- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
őstag
válasz
AlyArkhon #1238 üzenetére
Már mindennel próbálkoztam. A legnagyobb gond, hogy kevés a tiberium, 4 arató sem hozott eleget.
Próbáltam csak öngyilok merénylőkkel, de azzal sem tudtam. A robotokat pill. alatt kilövik a mammut-ok. Kevés az idő is, sűrűn támad a GDI. Ha bemegyek az idegen bázisra, azok a hülyék engem is lelőnek...
Próbáltam, hogy elfoglalom az idegen bázist, de akkor sem bírtam tiberiummal.
Még egyet nem próbáltam: A GDI bázist elfoglalni, legalább az egyiket. Persze akkor is védeni kell valahogy a tornyot, mert a másik bázisról is folyamatosan jönnek a GDI-ék. -
karesz501
senior tag
válasz
AlyArkhon #1011 üzenetére
Bizony, vagy a RIG-el még jobb kihelyezett helyőrségeket lehet a támadások útjába állítani, ahol feltápolod a Mammoth/Predator/APC járműveket és aztán darálod az ellent. Nagyon sokat dob ha sikerül néhány elit egységet kiképezni, iszonyat milyen rombolást vihetnek végbe
-
karesz501
senior tag
válasz
AlyArkhon #1008 üzenetére
Én annyival egészíteném ezt ki, hogy hardon se sokkal nehezebb a dolog, csak én beásott rifleman-ekkel és APC-s lövészekkel vontam gyűrűt a bázis köré. A predatorokból pedig 3-4 elég mindkét bejáratához a bázisnak, csak figyelni kell rájuk és hamar elit lesz mindegyik. Így lesz 6-8 elit Predator-od, 4-6 elit APC-d (amikbe rakétásokat tettem később...), velük simán le lehet nyomni az északi bázist, utána meg végig lehet tolni az MCV-ig és vissza a bázisra utána pedig armory-->tech center-->tesla cannon, és már lehet is menni a dél-nyugati bázisnak, nem lesz ellenfél. Eközben egy airfield megépítése után a dél-keleti bázist északról lehet a fentebb fejlesztett egységekkel szétkapni, a varázsige: ''call transport''
Az északi oldalról kell menni, oda már nem ér el a légelhárítás. Vagy 10db Zone Trooper is szét tudja kapni őket pl. ...
-
Gregorius
őstag
válasz
AlyArkhon #952 üzenetére
nehezebb mint a DGI utcso kuldije ?
Kicsit sietni kell, de egyébként egy nagyságrenddel könnyebb, én legalábbis sokkal kevesebbet szenvedtem vele medium-on, mint GDI-al. A nehézséget inkább az adja, hogy nem a saját bázist kell védeni, és az egyik védendő támadási vonal a térkép másik felén van, úgyhogy a hatékonysághoz vagy előretolt bázis kell, vagy egy ottani épületet kell elfoglalni (és akkor két Obelisk megoldja a problémát), közben a saját bázis meg a célterület között lévő Scrin légvédelmet is kerülgetni kell, szóval a waypoint mód erősen ajánlott (viszont előre szólok, hogy szörnyen bugos). Néhány kezdeti hullám után nem nagyon támadják a saját bázist (egyébként ezek a támadások jól védhetők, mert egyetlen szűk kanyonban jön mind), szóval egy Obelisk és jóvan. Esetleg néhány SAM-et érdemes felállítani. A GDI generátorok a fő bázisban egy csoportban vannak, és meglehetősen védtelenek, úgyhogy legrosszabb esetben is egy nuke és a bázis maradékát már lehet is radírozni a térképről.
a scrin negyedik pályájánál nincs nehezebb!
lehetetlen megcsinálni mediumon
Nekem tegnap este sikerült. De tényleg nem egyszerű, és úgy kell építeni, mint egy őrült. Pénz van bőven, nem kell vele foglalkozni, mert habár az első percekben nagyon gyorsan elfogy minden, de ahogy stabilizálódik a helyzet, gyorsan újra is termelődik. Olyan 170.000 kredit környékén zártam (ugye nem kell siló). Amint kezdődik a műsor, elkezdtem építeni Grav stabilizert, hogy három legyen mindkét bázison, és amint leraktam, rögtön elkezdtem mindegyiken 4 Stormrider-t. Mindkét bázisnak meg kell lennie a saját Stormrider osztagának, mert nincs idő a két bázis között ingázni, Wormhole ide vagy oda. Közben folyamatosan gyártottam a Storm Column-okat, valamint a shield upgrade-et a tech centerből. Az északnyugati bázis kicsit problémás, mert a jobb felső sarkán elég gyenge a védelem, és pont oda jön az első hullám, úgyhogy oda irányítottam az ottani Carrier-t (azért valamivel a védvonal mögött volt, hogy közvetlen tüzet ne kapjon), és amint kész volt az első két storm column, mindkettőt leraktam az itteni bejárathoz. Amint készen van legalább 4 Stormrider a vonatkozó bázison, kulcsfontosságú minél hamarabb szétcincálni a hidakat, ugyanis a gép nem fogja ezeket újraépíteni, és így az 5 támadási irányból 3 végleg kiiktatható, enélkül teljesen esélytelen, így viszont a továbbiak sokkal könnyebbé válnak. Javasolt sorrend: déli bázis északi híd, északi bázis keleti híd, déli bázis nyugati híd (az utóbbi vonalra viszont oda kell figyelni, mert teljesen védtelen, de egy gyenge hullám még pont átjön, mire a hidat sikerült leszednem, úgyhogy majdnem kampec lett az egyik Refinery-nek). Marad a délkeleti bázis egy szűkebb ösvényen északnyugatról, illetve a másik bázis délkeletről egy viszonylag nagyobb területen (de ide is nagyjából ugyanoda érkeznek a támadások, úgyhogy kialakítható pontvédelem). Ide kell egymás mellé levarázsolni 4 SC-t, az gyakorlatilag mindent megfog, esetleg egy buzzer hive-val megtoldva, hogy a ZT-ket gyorsabban elintézze. Amíg épülnek az SC-k, addig a (most már 12db/bázis) Stormriderekkel kell feltartani a támadó egységeket (de nagyon messze nem szabad menni a bázistól). Ha kész az SC védvonal, akkor a bázis gyakorlatilag áthatolhatatlanná válik, legfeljebb egy Shockwave zavar be néha, bár ez nekem mindig az északi bázis egy jelentéktelen sarkára jött, úgyhogy sokat nem ártott, néha rá kellett nyomni a repair-re. Időnként még befigyel egy-egy Firehawk a stratofighter upgrade-del a bázis közepén (ez nekem csak a déli bázison fordult elő), úgyhogy szórványosan még néhány SC-t el kell szórni a bázisban, de ez már tényleg inkább bosszantó, mint komoly veszély.
Majd lesz egy pont, ha kész a nagy torony, hogy a GDI két előretolt bázist hoz létre, egyet az északi hidak között, egyet a déli üres területen, de ezek össz. 2db AA turretből állnak, és nem okoznak komolyabb gondot a Stormrider-eknek.
A GDI bázist nem kötelező felőrölni, de csak a kihívás kedvéért azt tudom ajánlani, hogy az AA tornyokkal kell kezdeni, ezeket ugyanis nem építi újra (a Rift Generatorral meg eltakarítani a War Factory közelében felgyűlt igen nagy mennyiségű és igen veszélyes egységet). Utána érdemes a refinery-kre/harvesterekre rászállni, és előbb-utóbb elapadnak az ellenséges junitok, de ha lőtávon belül van ellenséges légierő, akkor mindenképpen azzal kell kezdeni, mert ha rátámad a Stormrider-re, akkor nagyon veszélyes de nagyon hamar szétlőhető. A ConYard-dal és a generátorokkal nem érdemes foglalkozni, amíg még van más célpont, mert semmi hatása nincs.
és abban is igazad van hogy a legjobb védelem: gépgyár+ pl. 4 legerösebb unit (mamut, avatar, tripod)
Így utólag belegondolva a négy SC egymás mellett ütősebb (és olcsóbb is), és a légi unitokat is szemvillanás alatt elintézi. Persze időnként kell egy kis repair, és elég szar ügy, ha az ember alól kilövik a generátort...
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
válasz
AlyArkhon #952 üzenetére
Igen szerintem Easy-n tudtam csak megcsinálni.Míg a GDI küldetéseket Szarajevó kivételével mediumon.
Magában nem lenne olyan nehéz,de scrin-nél van 3 genereátor amit ha GDI megsemmisít failed van.Van vagy 2-3GDI bázis a pályán meg a scrin-ek. De ők nem bántanak,csak ha odemész -
Zee21
aktív tag
válasz
AlyArkhon #929 üzenetére
Nah nem baszogatás képpen mert tényleg van 7Milla felhasználója a wow-nak meg minden de én azt látom hogy haverok elkezdenek játszani vele és egyszerűen nem esznek nem alszanak és egyébként japánban egy csákó meghalt wowozás közben...
6 napig maga alá szart hugyozott és nem evett-ivott semmitt....
egyébként kripóbáltam és nem jött be.....
.....nah ennyit az offolásról és a wow-nak a fikázásából mert még a végén jönnek a mod bácsik..... -
Djuree
félisten
válasz
AlyArkhon #937 üzenetére
a sima lövésük működik bárhol, de az extrát csak obeliskre vagy VENOMra tudod irányítani, az obelisk erősebbet és gyorsabban lő tőle, a venom meg letükrözi a lézert de ez nagyon macerás én nem használom.
ha vagy 10-et ráirányítasz az obeliszkre, úgy lő mint a géppisztoly -
DJ.Gróf
aktív tag
-
törölt tag
válasz
AlyArkhon #112 üzenetére
A TS-hez viszonyítva az RA2 mindenképpen visszalépés. Utóbbit túlságosan is poenra vették, ezért nem lehetett komolyan venni. Kár, mert a TS az egyik kedvenc játékom a mai napig. Ezután az RA2 csalódás volt számomra (főleg, hogy bő egy nap alatt végig lehet nyomni hard-on mind a két oldalt. Ez megint nem a komolyságát bizonyítja. Hard-on könnyebb, mint a TS easy-n).
A MP részről a véleményem egyezik rauschie-éval. Ha reflex szinten megy az egész, akkor az már nem stratégia, és nem is játék. És főleg nem kreatív. Pedig ez utóbbi lenne a lényeg, ha tényleg stratégiai vagy taktikai játékról van szó.
A térkép mérete már miért ne befolyásolná a stratégiai jelleget? Kis területen többnyire még a taktikai lehetőségek is korlátozottak (általában kimerülnek a terepadottságok kihasználásában, ennek viszont stratégiai szempontból nincs jelentősége), stratégiáról pedig szó sem lehet. A Generals-ban is külön élmény, hogy az ember kilép a bázisáról, és már szinte be is lépett az ellenére.
horvathkrisz: ''Ezzel a mondattal pedig agyonvágtad az előbbi ''teljes képernyős'' kritikád...''
Itt most miről van szó? Arról, hogy a grafika önmagában nem ér semmit? Mert én ezt mondtam (a D3 is csak egy benchmark, amivel éppen lehet játszani is, de az sem egy élmény). Ha tudni akarod, hogy egy jó taktikai játéknak mennyi grafika kell, akkor nézd meg az F2C2-t!
Egyébként én is várom a gammát. De ha nem hozza minimum a TS szintjét, akkor nem fog érdekelni, mert visszalépés lesz (leszámítva a grafikát, de az önmagában lányegtelen). -
törölt tag
válasz
AlyArkhon #108 üzenetére
Rohadtul nem értetek valamit. OK lesznek video-k. És? Ez nem befolyásolja a játékmenetet, azon ugyanis semmit sem változtat. Ha csak ennyivel több, mint a Generals, akkor már nem éri meg.
A trailer-eket láttam. Viszont egy stratégiai játékban nem a kinézet a legfontosabb, sőt az igazából csak dísz, de magához a stratégiához tökéletesen elég egy térkép, amin látod az egységeid stilizált képét. Hiába néz ki jól, ha egyszer egy küldetést 10-20' alatt lezavarsz (a'la RA2, ami egy komolytalan játék, mind grafikáját (matchboxokkal kell játszani), mind történetének tálalását tekintve (az említett videok). Mellékesen a HL2 egyik trailere is olyan lehetőségeket mutatott be, amikről kiderültek, hogy csak scriptek, a játékban nem kihasználhatóak. Ennyit ér egy trailer.
Emellett ha a pályák mérete is a Generals-hoz hasonló (azaz kicsi) lesz, akkor megint nem egy komoly valami. (És valódi stratégiáról egyáltalán nem lehet ilyen kis területen beszélni.)
Ezek csak félelmek, hogy a Tiberium világ eddigi jó kivitelezése és tálalása lesüllyed a RA2 és Generals szintjére. Hogy a játék gyors lefolyású lesz (mint a Generals), azt már a fejlesztők is megerősítették: ''Featuring state-of-the-art, next-generation graphics, an epic story with live action, full-motion video sequences, and the classic fast-paced C&C style of play, C&C 3 sets the standard for the single player RTS experience.'' [link] Az mellesleg egyáltalán nem igaz, hogy ez a klasszikus játékmenet a C&C szériában.
Ha egy stratégiai játékban csak a kinézet ami fejlődik, akkor nincs értelme foglalkozni vele.
Majd ha lesz demo, akkor lehet elemezni a dolgot, hogy mi is valósult meg.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest