Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- CES 2026: Kezemben a Razr Fold
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- CES 2026: Dugd rám a telefonod, megmondom ki vagy!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
Új hozzászólás Aktív témák
-
RapaNui1
aktív tag
Megjött a Cobi készlet. Külső gyári karton doboz, licenszelt boing készlet. Igényes csomagolás, plusz katalógus. 3 zacskónyi alkatrész, rajtuk a cobi felirat. Eddig nagyon igényes, kiváncsi leszek magára az alkatrészek minőségére, az illeszkedésre, építési élményre és úgy mindenre, hogy mi a különbség a Lego és ez között, egyáltalán van-e bármiféle különbség.
-
RapaNui1
aktív tag
Tudtok valami jó de olcsó lehetőleg a legoval és cobival kompatibilis alaplapot ajánlani, zöld, sötét szürke, világos szürke, barna, bézs, színekben egy terepasztal létrehozásához a terepek imitálására. Van valakinek tapasztalata a wange alaplapokkal hogy azok milyenek? Köszönöm
-
RapaNui1
aktív tag
Én már most imádom a cobi 2. világháborús szettjeit. Jó lenne idővel összedobni egy partraszállás diorámát. Imádnám, de még cobiból is rengeteg készletre és pénzre lenne szükség hozzá, na meg meglátom, hogy milyen lesz az első ilyen szettem. Az első benyomás nagyon sokat számít, ha az jó lesz akkor jöhet szép lassan a többi, sőt még arra is hajlandó lennék, hogy szinte a teljes lego gyűjteményem beáldozzam a cél érdekében. Majd meglátjuk.
-
Throme
veterán
Ez azért jó hír!
Látom, hogy visszaköszön pár MOC a Rebrickable-ről.
Pl a lego porsche 10295 "mokjai".
Abban is benne lennék, hogy az építésit megveszem a Rebrickable-ről, de a kockák már a kínai "legóbó" lennének, mert az eredeti 10295 webshop, emag, alza...stb áraihoz képest a fele, a S@H-t meg hagyjuk is. Nálam a BL alkatrész vadászat ki van csukva.
De így a legtisztább, ahogy írod.#190Neurotoxin
Erre egyből az "atyaúristen" kifejezés ugrik be elsőként.
Durva alap!
A rakott palacsintára rápakoltál egy epertortát
#193spiky03
Jó lett! Szeretem mikor a lámpákat átlátszó elemekből építik meg, persze ez nem mindig megoldható.#183RapaNui1
Én nem bánom, hogy a 'nem legónak' nincs piaca.
Egyrészt nem kapkodják el, másrészt nem verik fel az árakat. Szerintem ez utóbbi miatt létezik ez a kategória.
Azt is el tudom képzelni, hogy így más - nem tudom minek nevezzem, talán szabadúszó - tervezők meg tudják magukat mutatni.
Eredeti lego fronton sok a panasz, mikor kiválasztják az ideas (most icons vagy mi a tök) szettet. Az első számít, a többiek meg a futottak még kategória, pedig nagyon kalssz dolgokat mutatnak be.
A BL egy fokkal jobb, mert ott többet is megvalósítanak, csak ugye az ár ami gond lehet és valahogy nem tudnak 2500-3000 db alá menni, csak nagy ritkán. -
RapaNui1
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Köszönöm. Eszméletlenül jó készleteik vannak nekik is. Az ember azt se tudja melyiket vegye meg. Engem most a Cobi megfogott főleg a partraszállás 80. évfordulós készleteivel, de a II. világháborús szettekből is annyi van, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét. Szinte végtelenek a lehetőségek. Szeretem a legót is bár mostanában se időm, se nagyon pénzem nem volt vásárolni, mindig volt fontosabb prioritás, de cobiból egy jó kis 2. világháborús terepasztalnak tudnék örülni.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Ah ez nagyon jó. Ez melyik gyártó melyik készlete is?
-
Neurotoxin
őstag
Egy kis Empire over Jedha update: Elkezdtem építeni a város alapját, jöhetnek az épületek
-
Neurotoxin
őstag
válasz
RapaNui1
üzenetére
Alapvetően magának építi az ember, az, hogy később mennyire lesz eladhatatlan, másik kérdés, szerintem témája válogatja. De még egy ilyen “kész”, dobozos (zacskós
)MOC-nál is jobban jár az ember, annál, mintha neki kellene elemenként, 4-5 shopból Bricklinken összeválogatni. -
-
RapaNui1
aktív tag
Most nézen cobiból megvan Sainte-Mere-Eglise temploma is a fennakadt ejtőernyőssel együtt. Életem nagy vágya volt hogy élőben is láthassam a templomot, amely hála égnek idén nyáron megadatott, az összes normandiai partraszállás helyszínével, emlékhelyekkel, bunkerekkel, brit és amerikai katonai temetővel stb. Hihetetlen élmény és megható érzés volt ezeket az emlékhelyeket végigjárni, azokon a helyeken sétálni, ahol a történelem és a 2. világháború e meghatározó eseményei zajlottak. A bunkerek, a partok, a múzeumok, az emlékhelyek, a temetők, mind nagy hatással voltak rám és mély tisztelettel és meghatódottsággal emlékeztettek a múlt e szörnyűségeire.
-
Crus
addikt
Összeszórtuk fiammal a 15 ezerre leakciózott Playmobil K.I.T.T.-et, nagyon jópofa lett. Meglepően nagy a verda is. Ha ezt a Lego így kiadná, alsó hangon 80 ezer. Persze ez nem is állt annyi darabból (csak 53 db.), mert az autó az 90%-os állapotban kerül ki a dobozól. Nagyon menő a futófény, a hangok, apró játékfunkcióik is vannak, figurák is jópofák. Ennyiért BB volt.
-
Warton
őstag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Közben kiderült, hogy leszerződött velük, tehát nem történt lopás.
-
RapaNui1
aktív tag
Próbaként rendeltem emagról egy cobi C-47 Dakota gépet. Most a Cobi készletek akciósak. Igaz nem az emag forgalmazza közvetlenül, de a 6 hónapos genius próbaverzióval 500ft utánvételi költséggel így is ingyenes a kiszállítás easy boxba, szóval kipróbálom és ha beválik idővel jöhet a többi. A II. világháborús repülők, fegyverek, tankok, ágyúk, teherautók stb. a gyengéim, mivel imádom a történelmet. Talán egy hátránya van ezeknek a szetteknek a legóval ellentétben, hogy szerintem kibontva és összerakva szinte eladhatatlan. Mindenki a legót ismeri, azt gyűjti stb., szóval ezeknek jelenleg még alig vahy szinte nincs is piaca. Nem baj ez magamnak lesz kipróbálni jó, aztán majd meglátjuk. Az első nem Lego szettem lesz, leszámítva egy korábban a Temuról rendelt förmedvény cseresznyefát, melyet nem is neveznék sem legónak sem egyéb másnak sem. Miniatűr semmit érő szar, na annak nevezném.
-
Neurotoxin
őstag
Vannak nagyon ötletes MOC-ok az oldalon. Pl. Az SR-72 vagy a Carnival Dream hajó. Ilyet akarok építeni, amióta gyermekkoromban egy Kinder tojás meglepetésből valami hasonló fehér hajót kellett megépíteni..
Írni nekik, hogy "lopás", amit kiadnak? Semmi értelme, olyan, mintha pl. a Mould King-en kérnéd számon, semmi értelme.
-
Warton
őstag
Valaki rendelt már innen: https://www.letbricks.com/
Mik a tapasztalatok? -
RapaNui1
aktív tag
Na elérkezett az idő, hogy megnézzem ezt a topikot is. Engem CADA legok közül a II. világháborús szettek fognak meg. Még egyetlen darab sincs belőle de nagyon szemezgetek vele. Kezd kicsit elegem lenni a legóból meg abból hogy csak virág lehet, lufi, meg épületek, de semmi egyéb. Ráadásul az árak is elszálltak de piszkosul.
-
Neurotoxin
őstag
Csütörtökön megérkezett Youmko-éktól a csomagom!Az alkatrészek minősége kifogástalan (már bőven nem Lepin szintű), mostmár kezdem érteni a mostani Brickapocalypse helyzetet.
@draco31: Érdekes, hogy kisebb alkatrészekkel dolgoznak.
-
draco31
veterán
Megjött tesónak a kínai orchidea. 2600 pénzt kértek érte alin.
Egy eredeti LEGO figurát raktam mellé, úgy egyszerűbb következtetni méret ügyileg.
Vicces az egy zacsiban indokolatlanul külön rakott 4db, illetve még egy másik visszazárható zacsiban még 2db alkatrész.
Illetve ezek kisebb elemmel dolgoznak.
Van már pár virága, azokkal sem volt baj.
Majd ha összerakja, kérek tőle képeket, meg van neki az eredeti is.
Összerakási meg 2 oldalas jó minőségű vastagabb színes hatalmas térkép
-
Neurotoxin
őstag
A történethez hozzátartozik, hogy május 29. +/- 45 napra írták a raktárba érkezését, mikor július 10.-én megrendeltem. Az ilyen “pre-sale” mindig lutri, de én is csak azért vállaltam be, mert már gyártásban lehetett a szett és akkor még szó se volt a leállásról. A KO szettek pedig idővel úgyis visszatérnek. Redditen egyesek azon szórakoznak, hogy előbbi szetteket melyik Ali-s eladótól tudják a legolcsóbban beszerezni..
-
Nos, a Playmobil Mr. Spocknak _van_ füle!

-
Corleone33
senior tag
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
.. lehet minden csoda 3 napig tart és visszaszivárognak a most tiltott/kifogásolt szettek

-
Neurotoxin
őstag
Közben Youmko-éktól kaptam reggel 6-kor egy emailt, hogy beérkezett az EU raktárukba az előrendelt termékem, postázták, kapott DHL csomagszámot is. Pedig már lelkiekben lemondtam róla, hogy nem lesz belőle semmi.
-
draco31
veterán
Elvileg akciós ez a 2CV. És más CADA szettek is.
-
Djuree
félisten
válasz
Neurotoxin
üzenetére
elvileg mindre nem csak a lego copykra, a mould king amúgy is csak mocokat csinált.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Corleone33
üzenetére
Jelenleg gyárleállás van, ami valószínűleg azt is jelenti, amit írsz, összeakadt a bajszuk a Legóval. Nem csak ők, az összes közvetítő oldal kitette a közleményét (youmko, jooooy stb.), hogy egyelőre, nem ismert időre szüneteltetik a "KO" knock-off szettek árusítását. Az európai/kínai/észak-amerikai raktáron lévő készleteket a napokban összesítik, frissítik a raktárkészletet, akinek olyan megrendelése van, hogy lehetetlennek találják a kézbesítését, annak törlik a megrendelését, emailt küldenek róla és automatikusan visszatérítik a vételárat. A tegnap kiadott Reddites közlemény szerint, állítólag a "pre-sale"-es rendeléseket beérkezést követően küldik ki a megrendelőknek, utóbbi termékeket rendelési sorrendben szállítják ki, így aki később áll a sorban, az valószínűleg lemarad róluk. Utóbbi csoportba tartozok én is, nekem is van jelenleg youmko-s pre-sale-es megrendelésem, igaz, pár hete adtam le a megrendelést, le is vonták az összeget, eddig még nem kaptam emailt, bizakodok. Igaz ez a raktáron lévő készletekre is, miután kifogytak, nem lesz raktár feltöltés. Beindultak már a spekulációk, eddig 4 ilyen nagy leállás volt, valószínűleg más néven folytatják majd tovább néhány hónap múlva a gyártók, ahogy lenni szokott.
@Djuree: A kérdés az, hogy az SW MOC-okra is vonatkozik vagy csak az 1:1 KO szettekre? Erről még nem is hallottam..Az ex Lepin-es, simán csak KING néven futó szettek biztosan borsot törnek a Lego orra alá.
-
Djuree
félisten
válasz
Corleone33
üzenetére
elvileg a mould king star wars szettek is kivonódnak, gondolom ők is kaptak levelet. aki akar belölük most vegyen mert aranyáron lesz a maradék...
-
draco31
veterán
válasz
Corleone33
üzenetére
Jó hát ez annyira klónok, hogy szerintem a LEGO képek vannak az oldalukon is.
-
Corleone33
senior tag
Akit érinthet: Marstoy közleményt tett közzé, hogy kivonjàk a klónszetteket és a minifigeket a kínàlatukból (Lego jogi csapatától megkeresést kaptak) és ezentúl csak saját /MOC szetteket fognak árulni (a mostani klónszettek/minifigek meg a készlet erejéig megvásárolhatóak): [link]
Nem vagyok meglepve hogy ez történt, számítani lehetett rá hogy a Lego a Lepin-hez hasonló klóngyártóknak is megpróbál a t**kére lépni.
Hogy ez mennyire fog más kínai, 1:1-hez Legó-szett klónt áruló céget érinteni, hát...valszeg semennyire amúgy, csak most a Marstoy került "túl közel a Naphoz".
-
draco31
veterán
Szembejött velem egy csatorna ma, vannak érdekes szettek.
-
sb
veterán
Igen, írtam is, hogy ez nem egy szimmetrikus és igazságos összehasonlítás.
Nyilván vannak olyanok is akik meg a "nem megfogható" utazási élményekre tekintenek úgy, hogy kidobott pénz... pedig nyilván bőven nem az, csak más a hozzáadott értéke.Erősen torz nézőpont a műanyagra is így nézni, de ez a torzítás szerintem sajnos benne van akaratlanul a jellegénél fogva. Ha egy szép autóban áll ott kevésbé kérdés az értéke bárki számára, ahogy a nyaralásokat sem látod egyben és nem is számolja így senki.
Míg a szobányi műanyag játékról kevésbé csodálkozom (vagy ítélem el fordítva nézve) ha ez jut eszébe valakinek aki ránéz laikusként.
szerk: Nézőként könnyű lelkesnek lenni. Meg hát értő szemeket engedsz be biztos a gyűjteményhez.

@Djuree
Élmény és még több élmény mellé még oda lehet rakni gyerekeknél a készségfejlesztést is. Bőven 1-2-300k-s nagyságrend áll nálunk csak Technicben, motorokkal, hub-okkal, stb... a gyerek pedig 5 évesen olyan mechanikát rakott össze meg azóta úgy programozza ami valószínűleg a legolcsóbb és legjobb befektetés lett volna akkor is ha 10x annyiba kerül.
-
draco31
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
CADA-nál is van egy kis kártya, amin van egy QR kód, elvezet az odalukon valamerre, és ott lehet írni, hogy hiány van, vagy más gond.
-
Neurotoxin
őstag
Ha hiányzó elem van, meg kell írni nekik, jó eséllyel megküldik. Pl. Mould King-ék útmutatója úgy kezdődik, hogy QR kód&leírás van hiányzó elemek jelzésére, mint Legóéknál. A kapcsolódások minősége OK. Az Ebay-es hivatalos(?) eladó is írta nekem PM-ben, hogy nyugodtan írjak neki is, ha valami hiányozna. Cada(fi)
-éknál nem tudom, hogy hogyan működik, de gondolom ők is hasonlóan odafigyelnek erre. -
Throme
veterán
áh, most is néztem pl temu-n vannak építhető motorkerékpárok (mint a lego) 10k huf alatt.
Egyszerűen nincs már helyem, pedig kipróbálnám mit tudnak (hiányzó elemek, kapcsolódási minőség...).
Aztán ott van a cada-s fekete porsche is...Nekem is vannak meg nem épített lego szettek a szekrényben.
Le is álltam a vásárlással.
Azért járok ide, hogy a "sötét oldalt" is lássam
#153Neurotoxin
Ezen szoktam viccelődni, hogy aki bejön és megnézi a legókat, attól megkérdezem, és ugyan el tudja-e mondani - anélkül, hogy körbenézne - milyen növények vannak a vitrin felé jövet
(mert van)
Egyet nem tudnak felsorolni
Max a kredencen lévő virágcsokrot...ami szintén legó... -
Throme
veterán
.. nem tudom, nem sokan nézegették még a gyűjteményem, de nem az volt a reakciójuk, hogy atyaég mennyi zseton mehetett el semmire való műanyagra.
Legtöbb emberből előhozza picit a gyereket, mikor meglát egy Lego gyűjteményt.
Persze van akit nem hoz tűzbe.A pénzedért nem csak egy kupac műanyagot kapsz, hanem élményt is, amit nem tudsz forintban, $-ban, €-ban...stb. kifejezni.
Most voltunk nyaralni. Néhány szettnyi Lego kijönne belőle... Mégsem az elköltött pénzt látom, hanem az élményt.
#135Neurotoxin
Ezt a döntést előbb-utóbb mind meghozzuk, akinek nem végtelen a zsetonja és a helye. -
draco31
veterán
Érdekes így egymás mellett a kettő, hogy mennyivel nagyobb az Alfa, és a figura mégsem fér el benne.

-
sb
veterán
A platformos remote megoldásra gondoltam elsősorban. Bár az én ízlésemnek nagy a mérete is de amúgy jópofa, hogy van ilyen.
Anno régebben Legoban is volt hasonló.Az autók kidolgozottsága más liga. Bár nem néztem végig, csak 3-4 féle jött szembe, de azok nem voltak Lego szintűek. Valószínűleg ez nem is erről szól, plusz a platform is elég erős tényező a méretével.
-
Neurotoxin
őstag
Egyébként tényleg
Egyre jobban érződik rajta, hogy MOC, néhány megoldás értelmetlen pl: 1-2 helyen sima felületű (studs mentes) elemekre épít hagyományos system elemeket. Az "eper" rétegek építése egy rémálom, de a legviccesebb, hogy eddig néhány studos elemekből kellett összehozni, de mostmár jönnek az egyre nagyobb táblák is
De nagyon masszív építési élmény!@sb: Kezdek tartani tőle, hogy ha valóban P1 lesz, mivel fog előrukkolni a Lego..
-
draco31
veterán
-
sb
veterán
Nem rossz.
Én ebbe futottam bele a Lego P1-re keresgélve.
https://decadastore.com/products/cada-assassin-xr-c61513w
Meg ebbe. Nekem ez új volt. Igaz, hogy 10 studosak, de jópofák. Ill. nem tudom 8-ba beleférne-e a hub.
https://youtu.be/-jm-UYVS_2Q -
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Eddig egy jó nutellás rakott palacsinta, most jön az epres öntetű réteg. . . Nyamíí
-
draco31
veterán
Ezt az Audi-t most dobta fel nekem az Insta, nem is néz ki szerintem rosszul.
-
Neurotoxin
őstag
Jedha szett update: A nyári elfoglaltságok (foci EB, utazások, programok) miatt kicsit lelassultam az építéssel. Lassan kezdődik a szikla építése, igaz, hogy a következő lépések az alapzat megtámasztására irányulnak majd technik elemekkel. 5-ös számozott zacskók felhasználva, kb még mindig 300 oldal hátravan, nem lesz pici a végeredmény.
-
Djuree
félisten
ez most bluebrixx.
de eddig nem így jöttek, ez valami pro szett pedig, ennek volt rendes doboza is meg számozott zacskók. kinyomkodtam a kis láncszemeket, azt hittem vészesebb lesz de nem sorjás szerencsére.
igen itt is voltak kisebbek is, lehet ezeket külön gyártatják valakivel, lehet valami makettes céggel.
-
Djuree
félisten
ezek tuti szívatásból csinálják.
-
sb
veterán
válasz
Corleone33
üzenetére
Nálam ez a két nézőpont azért keveredik.
Más-más nézőpont az egyszeri vásárlás és a "belefér" érzés ill. a távlati kitekintés.
Ez mennyiségfüggő is és biztosan az is benne van, hogy fizikailag megfogható a gyűjtemény. Persze totál nem logikus, hogy - most a hasamra ütők egy példával: mondjuk síelsz, minden évben elmész, költesz rá pár 100e-et és soha nem merül fel benned - helyesen - hogy ne érte volna meg. Ennyi az ára, belefért, megkaptad érte azt amire szükséges volt. Téma lezárva.Legonál viszont ez kicsit nekem más optikailag amikor ránézel, ott figyel egy autó ára és ez pár kiló műanyag. Főleg érdekes ha laikus néz rá és még hülyének is fog tartani ezzel együtt, hogy ott áll már 1-2M Legoban.

De ez tényleg nézőpont kérdése és vélhetően itt van a hiba, egyben nem szabad megnézni, egyedi ár/értékben kell rá tekinteni. Ha oké volt részben, akkor egészben is annak kell lennie.
Abban pedig egyetértünk, hogy inkább ez, mint függőség vagy - nyilván ez már egyéni preferencia - valami kevésbé megfogható dolog.A fentieken túllendülve ami konkrét gond lehet, ha túlmutat az igény azon ami "belefér" egészségesen. Ez is egyénfüggő, de aki Lego-fan az szerintem ritkán tudja magát leszabályozni.
Ebben a Lego is segít, mivel igen drága szórakozás.
Nekem elég sok minden tetszik ahhoz, hogy gyorsan túlfussak a kényelmes határon. De amennyire a másik topicban beszéltük, ebbe már 1-2 témára korlátozás esetén is hamar belefut az ember. Ha meg esetleg több minden is tetszik, akkor gyorsan és hatékonyan el kell kezdeni a szelektálást.
-
Neurotoxin
őstag
Húztam egy határt és csak azt veszem meg, amihez tényleg van kötődésem, egyébként is úgy érzem, hogy leginkább a rendelkezésre álló hely lesz a gyenge láncszem a lakásban
@Corleone33: '22 Karácsonyán csöppentem vissza a kockázásba, 35 évesen, de gyakorlatilag unokaöcsémen keresztül, ő előttem kezdett újra Legózni, 30 évesen. Egy hobbyként tekintek rá, feldobja a lakást, nem érdemes számolni, hogy mennyi pénz ment bele. Kicsit azért úgy érzem, mintha szobrokat építenék
Még mindig ez, mintha valami értelmetlen dologra vagy függőségre költenék. -
Corleone33
senior tag
Noha én még nem vagyok olyan szinten lego addikt (nemrég kezdtem el felnőtt fejjel megint visszatérni a hobbihoz
) , én úgy vagyok vele hogy max azt veszem meg ami tényleg belefér és utàna nem aggódom azon hogy mire költhettem volna azt a pénzt ^^ Abból indulok ki hogy ha élvezed a hobbit amibe beleraksz pénzt, akkor az sose lesz igazán "ablakon kidobott összeg") 
Mondjuk amint felfedeztem a Rebrickable-t és az MOC-k világát, egyre inkább kezdek leválni a hivatalos szettekről (pár kivétellel persze) és inkàbb közvetlen lego kockákat/alkatrészeket veszek /saját otthoni készletemet újrahasznosítom, ha tudom, az még lehet olcsóbban is kijön sokszor

-
sb
veterán
Igen. Az a gond, hogy összeadódik. Hobbira oké, hogy elmegy évente egy összeg ami belefér, de valahogy amikor egyben ránéz az ember és kijön egy ilyen masszív milliós nagyságrend akkor felmerül a kérdés, hogy lenne-e jobb helye. Ill. ha akkor nem is, de később akadna hely akkor visszafordítható-e legalább részben.
@Gubbba
Ez a nagy nagyon jól mutat. A kicsi nekem fura a spec elemekkel. Elsőre azt is néztem, hogy kockákból áll-e.
@Neurotoxin
Tetszeni a többi is tetszik, de kiállítási jelleggel Techniket már nem nagyon veszünk. Az az első ahol - szerencsésen - ezt sikerült feladni. Van egy rakás, pluszban vett kerék, felni, diffik, motorok, pneumatika.
- Ha építésre nézem gyk. lassan nincs olyan amit ne tudnánk összerakni belőle.
- Ha kiállításira/gyűjtésre akkor meg soha nincs vége a történetnek...
Az a gond, hogy még egy rakás más témával vagyok ugyanígy. És azon meg már nem is csak építés fókuszúak. A modularok (+City + WV +...) város felé mutatnak, az egyedi, kiállítós készletek is gyűjtősek.
Azért az biztos, hogy az 1:8 sem fog kimaradni, egy lesz.
Vagy még felmerült, hogy azzal lehet játszani, hogy ha nem tartod meg akkor akciós vásárlás, kifutás utáni használt eladás valószínűleg nem bukta, vagy csak kicsi. De Őszintén, az 1:8-asokban meg építésre ekkora eltérést nem látok.Az AMG One is Lego árban megy. De a szemem sem rebben, látva a minőségét és a komolyságát. Azon is erősen elgondolkodtam anno. Nálam az 1:8 lista első részében van a hivatalos modellekkel együtt is.
-
Neurotoxin
őstag
Jó ez a Cada (mindig Cadfi-nak olvasom, onnan pedig már csak egy lépés Kadhafi) Porsche, de pont annyiba kerül, mint egy hasonló méretarányú Lego, de legalább ötletes és bevállalós, habár licenszet nekik is kell fizetni. Az AMG One mondjuk speciel tetszik.
@Corleone33: Valószínűleg pszichésen működik az alacsony ár, de konkrétan van olyan szett, ahol ugyanannyiban van a postaköltség is (30-45 $), el ne higgye senki, hogy nem tudnának olcsóbban szállítani, csak valószínűleg ott hozzák be az alacsonyabb kiindulási árat. De! Legalább van EU raktárkészletük is, külön link alatt elérhetőek a 'termékeik', amik Európából érkeznek (különösen fontos, mivel legalább vámot nem, ellenben HÉÁ-t kell csak fizetni). Azért nem egy olyan szett van, aminek az árát látva (ismerve az eredeti termék árát) nem kíván rá az ember és nyomja a gombot.
Olyan ez, mint amikor 5 évesen beszabadulsz a cukorkás boltba és mindent megkívánsz a polcokon. @sb: A Sián, a Porsche és a Bugatti nagyon kéne, de egy kisebb vagyon egyben az áruk, kitudnám fizetni, de az már tényleg a lélektani határom fölött van. Viszont, ha McLaren-ből kihozzák vagy a 750S/720S/Artura Spider-t, biztosan beszerzem.
-
Gubbba
tag
Húha, ez azért gondolkodóba fog ejteni. A Delta az egyik kedvenc rali autóm volt mindig is.
A kicsi is eléggé tetszik, jól mutatnának egymás mellett. Mindkető van/lesz sima piros utcai változatban is. -
Djuree
félisten
hát nálam már nagyon nem egészséges, egy jó használt autó ára már bőven benne van.
de hálisten már visszavettem a tempóból, muszáj volt.
hát legot mindig el lehet adni nyereséggel, persze meg kell várni míg az adott készlet kifut.
ezeket az alternatívokat inkább csak olcsóbban. -
sb
veterán
Köszi!
Gondolom az megy ami spec téma inkább.Nem is nyerészkedni kérdezem, de itt felmerült bennem ami Lego oldalon is.
- Ott k*va sokat költ az ember és a végén ér-e valamit vagy csak egy rakás kocka. A válaszok alapján ér... még ha nem is exkluzív a készlet. Bár ott is jobb az, City/kommersz max anyagárat érhet.
- Ez jóval olcsóbb (de már ez sem igaz minden esetben), de a megszállottak itt is el tudnak költeni egy vagyont. Viszont ez lehet, hogy tényleg kuka ha mégis vissza kellene forgatni egyszer.Nálam azért ez faktor mielőtt egészséges hobbi szint felett menne bele pénz. Bár lehet, hogy azon már túl vagyok/vagyunk itt mind.

-
sb
veterán
válasz
Corleone33
üzenetére
Én múltkor néztem meg valahol a horror árú kifutott - és ezért esélytelen, hogy eredetiben megvegyem - modularokat mennyi lenne beszerezni másolatban.
Úgy jöttek ki, hogy szinte egál volt a készlet és a kínai szállítás. Az igazi koppanás viszont azután jött amikor beraktam 5-6db-ot a kosárba és a szállítási díj is arányosan több lett. 100k készletre és 100k szállításra.
Nyilván ez boltonként változhat és nem sűrűn vásárolok kintről, de amikor ritkán ránézek valamire (nem csak Lego), egyre általánosabban futok bele ebbe.
-
Djuree
félisten
válasz
Corleone33
üzenetére
igen kb. ezzel én is így vagyok.
de szerencsére a moc-ok már komolyabbak mint az eredeti szettek, eredetit már nem nagyon veszek, van még sok összerakva de eladogatom szép lassan. mind többet ér mint mikor vettem, így végülis jól járok. -
sb
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
1:8-asom még nem volt, de egyet mindenképp meg szeretnénk építeni a gyerkőccel.
Én is így vagyok vele egy apró eltéréssel: én elcsábultam a Ferrari felé.
Pedig amíg F1-et néztem végig McLaren drukker voltam, szóval a Ferrari egy utált dolog.
De hát meg kell hagyni, hogy tudnak autót építeni.Persze most alap, hogy a McLarent megvárom, de az utcai típusok kevésbé fognak meg náluk. Egy F1 LM-re rögtön lecsapnék, de az nem várható.
-
Corleone33
senior tag
Jómagam úgy állok hozzá hogy lehetőség szerint original Lego szettből MAXIMUM akkor veszek koppintást ha
1) Már kifutott és hivatalos módon nem lehet normális áron beszerezni
2) Olyan szinte van beárazva, hogy esélytelen hogy valaha is meg tudnám magamnak engedni az originalt (Eiffel Torony lego szett pl)
Ezenkívül nemhivatalos lego szettekből csak MOC-kat
-
Corleone33
senior tag
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Első blikkre jónak tűnik a Youmko, de ezek a shipping költségek

Tudom, valamit valamiért de úgy érzem már jobban kijön többet vàsárolni egyszerre ott, hogy ne legyen ráfizetéses emiatt
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Lego porsche rsr némi arányossági hibáitól eltekintve egy elég klassz szett.
Szegény ember proche gtr3 1:8 szettje
... volt akkoriban, mikor megjelent. Kb 37 rugót megért anno. Most már meg sem nézem az árazását. -
Neurotoxin
őstag
E logika mentén, már kifejtettem a véleményemet a leendő szabályokkal kapcsolatban egy korábbi hozzászólásomban #37 , nekem is hasonló a meglátásom/véleményem a gyártókról. Akkor már egyszer parkoló pályára tettük a témát.
A Porsche RSR nem tetszik a gyári kiadásban, viszont láttam belőle nagyon klassz módosított modelleket. A GT3-ról megjelenéskor nem is értesültem, mások voltak a prioritások akkoriban..viszont akár még egy jobb minőségű másolat formájában is összeraknám (a jelenkori ~400e Ft-os ára már jócskán a rablás kategória nálam), annak ellenére, hogy ütközik az elveimmel, de a Porsche, mint márka szerelmese vagyok én is. A Lambóra a mai napig csorgatom a nyálamat, de megvárom a McLaren-t, hátha valami kultúrált, nekem tetsző modellel jönnek ki Legóék, de azt sem fogom megvenni premierkor, majd megajándékozom magamat vele 2025 Karácsonyára is
-
Throme
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Itt még nincs konkrét szabály, vagy konkrét döntés a legó másolatokat gyártókról és tudjuk, minden szabad, ami nem tilos
A Porsche GTR3-at anno elengedtem, helyette megvettem a Porsche RSR-t. Aztán ott motoszkált, hogy nem lett az rossz, meg a kuka sárga színnel is kezdetem megbékélni, már rég kifutott és az eredeti horror áron van, amit én nem fogok kifizetni.
A lambo megvan eredetiben, gondoltam jól mutatnának a falon azzal a színes falikonzollal, amit külön - jó drágán - lehet venni külön.Amíg a Lego nem szívbajos az én életszínvonalam helyzetével kapcsolatban, ez fordítva is él.
Ha nem csapják le ezeket az árusítókat, akkor lehet árulni és akkor lehet venni is... mindegy is, felfogás kérdése...#114Djuree
Hát akkor elengedem. A vackot olcsón megvenni is pénzkidobás. thx#112sb
Nekem még nincs nem Lego legóm.
Most a porsche kapcsán esetleg elcsábultam volna.
Ahogy korábban is írtam, a jogászkodást meghagyom másnak
Egyébként meg elnézve azokat a szetteket, amik nem Lego koppintások, másolatok, már vannak nagyon jók -
Djuree
félisten
ja úgy néz ki lepin, nem is tudtam hogy megszűnt, bár amekkora szar volt nem is bánom.
bár amelyik márka egy az egyben legot másol azt nem tartom túl etikusnak. valszeg azokat le is kapcsolják előbb utóbb.
amiket én jó minőségnek tartok egyik se másolja a legot, mind mocokat árul... -
Neurotoxin
őstag
Nekem ezt is megfogta a vírusirtó. A Lepin mostmár csak simán King név alatt folytatja tovább...
Megkerestem, hogy mire gondolsz. Youmko márkanév alatt alakult egy újabb "márka", fene se tudja, hogy mikortól datálják őket, de ők is gyakorlatilag 1:1-ben gyártják a Lego másolatokat, arcpirítóan alacsony árakon. Kb egy hete dobta fel nekem is Reddit, nem is mertem elsőre itt megosztani..
-
sb
veterán
válasz
Neurotoxin
üzenetére
Köszi.
Közben én is rájöttem, hogy a vírusirtó, mert megnyitottam mindhárom böngészőben és egyik sem hozta be. (csak silent-be van lőve és nem jelez akkor se ha tilt valamit.
) -
Neurotoxin
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
Isten hozott!
Elsőre nem volt nagy bizodalmam a márkában és az elemek minőségét tekintve, kicsit remegett is a lábam, de a CE jelzés azért megnyugtató volt. Van egy pár kép a telefonomban, legközelebb majd a város alatt húzódó sziklarész építésével tervezek jelentkezni, ha esetlegesen lesz valami meglepő közben is, természetesen dokumentálni fogom. Még mindig az alapjánál tartok, immáron a 7.-ik "system" elem szintnél. Mostmár annyi elem van egy-egy zacskóban, hogy 2 szintet kell megépítenem belőle. Még most is van 1-2, konkrétan 1 studos elem kapcsolódás, de a következő szint elemei kellőképpen megerősítik őket, erősen és pontosan illeszkednek, elég masszív eddig az építmény (igaz, hogy a Csillagrombolónál, várhatóan anyázni fogok, mégiscsak egy MOC-ról beszélünk
). Eddig egy elemnél (Wedge Plate 4 x 4 with 2 x 2 Cutout) éreztem, hogy van egy kis hézag, de lehetséges, hogy az eredeti elem is ilyen illeszkedésű. Látatlanban a legtöbb esetben meg nem mondanám, hogy nem eredeti elem van a kezemben.
@sb #93: Nálam megfogta az AVG az oldalt (Trójai riasztás) és egyből blokkolta is, de a szett számára rákeresve, találkoztam már vele a YouTube-on, nagyon jól néz ki! Mostmár elég sok review-t lehet találni, sőt, komplett csatornákat is.
@Djuree #104: Ez is nagyon klassz
Szvsz elegánsabb megoldás lenne (mint a Lego topik esetében), hogy amennyiben igény lesz rá, létrehozzunk itt is egy excel táblázatot, hogy ne legyen apróhirdetés a hozzászólásokban. 
-
Djuree
félisten
szívesen, tényleg ajánlom mindenkinek.
nekem megvolt origi legoban a legnagyobb hajó az imperial flagship, de eladtam, kaptam érte 200k-t, namost ennyiért tudok venni 4 másikat mondjuk mould kingből ami a legjobb kínai. nem mindegy azért, ja és mind nagyobb mint a lego.
hát nem tudom milyen márka, ha azon az oldalon van amit linkeltem a hajóval akkor ott vannak kommentek, hátha valaki megvette és ír róla. de gugli videó szinte mindenről van. érdemes rákeresni vétel előtt.
van már ezer féle kínai, valszeg gyenge minőség is van köztük, szal tényleg érdemes rákeresni. -
Sinu
senior tag
-
Djuree
félisten
Nézzetek rá a bluebrixx-re, gugli kidobja a honlapjukat!
Nekik van németben sok rendes fizikai boltjuk, németek, az alkatrészeket több kínai cégtől rendelik, mocokat csinálnak.
Nagyon sok egyedi mocuk van, bővíthető hatalmas várak, kalózsziget stb.
A várból majd én is akarok, akár 20-30k darabosra is fel lehet bővíteni, de az alap kb. 5k darabos. A kalózos is ilyen bővíthető. Brutál jó!
De van nekik minden is.
Ami nekem van tőlük pár hajó és dioráma teljesen jó, ez is nagyon közel van a legó minőséghez.
Ami szar hogy nincsenek számozva a zacsik, össze kell önteni. De én már kitapasztaltam hogy a legkönnyebb egy 5000 darabos készletnél szétszortírozni. Kevesebb darabnál nem probléma.ja ha valakinek kell segítség rendelésben szóljon, akár meg is rendelem ha valaki nem tudja hogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- World of Tanks - MMO
- Elektromos autók - motorok
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
- 170 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Korábban tettem fel képeket róla, görgess feljebb a topik hajnalára.
Szóltam is a készítőnek, bár nem hiszem, hogy sok mindent fog csinálni vele.
Egyébként G-osztályra, McLaren Supercarra is láttam már dúrván jó árakat a külföldi csoportokban!
Illetve ezek kisebb elemmel dolgoznak.

-éknál nem tudom, hogy hogyan működik, de gondolom ők is hasonlóan odafigyelnek erre.