Új hozzászólás Aktív témák
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #469 üzenetére
Nem pörög jobban, csak itt a kockákról esetleg több szó esik, mint ott.
A BL-es rendelések, vip pontok, mit hol vásároljunk megy ott jobban. Ez utóbbi nekem uncsi.Talán ma befejezem a choppert. Van mit építeni nem legóból, de van eredeti szett is, amit lehet, szóval én nem unatkozok
a szabadidőmben, ami van.
#475 draco31
Jah, hogy az távirányítós. Sajnos az annyira nem mozgat meg, mert főleg kiállítom a szetteket.
Gondolom emiatt a belseje (utastér) nincs nagyon kidolgozva, kell a hely az elektronikának. Pedig jó a formája! -
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #422 üzenetére
Jó lett a torony is!
Ennek az épületnek nem az a szerepe, hogy benne játszon valaki, tényleg egy terepasztalnak a része.Másrészt a modular épületekbe se lehet belátni, ha csak a polcon/terepasztalon pihennek.
Hiába a sok alkatrész, a sok részlet, ha nem játszik vele valaki, a belseje láthatatlan. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #415 üzenetére
... mégegy hibát nem írtam le. Nem is hiba, inkább kihagyott ziccer.
Az ajtók nyithatóra vannak tervezve, ráadásul hátrafelé nyílnának. Látható is az ajtónként 2 zsanér. Viszont az ablak és az azt tartó elem miatt lehetetlen ésszerűen kinyitni az ajtókat, mert beleütköznek az A oszlopba.
Szerintem ez a legnagyobb hibája a tervezésnek, a többi nem vészes. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #406 üzenetére
Továbbra sem értem, hogy a Lego miért nem ad ki különböző témakörökben 5 és 10 fős minifig gyűjteményeket?!
Simán vennék az emberek, mert sokkal egyszerűbb, mint a PaB-ról össze "legózni" (haha).
Elkapni azt a pillanatot, mikor minden is van.De hát ott valaki belinkelte, hogy így is nagy a nyereségük...akkor minek xarakodnának vele....
Mikor látok terepasztalos bemutatókat és sok-sok katona van rajta elszörnyülködök, hogy mi pénz van abban...És igen, minifigek kellenek, hogy megtöltsék élettel a terepasztalokat. Mikor a Lego ad 3 katonát egy várhoz, akkor kinyílik a bicska a zsebemben, hogy ez szimpla lehúzás...
-
draco31
veterán
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #359 üzenetére
Nem is negatívumként írtam, vagy lehet, hogy félreértetted.
Pont arra hoztam a példát, hogy a Lego irreális árú. Ha akarsz vmi nagyobb bandát, bármilyen témában, esetleg több témában is kéne figura, akár csak 3-4db/téma/mese, nem 40-50db katona.... akkor is iszonyat pénz megy bele Lego figurákba. Szóval ez gáz... ha gyengébbek lennének a másolat figek akkor is bőven irreális az ár/érték ahhoz képest amennyiért vetted ezeket.És akkor jön a másik téma: hogy mennyire tűnik eredetinek/zavaró, hogy más. Erre meg azt mondom, hogy megszokás. Ezekre a forgó törzzsel én is úgy nézek, hogy gyk. ugyanaz, sőt kicsit jobb is akár. De ha más figurákban vmi "furcsa" van is, az is csak a megszokás eredménye. Itt is azonnal érzed, hogy kilógnak a sorból de az maga a téma, hiszen ilyen Lego fegyveres katonát még nem láthattunk soha. Max innen ered a furcsaság ami csak egy szokás.
Szóval teljesen jók ezek.
Arról már nem is beszélve, hogy mi van azokkal a témákkal amik nem kaphatóak Legóból. Én is itt nézelődtem kalózhajót vagy kifutott WV szettet. Aranyárban másodkézből irreálisak teljesen. Még a Lego új árhoz képest is. -
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #353 üzenetére
Azon akadt meg a szemem nekem is. Kicsit tényleg bizarr, de sztem is hasznos lehet és nem zavaró.
Fura amúgy, hogy minden nem teljesen Lego stílusú figura furcsának és bénának hat nekem. Az én modularomban 1:1-es másolatok vannak, de más készleteknél mikor tök más a forma az is zavaró, vagy ha ugyanaz a forma 100%-ban, fej, kéz, láb... de már a printelésen, pl. a száján is látszik, hogy nem "Lego-konform". De ez csak beidegződés, lásd ezeket a figeket is. Semmi baj velük, sőt még extra is van.
@Throme
Rohadt drágák a Lego figek fajlagosan. Hozzá vagyunk szokva így ha mondjuk 1200-ért látok vmi tök jó figet olcsónak gondolom a szokásos 1500-2000, vagy extrább figuráknál a 2-3-4k-s árhoz képest. Utóbbiból nem is vettem még sokat.
De ha játékra kell vagy egyedi, számunkra (ill. gyerekek) kedves figurák akkor nagyon el tud szaladni a költségvetés.
Várhoz kezdődött nálam, 4 katona semmi, 8 is, legyen 12db. 24-25k. Pár nyilas. Aztán minden minifig sorból csak a számunkra érdekesek... nem a 12-es sor, 3-4 fig max. De egy évben 3-4 ilyen sor jön ki? Mellé pár extra, kéne Sonic, pár mesefigura, manók, ez-az... most egy komplet DnD sor is kell majd. Looney Tunest bánom, hogy nem vettem meg. Nem számoltam össze de ha van már 50-60db figura alsó hangon akkor hol tartunk... ne szorozzuk fel.És ami kimaradt még...
(A lovak nálam már Kínából jöttek.) -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #350 üzenetére
... vagy éppen lejött, mert pl a SC autókból kibenni egy figurát - legtöbbször - a fejét megragadva tudjuk... elfordul, lejön a haj/sisak.
Legóban van egy haj, a hosszú, 1 copfos női.
Az mindig lejön, bármelyik szettből esik ki.Nekem a minifig törzs fordítás nem hiányzik annyira. A képet nézve már kicsit morbid is, amelyiket nagyon elforgattad
.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #346 üzenetére
Ennek így kéne menni Lego-éknál is. Ha szeretnél egy kisebb csapatot (tök mindegy, hogy falcon vagy kalóz vagy forest, viking...stb), akkor ne 1 felszerelt katona kerüljön már 2 rugóba, vagy egy sima ló 2-2,5k huf-ba (nyereg nélkül, az további 1 k huf).
Arról ne is beszéljünk, mikor a nepper felvásárol 100 db-ot, ha akciós.Nagyon nem mindegy, hogy 10 rugóért kapsz 50 katonát, vagy 5 darabot!!
-
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #347 üzenetére
Igen, távolabbról ez sem látszik. Amiket én vettem eddig azoknál meg abszolút nem volt ilyen hiba sem. Szóval bőven jók ezek a szettek.
Ja és még egy, másik topicban is hangsúlyoztam, hogy a Lego sem 100%-os.
Meséltem a sztorit, hogy nálunk is összeraktuk az első másolat modulart és baromi nehéz volt összenyomni, itt ugye a gyerekek miatt még kritikusabb, sajnálkoztak is, hogy hát ez vacak mert hogy szedik szét. Aztán eredeti Lego vonatot építettünk és abban is voltak ugyanilyenek amiket a 7-8 éves nem tudott összenyomni. Mellette a készlet másik része meg sokkal lazább volt. És persze megvoltak a szokásos színárnyalat-eltérések is. Szóval Legónál is bele lehet kötni dolgokba de ha nem kritikusak, minimálisak az eltérések, akkor meg bármelyik gyártónál át lehet az egészen lendülni. -
sb
veterán
válasz
RapaNui1 #315 üzenetére
Bár írtad a másik topicban, hogy inkább leépítesz, de nem szokott sokáig tartani. Csodálkoztam a nagy sw eladás után, hogy nincs új beszerzés de most rájöttem, hogy kicsit átköltöztél te is ide.
De Throme is jól belehúzott.
A templomnál nekem a közeli képeken a kocka élek eldolgozása és illeszkedése elég gyengének tűnt, egy csomó él kiáll, viszont a normál képeken ez nem látszik és az egész forma, megoldás tök jól néz ki. Valóban hiányzik ilyesmi a Lego repertoárjából.
Épp tegnap futottam bele egy gótikus moc-ba, lenyűgöző volt az.Ez nyilván visszafogottabb de tök jó. Ilyesmit én is el tudnék képzelni a téli témába is.A motor brutál jól nézett ki, ahogy a repülők is nagyon rendben vannak kidolgozottságra (templomnál is ez az üveg...). Én nem vagyok fan, de nekem is tetszenek. Aki pedig az annak hiánypótló. Kicsit fura pár spec elem, de azokból is van olyan ami addig tűnik speciálisnak amíg nem látjuk, hogy repülőkhöz általánosan ilyesmi elemek kellenek. Igazából Lego SC-ben is folyamatosan jönnek új elemek amik máshol kevésbé használhatóak.
Én többnyire házakkal szemezek, rengeteg moc van, nagyobb részünk annyira nem egységes és eltalált, de kiemelkedőből is több van mint amennyit meg lehetne/kéne venni.
Az árak eléggé szórnak. Nemrég pl. ezt találtam, de simán 60-70k körül van. Mondjuk minőségre sem rossz elvileg.
FUNWHOLE Antique Store
2847PCS -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #326 üzenetére
Szubjektív vélemény, de nekem elég fura a Lego hozzáállása a vallási ereklyék, motívumok...stb mellőzése.
Nem arról van szó, hogy egy bérmálást kéne lemodellezni.Egy alapvetően keresztény kultúra egyik országa nem mer egy templomot, a tetején kereszttel (de ha a keresztet el is hagyná az sem baj) megformálni egy középkori castle , vagy egy karácsonyi szett keretében az szerintem gáz.
Ha más valláskörnyezetben létezne a Lego, biztos lennének pl dzsámik.Volt szerencsém jópár éve Malajziában járni, december hónapban (szerintem az ottaniak szótárában az hogy kabát nem is szerepel
).
Baromi jó idő volt, sütött a nap..stb.
A hotel hall-jában bazi nagy karácsonyfa, szépen feldíszítve, a nagy áruházakban is ment a karácsonyi díszítés, sőt egy maláj mikulással is összefutottunk. Igen ez a bizniszről szólt, nem az áhítatról, de megfért ott a kereszténység néhány jelképe, egy alapvetően nem keresztény országban (muszlim, hindu, budhista...és nem tudom még milyen hitű közösségben ). Lehet azóta már leszoktak róla, nem tudom...Mondom, szubjektív, de szerintem gyávaság a Lego részéről a templom mellőzése.
A téli "falumban" is jól mutatna egy templom.Oké a legó erről szól és nincs megtiltva, hogy én, magamtól építsek egyet és felhasználjam a karácsonyi "performanszomban".
Ezzel a véleményemet is lenulláztam
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #307 üzenetére
Szerintem a középkori vár téma is menne, vennék az emberek.
Abból sosem elég és a Lego várak (no meg a bricklink) eléggé drágák.
Max katonákat kéne cserélni#306Neurotoxin
Kérdés, hogy mire fogható rá, hogy oktatási cél
Félreértés ne essék, engem nem zavar az ilyesmi. Sőt, ha egy WW2 témájú filmben egy random kereszttel helyettesítik azt, amiről mindenki tudja, hogy kéne lenni, szerintem hülyeség, mert az volt a jelük és pont.
Ráadásul a horogkereszt egy más, régebbi kultúrában már létezett csak más szögben volt ábrázolva, ha jól tudom....
Mindegy.
Jah a vöröscsillagnál lehet azt mondani, hogy jó hát az a heineken reklámEgyébként berendeltem egy újabb motort, ami már nem ez akb 1:5 méretarány, hanem az 1:8 , ami a normál technic-es méret. Kíváncsi leszek megint a hiányra és a minőségre
Ez a meglévő cyberpunk-os továbbra is nagyon tetszik, de hatalmas és ebben a méretben már azért nem is olyan olcsó (oké, legóhoz képest még mindig kb a fele). -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #277 üzenetére
Így is van bőven bevételük és nem hiányzik nekik a botrány. Az ospray-es éppen elég volt nekik...
Szerintem sosem lesz ilyen téma. Volt idő mikor nagyon nem ment nekik és még akkor sem kezdtek ilyen témába.szerk: hozzáteszem, hogy ebben a pár napban több volt itt az építős, beszámolós poszt, mint a legósban, az elmúlt 1 hónapban
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #272 üzenetére
Klasz (már amennyire egy háborús fegyver klasz) a homokzsák meg a drót hatalmas.
Egy ütközetet nem nagyon tudsz lemodellezni, mert nagyon sok minden kell hozzá, viszont ilyen dioráma jellegű valamit , kis részleteket, jeleneteket kevesebb szettből is kihozhatsz szerintem.
#273RapaNui1
Kíváncsi leszek az épületre!Ahogy javul a minőség, nincs hiány, nincs fröccsöntési hiba, úgy fog drágulni a nem legó kategória is.
Aztán itt van, hogy dedikált, fényképes doboz is van már, az se olcsó.Tökéletesen kiegyeznék azzal, hogy az általam vett szetthez járó dobozokban legyen a kocka, ha nincs hiány és hiba az alkatrészekben , az a minőség/kiszerelés nekem elegendő lenne.
szerk
hujjjujuj megnéztem a mall oldalát
k.rva drága a cobi ott -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #268 üzenetére
Van amit másképpen csinálnak. Pl a beam-ek szerszámában van valami plusz betét, ami a legóban nincs.
COBI és társai már fejlettebbnek tűnnek, de árban mennek is feljebb.
Úgy tűnik, azért nincs úja nap alatt és ahhoz, hogy fröccsöntési hibák nélkül és hiány nélkül árulják a termékeiket, ahhoz bele kell tenni a lóvét... Közelítenek a Lego-hoz azért.#269draco31
Az tuti ezt nem szedem szét és az még inkább tuti (milliárd %) hogy nem lesz vegyítve a LEGO-val, sem semmilyen MOC nem készül ebből.Igen, itt valahogy más a koncepció. Építsd meg játssz vele, avgy tedd ki a polcra és ennyi.
----
Legó-ból anno vettem a motorokat. Noname, 3xx darab és volt gyári B modell. Azok voltak a chopper-ek. Nem vettem meg egyiket sem duplán, pedig jó lett volna.
Persze nem volt bennük váltó, "csak" gurultak, rugóztak, kanyarodtak és kitámaszthatók voltak. Mégis jó volt és az áruk is elérhető volt.
Igazából a nagybetűs játék kategória.
Na, most kb 2008-2015 áron lehet venni ilyeneket a kínaiaktól. Ugyanebben a méretben. Egyre szerintem rápróbálok.
Nincs ugyan B modell (mármint tervezői) de chopperem nincs (meglévő eredetiket nem építem át).Csak helyem nincs már, az a baj, pedig autók közül is tudnék választani.
Ja és egy fontos dolog! Jó részt már nem legó koppintások!!!
Oké alkatrész Lego-ra hajaz erősen, de a terv az nem.
Szóval fejlődés azért tapasztalható. Pláne a nevesített kínai gyártóknál (cobi, molding king...). Azért látok még nem kevés legó MOC-ot (pl 10295 porsche MOC-ok), de nem régen írta valaki, hogy leszerződtek a kínaiak a MOC tervezőjével....
Így meg szerintem senki nem szólhat..... -
Warton
őstag
válasz
RapaNui1 #257 üzenetére
Szerintem a Cobi minifigurák bénán néznek ki.
Vannak ilyen LEGO jellegű figek, egyszer a budai zsibvásáron láttam ilyeneket, pár százért:
WWII minifig -
draco31
veterán
válasz
RapaNui1 #245 üzenetére
Jó lett, tetszik.
Egyébként a katalógusukban is tetszik, hogy mindennek oda van írva a mérete. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #245 üzenetére
Frankó lett. Igaz sokat segít a dolgon a specifikus orrkúp, de ugyanennyi erővel csinálhatna a Lego is specifikus orrkúpot. Az is igaz, hogy legóból nekem valahol meglévő reptérhez járó repcsi és a modernek közt is van már nagy különbség néhány speciális alkatrész képében, de nekik kellett kb 35 év ehhez
.
Géppuska járatokat felfedezni vélem, de más fegyverzet nem járt hozzá?
-
Warton
őstag
válasz
RapaNui1 #222 üzenetére
Lehet kicsit összefüggéstelen lesz az alábbi hozzászólás, úgyhogy bocs előre is.
Nem akartam az egyes témákat külön hsz-ekbe tenni.
Úgy tűnik a legozás mindenkinek mást jelent. De azért az nagyon érdekes, hogy mindegyik topic végül a pénznél köt ki. Azt a kifogást eléggé viccesnek találom, hogy túl olcsó a Cobi és ezért csak olcsón tudom továbbadni.
Én a legoval való üzérkedést sem értem. Van negyenféle ezeréves sólyom miafasznak megvenni a legelső kiadást félmilláért? Meg amúgy is a lego hivatalos modellek amúgy sem olyan nagy számok általában. Egyetlen lego modell van, ami álllejtős volt számomra az a motorizált At-At. Amit meg is építettem elemekből, minimális szín- és elemcserével.
A modelljeimben feltehetőleg szép számmal vannak alternatív kockák, de sose szoktam ezzel foglalkozni, a többsége eredeti lego, de vannak benne egyebek is, ha tud kapcsolódni a legohoz akkor nem érdekel.
Nekem a legozás kb. azt jelenti, hogy találkozom egy problémával és azt hogyan tudom megoldani. Pl. vettem egy MOCot, amiből csak később derült ki, hogy sbrickses meghajtású a terv, amihez ugye nem kell IR vevő, mert a hub tartalmazza alapból, viszont én PUP rendszerbe akartam megépíteni. Sok idő elment vele, mire kitaláltam, hogy hova, hogyan kerül be a ráadásul két vevő úgy, hogy a modell külsejét ne változtassa meg, csak annyiban, hogy a két fekete púp kilógjon. De nagyon jó volt a folyamat, ahogy alakult a fejembe az egész, aztán egyszer csak meg lett oldva a probléma és az nagyon jó érzés.Vagy a minap kezembe került egy bionicle elem, ami kapcsán beugrott, hogy a StuG modellem lövegét ilyen balljointtal át lehetne alakítani úgy, hogy a löveg jobbra-balra is kitéríthető lehet, mivel eddig csak fel-le lehetett állítani.
Nyilván, aki megvesz egy készletet összerakja, majd kiteszi a polcra az úgy annyi, viszont nálam alakulnak a modellek. Kb. sosincs kész semmi. Pl. elkészült a MIG29-es azóta már nagyon baszta a csőröm a gyenge kerékfelfüggesztés, úgyhogy csináltam hozzá egy állványt és így már nem csuklik össze a modell, mert nem a kerék tartja, hanem a gép törzsén keresztül az állvány, ami elég stabil.
-
Balesz1899
aktív tag
válasz
RapaNui1 #222 üzenetére
Sokadszorra olvasom ezt Tőled. Velem együtt sokan mások is azért vesznek legot/egyéb szetteket, mert szeretnék azt összeépíteni, birtokolni, nem az jár a fejünkben vásárláskor, hogy "ezt hogy fogom eladni x idő múlva?". Belőled ezt teljesen kiölte ez a kényszeres üzletelés.
-
draco31
veterán
válasz
RapaNui1 #222 üzenetére
Nekem kis koromban volt mindenféle szettem, így sosem alakult ki benne ez, hogy csak a LEGO, és semmi más.
Emlékszem volt egy repülőm, teljesen névtelen valami, bár eredeti formában nem sokáig maradt meg, de rengeteget építkeztem az alkatrészeiből. Teljesen kompatibilis volt a LEGO alkatrészekkel.
Illetve én amiket megveszek pár kicsi szett, leginkább SC kocsik, azokat megtartásra veszem, dobozokat mindent kidobáltam. Összerakva elvannak a polcon. Sosem volt szempont nekem, hogy majd pár év múlva mennyire elszáll az áruk, és akkor eladni. Így az évi 2-3db SC szett bőven elég. Meg ha a jövőben CADA ad majd ki újakat, és tetszenek, de COBI-nál is szemezek 1-2 ekkora autóval. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #222 üzenetére
A legót csak azért tartod értékesebbnek, mert az sokkal drágább.
Ha a nem legó is felér a legó minőségéhez, akkor miért ne vennéd azt, mikor olcsóbb?
A Lego-nak jó a marketingje, jobban hozzájutsz itthoni üzletekből és jobb a support-ja.
Van nosztalgikus kapcsolatod vele, mert 10 évesen nem cobi-val játszottál a karifa mellett. -
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #208 üzenetére
Valahol ide akartam én is kilyukadni a kérdéssel.
Minden legó bemutatóban nagy hájp jár az új alkatrészeknek.
Valóban pénzbe kerül az új szerszám és így az új alkatrész, plusz beépíteni a logisztikába, stb. .
Viszont egy nem lego esetében feltételezhető, hogy nem fog annyi példányban elkelni, mégis pár szett tartalmaz egyedi alkatrészeket...
Akkor hogy van ez? Költői a kérdés.Most lehet mondani, hogy ezt a repülőt könnyű úgy megépíteni, hogy a "pofája" egyedi alkatrészből van, vagy hogy a legó lényege, hogy a meglévő alkatrészekből próbáld ezt kivitelezni, de azért időről időre előjön néhány formakövető új alkatrész náluk is, csak sok évet kell várni.
Amúgy jól néz ki, de ilyen szettekből ha valami történelmi esemlényt akarsz kirakni, akkor nagyon sok hellyel kell rendelkezned. Ez a repcsi se lett kicsi, egy ilyen vállalkozáshoz.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #205 üzenetére
A lego valóban elkényeztette az embereket az építés leegyszerűsítésével.
A számozott zacsik, a fejlődő építési útmutató.
Lego hány éve van és hány az alternatív?
Mekkora cég áll az egyik és a másik mögött?Szerintem ezeket az alternatívákat a rebickable-ös MOC-okkal kéne összehasonlítani, mikor azt mondják vegyél egy 10295 legó porschét és itt a manual, építs belőle lambo-t.
Nincs zacsi számozás, nyithatod az összeset, nincs legó építési, hanem egy studio vagy egyéb szoftveres automatikus, generált valami.... vagy fordítsuk meg a dolgot, Kijött a countach Lego kb 70k huf.
Oké, adják nekem 30 rugóért és Cobis manuallal és zacskózással...
Megvenném, de most, hogy itt van a MOC Countach nem biztos, hogy adok érte 70 ropit a hivatalos szettért...Köszönjük a beszámolót egyébként!
Ha a végeredmény korrekt és nem volt alkatrész probléma, akkor szerintem pozitívum felé billen a mérleg.
Old school építési élményt ad. Ha így nézzük, akkor retro
-
Neurotoxin
őstag
válasz
RapaNui1 #183 üzenetére
Alapvetően magának építi az ember, az, hogy később mennyire lesz eladhatatlan, másik kérdés, szerintem témája válogatja. De még egy ilyen “kész”, dobozos (zacskós
)MOC-nál is jobban jár az ember, annál, mintha neki kellene elemenként, 4-5 shopból Bricklinken összeválogatni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest