon. De amennyire a másik topicban beszéltük, ebbe már 1-2 témára korlátozás esetén is hamar belefut az ember. Ha meg esetleg több minden is tetszik, akkor gyorsan és hatékonyan el kell kezdeni a szelektálást. -
sb
veterán
válasz
Corleone33 #120 üzenetére
Én múltkor néztem meg valahol a horror árú kifutott - és ezért esélytelen, hogy eredetiben megvegyem - modularokat mennyi lenne beszerezni másolatban.
Úgy jöttek ki, hogy szinte egál volt a készlet és a kínai szállítás. Az igazi koppanás viszont azután jött amikor beraktam 5-6db-ot a kosárba és a szállítási díj is arányosan több lett. 100k készletre és 100k szállításra.
Nyilván ez boltonként változhat és nem sűrűn vásárolok kintről, de amikor ritkán ránézek valamire (nem csak Lego), egyre általánosabban futok bele ebbe.
-
Djuree
félisten
válasz
Corleone33 #121 üzenetére
igen kb. ezzel én is így vagyok.
de szerencsére a moc-ok már komolyabbak mint az eredeti szettek, eredetit már nem nagyon veszek, van még sok összerakva de eladogatom szép lassan. mind többet ér mint mikor vettem, így végülis jól járok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest