Hirdetés
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Bemutatkozott az Infinix GT széria új generációja
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Jah, valóban az másik autó volt. Félreértettem, akkor már VAN elemed.
500 is sok, de ha hiányzott volna és kell az 5-6db akkor azért az még megfizethető összeg.Amúgy meg ja... én is kezdem feladni ezt a részt. Alig van alternatívom ami nem eredeti Lego, de kezdem megunni ahogy az egész működik. A rengeteg készleten túl (amiben aztán keresheted, hogy mi nem fért bele új/megfelelő elemből... másik készletben meg komplett új színsort nyomnak csak annak a kedvéért...) elemekben is random az elérhetőség. A gyors készletezés az elemeket is gyorsan forgatja.
Plusz nálam ott a PU/Spike teljes beszántás téma... ott ugye hatványozottan bánt, hogy a nagy, világszintű gyártóra nem számíthatok. Elérhető amit ő gondol, ill. még csak nem is gondolja, hanem ahogy sikerül neki... meg beszántja ha gondol egyet. Ugyanez elemeknél is igaz "kicsiben"... egy ali elem-ellátás ilyen szempontból megbízhatóbb, bármilyen vicces is. 30 éves elemeket meg főleg nem sz*patom magam, hogy keressem meg van-e eladó 4db aranyáron a világ másik felén 20 évnyi karccal... vs ráklikkelek és jön az alternatív.
szerk: Vissza motorizációra. A nagy testvér tuti figyel, mert a tegnap posztom után ez jött szembe YT-on:
-
sb
veterán
Írtam neked anno a Lego topicban, hogy Pick a Brick-en 500Ft/db. Az se olcsó, de mégsem 1600... plusz ha rendelsz mást is esetleg, nagyobb értékben akkor gwp-t is kaphatsz + pontok.
Én egy távirányítós "SC"-t vettem a Cada-tól, ott a kerekek cserélhetőek Technic tengelyen. Ugye úgy SC, hogy 10 széles 8 helyett... és a hub is nagyobb ennél a Technic modellnél ránézésre.
Még nem történt átépítés de az az ötlet, hogy a gyárinál vékonyabb (és kicsit nagyobb átmérőjű) kerekekkel vmi 8 széles teherautót lehetne csinálni belőle optimálisan. Pl. méretre nagyon egybevág a most megjelent City reptéri tűzoltóautóval, talán át lehetne építeni erre a vázra.
Eleve azzal az ötlettel jött, hogy biztos jó lesz vmi más célra is. Amúgy nagyon fürge cucc és talán 4k-ba vagy még annyiba se került vmi akcióban...
-
Neurotoxin
őstag
-
Neurotoxin
őstag
Erről eszembe jut 2005, amikor érettségiztem...Szerenádozni voltunk az egyik tanárunknál, aki a családjával kiköltözött Újszegedre. Az ipse behívott minket és ott k.anyázott+b.....elt a nagyszoba közepén, hogy az angol kertvárosok mintájára épített és frissen átadott "1,5" emeletes (értsd: a garázs fölött volt valami jelzésértékű kis olvasószoba) házban nem lehet egy tiplit úgy belefúrni a falba, hogy a ráakasztott kép ne álljon el a fal síkjától
-
sb
veterán
Nálunk a gyerek nagyon rajta van és egész jókat összehoz. Inkább robot téma, van 3-4 érzékelő is hozzá, nem csak motorok. Meg ha már érdekli ez hasznos is... megkapta a Mindstorms készletből is a HUB-ot. Hatportos, na az van aranyáron.
A legegyszerűbb egyébként, hogy nem a programozós felületen kezd az ember, hanem vannak kész táv. programok a másik App-ban a konkrét Lego szettekhez. De ha ugyanaz a motor felállás akkor csak elindítod és használható is...
Ettől függetlenül igaz amit írsz. Balázs is kb. a PU megjelenése óta írja, hogy nincs normális dokumentáció, ő is írt hozzá amit tudott, de utána a frissítéseket - már amikor jött vmi, hiába ígérték - se követték. Nálunk is a gyerek szól, hogy frissült és megjelent 3 új kocka, új funkciók, máshogy működik, stb... Én csak figyelek és hallgatom azt amit kitapasztalt és semmi nyoma sehol.
Van olyan is amit extraként tud.
Én azon hidaltam le legjobban mikor arról találtam YT videókat, hogy a kétportos City HUB+távval hogyan lehet egyszerre több HUB-ot irányítani, pl. 2 vonat, ill. dual motoros vonatokat hogy lehet portszinten szinkronizálni a távhoz. Nyoma sehol...
Vagy pl. ő ugyanúgy programozgatja a Duplo vonatot is, nyilván belül ugyanaz a cucc van benne amit pl. Technicből összedrótozol HUB+motor+színérzékelőként. Ez az egyetlen amit megbocsátok a Legonak, hogy 3 éveseknek nem írták le hogy kell programozni.
3rd party cuccok vannak nagyon igényesek. Pybricks pl. rohadt jó. PU-ra pl. csak vonathoz van távirányító, Technic HUB-al ugye nem megy alapból a Lego táv.
Pybricks hub fw frissítés: 3 perc. Ott van rá a kész kód, rátölt: 1 perc és megy is a Buggy, stb... Lego távval. és sokkal gyorsabb, direktebb az irányítás.Ha van egy Xbox kontrollered akkor ugyanez 1 perc alatt és máris teljesen analóg irányításod van. Az Audi még egyenesen se tudott menni a gyári app-al, hiába kalibrálgatott, van vagy 0.5s késleltetése, meg hát app. Ahhoz képest ezzel analóg, tűpontos és villámgyors reakciójú az irányítás.
Na itt jön ki az óriási különbség. -
Throme
veterán
Hazudtam, van távirányítós nem legó motoros járgány, ez a görgős kerekű katonai kis "rohangászós, oldalazós.
Ez elég fürge, de nem villám.
Ezt is lehet USB-n keresztül tölteni.Ezek szerint a motorok világa egy újabb koporsószög a Lego-nak.
Bejött ez az új PU a PF után. A kis buggy-n még alulról nyitható az elemtartó kézzel, segédeszköz nélkül. Az audin már nem. Csavarozgatni kell.
Lehet tévedek, de már az újabb PU-n lehet a Lego-nál is 4 motort csatlakoztatni.
#882sb
Hát majd meglátjuk mit hoznak ki, illetve mit alkottak skyline néven.
Most eléggé lehúzták a suprát, mert nem sikerült eltalálni a Dom's charger méretarányát.
A Ford GT-t azért állítják jó példának be, mert a bánatosan kevés kerék méretarányok közül az egyik pont jó hozzá.
Ami az 1:10 porsche-nál kicsi volt, az most jó az 1:12 arányhoz.
A gumira is kíváncsi leszek. Képesek kihozni valami normálisabb megoldást a kockaguminál....
Ja és biztos lesz vagy 70 rugó....
Nem tudom...én már kezdem nagyon elengedni a Lego-t.
Korábban egy ilyen hír lázba hozott, most meg a "meglátjuk" kategória.
Ezt a Cada RUF porsche-t jobban várom, hogy megérkezzen
-
sb
veterán
Ez fura. Nem most volt, de valamelyik gyártó buggy motorjáról néztem tesztet és kb. olyasmi volt mint a Lego, nem tűnt gyengébbnek.
Nekünk csak PU-nk van (már ami Lego, mert másból van bőven
) és nem szívesen vennék már mást.... vagy ha igen akkor vagy vmi egyéb univerzális cuccot: pl. akkor más vezérlőkre sima-legósított szervo motorok, vagy ami méretben is többet tud. Circuit Cubes. Előbbi lenne optimális mert az még sw-ben is összedrótozható lenne a meglévő Lego alappal.
De néha elcsábulok amikor látom ezt a Cada hub-ot. Plusz a kis méret és táv, mínusz az sw-s inkompatibilitás. Sőt van még egy hatportos, ugyanilyen, kisebb méretű Mould King is.@Neurotoxin
+1
140 EUR-t írnak és 1400db. Igazából ár alapján kérdéses mert a Charger és pl. a Ford GT is 120 EUR volt ha jól látom. Ha GT méret lenne ilyen alapáron (kb. 57k) az mondjuk szomorú lenne, rögtön 1 modell után búcsúzhatnánk a relatíve jó árú, jó méretű készletektől. Duplán hasznos ha a Charger mellé jön. (Sajna lesz vmi 180 EUR-os verda is, talán Lambo. Az egy kicsit rontja az esélyt, az 1:10-nek tűnik ár és darab alapján is.)És ha esetleg kimaradt eddig, Racingbricknél fent van egy 1:10 Technic Supra MOC is összehasonlítva a most megjelent bénácska, kicsi Lego készlettel. Bár az MOC de szerintem nagyon jól sikerült cucc, RC is, és nem is tűnt drágának.
-
Throme
veterán
A nem legó motorokhoz még nem volt szerencsém, azt sem tudom a Lego-hoz képest hol helyezkednek el.
Legonál Balázs csinált videót az újabb PF megoldásokkal szerelt szettekről.
Szerintem lakásba elegendő a sebességük.
Nem is hiszem, hogy tudnék irányítani egy legó autót, ha száguldana
-
Neurotoxin
őstag
Zoli előadásmódja ellaposodott, kimerült ez a 'speedbuild' formula, szerintem ő is érzi, hogy ami bejött a lengyel Sariel-nek, neki nem igazán fog működni hosszútávon. Utóbbi srácnak egyébként már nem küld a Lego termékmintát, saját maga vásárolja szettjeit, de nálam abszolút ő a favorit (a zene választásai zseniálisak, jó ez az instrumentális rock/metál vonal).
Kockásember Kristóf, Balázstól kapja a szetteket bemutatásra, valószínűleg át is beszélik ilyenkor egymás meglátásait, de még mindig ő a leghitelesebb a szememben, még akkor is, ha "öreguras" egy kicsit. A haverját viszont, aki a Speed Champions-os járgányokat készíti, nem bírom, bár neki is nagyon jók a meglátásai, pl a 42143-as Ferraris videójukat szerettem.
Balázs egyre több ReBrickable-s MOC-ot mutat be, örülök neki, mindig szívesen fogyasztom ezeket a tartalmakat.
-
Warton
őstag
-
Warton
őstag
Én még mindig a Tigrisnél tartok, próbálom upgradelni. Az első görgőre már raktam egy fogaskereket, ami megakadályozza, hogy a lánc leessen. Közben nézem a hajtását a járműnek és azt kell, hogy mondjam, hogy ennél bonyolultabban nem lehetett volna megoldani.
Tehát a motor meghajt egy 12-es fogaskereket, ami meghajt egy 20-as fogaskereket, ami egy tengelyen van egy 8-as fogaskerékkel, ami megteker egy 24-es fogaskereket, ami egy 8-assal van egy tengelyen, ami meghajt egy másik nyolcasat, ami egy tengelyen van egy 16-ossal, ami megtekeri a láncot hajtó 24-es fogaskereket.
A motorokat kb. 4-5 pöttyel hátrébb hozzák akkor ezt a shitshowt ki lehetett volna váltani kb 3 fogaskerékkel.
Elképesztő!!!Összehasonlításképpen a nagytigris meghajtása így néz ki. A külső 24-es fogaskerék meghajt egy 40-eset még azt csá.
-
Djuree
félisten
Ez olyan mint a megabloks, nekem van egy tankom, fémdobozos gyűjtői. Az emberek is ilyenek hozzá, lehet már megváltozott a neve? Ez már vagy 10 éves az én tankom.
Ilyen az enyém: [link]
..és igen most nézem, ez az csak új néven. ez echte csájnai, és nem is túl jó minőség, legalábbis akkor nem volt az, azóta lehet javult. átlag kínai, egy MK sokkal jobb minőség. -
sb
veterán
Powered Up
@Pötyi
Ok, szólok ha találok valamit. Egyelőre sajnos tényleg semmit nem láttam, vmi holland+francia oldal rémlik ahol láttam őket de egyik helyen sincs már. A hivatalos US oldal csak egyetlen EU-s helyet ír, a holland boltot. UK és US van ezen kívül de onnan meg horror ára lenne a vámos, áfás sztorik végén.B. verzió, hogy vmi teljesen custom megoldást próbálunk. Lásd lentebb...
@draco31
Köszi, ezt megnézem. Micro:bit-ünk van, de Lego integráció(s csomag) nélkül, szóval ezt meglesem, mert ilyesmi 3rd party/kevert cuccokban gondolkodtam még, vagy teljesen custom megoldásban. Belekattintva a videóba a motorok ismerősek aliexpressről, de ofc. Lego rögzítések nélkül, ahhoz mókolni kellene... ha van a kettő között ilyen előregyártott és nem drága megoldás az mindenképp érdekes lehet.
Már lassan amúgy kb. mindenféle felállás van nálunk, de az integráció felé próbáltam minden döntéssel menni. A hw/vezérlő/sw felállásban most ezek vannak nálunk itthon:
Lego:
1. Lego: PU motorok/szenzorok
2. Lego: Technic, City, Mindstorms HUB-okFélutas:
3. rPI Zero + Pi HAT: erre direktben ráköthetőek a PU Lego eszközök.Nem Lego:
4. egyéb vezérlők: Micro:bit, ESP32-ők, Arduino
5. egyéb eszközök szenzorok: 1-2 szervó, érzékelő... ide lehetne még kapni ali-s Lego foglalatos motorokat (Geekservo és reinkarnációi)
6. Circuit Cubes - na ez ugye még nincsÉs sw oldalon amivel össze lehet kötni:
- Pybricks és Python között már írt a gyerek kódot ami Lego HUB és ESP32 között vmi előre megírt könyvtárakkal kommunikált.
- Circuit Cubes - Lego HUB között is lehet kommunikáció egy BT/ESP32-es közbeiktatásával. Erről videót találtunk.
- Valószínűleg rPi-vel is össze lehet hozni az integrációt. (Bár annak nagy haszna nincs, lévén inkább az lenne a lényeg, hogy hivatalos Lego motorok helyett kis alternatív motorok és kis vezérlők legyenek használhatóak, de lehetőleg integrálva, ne egy huszadik vezérléssel, kóddal.)Kicsit már elvesztem a dologban, lehet, hogy vmi táblázatot kéne rajzolnom róla.

-
Throme
veterán
Az hogy tetszik nekem, az szubjektív.
Az viszont durva, hogy ha felmegy valaki a rebirckable oldalára és rákeres erre a szettre, akkor nem kevés MOC-ot talál.
A két szettből a másodikat MOC-ra használom. A megmaradt szélvédőt a Porsche 10295 szettből Lamborghini Countach MOC-ba építettem be.
Nagyon feldobja azt a szettet.
Ezért is gondolkodom nagyon a hivatalos Countach megvételén...így már egy fokkal kevésbé kell. -
Throme
veterán
Ez egy ilyen irány. Ha lejönnek a Lego hivatalos szett másolásról és elkezdenek tervezőket fizetni, valamint a minőség is javul (anyag és hiánymentesség) akkor megközelítik a Lego-t.
Van még ahol tudnak spórolni egy keveset (csomagoláshoz egyszerűbb, sztenderd doboz...stb), de megközelítik a nagy gyártót.
Olyan szetteket nézegetek, amiket Lego-ből nem lehet megkapni.
De pl most rendeltem pár speed chamipons kategóriájú kisautót.
Ezeket nem hiszem, hogy a Lego kiadja.
Az árak vetekednek a Lego webshop-os áraival sét azt kell mondani, hogy drágább, mert nem adnak hozzá matricát, se figurát!!
Szerintem kifizették a tervezőket, mert - most nem tudom pontosan, de kb - 200 db kocka nem kerülne ennyibe. -
Throme
veterán
Klassz! Nagyon régen volt ilyen modellem, az összeragasztgatós fajtából. A matricákat áztatgatni kellett... Ha akkor ez is lett volna, biztos, hogy ezt választom

A vörös csillag nem számít önkényuralmi jelképnek?
Engem nem zavar, csak kérdezem. A náci cuccokon se lehet már ugye horogkereszt.Ha lenne helyem pár ikonikus vadászrepcsit beszereznék, ja és helikoptert. Commanche, cobra, eurofighter, f16, raptor, ..... stb
Jó hír, hogy nincs hiányod és az alkatrészek is jól kapcsolódnak, legalább is ilyen irányú panasz nem olvasható a hsz-edben.
Lehet itt nem nagyon lehet mást építeni az alkatrészekből és ezért bátrabban printelnek, a matricák helyet.
Fene tudja...
-
Warton
őstag
Megérkezett a MiG-15, meg is építettem. Két zacskóban érkezett. Az építési élmény többé kevésbé megegyezik a LEGO-val. Annyi, hogy a színes elemek teljes hiánya valóban egy kicsit nehezítenek a dolgon. Kb. háromszor megakadtam az építésben. Egyszer azért, mert egy 2x7-es elemet raktam véletlenül oda, ahova egy 2x8-as elem kellett volna. Illetve egyszer azon ment a lamentálás, hogy két elemet hogyan kell helyére rakni, mert a leírás nem volt egyértelmű. A harmadiknál meg megkavart egy elem megfelelő helyre rakása. Ez mind az összerakási furcsa megközelítéséből ered.
Számomra nagyon tetszettek ezek a fordított csempe elemek, illetve az 1x5-ös elem, amik nem , vagy csak korlátozottan vannak LEGO-ban. A 2x7-es elem az hülyeség.
Nagy piros pont, hogy nem kell matricázni, minden print.A függőleges szárny szerintem túl lett bonyolítva, és látszik, hogy nem teljesen passzolnak az elemek:
Első zacskó után:
A végeredmény:

Az állvány nagyon tetszik, mert nem merev, hanem flexibilis.Összességében nem csalódtam.
-
RapaNui1
aktív tag
Ez egy jó kérdés, mert a témában szemezgetek a Sluban termékeivel is, bár még azokat sem próbáltam, de azok is jól néznek ki és rengeteg a témába vágó termékük van, de egyenlőre maradok a Cobinál. Ma mégiscsak beugrott egy akciós Cobi 3048 Stuart tank a Mall.hu-ról 13 ezerért, de most már jó lesz visszafogni magam mert ebben a hónapban már több mint 100k-t költöttem Cobi termékekre.
-
Throme
veterán
Arra használod a legót, amire kitalálták igazából. Itt a fórumokon már kevesen csinálják ezt.
Szerinetem a Lego is átállt arra, hogy szetteket alkosson tonna szám és azt a gyűjtők és a szülők a gyerekeknek megvegyék. Előbbi esetleg még bizniszel is vele, utóbbi játszik.
A kreativitás kezd kiveszni.Milyen jó ez a fórum, hogy itt szabadon lehet beszélni olyan gyártóról is, ami nincs feltüntetve a topik kiírásban
szemben a másikkal. -
RapaNui1
aktív tag
Gyárilag lesz állvány, hozzá, a 3. zacskóval kell megépíteni, még nincs kész teljesen csak a 2/3-a. Egyébként teljesen stabil a szárny, nem jár le, nem esik le. Én is azt hittem hogy le fog járni, vagy nem lesz elég stabil, de semmi gond nincs eddig vele.
draco31: Igen aki az építési élményt és a kihívásokakt keresi és szereti az nem fog csalódni ezekben a szettekben, a végeredmény pedig nagyon pofás lesz.
-
Throme
veterán
Ez azért jó hír!
Látom, hogy visszaköszön pár MOC a Rebrickable-ről.
Pl a lego porsche 10295 "mokjai".
Abban is benne lennék, hogy az építésit megveszem a Rebrickable-ről, de a kockák már a kínai "legóbó" lennének, mert az eredeti 10295 webshop, emag, alza...stb áraihoz képest a fele, a S@H-t meg hagyjuk is. Nálam a BL alkatrész vadászat ki van csukva.
De így a legtisztább, ahogy írod.#190Neurotoxin
Erre egyből az "atyaúristen" kifejezés ugrik be elsőként.
Durva alap!
A rakott palacsintára rápakoltál egy epertortát
#193spiky03
Jó lett! Szeretem mikor a lámpákat átlátszó elemekből építik meg, persze ez nem mindig megoldható.#183RapaNui1
Én nem bánom, hogy a 'nem legónak' nincs piaca.
Egyrészt nem kapkodják el, másrészt nem verik fel az árakat. Szerintem ez utóbbi miatt létezik ez a kategória.
Azt is el tudom képzelni, hogy így más - nem tudom minek nevezzem, talán szabadúszó - tervezők meg tudják magukat mutatni.
Eredeti lego fronton sok a panasz, mikor kiválasztják az ideas (most icons vagy mi a tök) szettet. Az első számít, a többiek meg a futottak még kategória, pedig nagyon kalssz dolgokat mutatnak be.
A BL egy fokkal jobb, mert ott többet is megvalósítanak, csak ugye az ár ami gond lehet és valahogy nem tudnak 2500-3000 db alá menni, csak nagy ritkán. -
Neurotoxin
őstag
Vannak nagyon ötletes MOC-ok az oldalon. Pl. Az SR-72 vagy a Carnival Dream hajó. Ilyet akarok építeni, amióta gyermekkoromban egy Kinder tojás meglepetésből valami hasonló fehér hajót kellett megépíteni..
Írni nekik, hogy "lopás", amit kiadnak? Semmi értelme, olyan, mintha pl. a Mould King-en kérnéd számon, semmi értelme.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus ROG Strix GAMER PC! Ryzen 3700X / GTX 1660 Ti / 16GB DDR4 / 512GB NVMe
- AKCIÓ! EVGA FTW3 Ultra Gaming RTX 3080Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció!!! Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy Tab S9 128GB Wifi tablet garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

. OK, az elején/hátulján néhány elem más
Ami nekem azért jó, mert van egy ezeréves projektem, ami azért áll, mert nem sikerült eddig normálisan elrakni az IR vevőket, így viszont egyáltalán nem is fognak kelleni.
Tehát a motor meghajt egy 12-es fogaskereket, ami meghajt egy 20-as fogaskereket, ami egy tengelyen van egy 8-as fogaskerékkel, ami megteker egy 24-es fogaskereket, ami egy 8-assal van egy tengelyen, ami meghajt egy másik nyolcasat, ami egy tengelyen van egy 16-ossal, ami megtekeri a láncot hajtó 24-es fogaskereket.
Nagy piros pont, hogy nem kell matricázni, minden print.